2023-07-30
奧海城哩間係Puradak在港第三間分店,而且係旗艦店,Puradak旗艦店仲設有生日派對專區,可以提供一個容納10-25人嘅尊享空間,仲可以3小時享用自選最愛韓式炸雞。除此之外仲會安排一系列韓系餐飲、場地佈置同埋生日禮物等等,貫徹炸雞界貴族風格!👑芝士大棒(原味) $50雙重"芝"味,雙重享受😋 外皮係春卷皮咁,又薄又脆,入面芝士香軟濃郁,好食到拉絲🤩✨半半炸雞(無骨) $258非一般嘅炸雞,採用「先焗後炸」嘅方法製成,食落香脆得嚟又唔會覺得熱氣,仲少咗炸雞嘅油膩感,雞肉仲keep得好嫩滑👍🏻 無骨版炸雞仲可以唔洗啃骨,超級方便,但想食全翼嘅朋友仔就可以揀返有骨版。➻青陽辣椒MAYO🌶嚟得哩度一定要叫返款辣炸雞,但惡魔炸雞實在太恐怖,雖有試吓少辣嘅青陽辣椒啦😏 食落第一感覺甜甜地,後勁帶少許辣,但我都食到😆 好彩辣勁只係留喺口腔內,只要飲淡飲品就沖走哂,啱哂我哩啲想食辣又怕辣嘅人🤣➻ CORN-SO AMAZING面層有滿滿嘅香甜粟米粉,又香又甜又好吃😝 鐘意食甜野嘅朋友必定要試✌🏻✨墨魚圈(原味) $60外層酥脆,內層肉質香軟,墨魚味夠濃郁,炸得剛剛好👏🏻✨黑芝士波波(原味) $7
➻青陽辣椒MAYO🌶
➻ CORN-SO AMAZING
外層酥脆,內層肉質香軟,墨魚味夠濃郁,炸得剛剛好👏🏻
芝士again,又係揀咗芝士,因為太喜歡食🧀 哩款波波入面嘅芝士同棒棒種類唔同,食落帶輕微甜味,外殼波波脆脆地,咬落入面係煙韌麻糬感,口感好豐富🤤
我當然揀最愛嘅西柚味啦!梳打有封蓋,感覺衞生又唔怕倒瀉,甜度冰度固定冇得改,不過甜度剛好,唔會太甜,西柚味帶微微酸味,飲落可以解膩,咁食多幾款炸物都唔洗怕啦🤭
✨菠蘿梳打 $25
菠蘿味同樣香甜中係微微酸味,飲完開胃又解膩,味道仲幾清新✌🏻
🔍整體感覺:旗艦店設有外賣專區,又有party區,裝修簡約又舒適,環境乾淨衞生。食物品質同味道都夠優質,炸雞仲可以揀有骨冇骨,可以根據個人喜好選擇👍🏻 價錢合理,性價比好高😎