不嬲都几中意食莆田既中菜~最近入夏就系食莆田特色菜, 哆头蛏既好时间!超肥美 仲可以拣唔同煮法!坐得舒服, 服务又好好, 同朋友屋企人聚会岩晒!不过我其实几钟意拍拖食中菜😝//1️⃣ 蒜蓉蒸蛏子|福建老酒焗海蛏 👍🏻$199 任拣2款蛏子菜式 超抵😆 平时食𠮶啲偏短, 但粒粒都好饱满~蒜蓉好惹味, 酒焗就比较重酒味 更突显鲜味 配埋辣酱食都唔错!2️⃣ 百秒黄花鱼 👍🏻另一个黎莆田必食既菜式!只用100秒将黄花鱼系砂锅入面炆煮好!鱼肉好嫩滑, 仲可以饮埋d汤, 有朋友可以一个人食晒成条 XD3️⃣ 包菜饭 👍🏻超香!店员会捞埋花生, 葱花, 蛏干落去, 仲有腩肉, 好香口, 调味偏重口味 但好正😆4️⃣ 精美四小拼 👍🏻-九转小肠|超级好食!!爽口弹牙 平时唔食内脏既人都应该要试下-水晶猪蹄冻|劲重胶质 而且自己好难整到 必食!-虾头拌头水紫菜|鲜味好重既紫菜-家常闷笋干5️⃣ 椒盐猪手|传统海蛎煎正常~6️⃣ 红毛榴梿汁|鲜榨玉米汁冇榴梿味, 其实系under荔枝种别, 甜甜地几特别~粟米汁就好Fresh!//🦁 莆田 PUTIEN铜锣湾波斯富街99号利舞台广场7楼A舖其他分店|尖沙咀 荃湾 元朗 将军澳

1️⃣ 蒜蓉蒸蛏子|福建老酒焗海蛏 👍🏻

2️⃣ 百秒黄花鱼 👍🏻

3️⃣ 包菜饭 👍🏻

4️⃣ 精美四小拼 👍🏻
-水晶猪蹄冻|劲重胶质 而且自己好难整到 必食!
-虾头拌头水紫菜|鲜味好重既紫菜
-家常闷笋干