【沙田区】【Terrace in Seaside】我成日讲到边度边度有好多餐厅,但我自己住沙田,反而就比较少留意沙田嘅餐厅。近期有朋友都多喺沙田食饭,我都觉得系一个好好嘅机会畀我食返啲沙田嘅餐厅。尤其系新城市广场,我成日都觉得啲嘢好贵,会唔舍得食。好彩朋友食量其实都唔大,所以唔需要去一啲好贵嘅餐厅都可以满足到佢。不过今次同佢食呢间系佢拣嘅,佢拣呢间嘅原因唔系因为价钱,而系佢想试呢度嘅一杯嘢饮,都几得意。我就唔理咁多啦,既然佢拣咗,就食呢间啦。佢食咗个 $78 嘅「菠菜鸡肉千层面」,佢话好食就得喇,我都信佢嘅。而我自己食𠮶份都系 $78 嘅,系「烟肉薯仔鸡蛋沙律」。我唔系太想食饭面之类,成个 menu 都冇乜嘢啱食,所以食呢个。味道都唔错㖞,而且感觉健康。戏肉系 $68 嘅「济州柑橘乳酪」,系朋友杯嘢饮,个样系几可爱,几啱打咭,饮落佢都话好饮。我就叫埋另一款 $68 嘅「热情金菠萝沙冰」,又系打咭嘢,我本身气管敏感唔好沙冰,觉得一般。埋单 $321,都系合理价钱。。。(地址:沙田沙田正街18号新城市广场一期L6楼609号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #th

(地址:沙田沙田正街18号新城市广场一期L6楼609号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田区 #沙田 #TerraceinSeaside #菠菜鸡肉千层面 #烟肉薯仔鸡蛋沙律 #济州柑橘乳酪 #热情金菠萝沙冰 #1am1249 #1ambackup
2023-11-19