餐厅: 帝樂 - 德國餐廳 (美利樓)
资讯:

2020-09-09 3008 浏览
配住无敌大海景,海风吹埋嚟,就算三十几度坐室外,都真系劲Chill超级舒服😍完全渡假feel😆Weekend嚟到十二点几,未有好多人所以仲可以坐出面。建议都系坐室外,早啲嚟或者电话book位————————————Set Lunch (主菜价钱已包沙律吧,餐汤,甜品,饮品)本来有自助沙律吧,疫情关系变咗沙律盘汤同面包出面自己攞-沙律盘沙律菜冇咩特别,青口好鲜甜👍🏻火腿好好味唔会好咸👍🏻酸沙律薯仔好开胃,仲有啲苹果都几爽口-扁豆烟肉汤望落劲似中汤嘅赤小豆眉豆汤😂原来系德国嘅传统菜 饮落咸咸地都有少少似中汤 可以试吓嘅-厚切美国西冷牛肉配时菜及薯仔 $175开头以为系西冷扒,冇为以系牛肉肉质都嫩唔韧,味道唔太够,而且嚟到嘅时候唔够热,麻麻地-海鲜蕃茄酱长通粉 $160青口鱿鱼虾都几新鲜几够味,长通粉偏硬少少,蕃茄酱唔够浓,又系上菜唔够热,都系麻麻地-是日甜品 - 面包布甸唔会太甜,份量刚刚好,上面有啲乳酪同生果酸酸地,好味👍🏻——————————整体嚟讲,食物质素就一般般,但对住呢个景同埋地段,以呢个价钱嚟讲我觉得几抵👍🏻👍🏻都会想再去
————————————
本来有自助沙律吧,疫情关系变咗沙律盘
汤同面包出面自己攞
沙律盘
扁豆烟肉汤
厚切美国西冷牛肉配时菜及薯仔 $175
开头以为系西冷扒,冇为以系牛肉
肉质都嫩唔韧,味道唔太够,而且嚟到嘅时候唔够热,麻麻地
海鲜蕃茄酱长通粉 $160
是日甜品 - 面包布甸
唔会太甜,份量刚刚好,上面有啲乳酪同生果酸酸地,好味👍🏻
——————————