最近工作有点忙碌,压力都有点大😭正所谓「休息是为了走更长的路」,一到假期点都要抖一抖,约朋友食个Afternoon Tea放松下💗今次去既系位于上环既DK Cuppa Tea💖一进入店内,即刻闻到好令人放松既香薰精油味😌原来店内售卖各式各样既香薰治疗产品😍坐低无耐,仲有香薰治疗师黎同我地玩个小游戏🔮:有五张魔法卡,我地随机选一张,治疗师就会分析我既状态、边种香味最帮到我放松💫🧘‍♀️佢会将香薰精油滴落张魔法卡,等我地可以闻住清香舒服既味道品尝下午茶💕🌸「幸福之约」下午茶🌸 ($298/人)咸点:❥ 珍宝北海道带子薯蓉❥ 法国蜗牛🐌❥ 蕃茄水牛芝士❥ 沙乐美肠奶酪馅饼甜点:❥ 彩虹马卡龙🌈❥ 迷你甜甜圈🍩❥ 烤饼配玫瑰果酱❥ 「天使之雾」Affogato❥ Tiffany Blue & Baby Pink 马卡龙饮品:❥ 薰衣草朱古力有机茶🫖咸点方面~✦ 大爱北海道带子薯蓉🤩好耐冇食过咁大粒带子,好饱满弹牙,连埋香滑松软既薯蓉食,大满足❤️❤️✦ 水牛芝士好香浓,同蕃茄好夹,建议食呢个先,好醒胃😚✦ Salami Cheese Pie卖相精致,食落充满咸香!甜点方面~✦ 先要介绍造型超级梦幻既
最近工作有点忙碌,压力都有点大😭

今次去既系位于上环既DK Cuppa Tea💖

🌸「幸福之约」下午茶🌸 ($298/人)
咸点:

❥ 「天使之雾」Affogato

饮品:
❥ 薰衣草朱古力有机茶🫖

咸点方面~
✦ 水牛芝士好香浓,同蕃茄好夹,建议食呢个先,好醒胃😚

甜点方面~
✦ 先要介绍造型超级梦幻既「天使之雾」,雪糕隐藏喺棉花糖雾面内,店员会用火枪将棉花糖溶入杯中,再加入Espresso,就变成Affogato,香浓既咖啡同细腻软绵既雪糕互相交融💕
✦ 马卡龙同甜甜圈卖相好色彩缤纷,打卡满分💯☺️食落唔会超甜👍
✦Tiffany blue颜色既烤饼,配上酸酸甜甜既玫瑰果酱,味道好夹😆

饮品方面~
✦我觉得薰衣草香味较重,好清香,朋友就饮到朱古力味重d🍫治疗师仲帮我地加入「快乐」精油,令我地更加放松咁享受下午茶时光✨🌈
2022-05-29
用餐时段