2020-06-13
1970 浏览
同好朋友介紹吓嚟咗呢一間中環樓上鋪食fushion西餐🇫🇷~一日門口已經見到一隻大大pepe頭盔💛·環境唔算大,可以容納20個人左右,所以最好打電話訂左枱先🙉感謝美女carryme🥰·我哋叫咗一個set dinner for two,個set包左沙律、龍蝦湯、兩個前菜、兩個煮食或一個牛扒、兩杯餐飲。·重點推介佢塊西冷牛扒,我哋好少餐廳叫medium真係medium,簡單容易用海鹽去煎已經非常之唔錯,仲有小粉嫩有少少血水既肉肉,就咁食已經好香牛肉味🥩配埋佢哋嘅芥茉醬食就有另外一番體驗。盆菜有焗嘅甜番薯🍠、南瓜🎃,諗返起都正🤤🤤·兩個前菜嘅就細細份,不過係幾impressive—個帶子配左波蘭汁醃製蘿蔔、個田螺配左黑松露醬仲有薯蓉,估唔到兩者係咁夾,廚師好諗頭😎·沙律同龍蝦湯正常發揮,個龍蝦湯係幾濃烈嘅但係又未到話好香咁🤔·不過整體來講算好食🤪但餐飯比兩個原因掃掃地慶🧹:(1)上菜速度好慢好慢~等左兩個鐘先有主菜食🥱~(2)隔離枱頂級既聲量,對其他食客影響好大🥱-Set dinner for two | $588-The Balcony (中環)中環皇后大道中118號3樓
沙律
西冷牛扒
田螺配黑松露醬薯蓉
帶子配左波蘭汁醃製蘿蔔
不過整體來講算好食🤪但餐飯比兩個原因掃掃地慶🧹:
(1)上菜速度好慢好慢~等左兩個鐘先有主菜食🥱~
(2)隔離枱頂級既聲量,對其他食客影響好大🥱
Set dinner for two | $588
The Balcony (中環)
中環皇后大道中118號3樓