自从发现左呢间下午茶抵食後, 我久唔久就会黎try try.但我依定先知我原来一篇都冇写过... 所以今次一次过大放送....因为呢间真系值得推介!!!🌟北海道鸡腿汤咖喱 x 忌廉蟹肉薯饼 $96唔系我既, 不过卖相好吸引, 睇落唔错。可以搵次试试下午茶餐好吸引!!所以我多数都系黎食TEA//🌟韩式辣酱热伴乌冬 $48呢个正呀, 我见到有醣心蛋先试佢。辣就一般不过好惹味。 同埋系真赞岐乌冬黎。 滑嘟嘟好味道!🌟炸鱼柳蘑菇忌廉浓汤天使面$50炸鱼柳上先,食晒都未见到个天使面 lol.反而个天使面汤底比较稀唔够浓嘛。朋友话都系上次试我个乌冬好食啲!🌟迷你热狗薯条$45朋友叫嘅我冇试,不过就咁睇我觉得公司三文治性价比高过呢个好多!公司三文治$56有鸡肉,烟肉,烚蛋,菜丝,蕃茄。劲厚!!! 卖相尝心悦目!净系个样一上黎隔离台个个眼望望呀! 好有去左日本cafe 既感觉! 面包已烘底。 烟肉好香口又唔会乾柴! 正呀!!招牌waffle. $52终於食到。 砌得好靓。睇真d 其实系得半份。 嗱, 对waffle 有份坚持既我, 对佢唔太满意, 脆就够脆,不过太空心。 同唔够蛋香。不过我都收货既,
因为呢间真系值得推介!!!

🌟北海道鸡腿汤咖喱 x 忌廉蟹肉薯饼 $96
唔系我既, 不过卖相好吸引, 睇落唔错。可以搵次试试

下午茶餐好吸引!!所以我多数都系黎食TEA//

🌟韩式辣酱热伴乌冬 $48
呢个正呀, 我见到有醣心蛋先试佢。
辣就一般不过好惹味。 同埋系真赞岐乌冬黎。 滑嘟嘟好味道!

🌟炸鱼柳蘑菇忌廉浓汤天使面$50
炸鱼柳上先,食晒都未见到个天使面 lol.
反而个天使面汤底比较稀唔够浓嘛。
朋友话都系上次试我个乌冬好食啲!

🌟迷你热狗薯条$45
朋友叫嘅我冇试,
不过就咁睇我觉得公司三文治性价比高过呢个好多!

公司三文治$56
有鸡肉,烟肉,烚蛋,菜丝,蕃茄。
劲厚!!! 卖相尝心悦目!

招牌waffle. $52
终於食到。 砌得好靓。
不过我都收货既, 收货原因系因为佢系脆waffle, 唔系淋waffle. 有改善空间啦。

冲绳黑糖豆乳布丁 $52
朋友叫既, 卖相唔错,  我偷左一啖, 多都唔敢再偷, 因为个布丁几啖就食完!
但有芋圆都几饱肚.朋友话个士啤梨好甜!!
谂返应该试埋个雪糕睇下系伏味绿茶定正常绿茶.哈哈哈哈.

唔好睇少呢篇野.. 呢度我起码去左5次先写!
因为我次次食黎食去都系个几样, 要靠多几个朋友先试到咁多款式出黎!!!
近日重回office, 就到公司附近食lunch。记得一年多前曾经到访, 午餐食物味道唔差但食物唔够热, 所以自此亦没有再光顾。朋友想到访此餐厅, 就再去一试! 餐厅防疫措施做得几好, 入座前会以消毒喷雾喷一喷顾客衣裳👍🏻午餐menu已转了,有和风和洋食(西式)套餐, 款式颇多, 而且价钱合理。主菜选了酱汁洋葱鸡腿肉(唔记得exact名字), 前菜八爪鱼饼串几好食。整体调味适中, 一set上摆盘吸引, 而且出菜速度比上次光顾大有进步, 感觉餐厅运作有系统了!

2021-04-28
2021-03-08 249 浏览
首次光顾,怀着好奇的心态😄可能是单幢大厦,所以连升降机也比一般细小,每次只能容纳几个人,所以要耐心等待⋯到达门口时看到要排队,立即担心不知道要等多久!幸好刚刚有人结账,可以顺利有位坐☺️看到menu 後觉得几特别,全部五选一,可以自由配搭同事喜欢食牛,自自然然选择了(M2)醉酒烩牛舌+ (S1)味噌香葱油扬夹饼牛舌配上薯仔🥔+红萝卜及西兰花🥦色香味俱全夹饼做法和中式差不多!白饭上加上了饭素,特别增加胃口!我只❤️食鱼,自然选择了(M4)和风汁煮鲽鱼+(S5) 章鱼小丸子碟鱼的口感好特别,好似入口即溶食章鱼小丸子时,立即令我回味昔日在日本食小丸子的感觉!
首次光顾,怀着好奇的心态😄

看到menu 後觉得几特别,全部五选一,可以自由配搭

牛舌配上薯仔🥔+红萝卜及西兰花🥦色香味俱全

夹饼做法和中式差不多!
白饭上加上了饭素,特别增加胃口!
红酒会牛舌

碟鱼的口感好特别,好似入口即溶

食章鱼小丸子时,立即令我回味昔日在日本食小丸子的感觉!
和风汁煮鲽鱼

红酒会牛舌
和风汁煮鲽鱼
2020-11-16 693 浏览
今日就到猫猫同绵羊同事同我食生日饭呢间餐厅都几多人而且里面环境比想像中细又觉得有啲迫夹不过卫生功夫做到好足👍🏻除咗量体温之外佢仲象徵式咁喷一喷啲杀菌嘅嘢系我哋身上环境就一般,不过服务态度都唔错我叫咗个和风定食鳗鱼佢啲餐有主菜加冷盘加嘢饮咁样嘅我就将鳗鱼加上胡麻冷豆腐,再加多一杯latte佢哋一个就叫明太子意粉一个就嗌左炸鸡定食简直系日本韩国外国国际菜😆我哋大家都冇share自己食自己所以我评论唔到佢哋嘅食物但系佢哋话俾我听都唔错而我嗰个鳗鱼就可以嘅,份量都唔算细而且我几欣赏佢啲饭唔系白饭不过觉得性价比比较低另外因为生日所以我哋另外加钱嗌甜品我个绿茶雪糕都好好食,不过系比较偏向甜嘅多啲猫猫同事嘅红豆丸子佢话非常唔错侍应仲话俾我哋知下次嚟应该冇咗,会转第二个甜品Menu😯早知我都食呢个啦😅
今日就到猫猫同绵羊同事同我食生日饭
呢间餐厅都几多人
而且里面环境比想像中细
又觉得有啲迫夹
不过卫生功夫做到好足👍🏻
除咗量体温之外佢仲象徵式咁喷一喷啲杀菌嘅嘢系我哋身上
环境就一般,不过服务态度都唔错
我叫咗个和风定食鳗鱼
佢啲餐有主菜加冷盘加嘢饮咁样嘅
我就将鳗鱼加上胡麻冷豆腐,再加多一杯latte
佢哋一个就叫明太子意粉
一个就嗌左炸鸡定食
简直系日本韩国外国国际菜😆
我哋大家都冇share自己食自己
所以我评论唔到佢哋嘅食物
但系佢哋话俾我听都唔错
而我嗰个鳗鱼就可以嘅,份量都唔算细
而且我几欣赏佢啲饭唔系白饭
不过觉得性价比比较低
另外因为生日所以我哋另外加钱嗌甜品
我个绿茶雪糕都好好食,不过系比较偏向甜嘅多啲
猫猫同事嘅红豆丸子佢话非常唔错
侍应仲话俾我哋知下次嚟应该冇咗,
会转第二个甜品Menu😯
早知我都食呢个啦😅
2020-11-16
庆祝纪念
2020-02-18 3296 浏览
位置比较偏唔近地铁站,胜在附近多商业大厦,午市比较旺🕞轮後时间🕤今日比较早食午餐唔洗等位,餐厅设计布置都好有特式但地方唔算大,想食记得提前订座🥢推介食品🥢1️⃣ 日式和风牛肉饭$88有好一排无食牛肉饭,竟然呢间铺头有,二话不说就点左。牛肉嫩滑,又够薄身,入口有种溶化嘅感觉🤤有牛汁另外上,唔会令白饭湿晒👍🏻配埋餐汤-蘑菇忌廉汤,整体成个套餐都唔错好味 😋😋😋卖相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️价钱 🏦🏦🏦🏦(5分最高)

位置比较偏唔近地铁站,胜在附近多商业大厦,午市比较旺

🥢推介食品🥢

1️⃣ 日式和风牛肉饭$88

配埋餐汤-蘑菇忌廉汤,整体成个套餐都唔错

好味 😋😋😋
卖相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
价钱 🏦🏦🏦🏦
(5分最高)

• 日式和风牛肉丼
1K
好快就过年🎉 #小秘书 跟 #朋友、#同事 嘅 #团年饭 已经排到 #年廿九😅 不过都只想搵大家出嚟聚下🥳 #人生路不熟,我哋呢日只好 #重游旧地,再一次嚟到 WOM 食饭。无可否认,#WOM 杯 #咖啡同 #食材 都比地面间Cafe逊色,但系我就反而锺意呢度多啲... 点解?感觉嚟啫😅呢日我叫咗个 #WOM #Singnature #Burger🍔 #LunchSet🍽 #餐汤 煮得好够热、入口好creamy👍🏻 #汉堡包 嘅外观令我喜出望外😆 厚厚嘅 #汉堡扒上面加上 #芝士 同 #青瓜🥒 成个配搭本来系唔错嘅,可惜 #厨师 唔够细心,咁大个 #汉堡包 居然无帮客人用食物纸包裹😅 一啖咬落去好容易就搞到成手肉汁😅 仲有呢... 个 #汉堡包太淋,对我来讲口感麻麻😏 不过整体服务都系唔差,只系一见我哋放低刀叉就想我哋马上走... 明嘅明嘅🤪

2020-01-17
1K
2020-01-02 330 浏览
#开工大吉 🍊梗系要食好啲... 误打误撞我哋上到嚟 WOM 食我哋嘅 #开年饭🍽 #WOM 开喺 FCC嘅三楼,唔系经过见到楼下嘅广告,其实都几难搵得到👀 #餐厅 地方唔算太大,不过啲摆位都唔算太迫,#餐厅布置 有种 #小清新 嘅感觉。佢哋嘅 #LunchSet 选择唔多,败家嘅#小秘书 就只有 #独爱 最贵嗰款 #黑松露海鲜意大利粉 配 #温泉蛋🐣 #意粉 口感烟韧、再加上少少#黑松露醉 喺面,增加层次感😋 最後我叫咗杯 #冻咖啡 做呢餐嘅结尾☕️ #咖啡豆 都几香呀😚 整体嚟讲,价钱系有啲贵,不过 #食物 同 #服务 都好好,起码食饱都可以坐一阵先埋单,无人嚟穿梭「抹枱」先啦🤩

2020-01-02
2019-12-15 1464 浏览
公司office啱啱搬去牛头角, 就开始喺呢头揾食。同朋友十二点半前到达餐厅, 已经见餐厅95%满座, 好彩仲有最後一张walk in枱。是日餐汤系西洋菜忌廉汤。平时只系见西洋菜系中汤出现, 冇谂过同忌廉一齐煮又咁夹喎! 主食方面, 我叫咗’新鲜本地农场黑毛猪肉汉堡’。汉堡配生菜, 蕃茄一齐食减少油腻感, 而配菜有薯条同牛油粟米。朋友叫咗’韩式泡菜牛肉饭’, 味道够而且泡菜份量唔少。可惜, 整个午餐的食物都完全唔热, 而且楼面服务员不足, 无论点菜定出菜效率都比较低, 好多waiting time, 所以呢间餐厅应该不会encore了。

朋友叫咗’韩式泡菜牛肉饭’, 味道够而且泡菜份量唔少。

2019-12-04
2019-12-10 995 浏览
本约了同事去试,落左order点知因工作行唔开,唯有打包同事拎反黎比我食。Burger 薯条小小冻左都仲可以咁好味D汤仲好热下次一定要堂食!好味好丰富,物超所值。
Burger 薯条小小冻左都仲可以咁好味
D汤仲好热
下次一定要堂食!
好味好丰富,物超所值。
招牌手打安格斯牛肉汉堡
招牌手打安格斯牛肉汉堡
2019-11-12 1056 浏览
食物:个日嘅时日餐汤系粟米蘑菇忌廉汤,唉,唔记得影相俾大家睇。粟米同蘑菇味好夹,味道浓郁,好好饮呀!❤️❤️🍔新鲜本地农场黑毛猪汉堡猪肉汉堡扒够多汁,蔬菜都几新鲜。薯条🍟系粗身薯条黎嘅,外脆内软,正!反而,餐配嘅粟米略为失色,乾身而且甜味唔够。整体上份量够大,男同事都够食。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻意式肉丸意大利粉味道正常发挥,意大利粉唔会太软,软硬适中,肉丸调味丰富。❤️🦞龙虾汁虾仁青口扁意粉卖相已经好吸引🤩,海鲜无雪藏味道,龙虾汁鲜甜,好味。扁意粉面质都唔会过於软身,有咬口。😋😋😋坐位安排:午市人齐入座 2-4人枱,人多要分开坐
食物:

🍔新鲜本地农场黑毛猪汉堡

👍🏻意式肉丸意大利粉

🦞龙虾汁虾仁青口扁意粉

坐位安排:
午市人齐入座 2-4人枱,人多要分开坐
2019-10-24 341 浏览
大家都知牛头角工业区无野食,咁就推介大家要来食WOM啦,又是一间楼上cafe,上三楼一开lift门就到。我同朋友就决定点两款互相share,一份招牌burger再加和风鳗鱼意粉。两款都好好食阿,个burger够晒juicy,肉堡都煎得香脆,配菜亦充足,令整体唔会太肉食兽。满意之作。另外意粉亦有惊喜,味道香浓,令人不禁眨眼食晒,配作紫菜及鱼松使口感增添色彩,诚意之作。餐厅环境不大,但座位还算坐得舒适,服务员态度和蔼亲切,like

果然平日既午市超难搵位 等左大约 20 分钟先坐低呢间之前都食过 野食样样都水准不错 同埋会定期转 Menu 每次黎都有d新意佢店面比较细 坐得会小小逼 今日人多 order後餐汤都等左10分钟先上到 今日餐汤系蘑菇汤 好好饮 佢既餐具同店面都好文青 简结得黎几有格调因为减肥叫左个沙律 🥗 但真系好食 佢有d洋葱丝 甘 芦荟片 腌过既蕃茄🍅仔 鸡丝量都好足 加埋麻酱同酸酸甜甜沙律酱好开胃 我好快就食哂Overall觉得野食几好 系等耐小小 建议大家避开烦忙时间好似平日lunchtime
果然平日既午市超难搵位 等左大约 20 分钟先坐低

2019-09-10
蘑菇汤
甜甘芦荟麻酱捞鸡丝沙律
2019-06-06 1265 浏览
星期二和旧同事午饭,上星期已致电去订枱,因为 Openrice 的订枱不是 lunch hours。打极电话冇人听,直到星期二约 11am 先有人接电话,但订枱只限6人或以上 12:30pm 之前!要食饭就 walk in 等啦。Okie,我 12:20pm已到,当时有张4人枱仔,但服务员说你要3人齐晒先俾枱,就算我另一朋友都到埋,2/3 都唔可以俾枱。然後另一批客到,即时把4人枱给了他们,到我第三位朋友到 (12:30pm) 时已没有枱,最起码要等到 1pm!牛头角系工厦区|新商贸区,楼上餐厅食晏要过百元但又唔可以订枱,想点?

2019-04-24 1938 浏览
已经第三次来食,食咗一次早餐同一次下午茶,每次食完都有差足电嘅感觉! 两次早餐都系食full breakfast, 份量十足,啱哂我呢啲食一餐当两餐嘅人,包嘢饮,杯即磨咖啡都几好饮,$68 间中食下都唔算贵! 多士可以拣麦包或普通白面包,第一次拣咗麦包,但觉得同普通白面包分别不大,所以第二次就悭返几蚊。如果觉得太饱都仲有其他轻盈啲嘅餐可以选择!之前仲试咗下午茶嘅Waffle, 都唔错,同早餐一样,都系用心嘅出品,所以如果赶时间就未必系一好选择!午餐都仲有意粉,汉堡包之类嘅食物,不过未有机会试!

午餐都仲有意粉,汉堡包之类嘅食物,不过未有机会试!

Full  Breakfast
Waffle
2019-04-24
早餐
Full  Breakfast
Waffle
2019-03-21 1207 浏览
在繁忙时间前10分钟,三人到达餐厅用膳,被分配到四人桌面,当时全店有八成是空的。侍应居然要求将一位女士加插入我们四人枱中,说繁忙时间都会全店会非常满。我们拒绝後得到不善对待。但其後全店大部份四人位都是有一格空位,而那女士亦全程座两人为直至用膳完成。侍应安排极之有问题及不友善。
侍应安排极之有问题及不友善。