2017-10-10
喺灣仔做野好似成日都搵唔倒好野食咁,聽講最近開咗間沾麵好好味,當然要同同事去試試。餐廳好貼心,有埋好得意嘅公仔教你點食。同埋另一樣好得意嘅就係有得比你揀麵嘅份量!哩樣真心貼心!建議細食女仔可以揀200g就夠。同同事一人叫咗個麵,分別係肉盛豚骨魚介沾麵同辛辣豚骨魚介沾麵,另外仲加咗辛口沙拉羽根餃子同一隻味玉。對於2個女仔嚟講好似太多了哈哈~我就叫咗肉盛豚骨魚介沾麵,話明肉盛,就係好多肉嘅意思,總共有4塊大大塊肉,豚肉脂肪比例均勻,食晒都唔覺得油膩。而沾麵十分有口感,我個人鍾意比較硬身嘅麵,哩個麵嘅質感爽滑符合我嘅要求,加上個濃稠嘅湯,搭配住一齊食,大快朵頤。同事叫嘅係辛辣豚骨魚介沾麵仲加咗個味玉,味玉嘅熟成度控制得剛剛好,一咬落去就見倒橙黃嘅心啦!!!最後仲有辛口沙拉羽根餃子,但其實我地2個已經飽到食唔落了….都怪我地太貪心叫咗300g嘅麵…埋單都係每人百零蚊,唔知係咪新開張仲有coupon送,正呀~~~