餐厅: Amplifier Restaurant (花園街)
资讯:

𝐀𝐌𝐏𝐋𝐈𝐅𝐈𝐄𝐑 𝐒𝐈𝐆𝐍𝐀𝐓𝐔𝐑𝐄 𝐒𝐄𝐓 ($𝟏𝟎𝟖𝟖 𝐟𝐨𝐫 𝟐)🅢🅣🅐🅡🅣🅔🅡▫ 精选新鲜生蚝 4pcs生蚝海水味偏重,搭配埋柠檬汁,可以吊到个鲜味出嚟,食落口几爽甜~▫ 蒜香牛油田螺酥皮盒牛油酥皮牛油味几香,个皮如果再松脆啲就会更加好☺️不过田螺几新鲜弹牙,而且份量都几多🥰▫ 香煎鹅肝鹅肝火候控制得好,煎得外边有点焦脆,但咬落中间系细滑软心嘅😍肥美鹅肝配埋薄脆多士同焦糖苹果,感觉一啲都唔腻,好满足😆🅢🅞🅤🅟 ▫ 蟹肉龙虾浓汤味道几浓郁,有少少蟹肉碎同龙虾肉,饮落口感顺滑~🅜🅐🅘🅝 🅓🅘🅢🅗🅔🅢▫ 原只法式龙虾米多呢只龙虾个面用咗啲芝士同埋类似沙律酱嘅酱汁做配搭,龙虾肉食落口爽口弹牙😍好有鲜味,再加埋啲酸酸甜甜嘅酱,好开胃🥰▫ 慢煮美国威灵顿牛柳威灵顿牛柳有两件,外层牛油酥皮非常松化,带浓郁牛油香,里面包住蘑菇酱同埋parma ham,香口 当然仲有主角慢煮牛柳😍鲜嫩粉红色食落口层次丰富,口感浓郁,牛柳咬落都都唔会韧,食完呢件够晒饱肚😆配菜菠菜同烤蒜头🅓🅐🅘🅛🅨 🅢🅔🅣 🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 ▫ 泡芙泡芙里面装咗好多cream,如果钟意食cream嘅人士会觉得好满足🥰冻柠茶两杯总结:

🅢🅣🅐🅡🅣🅔🅡
▫ 精选新鲜生蚝 4pcs
法国生蚝

▫ 蒜香牛油田螺酥皮盒
蒜香牛油田螺酥皮盒

▫ 香煎鹅肝
香煎鹅肝

🅢🅞🅤🅟 ▫ 蟹肉龙虾浓汤
味道几浓郁,有少少蟹肉碎同龙虾肉,饮落口感顺滑~
蟹肉龙虾浓汤

🅜🅐🅘🅝 🅓🅘🅢🅗🅔🅢
▫ 原只法式龙虾米多
原只法式龙虾米多

▫ 慢煮美国威灵顿牛柳

🅓🅐🅘🅛🅨 🅢🅔🅣 🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 ▫ 泡芙
是日精选甜品

冻柠茶两杯

总结:食物摆盘精致有心思,呢个set有齐前菜、汤、主菜、饮品同甜品,想平价伪fine dining嚟呢度约会啦!
法国生蚝
蒜香牛油田螺酥皮盒