2023-05-24
今次係留意到尖沙咀重廈大廈下面多咗個好令嘅新裝修商場,入面有唔少打卡位都餐廳,呢間係特別出面有超多恭賀開張嘅花籃,就諗住入去試試。入去嘅時候未開始叫野食,餐廳員工就已經拎咗一set花茶比我話係餐廳送,茶具超別緻仲要係我好鍾意嘅桂花茶,真係未食就已經對間餐廳有好感🤣———————————————🌟特上剌身盛六點(兩切)$388呢份刺身嘅份量其實可以兩個人食,除牡丹蝦以外其他都係有兩塊。六點包括有油甘魚、三文角、赤身吞拿魚、海膽、帆立貝同牡丹蝦。我個人認為帆立貝係最好食,佢會將兩粒再切開兩份夾住一小片檸檬,食落有少少清新之餘仲可以食到帆立貝嘅鮮甜味。海膽份量都唔錯而且食落都係好鮮甜,餐廳仲比咗超多紫菜我🤣除吞拿魚會多筋少少以外,其他都係非常滿意~.🌟和牛稻庭烏冬 $128呢個烏冬佢仲可以好多客製化選擇,包括少烏冬、湯份量同埋和牛都可以選擇全熟或者半生熟,我就選擇咗後者。不過食嘅時候可能因為湯偏熱,所以都有少少全熟感覺,牛肉份量都算多而且牛味重,會有少少筋位。我覺得個湯底係最值得欣賞,味道感覺就係清清地嘅牛肉湯,配上煙韌嘅稻庭烏冬,份量都算多食到個人超飽🤣.🔸整體評價🔸餐廳內部環境都好新好令
———————————————
🌟特上剌身盛六點(兩切)$388
🌟和牛稻庭烏冬 $128
🔸整體評價🔸
餐廳內部環境都好新好令,坐位都好舒服。員工都友善有禮,而且好主動積極,趁依家新開都仲係屬於少人大家記得快d去喇~🤭