和友人们饭聚😋是次选址观塘工厦内的一间西式餐厅😋距离地铁站大概十分钟,喺APM隔离一直沿著行就系了。餐厅入面走简约风大概10张枱,空间系好大唔会觉得挤迫,工厦内有餐厅所以里外好容易形成对比,出面残旧,入面却是系一种别有洞天的感觉。基本上都系意粉饭同埋扒类为主,我地点左个咸猪手同埋几款意粉同沙律🥗首先我哋拣咗个六人份量嘅沙律算几丰富,除了一般嘅沙律火箭菜生菜等等,佢中间仲有烟三文鱼烟鸭胸同火腿令成件事即刻豪华左。另外请再嗌左个肉酱薯条🍟($68), 佢的价钱来讲都算系咁,薯条加上肉酱芝士一起烤焗,香味四溢,不错的餐前小食。跟住主菜就系德国黑椒咸猪手($168),可能去咗骨嘅关系,会觉得细旧左啲以为不够吃,但系切开都几多都够我哋五个人食。猪手够入味,而且肉质够淋容易咬开,我钟意食肥嘅部份油脂都几丰富,点上黑椒汁咁就够晒惹味,不过猪手的皮唔算好脆有少少美中不足。跟住就加勒比海飞鱼籽烟三文鱼意粉($148),呢款味道比较清淡,烟三文鱼够香,加上飞鱼籽卜卜脆口感几特别。我哋再点了一个黑松露带子阔条面($178),肉眼都睇到少少黑松露碎屑,黑松露𠮶浸煤气味都几强烈,吃这个就是要这种香味,上面有三粒

六人沙律

肉酱芝士焗薯条

德国黑椒猪手

飞鱼子烟三文鱼意粉

我哋再点了一个黑松露带子阔条面($178),肉眼都睇到少少黑松露碎屑,黑松露𠮶浸煤气味都几强烈,吃这个就是要这种香味,上面有三粒香煎珍宝带子都几大粒,非常之新鲜和鲜甜,佢嘅酱汁味道较浓,稠汁挂上阔条面上一齐食几creamy。
黑松露香煎带子宽条面

大家似乎几钟意食带子,再点左个香煎带子淡虾酱意大利饭($148),同样有三粒珍宝带子,呢个意大利饭唔系好食到虾酱嘅味道,白汁嘅味道比较浓,饭煮得软硬适中,不会硬心,可以一试。
香煎带子意大利饭

呢间西餐厅整体都不过不失,不过价钱方面系工厦地段不算太便宜,如咁岩经过观塘又谂唔到食乜都可以一试嘅。 ———————————————————
店名:Go Inside Kitchen (观塘)
环境🏝:6.5/10
服务💁🏼‍♀️:7.5/10