2021-01-24
經過土瓜灣見到間新開嘅餐廳,其實係被排隊嘅客人吸引咗,望一望啲裝修,估都估唔到原來係買三餸飯架,啲裝修好新潮,好企理,完全同Cafe嘅裝修一模一樣😋😋一路排隊一路望落玻璃入面嘅菜式,全部都熱辣辣勁大兜,款式多唔再講,我偷聽到排隊啲客人講話好好食😋帶咗兩盒淨餸😍😍梅菜扣肉一定要嗌,因為係屋企完全整唔到咁好食,梅菜扣肉肥瘦相間,望落就知好靚,食落去嗰陣味好特別,好似五香肉丁加梅菜嘅味道,勁送飯囉😍😍蘿蔔炆牛腩又係一定要嗌,啲蘿蔔俾啲柱侯醬炆到好入味,牛腩都好大舊,仲要勁多份量🤪蓮藕炆豬腩肉,呢個味道我喜歡呀,甜甜地,年後相當爽甜,勁正⭐️蒸魚頭,呢個整得好出色,唔會過老,廚師火候不得了,魚頭好大隻,蒸魚豉油配上魚頭,正😉😉咕嚕肉,酸酸甜甜,配上菠蘿洋蔥🧅呢啲先係精華😄咖喱椰汁雞,雞件好滑,份量好多,啲汁調得好出色,我想繼續食呀🥳🥳最後嗌咗薯仔牛柳粒,薯仔炸得好粉好好食,牛柳粒係新鮮嘅牛肉,一啲雪藏味都冇,而且牛肉好嫩口😊😊最後仲配埋湯同加錢飲豆漿,老闆表示啲湯完全冇味精,而豆漿都係不加防腐劑😃😃臨走嘅時候仲見到新鮮出爐嘅蒸鱔,早啲出我就會再加喔⭐️