2022-05-13 296 浏览
一行四人食大餐庆祝生日🎂🎉 想食青口又想食甜品,但又怕叫四人餐再加会太多食唔哂,所以叫咗个二人套餐,再加其他野食。二人套餐$648包括两客是日餐汤、一份沙律、一份肉类主菜、一碟意粉、两份甜品。✨是日沙律 – 巴马火腿凯撒沙律沙律正常发挥,巴马火腿唔会太咸,沙律酱酸酸甜甜亦几好味🥗✨烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉 +$80今次叫咗五成熟,16oz大大件牛扒煎得啱啱好,咬落好腍,牛肉味香㶶🐮 配菜系黑松露薯蓉,黑松露味道香,薯蓉幼滑香浓,连配菜都做得好出色👍🏻✨香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼子带子又腍又滑,完全唔会韧,食落同刺身一样😋 龙虾酱汁香浓唔过咸,意粉煮得刚好,软硬适中亦有咬口🍝✨法式椰奶冻配芒果汁奶冻好香椰汁味,食落滑溜溜,芒果汁味够甜带少少酸,加埋奶冻一齐食就更突出到芒果甜味🥭✨朱古力蛋糕朱古力味好香,一啲都冇苦涩,上层系朱古力朱古力mousse,下层系蛋糕,质地唔同令口感更丰富👍🏻✨香草白酒煮青口配黑松露薯条 1KG $398哩个系我嚟哩度必点嘅菜式,薯条黑松露味好香。白酒经过烹调后酒味挥发咗,真系食几多都唔怕醉😂 青口大大粒超级滑口,又好腍好甜,海鲜嘅清甜味道配埋香草白

巴马火腿凯撒沙律
✨是日沙律 – 巴马火腿凯撒沙律
沙律正常发挥,巴马火腿唔会太咸,沙律酱酸酸甜甜亦几好味🥗

烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉

朱古力蛋糕
✨朱古力蛋糕

香草白酒煮青口配黑松露薯条
✨香草白酒煮青口配黑松露薯条 1KG $398
哩个系我嚟哩度必点嘅菜式,薯条黑松露味好香。白酒经过烹调后酒味挥发咗,真系食几多都唔怕醉😂 青口大大粒超级滑口,又好腍好甜,海鲜嘅清甜味道配埋香草白酒,食到停唔到口😋

南瓜忌廉汤
✨是日餐汤 – 南瓜忌廉汤 $58
就算系是日餐汤,都绝对唔马虎,浓郁南瓜味配上幼滑忌廉,成碗汤都好浓好滑,每啖都满满南瓜味🤤 另外仲配咗一片超级脆卜卜蒜蓉面包条。

78%朱古力心太软
✨78%朱古力心太软 $88
平时食心太软最怕太甜,有时食到喉咙都唔舒服。但哩个心太软系我食过嘅Top 3之一🤤 一切开流心感十足,朱古力味超香浓,每啖都系享受紧朱古力酱香滑感。如果唔习惯咁浓,可以配埋云哩拿雪糕一齐食,中和返朱古力嘅苦味,一样系咁好味👍🏻

Beer – Peroni
✨Beer – Peroni $59
哩款好易入口, 入口带少少甜味,之后有微微苦味,属于偏淡味嘅啤酒🍺

Mocktail – Tropical Punch
✨Mocktail – Tropical Punch $59
菠萝汁香甜中带微微酸味,饮落仲有少许百香果蓉同覆盆子味,酸酸甜甜好开胃😋

🔍整体感觉:餐厅面积唔大,同隔离枱嘅距离会较近,人多时会有啲嘈。职员好热心友善,反应好快,会留意客人嘅需要,食青口及甜品时即时帮我地换碟👍🏻 食物质素好,青口下次一定要再encore😏
2022-05-10
庆祝纪念