2016-10-10 600 浏览
因为室内环境吸引左我入黎食,场内景观开扬。窗前亦有望二人窗位,不旦适合情侣在黄昏欣赏日落,亦非常适合我这些toxic缩在一角看风景饮一个人的荼,绝对不感尴尬。食物方面,我地点左以下点心:厚切叉烧皇宜家香港嘅半肥叉实在系买少见少。虽然呢个都唔多肥,但肉质十分嫩,就算厚切都唔会干肯肯。 糖心黑蒜炖响螺基本上啲黑蒜都无乜味,因为已经落哂个汤入面,好甜!螺片亦好冧,正! 京川汁秋葵适逢当造时节,秋葵爽脆鲜嫩,加上辣辣哋嘅酱油汁,绝对系消暑凉伴。饭焦凤凰虾饭焦炒饭真系第一次食,饭焦好香,而且同炒饭捞得好混,如果再洒少少松子,口感同层次会更加丰富!蜂蜜柚子虾球本来最期待呢个𩠌,但个柚子酱并无惊喜。胜在虾球鲜炸松脆,唔觉油腻。总括黎讲,呢间餐馆所售既菜式都很健康及美味,若然下次想独自品茗,呢度会系我的首选。
食物方面,我地点左以下点心:

糖心黑蒜炖响螺
糖心黑蒜炖响螺