2019-05-01
朋友想食韓燒,路過銅鑼灣,見到柞木炭家原來開左新分店,之前路過旺角已經想試😻,終於有機會試到🙆🏻♀️。下牛唔係太多人,店員安排左我地坐卡位,店內非常寬敞,裝潢以黑色為主🖤,整個店的感覺非常高雅⚜️。牛柳三文治🐮🥪三文治經過微微烘底,配合吉烈厚切牛柳,牛柳非常Juicy鬆軟,牛柳夾在三文治內,一定要襯熱食👍👍店員一開爐就會在爐上放上粟米芝士🧀同蝦醬🦐,待加熱後把醬料溶掉就可以將烤肉沾上醬料食用,芝士味香濃,蝦醬亦都非常鮮香🦐,大家記得要點🤤韓牛肋眼上蓋🐮牛肋眼上蓋油花分佈非常均勻😌,由於油份充足,經常都突然冒起小火🔥,店員可能見我地好論盡,所以過黎幫我地燒,非常細心💁🏻♀️。極上黑毛豬肩肉🐷黑毛豬肉質細膩,口感非常厚實🐽,好有口感,識食一定要食黑毛豬🐖。牛小排🐄牛小排因為處於牛嘅肋位,非常嫩滑🤤,脂肪比例岩岩好,把小排砌成薄片,好有口感🤭。柞木韓牛飯🍛簡單的韓牛飯,韓牛配上蔥花加蛋🍳,輕輕把材料拌上,簡單又好吃😝。神秘甜品盒子🎁最後仲送上一個神秘盒子🎊,原來係一個兩層的甜品盒,非常賞心悅目🎀,真的好有驚喜💝,作為女仕嘅我,最愛這個甜品,女仕們對於呢個驚喜一定盒wow一聲💃🏻
牛柳三文治🐮🥪
韓牛肋眼上蓋🐮