2024-08-08
🥚雞蛋真係一樣百搭嘅創作嘅料理,可以配搭嘅煮法、調味及醬汁千變萬化😋 早排見到哩間炮台山新開嘅餐廳,蛋包飯可以配豚肉咖哩或蘑菇汁,深深吸引到我😍 剛好途經炮台山,即刻過去試吓先! 下午2:00去到,居然full house😂 睇嚟都幾受歡迎。餐廳裝修明亮舒適,妥妥嘅日系風格📍特濃磨菇汁・野菜豚肉咖哩配脆香雞扒蛋包飯蛋包飯可以揀蘑菇汁或豚肉咖喱汁, 而signature item係可以兩者兼得!我就真係兩樣都要🙂↕️磨菇汁食得出嘅新鮮濃郁,咖喱汁比一般嘅咖哩特別多豚肉,層次更豐富!雞扒新鮮炸起,又嫩又脆。蛋包飯蛋香四溢😍 成碟嘅配搭非常好📍Dirty飲品方面我揀咗Dirty, 濃郁柔順,睇落好似流動嘅山水畫咁~ 非常打卡able!我幾滿意今次嘅蛋包飯,如果下次經過一定會再嚟食😝
📍特濃磨菇汁・野菜豚肉咖哩配脆香雞扒蛋包飯
📍Dirty
我幾滿意今次嘅蛋包飯,如果下次經過一定會再嚟食😝