【油尖旺區】【潮食居酒屋】同美女朋友喺高鐵站附近搵嘢食,圓方嗰啲食唔起,正路就梗係去渡船街呢啲老牌美食區啦。但係嗰頭都淡咗好多,個氣氛搞到冇乜嘢食咁。不過就被我搵到間開張唔係好耐嘅隱世小店,今次呢餐就點都要講㗎喇,我做 foodie 都係為咗要推薦呢啲小店。.點解無啦啦我講到咁激動,就唔係淨係因為餐廳門口有隻好靚嘅粉紅傻豹可以打咭咁簡單,而係佢哋啲定食套餐實在係好食,同埋係勁抵食!好似呢份 $108 嘅「超級鰻魚飯」,抱住一試嘅心態去叫,點知上菜真係嘩咗聲出嚟,佢係原條嘅鰻魚成條咁上呀。.味道方面,都整得相當出色,鰻魚口感順滑而唔會潺,醬汁亦都配搭得宜。美女朋友試嘅係 $108 嘅「安格斯牛排配夢王蛋飯」,佢哋唔係用牛肉片,而係真係用牛扒切塊咁落嘅,食落味道濃香而口感又鮮嫩豐腴,配埋夢王蛋撈埋日本珍珠米嚟食,邪惡到呢。.套餐仲有前菜、味噌湯,兩者都唔錯嘅,跟住試碟 $70 嘅「日式炒雜菜」,都好正。飲品方面我哋飲熱茶都冇乜問題,加 $15 試杯「巨峰乳酸」,亦都係又濃又香嘅。埋單都係三百蚊鬆啲,我覺得係我今年暫時食過最抵食嘅一餐,仲要喺佐敦,冇得輸呀。。。.(地址:佐敦文蔚街25-32
(地址:佐敦文蔚街25-32號文耀樓地舖)
@trendyizakaya
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #佐敦 #柯士甸 #香港西九龍 #香港西九龍站 #香港高鐵站 #香港高鐵站美食 #高鐵站美食 #潮食居酒屋 #超級鰻魚飯 #安格斯牛排配夢王蛋飯 #日式炒雜菜 #巨峰乳酸 #1am1595 #1ambackup
2024-12-09