招聘中
$18,500-$19,500
$18,000-$24,000
$17,000-$20,000
月薪
更多好工 (5)
2019-09-24 24 浏览
今日同老婆得閒去咗馬鞍山 所以就去咗一間餐廳食晚飯 這兒就是WM Cafe 環境好清幽 格局都唔錯 我同老婆每人叫咗一個main course 一個湯同一杯嘢飲 老婆就叫咗 鹽烤帆立貝海膽醬意大利粉 而我則叫了脆炸軟殼蟹墨汁意粉鹽烤帆立貝海膽意粉非常之好味帆立貝夠新鮮好有海鮮味 以海膽醬配合意大利粉剛剛好不會太鹹 亦不會太過漿糊 老婆非常之鍾意食 而我那一個軟殼蟹墨汁意粉軟殼蟹炸得非常之脆 墨汁意粉的juicy帶出嚟 雖然我平日好少食軟殼蟹但都總覺得這個軟殼蟹做得唔錯 冇100分都有85分其實兩公婆好簡單只要拍下拖食下飯簡簡單單就一晚了

其實兩公婆好簡單只要拍下拖食下飯簡簡單單就一晚了
2019-09-24 901 浏览
見呢度新裝修,地方感覺大咗好多同埋環境都舒服以為價錢會唔平,但睇到dinner set價錢好優惠,選擇又多就入去試下啦!Dinner set都幾吸引!最貴嘅威靈頓牛都只係$128!仲要已經包咗湯同茶!出面嗌一份起碼都要$200決定嗌一份!另一個set就揀咗黑豚西冷先送上2個餐包,暖,配湯食啱曬龍蝦湯,呢個好驚喜wor!濃淡適中,質感幼滑,好味道!而且有肉食到跟餐加少少錢叫咗一杯凍朱古力Cream面竟然有燒過,用心另外就叫咗黑牛未影得切相就篤咗一下落去,即刻勁出泡😂黑豚西冷先到帶子睇相都知合格有餘!面層燒得金黃肉質鮮嫩!黑豚西冷煎得啱啱好,肉質唔會鞋口配上青蘋果絲,中口膩感略嫌配菜嘅西蘭花帶點失色不過呢個價錢,又似乎唔能夠埋怨太多期待嘅威靈頓牛柳切落去,feel到個皮酥脆,係即整出黎但食落去又另一回事可能比d汁整林咗個皮牛柳夠林,配上嘅薯蓉幼滑Menu選擇都好多值得一提有個四眼?哥哥?叔叔頻頻加水又好細心!欣賞!
見呢度新裝修,地方感覺大咗好多
同埋環境都舒服
以為價錢會唔平,
但睇到dinner set價錢好優惠,選擇又多
就入去試下啦!

Dinner set都幾吸引!
最貴嘅威靈頓牛都只係$128!
仲要已經包咗湯同茶!
出面嗌一份起碼都要$200
決定嗌一份!另一個set就揀咗黑豚西冷
先送上2個餐包,暖,配湯食啱曬

龍蝦湯,呢個好驚喜wor!
濃淡適中,質感幼滑,好味道!而且有肉食到

跟餐加少少錢叫咗一杯凍朱古力
Cream面竟然有燒過,用心

另外就叫咗黑牛
未影得切相就篤咗一下落去,即刻勁出泡😂

黑豚西冷先到
帶子睇相都知合格有餘!面層燒得金黃
肉質鮮嫩!
黑豚西冷煎得啱啱好,肉質唔會鞋口
配上青蘋果絲,中口膩感
略嫌配菜嘅西蘭花帶點失色
不過呢個價錢,又似乎唔能夠埋怨太多

期待嘅威靈頓牛柳

切落去,feel到個皮酥脆,係即整出黎
但食落去又另一回事
可能比d汁整林咗個皮
牛柳夠林,配上嘅薯蓉幼滑

Menu選擇都好多
值得一提有個四眼?哥哥?叔叔頻頻加水
又好細心!欣賞!
2019-09-21 87 浏览
經過馬鞍山發現新開咗MW cafe and bar, 之前喺大埔店食過質數唔錯,見呢區新開分店裝修大好多,環境又舒服,決定試下。Dinner有好多選擇,餐牌好多款式。揀咗兩個餐,龍蝦餐湯好香濃,龍蝦味好重。威爾頓牛柳 店員放上枱好有驚喜,原來用酥皮包著厚厚嘅牛柳,同平日食開嘅好唔同,無諗過可以咁樣配搭,好特別,牛柳肉汁多,而且一啲都唔韌,好正👍🏻脆炸軟殼蟹墨汁意粉都好好食,原隻軟殼蟹,脆卜卜,另外加配沙律同薯菜 跟餐只係+$8好抵,要推介一下特式飲品,熱情果菠蘿梳打.荔枝蜜桃梳打都有粒粒果肉,Yummy😋馬鞍山食肆唔算多,從此又多一個選擇👍🏻
Dinner有好多選擇,餐牌好多款式。
2019-09-20
  • MW威爾頓牛柳
  • 脆炸軟殼蟹墨汁意粉
  • 熱情果菠蘿梳打
  • 荔枝蜜桃梳打
  • 忌廉龍蝦湯
2019-09-20 74 浏览
新開冇耐,冇乜人,唔使等位所以就去試吓啦!睇睇餐牌價錢都OK,午餐$50鬆啲,叫咗個煎龍利魚柳飯,跟餐送飲品同龍蝦湯。線上嘅龍蝦湯賣相唔錯,不過冇餐點有啲搞笑,塊面包就係咁樣放喺碗邊😅不過龍蝦湯味道唔錯。魚柳配飯味道OK,不過不失,同西餐廳就冇得比,但街坊生意來說,水準算係咁!相比隔離大X活,其實價錢真係差唔多,但係味道相比,就真係好過大X活。起碼環境都好啲,坐得舒服啲,唔洗自己排隊買餐、攞野食,呢度都值回票價。

2019-09-20 54 浏览
其實之前喺大埔都食過水準十分之高,估唔到開咗分店嚟到馬鞍山,而且地鐵站行過去10分鐘都冇梗係要幫襯下啦入到去個感覺好綠油油,環境十分之好嘅西餐廳,同之前大埔嗰間感覺好唔同 今次同朋友嚟點左兩個套餐龍蝦汁鮮蝦意大利粉同牛柳條龍蝦汁十分配合意大利粉,而且唔會太鹹,出邊好多意大利粉都整到好鹹㗎,呢個未到我就十分之喜愛其次個牛柳條,有個酥皮係出邊十分驚喜而且唔會太硬總結,wm cafe 保持一貫嘅水準,令我去到沙田區都食到咁正嘅西餐,極力推介呀

今次同朋友嚟點左兩個套餐

龍蝦汁鮮蝦意大利粉同牛柳條

其次個牛柳條,有個酥皮係出邊十分驚喜
而且唔會太硬

2019-09-17 87 浏览
今日特登去馬鞍山探朋友對呢一區完全唔熟悉於是就去左朋友介紹嘅嘅一間餐廳食晚飯🍽忌廉龍蝦湯+餐包龍蝦湯香濃 質感幼滑裡面有一絲絲龍蝦肉餐包就是某麵包供應商的普通餐包🍽龍蝦汁海蝦蟹肉意粉意粉煮得剛好少小彈牙有咬口醬汁濃郁 海蝦有大約5隻 算係新鮮無雪味蟹肉雖然鮮味 但份量較少🍽WM威靈頓牛柳賣相幾靚 外層酥皮焗到金黃色牛柳算係大件切肉鮮嫩有肉汁 食落軟腍無根作為配菜的薯蓉味道唔錯有粒粒薯仔 增加口感🍽熱情果波蘿梳打酸酸甜甜 很適合夏天餐廳食物唔錯環境清幽舒適員工態度有改善空間
今日特登去馬鞍山探朋友

餐廳食物唔錯
環境清幽舒適
員工態度有改善空間
2019-09-16 75 浏览
今次叫左3樣野食,但2個人食到好飽好飽。波士頓龍蝦湯飲既時候已經飲到好濃既龍蝦味,為左令到湯既味道有更多的層次,係湯入面加入左好多不同的海鮮,有蝦﹑魷魚﹑帶子等等。但配料得一,兩粒雙層安格斯牛肉芝士漢堡配薯條一黎到既時候,已經嚇到我O左咀,佢成個包既厚道有一個手掌咁高,可惜食落同想象係有好大出入。D麵包硬既,生菜同蕃茄就算數啦...,既牛扒乾既...唉!成舊水呀大佬...香煎刺身帶子龍蝦汁意粉一上菜已經嗅到龍蝦的味道,但食落好油膩。
今次叫左3樣野食,但2個人食到好飽好飽。
波士頓龍蝦湯

雙層安格斯牛肉芝士漢堡配薯條

香煎刺身帶子龍蝦汁意粉
一上菜已經嗅到龍蝦的味道,但食落好油膩。
2019-09-14 82 浏览
WM威靈頓牛柳 💲138烤石斑魚柳配芥末籽燒汁 💲98✅ 牛柳超厚🛳️ 肉質比較緊實😁 同外層既酥皮形成鮮明對比🎨 個人覺得以呢個價錢可以食到威靈頓 係物超所值😋✅ 石斑咬落有彈性🎣 配上德國 (粗粒) 芥末同燒汁🏺 風味獨特👅Taste:3.5/5💰CP值:3.5/5🙋🏻‍♀Service:3.5/5👁‍🗨Stylishness:3.5/5
WM威靈頓牛柳 💲138

2019-09-13
庆祝纪念
纪念日
2019-09-12 66 浏览
馬鞍山一直都係美食沙漠,沒乜好食餐廳。一般都係大集團連鎖食肆,中央廚房。仲要唔平。難得新食肆「W M Café & Bar」落户,一定要幫襯下。星期六剛好接囡囡興趣班,食個午餐。餐廳新裝修,有品格,日市平民西餐,晚市酒呢小酌。餐牌選擇不少。基本上豬牛羊魚,飯麵意粉都有。點著兩個餐。附餐湯的。龍虾蘑菇湯。龍虾味道好濃醇。肉醬義大利麵係亞囡至愛。哩間份量不少,尤其係個醬。另一個餐要左鹿兒島黑豚西冷配北海道檸檬海鹽烤雞。配料强勁,味道亦有水準。整體不錯,以後週未凑囡必到!

餐廳新裝修,有品格,日市平民西餐,晚市酒呢小酌。

餐牌選擇不少。基本上豬牛羊魚,飯麵意粉都有。

點著兩個餐。附餐湯的。龍虾蘑菇湯。龍虾味道好濃醇。

肉醬義大利麵係亞囡至愛。哩間份量不少,尤其係個醬。

整體不錯,以後週未凑囡必到!

2019-09-12 58 浏览
今日行過雅濤居,見到商場有好多花牌,原來新開左間 WM Café and Bar 。格局似西餐廳,好有氣氛既感覺,仲有酒吧,有1664,老公至愛。於是入去食 lunch 。 價錢非常實惠,一般六十幾一個 set lunch 。龍蝦湯好香濃鹿兒島黑豚西冷配北海道檸檬海鹽烤雞配薯菜個名堂好勁😂😂😂黑豚豬扒好林,輕輕一界就切開。雞肉嫩滑,帶少許檸檬味,味道清新。薯條亦炸得乾身香脆。餐飲叫左朱古力,要加$8。大大杯仲有拉花,勁有奶味。

龍蝦湯好香濃
鹿兒島黑豚西冷配北海道檸檬海鹽烤雞配薯菜

個名堂好勁😂😂😂

餐飲叫左朱古力,要加$8。大大杯仲有拉花,勁有奶味。

2019-09-11 154 浏览
越搵就越發覺原來馬鞍山而家真係開左好多間小店Cafe你諗住食呢間Cafe係新開張冇幾耐門口仲有好多花牌~~-咁今晚就同媽媽嚟一人一個dinner set晚餐有餐包同埋餐湯,今晚既餐湯係龍蝦湯嚟嘅好濃味好香!餐包係有種切蛋糕嘅質地,唔係平時食開嘅普通餐包~-鹽烤帆立貝海膽醬意大利粉 $78-呢個意粉完全唔漏~怕油怕咸既朋友點呢個意粉就岩哂❤️意粉煮得唔會太淋又唔會太韌帆立貝好大隻!-威靈頓牛柳一上枱,金黃色酥皮焗得好吸引-一切開,哇~不錯!因為平時有啲餐廳整得唔好嘅話一切開就會將牛柳同酥皮分離而呢個威靈頓牛扒仲保持得住!雖然睇落去呢個威靈頓牛樓唔算好大份,但食落去其實好多🤭可能因為店舖新開冇幾耐,所以每個店員都比較忙但係咁忙嘅環境之下佢哋都好勤力咁幫我同屋企人加水🙌🏻🙌🏻值得一讚!
越搵就越發覺原來馬鞍山而家真係開左好多間小店Cafe
你諗住食呢間Cafe係新開張冇幾耐門口仲有好多花牌~~

咁今晚就同媽媽嚟一人一個dinner set
晚餐有餐包同埋餐湯,今晚既餐湯係龍蝦湯嚟嘅好濃味好香!
餐包係有種切蛋糕嘅質地,唔係平時食開嘅普通餐包~

鹽烤帆立貝海膽醬意大利粉 $78

呢個意粉完全唔漏~怕油怕咸既朋友點呢個意粉就岩哂❤️
意粉煮得唔會太淋又唔會太韌
帆立貝好大隻!
鹽烤帆立貝海膽醬意大利粉

威靈頓牛柳一上枱,金黃色酥皮焗得好吸引
威靈頓牛柳

一切開,哇~不錯!
因為平時有啲餐廳整得唔好嘅話一切開就會將牛柳同酥皮分離
而呢個威靈頓牛扒仲保持得住!
雖然睇落去呢個威靈頓牛樓唔算好大份,但食落去其實好多🤭

可能因為店舖新開冇幾耐,所以每個店員都比較忙
2019-09-06
威靈頓牛柳
2019-09-11 57 浏览
早上游完水想搵個地方舒服食餐飯,路過見到原來呢頭開咗間新餐廳,環境好似唔錯,就試下啦餐廳環境闊落,下午茶時間到,唔洗等位就入到雖然下午茶時段,但係都仲可以叫lunch set平均6-70蚊有個set不得不讚龍蝦湯真係整得幾好味質感濃稠,啖啖充滿鮮味,仲有dd細細粒既龍蝦肉,口感豐富跟餐點既凍朱古力,估唔到整得咁靚有心思朋友既蘋果汁我叫左荷蘭忌廉汁焗雞飯好香!忌廉汁好香蛋黃同牛油味,真係勁啱我口味,焗完口感濃稠,撈飯一流!雞都好滑。唯一美中不足係米粒方面,如果可以用有咬口啲既米粒就好了鹿兒島黑豚西冷配北海道檸檬海鹽烤雞 (跟薯菜)特別要highlight 薯菜既薯好好味!!薄切 薯皮面超脆口 薯味好香 高質!烤雞都好香 朋友食得好滋味享受既一餐

餐廳環境闊落,下午茶時間到,唔洗等位就入到

雖然下午茶時段,但係都仲可以叫lunch set
平均6-70蚊有個set

不得不讚龍蝦湯真係整得幾好味
質感濃稠,啖啖充滿鮮味,仲有dd細細粒既龍蝦肉,口感豐富

跟餐點既凍朱古力,估唔到整得咁靚
有心思

朋友既蘋果汁

我叫左荷蘭忌廉汁焗雞飯

鹿兒島黑豚西冷配北海道檸檬海鹽烤雞 (跟薯菜)
烤雞都好香 朋友食得好滋味

享受既一餐

2019-09-10 34 浏览
馬鞍山開左新餐廳,去試下先,同亞女叫左2個dinner Set。餐湯係龍蝦湯😍😍難得唔駛加錢😆😆湯濃郁仲會有粒粒龍蝦肉,餐包加左香草係面,加埋牛油,好味!我女搶哂黎食。WM威靈頓牛柳威靈頓牛柳煮法比較難,真係估唔到dinner set會有,仲要價錢都幾合理添。用酥皮包著牛柳,出黎效果係達到6成熟效果,牛肉juicy 。而薯蓉不是幼滑果種,係有粒粒薯仔粒,有口感。龍蝦汁海蝦蟹肉意粉醬汁好濃郁,龍蝦味出,海蝦都有4/5隻,蟹肉就唔算好多而意粉煮得適中,仲有燈籠椒粒做配料添。餐飲叫左凍檸茶同熱朱古力熱朱古力好濃郁唔算好甜果隻。

餐湯係龍蝦湯😍😍難得唔駛加錢😆😆

WM威靈頓牛柳

龍蝦汁海蝦蟹肉意粉

醬汁好濃郁,龍蝦味出,海蝦都有4/5隻,蟹肉就唔算好多
而意粉煮得適中,仲有燈籠椒粒做配料添。

餐飲叫左凍檸茶同熱朱古力
熱朱古力好濃郁唔算好甜果隻。
2019-09-09 46 浏览
今日收工後,係公司附近揾左間西餐作晚餐 (WM cafe & Bar)坐低後,就望下餐牌今晚有咩晚餐推介~選擇款色都有幾多,我地分別order左WM威靈頓牛柳同烤石班魚柳配芥末籽燒汁😋而是日餐湯係忌廉龍蝦湯龍蝦湯入面有粒粒的龍蝦肉,食完餐包和飲完湯後,等了15 分鐘左右主菜總於出來啦😄威靈頓牛柳的外層竟然包住了酥皮,平時酥皮湯先會有酥皮,但今次竟然包住牛柳一起焗,有煥然一新的感覺,而且牛柳都好好味。而烤石班魚柳則配以薯蓉,雖然份量少,但對於女士門絕對充夠,可以飽口福😄最後order埋餐飲,晚餐又完滿了😁

坐低後,就望下餐牌今晚有咩晚餐推介~

最後order埋餐飲,晚餐又完滿了😁
2019-09-07 65 浏览
終於有一間稍為唔錯的西餐係馬鞍山出現。而且價錢合理。一個Set dinner 不用$100。如果想食好啲又有選擇,重點有啤酒,非常適合三五知己聚腳地方,正正正正正正。雖然離新港城有點遠,但值得用5-10分鐘走去,如果渣車可以泊街,因為嗰個位少抄牌。可能新開,職員運作上係有待改善,但問題不大。早餐午餐未試過,搵機會試試。食物方面,正常,可以,比好多餐廳好好多,咁$100都不用,又龍蝦湯又有野飲,可以點要求
終於有一間稍為唔錯的西餐係馬鞍山出現。
而且價錢合理。一個Set dinner 不用$100。
如果想食好啲又有選擇,重點有啤酒,非常
適合三五知己聚腳地方,正正正正正正。

雖然離新港城有點遠,但值得用5-10分鐘走去,
如果渣車可以泊街,因為嗰個位少抄牌。

可能新開,職員運作上係有待改善,但問題不大。

早餐午餐未試過,搵機會試試。