2020-02-22 2947 浏览
话说放左工,因为老婆同龟蜜去浦,所以我一个人做孤独的美食家。原本上去食中环啲比较贵拉面店,点知有几间都无开,行行下就行左去呢间隐世拉面。而呢间日本野真系日本人开,啲侍应同大厨都系日本人,又或者日文好叻嘅。由于我唔识日文,所以就食佢啲店员推介野,又真系几好食。首先黎一个炸流心蛋,个蛋炸左之后都好多蛋汁,外面好脆口,几得意。鸡串烧几支,大路野,但好好食,食左几串。最惊喜系有鸡patpat食,第一次食呢个位,好有鸡油香。佢地续串上,唔记得影。图为鸡软骨,鸡胸骨黎,有啲柚子辣酱,好醒胃。之后上碗拉面,唔记得叫乜拉面。个面系用镬炒个嘅蔬菜做𩠌,个拉面师傅话呢味系日本贴地野,好食,有惊喜,打破我对拉面想象。食食下上埋个烧𫚕鱼,第一次食呢啲烧鱼,不就𫚕鱼印象高价野。鱼翅位黎,好有鱼香味。啤酒影左相点都要post埋。

由于我唔识日文,所以就食佢啲店员推介野,又真系几好食。
烧流心蛋

鸡串烧

烧𫚕鱼

啤酒影左相点都要post埋。

烧流心蛋
鸡串烧