2024-05-04 0 浏览
呢間小店喺美孚都幾多人推介所以我就試咗一次。首先佢嘅玫瑰花拿鐵味道同賣相都唔錯嘅,幾啱打卡,點知飲咗落去之後唔係好夠熱。溫度只係暖暖的,所以不太推介。我哋食嘅時候呢啱啱做緊一個推介嘅下午茶餐,有好多迷你嘅小tart套餐。見價錢唔錯就叫來試試。有少少失望,因為佢個tart皮全部係現成嘅,好似係嗰啲食品店度會買到嘅空殼,然之後佢哋只係加咗一啲好簡單嘅餡料入嗰啲空殼入邊。當然明白唔係每一間餐廳都會自己搓麵粉整Tart皮,但係呢一個睇得出亦都食得出係出面買的,少少欠缺誠意。All day breakfast會好少少,蛋同埋茄汁豆同埋菇等等都整得唔錯。
呢間小店喺美孚都幾多人推介所以我就試咗一次。

• All Day Breakfast
2024-03-19 148 浏览
農曆新年期間,小編嚟開美孚依一帶,亦去重訪之前去過嘅狼屋cafe~ 🥐 煙三文魚牛角包 😋😋😋😋😋食材新鮮,番茄🍅、青瓜🥒同生菜🥬好爽口、juicy;煙三文魚大大片,好有魚油香,亦有少少黑胡椒;牛角包🥐酥脆,夾埋內餡一齊食,味道冇違和 ☺️ 另配新鮮沙律 🥗 感覺相當健康! ☕️ 意大利泡沫咖啡 😋😋😋😋拉花心心略帶小店人手沖調嘅感覺 😊 啡奶比例好,飲落順滑、啡味濃~午餐 💵💵 約港幣$150/人💁🏻‍♀️ 依間小店已經好多年,小編已經幫襯過好幾次~ 依日紅假,所以有服務費,之前去印象中係唔使加一,一般$130左右就可以,只收現金~ 喺人手得一個嘅情況下,上菜速度算好快 👍🏻 Cafe設計以🐺狼屋🛖為題,區內餐飲小店唔多,屋苑嘅街坊要多多支持依間小店呀~ 💪🏻🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🥐 煙三文魚牛角包 😋😋😋😋😋

☕️ 意大利泡沫咖啡 😋😋😋😋

午餐 💵💵 約港幣$150/人

2024-02-13
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-01-18 323 浏览
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢🥞美食體驗🧇:美孚的第一選擇,當區超正的cafe,集特色食品、打咭要素於一身📸打咭體驗📸:佢最好最好的地方,係地段超級好。如果你係想影人像想,去隔鄰既荔枝角公園可以影到手軟。無論係你影相之前係呢度集合,還是影完相之後係度休息都好完美店入面的裝修好有古舊的歐式風格,不過由於鋪位係細既,好難係入面影到相。然而店外的木牆係超級靚,自己帶少少道具就可以影到靚相。我個人超級喜歡食物方面,處處都係細節。咖啡上的新鮮薄荷葉,招牌食品的卷卷包,唔同口味的漢堡,樣樣都給你再黎一次的理由🧑‍🍳服務:細鋪,只有1、2個員工,你叫得太多野食就肯定要等。所以只適合過黎chill一陣。不過員工都好熱心去解答你的問題,等都值得既。🍗必食🍗:相片入面的都可以叫,無伏。呢度野食份量都好多,3個人黎食,如果係有女仔,可以叫兩個餐,三杯野飲就算。再唔夠就先叫小食、甜品之類會更加化算
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢

• 咖啡、小食
2023-12-16 273 浏览
最近搬了到美孚住,每次經過嘅時候都好想入去試吓,今天星期六諗住嘆一個later lunch,室內環境好溫暖,雖然枱及椅子比較略為細一點,但感覺有它的特色。點了牛肉漢堡,食物來到好興奮,吃了塊薯片,覺得好好味,怕食唔晒,侍應親切地幫我切開一半用袋入住等我帶回家,可惜當我吃到裏面塊牛肉嘅時候,真的很失望,有股異味,再咬多兩口,立即要吐出來,懷疑已經係過期的牛肉,或醃製嘅時候變壞了他們也不知,所以我也沒有帶回家。
2023-12-16
用餐时段
2023-05-24 1072 浏览
餐後感受:我相信是有心人經營的小店。原來只有一個人Solo, 落單收錢,煮嘢食,沖咖啡,招呼客人,收枱,只係一個人去做。我用餐的時候,大約是1:30 。一個女子,撐起一間鋪的午市時間。可能只是今天一個人。所有座位,都坐滿。最多坐16人,我眼見有14人。我食煙三文魚沙律,冇技術可言,但係沙律份量都算多。因為趕時間沒有機會試咖啡,下次有機會再試。
餐後感受:我相信是有心人經營的小店。

所有座位,都坐滿。最多坐16人,我眼見有14人。

我食煙三文魚沙律,冇技術可言,但係沙律份量都算多。
因為趕時間沒有機會試咖啡,下次有機會再試。
三文魚沙律,或者可以配其他麵包,例如牛角包。
三文魚沙律,或者可以配其他麵包,例如牛角包。
2023-05-03 798 浏览
因為去饒宗頤文化館嘅美之山丘所以去美孚搵下好野食先呢間Cafe以狼為主題入面嘅佈置都好有特色環境好舒服,食物又唔錯我見有好多街坊都黎食☺️☺️☺️🩷Wolf Den All Day Breakfast🥚🥗平時嘅All Day Breakfast通常都係一隻碟裝晒佢好特別用小梳乎厘杯裝每一個餸份量都唔少,特別讚薯角好脆好好味🤩🤩🤩🩷明太子磨菇意粉🍝熱辣辣嘅意粉有好多明太子醬味道唔會太鹹,仲有好多磨菇添👍🏻👍🏻👍🏻🩷檸檬撻🍋餅底好脆,檸檬醬酸酸甜甜好開胃😋😋😋 🩷Brownie🍫本來想食朱古力四重奏蛋糕,點知無🥲🥲🥲不過Brownie都好大舊好有朱古力味😉😉😉🩷凍焦糖咖啡☕️好靚有三層嘅咖啡,焦糖唔會太甜,好味道😚😚😚🩷熱法式焦糖咖啡☕️咖啡上面係燒過好香脆嘅法式焦糖配埋咖啡幾特別幾好味☺️☺️☺️
因為去饒宗頤文化館嘅美之山丘
所以去美孚搵下好野食先
呢間Cafe以狼為主題
入面嘅佈置都好有特色
環境好舒服,食物又唔錯
我見有好多街坊都黎食☺️☺️☺️

🩷Wolf Den All Day Breakfast🥚🥗
平時嘅All Day Breakfast通常都係一隻碟裝晒
佢好特別用小梳乎厘杯裝每一個餸
份量都唔少,特別讚薯角好脆好好味🤩🤩🤩

🩷明太子磨菇意粉🍝
熱辣辣嘅意粉有好多明太子醬
味道唔會太鹹,仲有好多磨菇添👍🏻👍🏻👍🏻

🩷檸檬撻🍋
餅底好脆,檸檬醬酸酸甜甜好開胃😋😋😋

🩷Brownie🍫
本來想食朱古力四重奏蛋糕,點知無🥲🥲🥲
不過Brownie都好大舊好有朱古力味😉😉😉

🩷凍焦糖咖啡☕️
好靚有三層嘅咖啡,焦糖唔會太甜,好味道😚😚😚

🩷熱法式焦糖咖啡☕️
咖啡上面係燒過好香脆嘅法式焦糖
配埋咖啡幾特別幾好味☺️☺️☺️
2023-03-20 636 浏览
由拍拖相識放假諗唔到去邊就黎,計落我哋都黎左呢間Cafe都有9年啦🫠舖頭內內外外每個坐位我地都坐過啦⋯⋯又香又滑嘅咖啡真係令人好放鬆,呢度唔只享受咖啡嘅味道仲有一種用錢買唔到嘅人情味,今日同又黎啦,但係聽到嘅消息可能到年尾就唔做了。回憶嘅地方可能又要少一個啦🥲但係我哋一定會支持到最後回憶小店🫶🏻

2022-11-30 954 浏览
今日見喺呢頭做開野,想搵個地方正整地有啲me time輕鬆吓,就記得朋友之前帶過過嚟呢度食lunch,所以就過嚟啦!呢間小店嘅裝修好有外國風味,雖然我未飛但係黎呢度坐坐就好似去左外國走個圈咁唞唞沒有失望,一間chill & relaxing 嘅餐廳,今次點左個All Day Breakfast ! 黎到個set勁有驚喜!好精緻&有創意!真係抵我開個post讚啊!之後又點左杯Mocha, 慢慢嘆! 店主應該都係愛護動物之友,見店內有唔少poster都係愛護動物嘅主題,愛心加多個Like先
好精緻&有創意!真係抵我開個post讚啊!
之後又點左杯Mocha, 慢慢嘆!
2022-11-30
  • Wolf Den All Day Breakfast
2022-09-30 954 浏览
平日的下午試吓呢間小店,餐廳雖然細細間不過樓底高,空間感尚算可以,我同朋友點了Carbonara toast 🥪 烤過嘅toast上面鋪滿芝士🧀蘑菇🥓煙肉口感豐富另外是精品早餐,每件都卷成花形🌹賣相相當吸引,打咭之選咖啡 是cappuccino ☕️americano 濃濃咖啡豆香🫘簡單的拉花
另外是精品早餐,每件都卷成花形🌹賣相相當吸引,打咭之選
2022-09-23
等候时间
3 分钟 (堂食)
2022-05-19 1330 浏览
去開荔枝角公園,就會順便幫襯呢間特色cafe,all day breakfast 及 pasta 都出色!加埋咖啡,為優閒心情加分木質環境,配返cafe 名字,有在大自然森林感覺!自助 & cash only
2022-05-19 258 浏览
2022-03-28 996 浏览
♨️Wolf Den Cafe美孚百老匯街1A號地舖@wolf_den_cafe ❤️美孚小cafe,全店放滿狼的擺設及畫,得四五張小枱但人小小反而更舒適,食物算優質,水都比三款你自己斟,仲比你自己玩下沖咖啡奶,未學過當然係咁上下🤣📍煙肉芝士牛肉漢堡牛肉夠香夠juicy, 薯條香脆好味,整體都算大份📍狼穴英式早餐擺盤幾特別,但變相食物就細細兜,好在質素都唔差,食完都滿足📍Latte幾香滑幾好飲📍Ginger latte 自己咖啡自己沖~奶🤣第一次當然沖到一鑊粥,但都幾好玩,薑味好香,配上咖啡幾特別食物:8/10抵食:8/10環境:7.5/10。。。#美孚美食 #食在美孚 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #美食推薦 #coffeetime #coffeeart #coffeelife #coffeelover #coffeeaddict #alldaybreakfast #hkig #hkfoodie #hkfood #foodhk #foodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkf
♨️Wolf Den Cafe
美孚百老匯街1A號地舖
@wolf_den_cafe

📍煙肉芝士牛肉漢堡
牛肉夠香夠juicy, 薯條香脆好味,整體都算大份
📍狼穴英式早餐
擺盤幾特別,但變相食物就細細兜,好在質素都唔差,食完都滿足
📍Latte
幾香滑幾好飲
📍Ginger latte
自己咖啡自己沖~奶🤣
第一次當然沖到一鑊粥,但都幾好玩,薑味好香,配上咖啡幾特別

食物:8/10
抵食:8/10
環境:7.5/10

#美孚美食 #食在美孚 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #美食推薦 #coffeetime #coffeeart #coffeelife #coffeelover #coffeeaddict #alldaybreakfast #hkig #hkfoodie #hkfood #foodhk #foodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodphotography #foodporn #foodblogger #foodstagram #hkfoodieblogger #burgerporn #gingerlatte

2022-03-24 682 浏览
平日中午去嘆左個late lunch🤪餐廳入面唔大,得4-5枱,唔算太多人,同埋哩間cafe係荔枝角公園隔離,靜靜地坐得幾舒服狼穴牛肉漢堡 $78味道普通,雖然個牛肉係幾厚既,但唔太夠醬汁同配料 覺得有d dry,薯條感覺係返炸😢hazelnut latte $36 唔好飲,奶泡過多 ,最重要杯野飲唔夠熱🥲只係微暖咁,亦冇咩榛子味,好失望Ps 餐廳係幾寫意既,但味道質素真係好普通,個人覺得性價比唔高,質素對唔起個價錢🥲

狼穴牛肉漢堡 $78

hazelnut latte $36

2022-03-19 484 浏览
好豐富all day breakfast ,奶茶好香好香,環境優美,服務員非常和善,裝修好有風格, 值得再來, good taste and style, will come to eat again
All day breakfast
2022-03-18
我11:10am到,11:48am就走嚟催我走話一個鐘用餐時間limit,一間chill Cafe 唔係咁囉,仲要我唔係叫個toast,我係叫咗個Whole English Breakfast 加杯Americano Tall,用咗十分鐘出餐,大家想像吓我坐咗幾耐,我覺得你有熟客嚟咗都唔係咁趕我走,我係今朝(二月十九)嚟嘅,我真係好失望!我只能講,我嚟係想有個chill 環境嘅Cafe,唔係茶記,你哋咁樣幾好食都冇用,江湖不再見!

2022-02-19
$142 (早餐)