2022-01-18
今次畀我發現到呢間小店,雖然冇咩豪華裝修,但係啲嘢幾好食😋,好有住家飯嘅味道。滑蛋蝦仁飯($3️⃣2️⃣)呢個滑蛋蝦仁飯真係又平又正!啲蛋又唔會過熟,吵得有夠滑,仲有少少蛋汁可以撈飯。佢仲有四粒大蝦🍤,本身以為係普通冰鮮蝦,估唔到又幾爽口,呢個飯絕對有驚喜!蕃茄牛腩湯飯($3️⃣2️⃣)呢個湯飯我都好鍾意❤️,佢牛腩份量好多,仲有蕃茄同薯仔。我鍾意佢個湯底夠清甜冇味精,好有住家飯嘅味道。菜乾豬骨粥($1️⃣4️⃣)呢個粥煮得好綿好入味,一啲都唔稀,見佢顏色都知佢煲咗好耐。霸王花南北杏羅漢果豬骨湯($1️⃣0️⃣)其實$10一碗湯真係好平,佢仲要好足料好夠味,平時喺屋企真係煲唔到呢啲湯。佢仲有其他小食,例如佢手打既牛肉球,燒賣腸粉同埋蘿蔔糕,每樣嘢都係幾蚊雞,好抵食。順帶一提,我幾鍾意佢哋自家製嘅豉油,特別香配腸粉好好食😋!我覺得呢間店都算得上窮人恩物,32蚊一個飯我覺得真係夠飽,而且我仲叫咗佢少飯🤣,味道又好食,呢兩個飯我都好推薦!住喺附近嘅話真係可以去試吓~
滑蛋蝦仁飯($3️⃣2️⃣)
蕃茄牛腩湯飯($3️⃣2️⃣)
菜乾豬骨粥($1️⃣4️⃣)
呢個粥煮得好綿好入味,一啲都唔稀,見佢顏色都知佢煲咗好耐。
霸王花南北杏羅漢果豬骨湯($1️⃣0️⃣)