2016-07-17
收工與好友共聚,當然少不了飲同食啦因為我地入場時間是8:30,個個處於一個十分肌餓狀態,所以好快手就寫曬我們所想要既食物首先上檯既系:刺身盤!六周年關係!奉送加拿大海膽一客刺身叫了某部分:有油甘魚、帶子、三文魚、北寄貝、大海蝦等。刺身固然夠新鮮、肥美!大海蝦超大隻,但要自己折殻,但肥美度不錯!但最令人滿足的是:贈送的加拿大海膽,細細粒的海膽味道鮮甜甘香,夾住紫菜一整件放到口內,好好味!而4人同行則額外加送海鮮蒸汽火鍋一份,包括每日即劏龍躉及時令海鮮!因為檯面空間有限,成個蒸鍋系另一方處理,再由職員送上!龍躉肉質鮮生,彈牙蠔好肥!而蜆看似不錯,但有沙用口咬咬嘗味,味道是鮮甜、肉質彈肉的!可惜有沙粒!燒物系放題重要一角:天婦羅除了有一般的茄子,番薯、鹽燒雞翼等,竟然有軟殼蟹天婦羅任叫,雖然軟殼蟹唔係好大隻,都每隻都算多肉, 而且仲熱辣辣, 外面的皮好酥脆, 內裡的肉都食得出蟹的甜味, 唔錯其他熟食,推介既有鹽燒雞翼,燒得好香脆,肉感不錯,惹味!芝士年糕:熱騰騰上檯,芝士味重!燒菠蘿---夠甜,但如果切得厚身一點更完美!
燒海蝦:重複叫左兩次,烤得好香,肉質更鮮甜!燒牛舌就一般,難咬!味道好
首先上檯既系:刺身盤!六周年關係!奉送加拿大海膽一客
其他熟食,推介既有鹽燒雞翼,燒得好香脆,肉感不錯,惹味!芝士年糕:熱騰騰上檯,芝士味重!燒菠蘿---夠甜,但如果切得厚身一點更完美! 燒海蝦:重複叫左兩次,烤得好香,肉質更鮮甜!
燒牛舌就一般,難咬!味道好淡,吾夠爽口!