2020-08-30 264 浏览
【 輕食之選 】前排疫情最緩和的時候,尖沙咀太空館重開,我地帶左哥哥和弟弟一齊去玩,玩之前諗住去太空館附近的餐廳食飯,點知因為文化中心內的節目活動無開,所以全部餐廳都唔開,無奈之下我地揀左唯一的選擇,係文化中心演藝大樓地下的星巴克咖啡 Starbucks Coffee,人唔多,枱與枱之間會有膠板分隔開。我地2個大人加一個小朋友點了一份香酥肉卷,一份火腿芝士軟包三文治,一盒日式照燒雞肉蕎麥麵沙律和一杯碎冰朱古力星冰樂。香酥肉卷會幫我地加熱,所以食落表面有小小脆,入面暖暖的,幾好味。火腿芝士軟包三文治就不過不失,普普通通。日式照燒雞肉蕎麥麵沙律入面有蕎麥麵,雞扒,番茄仔,溏心蛋,秋葵,沙律菜,仲有一小盒芝麻醬。蕎麥麵太乾身,要點好多芝麻醬先食到。溏心蛋唔錯,一咬開蛋汁會流晒出黎。仔仔就好鍾意食個雞扒,幾林,都幾大塊。碎冰朱古力星冰樂好好飲,會有好多碎朱古力粒粒係入面。
【 輕食之選 】

火腿芝士軟包三文治就不過不失,普普通通。

蕎麥麵太乾身,要點好多芝麻醬先食到。
溏心蛋唔錯,一咬開蛋汁會流晒出黎。
仔仔就好鍾意食個雞扒,幾林,都幾大塊。

碎冰朱古力星冰樂好好飲,會有好多碎朱古力粒粒係入面。
2020-07-05
午餐