2024-04-15 41 浏览
【油尖旺区】【Zeni Rone】自从知道咗域哥喺旺角返工之后,每逢想喺旺角食嘢嘅时候都会谂起佢,今次嚟到新世纪广场,试吓入面一间几有格调嘅 cafe。大家都知道旺角系一个好热闹嘅地方,要喺闹市里面揾一个静静地饮吓咖啡嘅地方都唔容易。呢间唔使上楼,就喺商场入面,方便。佢其实系喺 Moko 新世纪广场嘅 L Buy 入面,唔系直接面对商场,环境恬静。域哥试件 $38 嘅「焦糖鲜忌廉牛角包」,我都有试少少,系好邪恶,域哥喺度切个包嘅时候,啲馅已经系咁咇出嚟,好正。佢饮 $48 嘅「泡沫咖啡」,即系 Cappuccino,佢话 okay。我就试 $78 嘅「富士山」,系朱古力蛋糕加抹茶同乳酪慕丝砌出富士山造型,系佢哋其中一款 signature 嘢,食落都几好。嘢饮我就试 $40 嘅「Mlesna 樱花茶」,店员细心讲解要倒啲水出嚟浸四十秒再放返茶包入茶壶先饮,咁样可以饮出唔同嘅层次。第一浸𠮶杯的确系个味会浓啲但冇之后𠮶啲咁厚实,而佢哋亦都有附上「洗双糖」,唔会好似白糖咁死甜,亦都唔会好似黑糖咁浓,尽情享受比较温和嘅樱花香味。埋单 $244.4,喺旺角嘅闹市商场里面揾到一个幽静嘅地方好好享受

第一浸𠮶杯的确系个味会浓啲但冇之后𠮶啲咁厚实,而佢哋亦都有附上「洗双糖」,唔会好似白糖咁死甜,亦都唔会好似黑糖咁浓,尽情享受比较温和嘅樱花香味。埋单 $244.4,喺旺角嘅闹市商场里面揾到一个幽静嘅地方好好享受下午嘅时光,系咁上下价钱。。。

(地址:旺角太子道西193号MOKO新世纪广场1楼175号舖)

@zeni_rone

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #旺角 #旺角东 #moko #新世纪广场 #ZeniRone #焦糖鲜忌廉牛角包 #泡沫咖啡 #Cappuccino #富士山 #Mlesna樱花茶 #mlesna #洗双糖 #1am1352 #1ambackup

2024-04-10