2023-07-02 270 浏览
坐門口食漢堡包,如果係冬天會更正⁣⁣⁣🚩 Villa Villa Burger 鰂魚涌海光街7-9號龍景大廈地舖 😋⁣💰 Lunch人均消費 ⁣115⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣🔴 ⁣特選美國牛肉漢堡 ($78),牛肉厚身juicy彈牙,漢堡包都非常煙韌⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣🟡 西檸雞堡 ($68),中餐嘅西檸雞就食得多,漢堡包就未食過。雞肉味道酸酸甜甜,充滿檸味⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣🔴 一咬開雞扒,啲汁必晒出嚟,好誇張,雞肉亦都非常嫩滑⁣⁣⁣⁣⁣🟡 見到個menu有蒜香炸雞翼,忍唔住叫4件食 ($35),一上菜已經香到不得了,外脆內軟滑,其實可能叫多幾件食!⁣
坐門口食漢堡包,如果係冬天會更正⁣
⁣⁣
💰 Lunch人均消費 ⁣115⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
🔴 一咬開雞扒,啲汁必晒出嚟,好誇張,雞肉亦都非常嫩滑⁣

⁣⁣⁣⁣
2023-06-26 114 浏览
今日約左個客係鰂魚涌簽單,期間行經呢間burger店比佢嘅店面吸引左,睇落啲漢堡飽好似好好食,決定試一試。特選美國牛肉漢堡 $78要左安格斯牛肉芝士蕃茄,經典搭配最滋味,用左安格斯牛肉,車打芝士,焦糖洋蔥,生菜同番茄,配埋芥末醬,口感同味道都好豐富。個牛肉係非常多肉汁又有油脂香味,雖然食到成手都係汁,但我一啲都唔介意,真係齒頰留香!味道濃郁,再加埋生鮮生菜同番茄,另外都要讚下個焦糖洋蔥令到好味指數提升!炸蕃薯條$40蕃薯條個分量絕對係超出預期,出面唔係咁多地方有得食,而我又鐘意所以一見到都係必點,當然熱辣辣炸起,邪惡得嚟外脆內面滿晒嘅蕃薯,好滋味!估唔到佢嘅漢堡包係自家製,仲要特別用上墨魚汁(我開頭見黑色以為黑炭),咬落鬆軟得嚟又有口感同厚度,讚。整體係非常滿意,好味道,估唔到比我遇上間咁好味漢堡包店,lucky !

特選美國牛肉漢堡 $78

炸蕃薯條$40

2023-06-20 973 浏览
太古坊這邊有很多寫字樓,所以附近其實有非常多隱世食店。這天來這邊的greenprice買東西後來買了漢堡外賣回家跟媽媽一起吃。這家Villa Villa Burger一聽名字就知道是食漢堡包的,雖然店面不大沒有堂食,但牛肉、蝦餅、炸雞、魚肉、豚肉的漢堡包都有,很齊全,還可以加20元配套餐(薯條加汽水) 。漢堡都是即叫即做的,但是也不用等很久。 所有漢堡的包皮都是黑色的,因為是加了墨魚汁在麵包皮內,雖然吃不太出墨魚汁味,但也是挺用心的,不是那種訂回來的麵包皮而是新鮮製造的。媽媽選的是新品,日式燒烤醬豚肉蛋漢堡($68),非常好吃!外賣的好處就是可以回家切開一半一起分享,然後我覺得她的比我選的牛肉漢堡更好吃!最初打開漢堡包看到只看到一大片煎蛋,店家的圖片也看不清楚,所以我以為是那種日式生薑燒那樣一片片汁燒豚肉在裡面,但他完全不是!它是像普通牛肉漢堡那樣,把鮮肉打碎變成一塊漢堡扒去煎,而且那煎蛋中間是流心的,配上燒烤醬非常惹味!大推!我點的是一個特選美國牛肉漢堡($78)﹐ 經典的安格斯牛肉漢堡,牛肉很juicy 口感不錯,配上芥末醬跟甜口的焦糖洋蔥,味道不錯。而且雖然他不能自選多少成熟,但

而且雖然他不能自選多少成熟,但是店家應該有考慮到外賣拿走到吃會有一點時間,所以沒有煮得過熟,我回家切開後還能看到牛肉是有點粉紅的,不錯!
另外再加點了一個炸番薯條($40)﹐沒想到有這麼大份!量非常多,兩至三人分享會比較好。雖然叫外賣沒有即吃,但拿回到家後炸蕃薯條仍然非常熱,而且炸過也不是非常油膩。

整體食物質素不錯,漢堡包跟在一般西餐廳賣$100多的漢堡可比較,所以我覺得性價比還可以,如果可以堂食就更好了!
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2023-06-20 444 浏览
公司好多嘢做,同事們都要ot,大家喺度諗緊晚餐食咩嘅時候, 同事就建議食呢間嘅漢堡,話試過好好食,第一次幫襯呢間漢堡包專門店,鋪頭唔算好大間,但係以漢堡包專門店嚟講,餐牌都已經有好多選擇,睇佢啲海報嘅介紹,呢間舖頭係用自家製墨魚汁,每日新鮮製造漢堡包,幾吸引,我哋幾個決定外賣漢堡包返公司share食,咁就可以一次過食到幾款口味,手打蝦餅漢堡 - $78手打蝦餅超大塊,又夠厚身,入口彈牙,味道係泰式海鮮汁,加甜辣醬,超惹味,而且不會過鹹,鯛魚柳漢堡 - $68鯛魚柳同樣足料,而且外脆內嫰,魚柳夠滑,醬汁係塔塔醬,同鯛魚柳好夾,牛油生菜亦新鮮翠綠,西檸雞堡 - $68雞件非常juicy有肉汁,內裏的雞肉滑嫰,又夠大塊,連番茄都係新鮮厚切,總結:鋪仔細細,專門做漢堡包,質素非常唔錯,而且仲會用自家製嘅墨魚汁每日新鮮製造漢堡包,口感特別鬆軟,漢堡包的餡料新鮮,足料又豐富,性價比高,同事當咗係飯堂,成日買返公司食。

第一次幫襯呢間漢堡包專門店,

鯛魚柳漢堡 - $68

鯛魚柳同樣足料,而且外脆內嫰,魚柳夠滑,
醬汁係塔塔醬,同鯛魚柳好夾,牛油生菜亦新鮮翠綠,

西檸雞堡 - $68

雞件非常juicy有肉汁,內裏的雞肉滑嫰,又夠大塊,
連番茄都係新鮮厚切,

總結:
  • 西檸雞堡-$68
  • 鯛魚柳漢堡-$68
  • 手打蝦餅漢堡-$78
鰂魚涌快餐外賣又多一間選擇😎今日又嚟左鰂魚涌覓食😋經過呢間漢堡包店超香~仲可以用QR code落單,享有95折優惠添😙𝘜𝘚 𝘉𝘌𝘌𝘍 𝘉𝘜𝘙𝘎𝘌𝘙特選美國牛肉漢堡🍔安格斯牛肉、車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、牛油生菜、蕃茄麵包係用左黑炭麵包🖤每日用墨魚汁新鮮製造,食落外脆內軟安格斯牛肉好厚實,食落勁juicy𝘚𝘏𝘙𝘐𝘔𝘗 𝘊𝘈𝘒𝘌 𝘉𝘜𝘙𝘎𝘌𝘙手打蝦餅漢堡🍤手打蝦餅、泰式海鮮汁、甜辣醬、紅洋蔥、牛油生菜、蕃茄呢個蝦餅食落少少辣,好彈牙又惹味!加$20就可以轉套餐,配埋飲品同薯條🍟薯條微辣,份量巨多!!大滿足!📍 Villa Villa Burger (鰂魚涌)鰂魚涌海光街7-9號龍景大廈地舖#鰂魚涌外賣# #鰂魚涌美食# #北角美食# #外賣自取# #外賣小店# #漢堡包控# #Burger控#
鰂魚涌快餐外賣又多一間選擇😎
今日又嚟左鰂魚涌覓食😋
經過呢間漢堡包店超香~
仲可以用QR code落單,享有95折優惠添😙

𝘜𝘚 𝘉𝘌𝘌𝘍 𝘉𝘜𝘙𝘎𝘌𝘙
特選美國牛肉漢堡🍔
安格斯牛肉、車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、牛油生菜、蕃茄
麵包係用左黑炭麵包🖤
每日用墨魚汁新鮮製造,食落外脆內軟
安格斯牛肉好厚實,食落勁juicy

𝘚𝘏𝘙𝘐𝘔𝘗 𝘊𝘈𝘒𝘌 𝘉𝘜𝘙𝘎𝘌𝘙
手打蝦餅漢堡🍤
手打蝦餅、泰式海鮮汁、甜辣醬、紅洋蔥、牛油生菜、蕃茄
呢個蝦餅食落少少辣,好彈牙又惹味!
加$20就可以轉套餐,配埋飲品同薯條🍟
薯條微辣,份量巨多!!大滿足!

📍 Villa Villa Burger (鰂魚涌)
鰂魚涌海光街7-9號龍景大廈地舖
#鰂魚涌外賣[话题]# #鰂魚涌美食[话题]# #北角美食[话题]# #外賣自取[话题]# #外賣小店[话题]# #漢堡包控[话题]# #Burger控[话题]#
  • 特選美國牛肉漢堡
夜晚想偷懶唔煮飯,決定喺屋企附近的Villa Villa burger買漢堡當晚餐。餐廳主力做外賣,平日夜晚都有唔少人排隊,幾受歡迎。店內漢堡選擇都幾多,例如有常見的牛堡、魚堡之外,都有特色口味如西檸雞、日式燒烤醬豚肉,今次我就揀咗想着餐單上嘅手打蝦餅漢堡,同鯛魚柳漢堡。<鯛。魚柳漢堡> $68煎蛋+$10魚柳漢堡配料有鯛魚柳、塔塔醬、牛油生菜、番茄、紅洋蔥,額外加$10蚊有煎蛋。鯛魚柳厚身,加上開胃嘅塔塔醬汁、紅洋蔥,以及清新嘅牛油生菜&蕃茄,味道輕盈得黎又有層次,煎蛋更有流心效果~漢堡包體用咗自家製墨魚汁製造,麵包鬆軟、略帶微甜,令人驚喜。<手打蝦餅漢堡> $78焦糖洋蔥+$10另一款漢堡則包括手打蝦餅、泰式海鮮汁、甜辣醬、紅洋蔥、牛油生菜、蕃茄,並另外加$10要焦糖洋蔥,蝦餅肉質爽口彈牙,啖啖肉。泰式海鮮汁、甜辣醬味道帶點微辣,開胃得黎又好惹味。漢堡包+$20就可以升級套餐,包括一個漢堡、一盒薯條和一罐飲品,並且加$10有芝士醬,咁樣計落比較抵食!厚身薯條新鮮炸起好香口,表面亦有灑上調味料;芝士醬味道香濃,令薯條嘅鹹香更上一層樓。

<鯛。魚柳漢堡> $68
煎蛋+$10

<手打蝦餅漢堡> $78
焦糖洋蔥+$10

• 手打蝦餅漢堡
2023-06-06 285 浏览
晚上在鰂魚涌附近上課,上課前買個晚餐帶回學校與友人吃。這間漢堡外賣店距離地鐵站和巴士站很近,不用十分鐘步程便到達,方便拿外賣離開。店外設有一個半戶外位,方便二人用餐,也有一個企位,拉起枱板便能放置食物,邊吃邊聊天。手打蝦餅漢堡($78)與店內其餘漢堡不同,帶點微辣,對我這個愛吃微辣的人很適合。用上泰式辣海鮮汁和甜辣醬,所以不會過辣,辣醬配上手打爽口的蝦餅,令蝦餅變得更惹味。蝦餅厚肉,加上新鮮爽口的紅洋蔥、生菜和蕃茄,豐富漢堡的口感。鯛魚柳漢堡($68),這款漢堡用料十足,厚厚的鯛魚柳配上讓人胃開大開的塔塔醬、新鮮的牛油生菜、紅洋蔥和厚蕃茄片。一口咬下,嚐到厚魚柳的嫩滑和脆中帶軟的、每日新鮮製造的墨魚汁漢堡包面。份量十足,還未吃完已覺飽。+$20便有一個套餐,包括一個漢堡、一盒薯條和一罐飲品,比較划算。新鮮香熱的薯條薯味濃郁,比較厚身,所以口感比一般薯條好,厚中帶軟。薯條附上茄汁,但個人覺得不加茄汁,更能嚐到薯味。注意燙口,放一兩分鐘才吃。梳打水口味如汽水,零熱量和零脂肪,剛好適合配漢堡和薯條吃。在炎熱的夏天也解渴。田園沙律($40),新鮮爽口的沙律菜,份量十足又健康,可作主食。星期一至

鯛魚柳漢堡

梳打水

田園沙律

星期一至五的下午茶時間(下午三時至六時)(假期除外)買食物比較便宜,於櫃台付款有九折優惠。
2023-06-02
鯛魚柳漢堡
田園沙律
無時間做飯比阿妹,要買外賣啦。去到鰂魚涌,一定要去Villa Villa Burger 買外賣。這裡的漢堡包實在是太好吃了!每次都點不同的口味,每個都讓我驚喜不已。首先,他們的主打是不同的漢堡包,有牛肉漢堡、雞肉漢堡、豬肉漢堡等等。而我最喜歡的就是特選美國牛肉漢堡,肉餅非常有彈性和能鎖住肉汁,鬆軟程度都控制得非常之好。我看到肉餅是自己做的,調味溫和適中,正正正。搭配上,每一口都讓我感受到肉汁的滋味。除了漢堡包,他們的套餐也相當抵食,有包、薯條和飲品。薯條炸到金黃色,香脆薯條不是做夢。跟餐加購的 炸雞翼也炸得非常之好,雞肉還是嫩嫩的,讓我一直回味。可說是一定要買。最值得一提的是,他們的廚師非常靚仔。即叫即整的食物,非常新鮮好味。每次去都能感受到他們的用心烹調。還有一罐飲品,非常超值,讓我覺得這個套餐真的是物超所值。總之,我非常推薦 Villa Villa Burger 的外賣,不僅食物好吃,價格也相當實惠。如果你也在鰂魚涌附近,一定要去買。
無時間做飯比阿妹,要買外賣啦。

搭配上,每一口都讓我感受到肉汁的滋味。

最值得一提的是,他們的廚師非常靚仔。

2023-06-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-05-31 38 浏览
路過俾佢陣香味吸引住了,陣陣漢堡包和薯條味傳來,實在引誘,決定外賣回家慢慢品嚐😋佢哋啲漢堡包係自家製墨魚汁每日新鮮製造👍雙層牛肉漢堡~選用安格斯牛肉,牛味超重肉汁豐富,配上車打芝士、自家製的焦糖洋蔥、生菜、蕃茄、芥末醬,層次感大大提升,真係啖啖幸福😋❤️西檸雞堡~好大塊的雞腿肉,肉質嫩滑,外皮脆脆的,西檸酸酸甜甜好醒神,配埋青瓜絲感覺清新👍炸薯條~加$20轉套餐的,好大包,還有飲品,係波浪粗薯條即叫即炸,香脆可口😍

佢哋啲漢堡包係自家製墨魚汁每日新鮮製造👍

2023-05-30
用餐时段
Villa Villa Burger is one of my favorite burger shops. I like the burgers made with cuttlefish ink buns made by the shop. The shop is small and mainly provides take away with only limited on site dining place.I often take the popular signature Villa Villa Burger with double Angus beef patties, cheddar cheese, butter lettuce, onions, etc.Today, I go for a change and order a snapper burger and a lemon chicken burger. They are made upon order and both taste fresh and yummy.The snapper burger wi

The snapper burger with a large piece of snapper, lettuce, tomato, red onion, butter and tartar sauce is satisfying. The snapper has good texture and goes perfectly with a cold Coca Cola.

My sister enjoyed her lemon chicken burger with deep fried chicken thigh, custard lemon sauce, horseraddish mayo, butter lettuce, tomato, cucumber. She said that this burger was much tastier than those offered by chain stores and was worth the money.

We shared the fried chicken wings which were succulent and well seasoned. The skin was crispy and the meat juicy.

This burger shop is a good choice for a light and quick meal during this hot summer.

• lemon chicken burger
  • Snapper burger
鰂魚涌返工,成日經過#villavillaburger 但都未有機會試,成日經過門口都比佢個黑色Burger 🍔吸引住,今日食留意👀返介紹係墨魚汁包😆今日難得老公早收左少少,過黎搵我Dinner,所以我就提議不如試試佢我地一人點左一個burger🍔餐,一落完order,係即叫即整啊,上餐所有野都熱辣辣香噴噴🤤Me:✨新品既黒松露牛肉漢堡✨重要‼️既野要講3次超juicy🤤超juicy🤤超juicy🤤打開佢有滿滿既黑松露醬,好濃既黑松露味,一咬落去,爆哂汁老公: ✨鯛。魚柳漢堡✨一黎到,魚柳又大又厚,又脆卜卜又唔會太厚粉,魚質炸得好好,唔會一咬就散👍另外,套餐都包薯條🍟,波浪紋薯條🍟我係好鐘意😍本身我有點茄汁,但之後發現佢有曬辣粉(應該係)喺面頭,所以唔點茄汁都好夠味好味😋我地仲點左個蒜香雞翼🤤🤤🤤正常地發揮得好好👍好脆好juicy 同入味整體來講好滿足😋非常推介,唯一係後悔自己明明咁近唔早啲黎食😂😂😂食完都飽飽得好滿足❤️

Me:

✨新品既黒松露牛肉漢堡✨
重要‼️既野要講3次
超juicy🤤超juicy🤤超juicy🤤
打開佢有滿滿既黑松露醬,好濃既黑松露味,一咬落去,爆哂汁

老公:

✨鯛。魚柳漢堡✨

食完都飽飽得好滿足❤️
2023-05-19 29 浏览
今日公司安排嚟鰂魚涌呢邊聽左一日工作坊,完咗之後就揀咗呢間burger店慰勞自己。呢間鋪店面小小卻好有質感,令人充滿期待。試咗個Villa Villa Burgerm再配咗cajun曲薯條同埋蒜香雞翼蒜香雞翼外脆內嫩,外皮有蒜香味道嘅炸漿,薄身夠脆,特別惹味,雞肉嫩嫩有汁,好食!至於主角漢堡包,材料包括雙層安格斯牛肉,車打芝士,焦糖洋蔥,生菜同番茄,配埋芥末醬,非常豐富。首先要大讚佢嘅patty肉汁係多到不得了又好有牛肉油脂香味,真係比好多漢堡包店出色,味道濃郁!二來係佢嘅漢堡包係墨魚汁自家製,誠意滿滿,而且鬆軟得嚟有一定嘅口感同厚度,讚。當然配埋車打芝士,焦糖洋蔥同新鮮生菜番茄夾埋一齊食,邪惡度同滿足感亦更加提高,佢個芥末醬都好正,總之個漢堡就係超滿足到我嘅胃口,即刻覺得返完成日工有個refreshment!最後仲要食埋佈滿香辣粉嘅薯條,飽滿嘅薯條,雖然係好邪惡但係作一個對自己嘅獎勵,簡直係完美!

2023-05-18 93 浏览
收工趕住去睇戲, 諗起之前接朋友公司樓下有間好正既Burger店, 即刻預早少少去order 唔洗捱餓睇戲。今次同朋友分別試左佢哋既主打Burger - 特選美國牛肉漢堡,手打蝦餅漢堡,炸蕃薯條x2。🍔特選美國牛肉漢堡自家製牛肉果然油脂同肉既比例做得好好,食落濃濃肉香而多汁。漢堡嘅包幾特別,睇到佢哋話係用墨汁整,外皮焗得酥脆,裡面搽滿牛油好香。加上啲新鮮嘅蔬菜同醬汁,整個漢堡食落好juicy,下次黎番個雙層牛漢堡先得!🍔手打蝦餅漢堡口感幾獨特,蝦餅由手打蝦膠+蝦肉粒match埋,咬落好爽彈又充滿蝦味,配埋脆口既洋蔥就啱哂口感。呢款漢堡配有一款特別嘅泰式海鮮醬汁,令整個漢堡嘅層次更豐富。如果你想試下新式啲嘅漢堡,呢個手打蝦餅漢堡絕對係一個好嘅選擇。🍟炸蕃薯條 (2份)好脆好香,好好食👍👍👍蕃薯嘅甜味同埋鹽味好平衡,好易上癮,不斷放入口。如果你鍾意炸蕃薯條,Villa Villa Burger嘅炸蕃薯條一定會滿足到你!下次有機會再黎試埋佢哋另一款Burger 西檸雞堡,聽落都幾fushion,好fresh🤤

🍔特選美國牛肉漢堡
Shrimp cake burger

Shrimp Cake Burger

🍔手打蝦餅漢堡
Sweet Potato Fries

🍟炸蕃薯條 (2份)

2023-05-17
用餐时段
Shrimp cake burger
Shrimp Cake Burger
Sweet Potato Fries
2023-05-07 25 浏览
Villa Villa雙層牛肉漢堡 Villa Villa Burger 當見到黑色嘅麵包,會以為係竹炭包,但其實係墨魚汁麵包,非常鬆軟,味道甜甜的。墨魚包中間夾住雙層安格斯牛肉,牛肉汁非常豐富,牛肉味香濃。足料嘅漢堡加上半溶化嘅車打芝士同焦糖洋蔥,質素可媲美高級餐廳大廚嘅漢堡。其他配料包括芥末醬,牛油生菜,蕃茄,令啖啖厚牛肉嘅漢堡包帶出清新嘅感覺。蒜香炸雞翼 Deep fried chicken wings蒜香炸雞翼蒜香味特濃,即使包裝喺盒子入邊,蒜香味亦湧出。大大件嘅雞翼炸得外脆內嫩滑,非常滋味。田園沙律 Mixed Green Salad田園沙律非常豐富,有各種生菜,沙律菜,青瓜等。再配酸甜沙律白醋,清新又開胃。
Villa Villa

雙層牛肉漢堡 Villa Villa Burger

田園沙律 Mixed Green Salad

2023-05-06 40 浏览
去開鰂魚涌海光街都會見到好多人等villa villa burger 外賣,今日過左lunch peak hour 唔洗排隊一於試下!Menu 好簡單一目了然。雙層牛肉漢堡-牛肉滿分!非常juicy, 煎得恰到好處有微焦的同時內裏好嫩滑,牛係安格斯牛肉,牛味濃郁,加埋車打芝士,十分香濃。-配料仲有焦糖洋蔥蕃茄同生菜,提升口感手打蝦餅漢堡-蝦餅十分彈牙,手打真係唔同。蝦味好鮮甜 見到好多舊蝦肉係入面-一啲都唔辣,係泰式嗰種偏甜酸的香辣。田園沙律-份量好大,蔬菜新鮮爽甜。

Menu 好簡單一目了然。

雙層牛肉漢堡
-配料仲有焦糖洋蔥蕃茄同生菜,提升口感

手打蝦餅漢堡
-一啲都唔辣,係泰式嗰種偏甜酸的香辣。

田園沙律
-份量好大,蔬菜新鮮爽甜。