2023-12-11 1226 浏览
【油尖旺区】【Sense Cafe】今晚系同我生命中一个好重要嘅人食饭,难得可以约到佢,我都隆重其事,返屋企换过件衫再出嚟。不过要我拣食乜都真系难,平时我唔系打边炉就烧肉,其他嘢真系唔知头唔知路,唔好以为我系 foodie 就好把砲至得架。佢哋嘅晚餐系配埋「精选沙律」同「餐汤」,系一个唔错嘅蘑菇汤,浓而不咸,几好。我哋 share 食嘅,首先系 $145 嘅「鲜茄大虾带子扁意粉」,个茄酱都几浓,另外海鲜配料都几多,一碟里面足足有八只虾,唔系讲笑。另外仲叫咗 $195 嘅「露丝玛莉羊架」,唔使审都知呢碟主力系孝敬我。佢有成四件,而且系厚肉𠮶只,绝不欺场,净系份量呢一点已经讨好到我。然后啲肉都几好味,本身落嘅调味料都够味,唔使点酱,当然点咗就别有滋味。嘢饮方面,我哋都加咗 $8 要特饮,分别系「热情果果茶」同埋「牛奶朱古力」,我系饮后者嘅。首先我𠮶杯系有拉花嘅,外观一流,饮落亦都唔会话劲甜𠮶只朱古力,几好饮。加埋一之后埋单价 $392,算系几好嘅体验。。。(地址:佐敦白加士街 56 号凯豪商业大厦一楼)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiethin

(地址:佐敦白加士街 56 号凯豪商业大厦一楼)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #佐敦 #柯士甸 #sensecafe #精选沙律 #餐汤 #鲜茄大虾带子扁意粉 #露丝玛莉羊架 #热情果果茶 #牛奶朱古力 #1am1184 #1ambackup
2023-10-14