2020-02-26 203 浏览
今天在餐厅进膳的人,实在少之又少,感谢侍应姐姐的提点与帮忙我们一行人,两大三小,我们点了50/50%Pizza, 焗薯皮,曲纹薯条,龙虾贝壳粉,大家都食到抱住个肚,好彩侍应姐姐提点我地,否则又满台食物了。很美味啊😍
今天在餐厅进膳的人,实在少之又少,感谢侍应姐姐的提点与帮忙
2020-02-04
  • pizza
2020-01-08 390 浏览
想啤一啤佢 又想有好味嘅嘢食 咁就黎食呢间啦~多一个聚脚这地方🍻今次就食咗几样嘢食 事先声明 因为呢间野系即叫即整 所以等候时间会耐啲 同埋热辣辣 首先食个沙律先 今次食烤八爪鱼沙律 叫得呢个沙律 唔使讲八爪鱼系主角啦 不过就失望了 因为八爪鱼唔新鲜 有一个奇怪嘅味道 食落去好似橡胶咁样 炸美国番薯条 卖相已经好吸引 仲要热辣辣 番薯条甜甜地 呢个薯条有两个酱汁可以点 一个蒜头酱一个茄汁 蒜头酱有惊喜几好味水牛城鸡翼 本来以为佢个汁系捞埋啲鸡翼 点知原来系另上 所以冇特别 鸡翼会伴蓝芝士酱同埋西芹条 蓝芝士酱 配埋鸡翼食 会中和左 食落嚟冇咁热气铁板香蒜炒辣虾 必食推介⭐️⭐️⭐️首先系用辣椒蒜片橄榄油整成 伴埋个蒜蓉包我个食法系将蒜蓉包切件 点满橄榄油蒜片辣椒 加埋虾一齐食 劲好食劲肥😆炸鱼墨西哥脆片 唔好见佢细细件 但食完之後就会觉得饱 首先个鱼柳热辣辣 而且加埋佢个酸忌廉牛油果酱 洋葱番茄辣椒粒一齐食 味道非常丰富 非常好味炸猪手 其实猪手好难整到好好食 今次食落去比较乾冇肉汁 所以就一般般 但系咁多炸嘢 小食一定要饮返啤酒啤啤嘅~

想啤一啤佢 又想有好味嘅嘢食 咁就黎食呢间啦~
多一个聚脚这地方🍻

铁板香蒜炒辣虾 必食推介⭐️⭐️⭐️
首先系用辣椒蒜片橄榄油整成 伴埋个蒜蓉包

2019-09-27 939 浏览
每天渡过繁忙工作过後,总会想相约朋友和同事去喝一杯🥂顺道放松一下心情。Wildfire是我在铜锣湾经常去happy hour的地方,皆因他们的cocktail 特别好喝,还有六折优惠👍🏻无论你喝酒与否,也必定找到一款心水饮料。他们食物质素也不错,特别喜欢fish taco,炸鱼配牛油果是一绝。另外炸鸡翅膀和炸番薯条也是一流的bar food!
2019-07-18 1927 浏览
我自己本身成日去开呢间wildlife happy hour嘅 佢依期sell紧99蚊任饮任食 ,个半钟头 。其中有啤酒饮,有肉酱意粉,有pizza ,有炸鸡槌,仲有薯条…我谂都ok啦。我四个人,佢话冇得share野食所以就order四个任食喇D嘢食嚟到... 佢畀咗一兜有四只鸡槌加炸薯条………我哋四个人,一人一只鸡槌…食晒……叫佢加鸡槌,佢话唔得,要食晒成兜嘢先得,即系要食埋啲薯条先有得加…………我话任饮任食……你起码一人两只炸鸡腿啦系咪呀?!佢话…你要清晒碟先有得加……嬲嬲地😒 我将兜薯条摆咗落自己只碟度,叫佢再加………结果,我哋冇食晒啲薯条,我哋净系食鸡鎚……啲薯条就系咁嘥咗啦🤕其实你讲得任饮任食……原来系有规矩,要你食晒指定嘅嘢食………🤪早讲吖嘛…我自己另外order 份buffalo wings啦!真系嬲😡
我四个人,佢话冇得share野食
所以就order四个任食喇

我话任饮任食……你起码一人两只炸鸡腿啦系咪呀?!

2019-06-27 1785 浏览
今日下画同友人去咗食wildfire $99 (90分钟) all u can eat ..... 我地大约2:20pm到达,一入门口时已经问系唔系$99任食。一坐低就问饮汽水定啤酒 (因为呢个牌子嘅啤酒我麻麻地)所以我哋就两个都饮汽水。之後(第一round) 就一次过上小食(今日系炸鸡鎚炸薯条)、pizza (今日系菠萝火腿pizza) 同埋 肉酱意粉⋯⋯⋯三様野都热辣辣出哂烟的。其实食物系中规中矩的,估唔到佢份量都颇多,所以基本上都唔可以refill太多次,因为意粉、pizza 都多淀粉质, 好容易已经会饱肚。而小食呢,佢每次只系上2只鸡鎚 同埋好多薯条⋯⋯⋯我之前睇食评话要食晒埋啲薯条先可以refill.... 所以又系减低左‘食力’。我地2个人每样食物都refill 咗一次⋯⋯⋯已经好饱⋯⋯汽水饮咗3杯😈😈😈😈😈😈今晚晚餐都唔使食luService 一般、环境还好。现场都有过半数系食任食嘅。$99 +10% ⋯⋯⋯⋯ 饱就实够饱⋯⋯⋯⋯呢个价钱亦都系抵嘅⋯⋯⋯⋯不过因为佢只能够食指定嘅嘢⋯⋯⋯所以亦都好快饱咗⋯⋯好难话要做到超级抵食咁样。(咁又咁讲,基本上啲餐厅都已经计过数先俾

😈😈😈😈😈😈
今晚晚餐都唔使食lu

Service 一般、环境还好。现场都有过半数系食任食嘅。

$99 +10% ⋯⋯⋯⋯ 饱就实够饱⋯⋯⋯⋯呢个价钱亦都系抵嘅⋯⋯⋯⋯不过因为佢只能够食指定嘅嘢⋯⋯⋯所以亦都好快饱咗⋯⋯好难话要做到超级抵食咁样。(咁又咁讲,基本上啲餐厅都已经计过数先俾你all u can eat 嘅,你估真系有咁多大胃王咩)
2019-06-26
2019-06-26 1128 浏览
今日去试$99任食…食物同介绍报导不乎,只能食指定肉酱意粉及薯条🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️饮品方面,可以加钱选饮其他啤酒,可惜每个call都超慢,系超级慢,非常超级慢…绝对不能接受的慢🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️最後,我系订位以及特别説明享用$99任食,订位时服务员都表示冇问题…可惜可场後有位疑似经理的男同事告知不能订位而叫任食…不过,好彩间店冇乜人食…唔想大家都知道咩原因🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️总之系「失望」,非常「失望」,极之「失望」
总之系「失望」,非常「失望」,极之「失望」
2019-06-22
  • 垃圾
  • 食风
  • 请耐心等待
2019-06-25 934 浏览
响杂志见到Wilefire做$99任食,之前食过呢间啲Pizza都做得几好,谂住任食咁抵一定要去试试。一去到个侍应净系问系咪要$99任食同问我地要乜嘢饮,问佢哋攞menu又冇人理我地,搞咗一轮先至知原来任食只限一款8寸pizza(辣肉肠pizza),一款意粉(肉酱意粉),同一款小食(鸡翼薯条),仲以为每样最少有两三款可以拣。啲嘢食系ok,不过选择真系太少。门口系有写任食「指定食品」,不过「任食」呢两个字同杂志出稿嘅写法始终带有少少误导。讲下服务,班侍应礼貌就好一般,同见到附近枱有人一坐低order$99个任食,嘢食一样都未到另一个侍应就话要人last order,睇嚟D单都几混乱下。

2019-06-24
2019-06-18 906 浏览
朋友见到Wildfire 有$99任食Promotion ,第一时间就叫大家夹期一齐去食。虽然嗰时间系写1200-2000,但只要你8pm前坐到入去,都会有90mins 任食的。👍🏻😂2位朋友早收工,因为无得booking 既关系,未到6:30pm己经去到,但等位人龙经己有好多人,朋友等左一阵,餐厅仲截埋任食条队,好在我地早左少少去咋Lucky, 不过截完之後,後面既人龙都无走过,结果餐厅又再同佢地讲,都仲系无人走,不过最後有无入到我就唔知啦。7:30pm左右,所有人都到晒,但都仲未入得,无办法,想食好嘢就要排下。个waiter 都话本身有张枱系俾我地,不过有人食完唔肯走所以要再等下。。咁我地只好再等一下。顺便睇下想食咩。8:00pm左右,终於都到我地入去,一坐低,我地就间餐厅个$99任食系点楝。。点知,原来$99任食系每日set好得一款意粉,一款小食同一款Pizza的,无得拣,呢刻有一啲睛天Pig Pig ,啤酒牌子也是set好的,唯一有得拣只系汽水。😅😅😅😅好啦,可能系我地无睇清啲T&C,之前系门口拣啲Pizza同小食都无lu....😭😭😭😭我地嗰日既意粉系肉酱意粉,Pizza系p

我地嗰日既意粉系肉酱意粉,Pizza系pepperoni ,而小食就系鸡翼加薯条。第一次会上晒3款,之後食完一款可以加追,虽然今次有薯条,但我无饮啤酒,因为只牌子系可能世界上最差嘅啤酒,同明天要返工,所以我地都系拣返汽水。讲返食物先,其实Pizza,鸡翼都系okay 嘅,不过一定要热食,唔系就会即刻唔好食。😂😂薯条都系粗身薯条,不错。肉酱意粉因该唔食牛,所以无乜comment......

值得讲下加单方面,错单,俾错,俾漏,迟出全部齐,第二次下单,4个人一份鸡翼薯条得2只鸡翼,又要食晒先可以再叫,结果又要食晒啲薯条先可以再叫,又唔会补返俾我地,其实都明想用薯条塞饱人,不过其实咁样,食唔晒又会浪费,所以觉得嘛嘛地。不过$99加一又无得再要求咁多。😂😂

2019-06-06 491 浏览
本身想去试99 元的all you can eat, 去到先话因为当日的第二天是红日,所以没有此活动。不过,事前系没有提过。那位男侍应仲要想讲他们店没有此活动。那都算,我地都照order,差不够食完的时候另一位女侍应拿账单,跟我们说我们张枱时间够。当时店中是有很多空位,那为什麽要赶人走呢。我们也想继续点第二杯酒,但她拿账单来赶人走。服务真的很差,日後都只去其他分店。
2019-06-06
2019-05-30 1379 浏览
因为公司要清假,突然多了半天假期,就试试这个星期一至四,12:00-20:00内限时1.5小时任饮任食,铜锣湾限定。地点话就话喺铜锣湾,但在百德新街对住海皮,旺中带静。估唔到平日下午两点多,旺区中比较偏辟的地点也坐满客。心谂今次应该冇嚟错!任食只限特定意粉、pizza, 小食、汽水及嘉士伯。一坐下,侍应小姐就会帮忙落order, 还怕份量会太多,侍应小姐説应该会食得晒的,就放心点了意粉、pizza、小食、可乐各一份。她还会细心问:想分开逐道上、还是一次过嚟晒,我就拣咗一次过。可乐及小食先到,小食是鸡翼薯条,都是热辣辣,脆卜卜的白汁烟肉意粉意粉软硬适中,新鲜制作,并不是那些预制大盆之成品。赞👍辣肉肠pizza也是新鲜出炉热辣辣的,真系要学广告话:小心热,慢慢食⋯收碟时都会问要唔要加order, 啱唔啱食⋯服务超细心,但又唔会过份热情,恰到好处。其实只想encore 鸡翼,但要连薯条一起点。建议可以分开鸡翼、薯条order,以免浪费啊!$99加一,埋单$108.9。食物选择少就少D,其实系冇得拣,但对於我呢D有选择困难症嘅人嚟讲系good嘅⋯唔使我谂!铜锣湾区,食物新鲜即制,服务细心。食完

任食只限特定意粉、pizza, 小食、汽水及嘉士伯。

可乐及小食先到,小食是鸡翼薯条,都是热辣辣,脆卜卜的

白汁烟肉意粉
意粉软硬适中,新鲜制作,并不是那些预制大盆之成品。赞👍

铜锣湾区,食物新鲜即制,服务细心。食完呢餐饱到晚餐都唔使食,好抵呀!
2019-05-30
  • Pizza
  • 意粉
2019-05-29 1201 浏览
网上见到有优惠做紧99蚊任饮任食,一行三人就试一试佢!是日星期四,去到人不多(太约6:30pm)即入座, 服务员态度ok, 一坐低侍应就会问我哋饮乜嘢同埋帮我哋落order头一round的三款指定食物,Pizza、意粉、小食各一份, 食完再叫.....食物质素系ok嘅, 尤其个炸鱼薯条几好食,其他两个样都不过不失,当然咁嘅价钱你亦都不要要求过高,可能啱啱开始咗呢个优惠只系几日,每次想追加order嘅时候确实有少少困难,人手系有少少不足, 但尚可接受, 始终可能太忙关系,你唔好期待佢好热情咁招呼你, 但系又唔会去到冇礼貌....任饮任食时段系12点至8点内1.5小时( 好似至到6月30号),任饮啤酒只限嘉士伯或可乐,任食小食只有三款, 三个人连埋加一 $326.7埋单, 响铜锣湾区当食埋晚饭系抵嘅!#中途有位工作人员还很窝心问下食物ok唔ok....印象唔错!#优惠详情请各位自己上网查清楚
网上见到有优惠做紧99蚊任饮任食,一行三人就试一试佢!
#优惠详情请各位自己上网查清楚
2019-05-18 1161 浏览
今日行街 想食pizza就喺铜锣湾附近搵下有边间出名嘅pizza店, 行过百德新街  见到呢间好似几好食咁,就试下佢!入咗去之後, 我地叫左一个沙律同埋pizza, 我个人认为沙律同埋pizza系一个好好嘅配搭沙律方面, 我哋叫咗个香芒洋薏米沙律, 简直专为夏天而设上嚟好大碟 争啲食唔晒 芒果好有香味啲菜都好新鲜, 原来Pizza系可以双拼嘅 我哋叫咗个至尊薄饼同埋黑白配薄饼黑白配薄饼我本身以为中间嗰啲系芝士, 原来唔系,系薯蓉不过佢配搭起黑松露都OK match。而至尊薄饼, 非常足料, 全部都系送, 好有层次感,系不愧为最着名嘅菜式。下次行过可以再试!

沙律方面, 我哋叫咗个香芒洋薏米沙律, 简直专为夏天而设
香芒洋薏米沙律
香芒洋薏米沙律

上嚟好大碟 争啲食唔晒 芒果好有香味
啲菜都好新鲜,
至尊薄饼同埋黑白配薄饼

黑白配薄饼我本身以为中间嗰啲系芝士, 原来唔系,系薯蓉
不过佢配搭起黑松露都OK match。
至尊薄饼同埋黑白配薄饼

下次行过可以再试!
2019-03-16
  • 至尊薄饼
2019-04-03 1056 浏览
这个是我的第一个劣评,忍不住要写,皆因这间Wildfire的店员服务态度真心差到一个极致话说,鲤景湾那间分店,我经常和家人去吃的,觉得pizza、意粉都不错吃。但今次来到铜锣湾店与朋友聚餐,用餐经验十级不愉快。首先,我们本来book了7:15pm的枱,因为要OT的关系,7:35pm才到达,带位女店员就说: 哦 迟左半个中。非常没礼貌,加上这个根本不是事实,而且当时餐厅根本只有七成满(直到我们走也没有坐满过),也没有人在排队。之後的男店员的态度更甚,他走过来问能否收起餐牌,然後明显我们还有朋友未到,所以我说请留下一份,其他可收起。之後他立刻超级黑面😱,没出声,我们都呆住了,莫名其妙。之後我们点餐後,他就不停问我们究竟一共有多少人来,我们摸不着头脑,其实有位朋友真的正在赶来,我们又知道1.5小时後要还枱,所以已经点了餐。那有多少人来又有什麽关系... 不过朋友也答了他人数。食物质素正常,但意粉有点放凉了的感觉。最夸张的是,男店员走过来送上Pizza的时候,竟然大大力’拍’一声放下,这种服务态度真的是神级恶劣啊!最後我们急不及待,赶快吃完已order的菜式(一共要付$600,简直是种tort

最後我们急不及待,赶快吃完已order的菜式(一共要付$600,简直是种torture),转到附近的另一间餐厅再继续吃。

2019-03-14 652 浏览
可能因为餐厅系主打酒吧睇波关系,周末晚市都几乎冇乜人。个环境好好,好岩几个朋友倾计慢慢食!Pizza我地嗌左个双拼,觉得餐厅有呢个安排好贴心,佢地pizza系统一size都几大份, 如果2-3个人食既话,基本上都几难一个人要食3-4块同一味道,或者会令人却步转食其他野,所以双拼呢个做法好照顾到人少但又想食pizza既客人👍🏻不过黑松露个半边pizza有点失望,厨房用”吱”牙膏式既方法好似落沙律酱上大阪烧咁落左好多黑松露系个pizza上面😅一黎黑色一条条系pizza上面不太美观,二黎黑松露都系d比较重味道既调味,食到最後系要刮走d黑松露食其实食物质素系好好的,系黑松露既份量控制得冇咁好,都好建议大家嗌pizza食架

凯萨沙律
凯萨沙律
2019-03-06 591 浏览
呢间店好有气氛 岩哂一班人吹下水笑一餐Pizza芝士味浓 皮薄边脆 不错👍🏻焗薯薯条都好食 略common而已炸芝士波波劲脆 但好热气最锺意饮系movenpick 奶昔 用雪糕黎打 口感好滑饮完未够喉 叫左杯特饮益力多 几得意 好好饮 值得再去
呢间店好有气氛 岩哂一班人吹下水笑一餐
Pizza芝士味浓 皮薄边脆 不错👍🏻