2020-10-18
本身我唔係成日食麻辣火鍋嘅人,今次朋友推介一試,幾有驚喜!首先我鍾意打邊爐地方環境舒服,而呢間係符合到之餘,仲有小小維港海景睇,未食先有好感!。因為我唔係好好辣嘅人,所以就揀左駌鴦鍋,一邊係普通辣(平時食十小辣我都爆汗,但呢個我用嚟淥係OK,鍾意佢隻辣係啱啱好),一邊大補湯,用豬筒骨、粟米同紅蘿蔔整,幾好飲的說~食物方面質素係高的,肥牛大片厚身,手打丸同蝦滑都水準高,而桂花蚌仲要好有驚喜,係我食過最鮮甜嘅桂花蚌!而佢地近期鮑魚有做緊優惠所以我都有試,性價比一流!仲好想推介龍躉片同嫰牛肉,前者夠新鮮好嫰滑,後者肉味濃郁,都推介大家一試!。最後埋單人均消費約$350,對比起我近排食過一啲「網紅鍋」,呢間性價會更高
。
。