假日又四出探险,本身想去海味街买少少腊肠回家食,但到埗后觉得肚饿就决定食左午餐先行。🐽怀旧鲜茄足半吋猪扒焗饭 $65哩个焗猪扒饭卖相的确吸引,随有香浓茄汁外仲有融化左嘅芝士。酱汁味道有茄香味但不会酸,甜甜地几送饭架。猪扒份量亦好大方,除左有一块面咁大嘅猪扒外,下面仲收埋左一块猪柳添啊!猪扒非常腍身好切,入口又够肉味。虽然焗猪并无用到炒饭底,但仍不减美味!🐣十字营养常餐 $65汤底选用牛奶猪骨汤,味道香浓配通粉一流。猪扒虽然无焗猪咁多,但份量仍然保持大大块。最最最满意系佢块多士,每边都烘到好脆,配上牛油真系食整都唔够喉。🥯火腿爆蛋菠萝包 $28到哩个重头戏啦,我地都估唔到菠萝包可以配火腿太阳蛋仲要咁好味,甜甜嘅面包配上蛋汁同火腿,咸咸甜甜嘅味道好有层次,认真好味道!#西营盘美食 #伏游西营盘 📍十字冰室 (西营盘) (西环)西环西营盘高街48-78号恒升大楼地下12号舖

🐽怀旧鲜茄足半吋猪扒焗饭 $65

🐣十字营养常餐 $65

🥯火腿爆蛋菠萝包 $28

#西营盘美食
#伏游西营盘

📍十字冰室 (西营盘) (西环)
西环西营盘高街48-78号恒升大楼地下12号舖