2017-05-24 683 浏览
食物质素麻麻地就一早已经知 纯粹因为要快唔洗等位先拣喺度食 所以冇抱任何期望 但服务员态度差先系令我要浪费时间打comment 嘅真正原因一嚟到门口reception嗰位女侍应已经唔系好想理人咁 可能佢有嘢忙紧 唔紧要行入啲睇下有冇其他人可以帮忙带位 坐低咗要落order喇 系头先嗰位唔想理人嘅女侍应 可能系开得正佢嗰饭啦佢今次理我喇 黑口黑面咁帮我落单後走咗 或者佢天生黑面 算啦 啲嘢食嚟得好快嘅 但质素真系只有颓字可以形容 尤其是啲沙律菜 好霉 到最後都系放弃咗啲菜 到埋单先正 一路「唔该....唔该」都冇人理 眼见餐厅内有几枱客 三个侍应都行嚟行去好忙咁 等候多阵啦冇乜所谓 呢个时候黑面女侍应又出现喺我面前 佢只系喺我前一张位置 我举一举手 想话声佢知想埋单 佢望一望我 然後扮睇唔到 第一次佢执枱有嘢做算数 第二次又系咁?! 可能佢想指意其他同事帮手啦 但问题其他人忙紧嘛小姐 答一句「等等」都好吖 直接无视 到佢真系知道得自己得闲喇 终於行过嚟 好唔耐烦咁讲咗句 「有咩帮到你呀~」 埋个单啫有咩得罪你 唔想做就转工啦 忙可以理解 等都唔系问题 但作为一个服务人员最基本嘅礼貌都冇

啲嘢食嚟得好快嘅 但质素真系只有颓字可以形容 尤其是啲沙律菜 好霉 到最後都系放弃咗啲菜 到埋单先正 一路「唔该....唔该」都冇人理 眼见餐厅内有几枱客 三个侍应都行嚟行去好忙咁 等候多阵啦冇乜所谓 呢个时候黑面女侍应又出现喺我面前 佢只系喺我前一张位置 我举一举手 想话声佢知想埋单 佢望一望我 然後扮睇唔到 第一次佢执枱有嘢做算数 第二次又系咁?! 可能佢想指意其他同事帮手啦 但问题其他人忙紧嘛小姐 答一句「等等」都好吖 直接无视 到佢真系知道得自己得闲喇 终於行过嚟 好唔耐烦咁讲咗句 「有咩帮到你呀~」 埋个单啫有咩得罪你 唔想做就转工啦 忙可以理解 等都唔系问题 但作为一个服务人员最基本嘅礼貌都冇真系离哂谱 之後无论几赶几无嘢食都好都唔会再嚟俾钱受气
2017-05-17 525 浏览
好难食,好咸。明太子意粉好腥。好奇怪。d炸鸡都吾知炸过几多十次。蛋包饭好普通,但算是正常。不过因为是蛋和饭,应该正常也是应该吧。但不好味。窝夫d薯条应该算系最好味。服务态度好差未食完就收人野。d waiter挂住吹水。一开始想问佢罗menu都好无礼貌。
好难食,好咸。
明太子意粉好腥。好奇怪。
d炸鸡都吾知炸过几多十次。

窝夫d薯条应该算系最好味。

服务态度好差

未食完就收人野。
d waiter挂住吹水。
一开始想问佢罗menu都好无礼貌。
2017-05-03 347 浏览
Wired Cafe食物嘅特色之处我觉得系啲食材配搭独特, 当中有惊喜锺意嘅, 亦有一般般嘅, 不过我都几欣赏佢地创新嘅配搭.冲绳塔可饭 ($92), 有牛肉粒、牛油果、蕃茄粒、杏仁片、脆米、半熟蛋、芝士碎... 睇落材料配搭有啲杂, 再加埋放喺一边大大块嘅沙律菜, 都唔知应该跟配料一齐捞埋饭嚟食好, 定系分开食🤔 虽然情况系咁, 但实情系几好食, 味道丰富之余又好夹!! Beef & Cheese Sandwich ($78), 由热狗肠变为牛肉, 再洒芝士喺面烘焗, 味道好浓郁, 但有些少饱滞.本来个dish系配薯片, 但冇哂所以改为薯角, 呢个薯角真系扣哂分!! 个薯角外层炸得好厚, 食到嘅唔系薯仔而系好浓厚油嘅味 😑而呢度嘅饮品有些少贵, 叫咗杯冻柠茶都要$42, 虽然size 系比一般大, 不过汇丰信用卡有8折, 计落就同一般连锁餐厅差唔多, 锺意新尝试嘅朋友可以谂谂!

Beef & Cheese Sandwich
2017-05-01 239 浏览
如果周末到铜锣湾,又唔想等位但又想食好野既呢,我就会向朋友介绍呢间位於希慎14楼嘅Wired Cafe喇!我地3个女仔叫左两个意粉、一个班戟,虽然都系细细碟,但都够饱嘅菠菜虾忌廉汤扁意粉,虾几嫩滑弹牙,不过汤味道就冇咁丰富,只系一个简单嘅酱汁,不过都还可以嘅。茄子水牛芝士意粉,呢个整得几出色,一啖水牛芝士食落肚,味道恰好,块茄子又煎得香脆,好味👍明太子薯仔烟肉班戟,个班戟系好松软,同薯仔、烟肉个味道配合得好好,唔好觉得好漏好饱肚,正👍👍👍

2017-04-28 165 浏览
中午同事一起来聚餐,环境很棒,坐着很舒服。上菜速度很快,最重要的是味道也很好!尤其推荐他家的意大利面,和其他西餐厅的味道不太一样哦,超棒!而且分量也很足,一人一份套餐完全够啦!
2017-04-23 267 浏览
星期一放工约左朋友们食饭,但迟迟未决定去边区食最後拣定左系铜锣湾,於是我就提议去HYSAN求其拣一间当时都成8点半,咁岩WRIED CAFE就唔洗等位就决定一试估唔到有惊喜先介绍最推介的肠拼盘有4款唔同的肠仔,都几浓味另外,呢个系软壳蟹意粉,个软壳蟹好好食,好甩脆,咸淡适中。另外,叫左个鸡WAFFLE咁既野??!!但个鸡有D'鞋',但都几特别,估唔到WAFFLE都可以做饱皮饮品冇咩特别但服务就差少少当时店有2个优惠,一个系饮品BUY1GET1,一个系HSBC信用卡85定8折我地叫饮品既时候,店员已经提醒左只可以用其中一个promotion咁我地就决定左用hsbc credit card但最後埋单果时,我地倾到忘形,店员又冇再提醒..........有D失望!!!
星期一放工约左朋友们食饭,但迟迟未决定去边区食

最後拣定左系铜锣湾,於是我就提议去HYSAN求其拣一间

估唔到有惊喜
先介绍最推介的肠拼盘
有4款唔同的肠仔,都几浓味
另外,呢个系软壳蟹意粉,个软壳蟹好好食,好甩脆,咸淡适中。
另外,叫左个鸡WAFFLE咁既野??!!

饮品冇咩特别

但服务就差少少

咁我地就决定左用hsbc credit card

有D失望!!!
2017-04-10
今日相约同友人在铜锣湾吃饭,喺希慎广场最高嗰几层搵嘢食,见到呢间顶层cafe坐得几舒服,同埋个装修几靓。 入面唔算太多人,我哋有一个卡位可以坐,个卡位望住对面嘅大厦,闹市中嘅夜景唔错。 入边大部份嘅主食都系100蚊楼下,餐牌上重显示信用卡付款会有八折,感觉几抵食,同行嘅有人叫咗意粉,而我叫咗一个冲绳塔可饭。 等咗大约十分钟,冲绳塔可饭送上,个摆设同图片一模一样,值得加分。 入面有好多唔同嘅配料,例如牛油果牛肉芝士蕃茄,仲有半碟系沙律,仲有只温泉蛋,啲配料都好新鲜,可以捞埋啲饭一次过食,加埋沙律酱好开胃。

2017-04-12 248 浏览
地点好,餐厅有质素,宁静,可谈天之地汇丰咭有折,所以唔算太贵, 可接受既价钱我地3个女仔,叫左4个菜,因为细份量怕唔够食我食炸鸡waffle, 鸡既味不错,不太孩,有汁,但我不太喜欢这口味,waffle太乾,好明显不好吃,但配上不太甜既蜜糖也尚算ok我也试了pancake, chocolate with banana, 味道又不错,不太甜又够味,轻尝几回味见d饮品价钱贵,我就叫了个雪糕芭菲。strawberry icecream够冻有果有,cream唔够滑,再下一层果几粒水果完全冇味,再下层脆片冇野配就挣少少
地点好,餐厅有质素,宁静,可谈天之地

汇丰咭有折,所以唔算太贵, 可接受既价钱

我地3个女仔,叫左4个菜,因为细份量怕唔够食

2017-04-12
2017-04-06 339 浏览
由於希慎广场的电梯设计比较特别,感觉上好似较少人上去14楼用餐。帮衬这餐厅,因为我持有Lee Gardens Card, 全年用餐都会有折扣。试过午餐及晚餐walk in 也揾到位。餐厅主打日式西餐,味道中规中矩,食物的选择不算多,但胜在几好坐,靠近窗边的位置得光猛,感觉良好。今次食set lunch 的waffle sandwiches, waffle 不错,但鸡肉较乾,朋友点了牛腩饭,忘了影相,味道不过不失。餐饮的咖啡味道很淡。
2017-03-27
2017-03-27 389 浏览
pizza👎🏿pizza皮过硬,内馅亦没什麽味道。不推荐。带子意粉意粉颇creamy,但味道普通,份量亦过少。蟹肉芝士pancakepancake不够厚,千岛酱亦过多,有点腻。
pizza👎🏿
pizza皮过硬,内馅亦没什麽味道。不推荐。
带子意粉
意粉颇creamy,但味道普通,份量亦过少。
蟹肉芝士pancake
pancake不够厚,千岛酱亦过多,有点腻。
2017-02-25 792 浏览
约朋友出街食饭倾计,都会拣间环境好又唔会赶人走嘅餐厅!今日去左希慎广场嘅Wired Cafe,系食日式西餐嘅,而我一向觉得日式意粉好好食!今日叫左个明太子忌廉汁意粉同烟三文鱼波菜忌廉汁阔条面。先讲明太子意粉,味觉好cream好浓郁,加上明太子咸咸地,而且入面仲有高菜,好快就食哂成碟意粉!明太子忌廉汁意粉 $98而阔条面都系忌廉汁,冇明太子个个咁咸香,钟意清少少拣呢个就啱。烟三文鱼波菜忌廉汁阔条面 $90除左两个意粉,仲叫左个薯角。薯角脆口又啖啖薯仔,仲有3个酱汁点,正呀!薯角 $60野饮叫左最钟意嘅Peach Tea, 朋友叫左Strawberry Oolong,两杯都唔错而且有果肉!Peach Tea同Strawberry Oolong $48
约朋友出街食饭倾计,
都会拣间环境好又唔会赶人走嘅餐厅!
今日去左希慎广场嘅Wired Cafe,
系食日式西餐嘅,
而我一向觉得日式意粉好好食!

今日叫左个明太子忌廉汁意粉
同烟三文鱼波菜忌廉汁阔条面。
先讲明太子意粉,
味觉好cream好浓郁,
加上明太子咸咸地,
而且入面仲有高菜,
好快就食哂成碟意粉!
明太子忌廉汁意粉 $98

而阔条面都系忌廉汁,
冇明太子个个咁咸香,
钟意清少少拣呢个就啱。
烟三文鱼波菜忌廉汁阔条面 $90

除左两个意粉,仲叫左个薯角。
薯角脆口又啖啖薯仔,
仲有3个酱汁点,正呀!
薯角 $60

野饮叫左最钟意嘅Peach Tea,
朋友叫左Strawberry Oolong,
两杯都唔错而且有果肉!
2017-02-24 622 浏览
露哥收早,夜晚约左两位朋友食饭,但时间尚早所以谂住去食个tea👏🏻👏🏻今次黎到铜锣湾既👉🏻Wired Cafe👈🏻可能系平日而且又五系繁忙时间,店舖内五系太多人,我地坐左sofa位,眼见隔离枱有打灯同摄影器材,相信店舖应该新推出食物所以影相做宣传! 我地叫左个明太子意粉🍝+炸鸡🍗+芝士鸡蛋pancake,3样野食都五错,原本以为食左一餐满足既下午茶,点知就系埋单既时候令我同露哥对餐厅既印象分大大减退👎🏻👎🏻事情就系比钱个下,露哥系裤袋拎左d散银出黎,想比一个'$2'既时候,女店员见到露哥手上有一个5毫子,即刻讲左句: 我地五收毫子!!!😡😡😡第一, 我地跟本无谂过要比毫子第二, 法例规定,只要毫子既金额五多於$2就得第三, 我就当店舖真系五收 都可以系客人比左钱个刻先讲,或者讲反句: 五好意思 我地五收毫子好希望公司会提醒员工既既服务态度,就算食物有几好食,都会令客人减少再光临既机会👎🏻
👉🏻Wired Cafe👈🏻
😡😡😡
第一, 我地跟本无谂过要比毫子
第二, 法例规定,只要毫子既金额五多於$2就得

2017-02-22
2017-02-10 652 浏览
同友人一齐去食饭,各自都叫佐一款lunch set。因为食自己嗰份,所以净系评自己食嘅嗰份啦。新鲜煮嘅蕃茄忌廉汤微酸,偏水但味道都浓。沙律菜都几多种类亦新鲜,芝麻酱汁。带子露笋香草汁意粉香草汁调味刚好,浓浓嘅忌廉微微嘅香草。意粉有咬口,偏硬身。带子系另外煮完先一齐上碟淡而无味。个酱如果无咁杰,水返少少。带子放埋一齐煮吸下酱汁嘅味会更好!至少都调佐味再煮唔好淡某某咁。食物系还好,啲服务态度真系不得了呀!食完谂住叫识员埋单,人唔够所以唔系即刻帮你埋我理解。但出完单掉落张枱度叫你比钱,宜家茶记都未必会咁啦系米?我真系唔明白系咩态度,当时又唔系多人要赶头赶命,洗唔洗咁嘅态度呀?

新鲜煮嘅蕃茄忌廉汤微酸,偏水但味道都浓。
沙律菜都几多种类亦新鲜,芝麻酱汁。
带子露笋香草汁意粉

香草汁调味刚好,浓浓嘅忌廉微微嘅香草。
意粉有咬口,偏硬身。
带子系另外煮完先一齐上碟淡而无味。

食物系还好,啲服务态度真系不得了呀!
2017-02-04
2017-02-02 2753 浏览
今日起希慎搵野食,见到门口餐牌几吸引,价钱唔算贵,有好想食既火炙三文鱼饭😍,就入去试下。餐厅每日都有唔同优惠,今日系pancake 85折discount。由於平日好早到既关系,人流唔算多,不过想坐卡位都已被full booking lu。餐厅环境几大,几舒服。Lunch set, 包餐汤,沙律,饮品,甜品 都系within 100蚊。起铜锣湾黎讲都算抵食,选择亦都几多下😄餐汤系西兰花忌廉汤,味道唔错平时食亲沙律菜既沙律我都系食唔晒既,但呢个系我最近食过觉得最好食的,好多酱汁起底,沙律菜款亦都较多,好味到食得晒。 Free drink除左一般饮品外,可以㨂乌龙茶,蜜瓜梳打,姜汁汽水都比较特别😍主菜叫左白饭鱼干高菜明太子忌廉汁意粉($98),呢个意粉真系超好食,个汁劲浓郁同creamy, 咬落啖啖蟹子脆卜卜,微微辣度醒胃唔会漏,几个人share 真系唔多够喉🤗跟住系火炙三文鱼沙律饭($88),三文鱼都算多,沙律酱加埋啲类似乾葱粒既东西,香口得黎好开胃。yummy😋相比之下,呢个带子露荀香草汁意粉($88)比较失色,意粉味道偏淡,带子亦欠鲜味。甜品仲有cheese cake, 配上士多啤梨
明太子忌廉意粉
火炙三文鱼沙律饭
甜品仲有cheese cake, 配上士多啤梨酱,细细件唔会漏啱啱好
意犹未尽,最後叫埋个什果pancake 作结。等左大约十分钟就送到,卖相好靓仔。用煎pan 上热辣辣,上面有大堆cream, 内里仲有吉士酱。味道ok 但cream 有点漏。生果例如蜜瓜,哈密瓜略嫌有点生,咬落硬硬地唔够甜。不过都好满足lu,下次再试下其他口味先😋呢度坐得舒服,野食好味,系倾计既好地方
明太子忌廉意粉
火炙三文鱼沙律饭
  • 明太子意粉
2017-01-13 842 浏览
相约朋友食晚餐,自己早到所以坐底睇下menu先,菜式睇落好丰富选择多,而且卖相吸引。朋友推介二人餐,因为有野饮有汤有前菜又有甜品所以就二话不说点左啦汤系成个餐味道最好的,味道够浓而且有少少薯蓉口感沙律不过不失中伏,油到一个点呢个价钱既牛扒质素算正常,但伴菜如果hea到咁其实唔摆会好d味道不错黎呢到既人相信唔少对pancake有期望,所以当我见到佢卖相时都充满幻想,但一切开已知中伏,因为里面似未熟既粉而唔系幻想中松软既口感,有点似萝白糕既口感不过餐厅胜在够寛,可以坐成晚倾下偈。

汤系成个餐味道最好的,味道够浓而且有少少薯蓉口感
沙律不过不失
中伏,油到一个点
味道不错

不过餐厅胜在够寛,可以坐成晚倾下偈。