好耐好耐冇食过好味既台湾野,今次去中环同宝宝揾食,比我揾到宝!!!🤩🤩呢间吃什么系之前番港大既饭堂,由佢细细间店已经食到大,贪佢人情味浓厚,野食又有正宗台湾味🤤🤤!改名后都系第一次黎,两个人叫左四样野,以为好细碟,点知上碟先担心食唔哂😆😆😆先上既系卤肉饭,卤肉半肥瘦,脂肪比例岩岩好,同阿元来了比冇咁肥,捞埋饭超似系台湾食到既味道!!😍😍图二系蛋饼同甜不辣。蛋饼叫左双拼加五蚊,有齐蛋、火腿、芝士!咬落有拉丝嘅感觉,配咸咸地嘅酱汁,似系台湾食早餐啊~~~~🤤🤤🤤而甜不辣就系正常水准,咬落烟烟韧韧,唔错~外省牛肉面汤底好重黑椒味同药材味,配左少少辣椒有小辣。牛筋炆得非常之林,好似食紧一旧啫喱咁,牛肉就相对来讲失色,韧韧地。面质口感啱啱好,唔会偏硬同偏软。整体来讲,同我喺台湾食到嘅未系好相近,令我非常之想飞去台湾疯狂食嘢。价钱喺中环来讲算系好抵,会再帮衬啊!!!😻😻-外省牛肉面(半筋半肉) | $85卤肉饭 | $42甜不辣 | $32起司蛋饼(加火腿) | $44-
卤肉饭

起司蛋饼(加火腿)

外省牛肉面(半筋半肉)

外省牛肉面(半筋半肉) | $85
卤肉饭 | $42
甜不辣 | $32
起司蛋饼(加火腿) | $44
卤肉饭
起司蛋饼(加火腿)