2023-01-28
今日同好耐冇見嘅朋友敘舊,佢話好想打邊爐,於是我就俾佢揀去邊度啦!佢話佢想去top 行街,於是就揀咗top food court入面既火鍋店打邊爐。呢間店似乎都幾新,入邊嘅裝修偏向簡約風,睇落都幾舒服,一入去已經見到自助區,入面就有好多位。我哋揀咗第二高級嘅日本黑毛和牛套餐,價值$428 ,可以食150分鐘,即係2個半鐘,喺香港有得任食日本黑毛和牛真係少見。一坐低已經見到有幾份食物等緊我哋,所以湯底到咗之後都唔使再等,一嚟就可以煮。和牛脂肪紋靚,五花腩紋理都唔錯,食落好味。佢嘅雞肉滑,係脂肪比較多嘅雞肉。湯底方面,我第一次是椰子雞,有驚喜,清甜。蕃茄湯底都好耐,不過打打吓就會越嚟越淡,如果茄湯底可以有返同一隻湯就更好。呢度肉類都有幾多選擇,我哋主要當然都食和牛啦,另外見到佢有其他肉都好吸引,例如美國prime等。自助餐佢唔需要行太遠,都方便。唯一係佢叫野食一定要等職員過嚟先叫到,冇得QR code落單。順帶一提呢度比較特別嘅應該係佢自助餐有得自製窩夫,見到人哋整出嚟賣相都好靚好似唔錯,不過因為我已經好飽就無整啦。非常飽滿嘅一餐。
湯底方面,我第一次是椰子雞,有驚喜,
非常飽滿嘅一餐。