假如世间真系有神明存在,佢比个机会你拥有一种特异功能,你会想得到乜野?如果话魔幻系一种自然力量,能够融入潜意识当中,令你产生好多想像空间。而魔术就将魔幻贯穿人与人之间,触发呢种互动性,呢个亦系佢既在在价值。而能够将酒吧同魔术两样无关系既元素滙聚,的确令人眼前一亮,讲紧既系呢间太子酒吧「「神若有知,都应该给你作诗。」」,创新谂头瞬间将带动成个气氛,我都要感受下呢个Vibes先!👇📌Sparkling Beverage - ▪ Draft CitibrewHK Mead - $98 (300ml)▫ 由香港本地酒厂主打既自家制「香港城酿 · 蜂蜜酒」,以纯天然无添加,配搭百花蜜、法国香槟酵母酿制而成。入口清甜滋润,蜂蜜味突出,口感有少少似饮紧champagne,但比较清爽易入口;加上外观带浅金色,奢华夺目,值得一试!📌F l o r a l -▪ Frangipani Pale Ale - $88 (0.4L)▫ 餐厅新推出既「缅栀 · 鸡蛋花」,用左属於五花茶成份之一既鸡蛋花,颜色睇落啡黄色;就咁闻落花香十足,而甜中带一点涩,份外清幽解腻,配搭即炸薯片一齐食,口感特别夹!📌Appetit

📌Sparkling Beverage -

配搭百花蜜法国香槟酵母酿制而成。入口清甜滋润,蜂蜜味突出,

奢华夺目,值得一试!

📌F l o r a l -

配搭即炸薯片一齐食,口感特别夹!

📌Appetites -
Fresh-Fried Potato Chips · Handmade Onion Tartar Sauce - $88

▫ 有draft beer就一定要配搭返chips是常识吧,呢个「即炸鲜薯片 · 手制他他酱」,
用上新鲜薯仔切片再经油炸,食起上黎特别脆口;加上用左海盐黑椒一齐炸,

份外惹味。而他他酱用左德国酸青瓜新鲜紫洋葱、香草混合而成,
味道独特,系其他酒吧好少食到既。

📌B u r g e r -
Australia Wagyu Beef · Grilled Cheese · Hand-crafted Tartar Burger - $138

▫ 轮到主食方面我会推介呢款「澳洲和牛 · 烤芝士他他汉堡」,的确以burger
做主食既酒吧餐厅多不胜数,但今次系我食过相对较高质一次。事关里面既

澳洲和牛份量够大块,食落肉汁鲜嫩又多汁,完全唔乾,特别香口;
而配上芝士酱汁,口感同层次都做到好到位,认真唔错!

📌P a s t a -
The Classic Carbonara - $118

▫ 当然要试埋招牌之一既「正宗意大利 · 卡邦尼意粉」啦,

就咁睇卖相都知系心机之作,入口蛋香丰富之余,

仲分别食到咸香同埋芝士香。中间既蛋黄晶莹剔透,
再将蛋汁均匀沾上面条,食落浓而不腻,果然够正宗呀!
2020-07-06
  • 澳洲和牛 · 烤芝士他他汉堡