2019-05-10
-係屯門返工嘅fd話請我食CP值高🔝嘅餐廳。就帶我嚟呢間喇。係輕鐵站🚊經藍地大街一路過嚟都算方便。坐位好寬敞,就算後嚟有人坐係我地側邊,都唔影響我地吹水。極上刺身🍣自選($188)一打開餐牌就見自選刺身,$188可以揀6款, 平時鍾意食嘅款式都有。正!!今次就揀:帶子、三文魚🐟、活赤貝、北寄貝、甜蝦🦐、虎蝦🦐試下先。嘩!!不得了!! 估唔到個刺身,切到好似個盆栽咁靚😍。 碎冰下面仲放咗啲發光球bling bling💎💎🤩。帶子、北寄貝、虎蝦好鮮甜。厚切三文魚好肥美,入口融化,用筷子🥢夾住,用「盆景」當背景, 呃like一流🙊。B小豆町日式手工煎餃子🥟($38)餃子一上桌,已經被我地秒殺咗。天婦羅盛🍤($88)我fd每次一去日式餐廳都必點天婦羅。今次有炸秋葵、炸杏鮑菇、炸蝦🍤。炸粉一啲都唔厚, 唔會咬親都係炸粉。野菜🌿牛肉🐄鍋($72)牛肉夠鮮嫩娃娃菜、金菇、粉絲吸收咗肉汁,超正。 最衰就係飽飽哋, 如果可以加多碗飯🍚,撈埋汁,加埋七味粉,就仲perfect😚。對呢間餐廳好滿意之外,亦都好滿意朋友仔帶我嚟食,果然冇介紹錯👍。==========小豆町日本料理地址:屯門藍地福亨村路8號豫豐
坐位好寬敞,就算後嚟有人坐係我地側邊,都唔影響我地吹水。
極上刺身🍣自選($188)
帶子、北寄貝、虎蝦好鮮甜。
B小豆町日式手工煎餃子🥟($38)
餃子一上桌,已經被我地秒殺咗。
天婦羅盛🍤($88)
我fd每次一去日式餐廳都必點天婦羅。
今次有炸秋葵、炸杏鮑菇、炸蝦🍤。
炸粉一啲都唔厚, 唔會咬親都係炸粉。
野菜🌿牛肉🐄鍋($72)
牛肉夠鮮嫩
==========