603
142
14
等级2
13
0
2020-05-25 0 浏览
呢日同友人系铜锣湾,想食个下午茶,周围去行,就见到呢间via Tokyo。作为抹茶控,又点可以唔嚟呢间Via Tokyo试吓呢,所以我就二话不说,排队入去人试吓呢个甜品!呢个抹茶蛋卷甜甜的,啲cream系甘甜而唔系死甜,食落系厚身忌廉,个蛋卷松软香甜,配上呢种甘甘地嘅cream好好味😋焙茶雪糕配白玉,雪糕好好味,浓郁嘅茶味陪上两粒烟韧嘅白玉,认真好似去咗日本一样呀😍食完呢个甜品再配上一杯焙茶,真系好似去咗日本食下午茶一样呀!
更多

呢日同友人系铜锣湾,想食个下午茶,周围去行,就见到呢间via Tokyo。

作为抹茶控,又点可以唔嚟呢间Via Tokyo试吓呢,所以我就二话不说,排队入去人试吓呢个甜品

呢个抹茶蛋卷甜甜的,啲cream系甘甜而唔系死甜,食落系厚身忌廉,个蛋卷松软香甜,配上呢种甘甘地嘅cream好好味😋

焙茶雪糕配白玉,雪糕好好味,浓郁嘅茶味陪上两粒烟韧嘅白玉,认真好似去咗日本一样呀😍

食完呢个甜品再配上一杯焙茶,真系好似去咗日本食下午茶一样呀!
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
415
0
2020-05-05 172 浏览
Cake set $86.有茶 有cake 有雪糕 虽然感觉贵左少少 不过哩间小店食物既质素真心哩几年黎都维持得唔错.个茶系可以不断refill 岩晒想坐耐d吹下水既朋友 cake都系个几款 拣返一个你想食既就得 虽然menu可能冇写出黎☺️.个雪糕就细杯左少少 有d失望😹2啖就食完🥺得2粒白玉 下次我会叫我个剩雪糕😙 佢个抹茶雪糕茶味系重d 入口几甘 如果想食牛奶味重d我觉得应该试另一间 哩间真心岩matcha lover去😋.其实湾仔码头都有一间 不过应该因为疫情有限聚令之後佢冇开过 有时行过坐船去tst我都好想买杯野饮😅😅😅
更多
Cake set $86
.
有茶 有cake 有雪糕 虽然感觉贵左少少 不过哩间小店食物既质素真心哩几年黎都维持得唔错
.
个茶系可以不断refill 岩晒想坐耐d吹下水既朋友 cake都系个几款 拣返一个你想食既就得 虽然menu可能冇写出黎☺️
.
个雪糕就细杯左少少 有d失望😹2啖就食完🥺得2粒白玉 下次我会叫我个剩雪糕😙 佢个抹茶雪糕茶味系重d 入口几甘 如果想食牛奶味重d我觉得应该试另一间 哩间真心岩matcha lover去😋
.
其实湾仔码头都有一间 不过应该因为疫情有限聚令之後佢冇开过 有时行过坐船去tst我都好想买杯野饮😅😅😅
3 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 宇治抹茶芝士蛋糕
  • 抹茶雪糕
等级2
16
0
2020-05-03 92 浏览
最近天气十分热,在铜锣湾行街行到热热地,於是嚟Via Tokyo食番杯雪糕。叫咗一杯朱古力新地,上枱几有惊喜,个新地整得好高,朱古力酱系杯边做到虎纹效果,卖相十分吸引,朱古力味亦不会死甜,恰到好处。上面洒左一些脆片,口感有点像早餐个D粟米片,但吃下去味道不同,甜甜地,不知道是什麽。雪糕除了冻,亦非常细滑,感觉也不油腻,比麦当劳的新地软绵得多。虽然只是叫了一杯雪糕,但侍应态度仍然几好,没有赶人走或黑面,可能是疫情原因?这就要留待疫情後再来才知道了。
更多
最近天气十分热,在铜锣湾行街行到热热地,於是嚟Via Tokyo食番杯雪糕。

叫咗一杯朱古力新地,上枱几有惊喜,个新地整得好高,朱古力酱系杯边做到虎纹效果,卖相十分吸引,朱古力味亦不会死甜,恰到好处。上面洒左一些脆片,口感有点像早餐个D粟米片,但吃下去味道不同,甜甜地,不知道是什麽。

雪糕除了冻,亦非常细滑,感觉也不油腻,比麦当劳的新地软绵得多。

虽然只是叫了一杯雪糕,但侍应态度仍然几好,没有赶人走或黑面,可能是疫情原因?这就要留待疫情後再来才知道了。
1 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
30
0
2020-04-22 180 浏览
喺铜锣湾食完饭紧系要叹返个甜品啦呢间野都几多人食 喺门口等咗阵先入得堂食限时半个钟 不过都够慢慢食完杯雪糕叫咗个白玉抹茶牛奶雪糕 个雪糕好厚身 唔系个啲好水既 好重绿茶味 唔会太甜 啱啱好 $58都算少少贵 但间唔中食下都ok佢仲有柠檬水提供
更多
喺铜锣湾食完饭紧系要叹返个甜品
呢间野都几多人食 喺门口等咗阵先入得
堂食限时半个钟 不过都够慢慢食完杯雪糕
2 浏览
0 赞好
0 留言

叫咗个白玉抹茶牛奶雪糕 个雪糕好厚身 唔系个啲好水既 好重绿茶味 唔会太甜 啱啱好 $58都算少少贵 但间唔中食下都ok

佢仲有柠檬水提供
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
18
0
2020-04-08 287 浏览
雪糕控出没😈69% 黑朱古力雪糕Rating: 9/10HK$ 31见到Via Tokyo竟然出咗绿茶以外嘅味道,当然要即刻试吓啦!拎上手已经好重手🤩估唔到佢嘅朱古力味又真系好浓郁,好似食紧朱古力酱咁,🍫但黑朱古力味所以唔会太甜。不过比起绿茶雪糕就熔得好快啦。 😈白玉抹茶焙茶雪糕Rating: 10/10HK$ 49呢度所有雪糕都可以转做Mix,当想食多一种口味都可以咁做!😃 我个人来讲就最锺意呢度嘅焙茶味,茶味够香浓,比绿茶味多咗一份韵味、余香。白玉口感烟韧,配雪糕非常好食😋雪糕质感熔得慢,结实又滑嘅口感,真材实料。呢间雪糕舖真系差唔多每次经过都会买来食,不断覆桌覆桌再覆桌😇 大概系我食过最好食嘅绿茶雪糕🍦
更多
雪糕控出没😈69% 黑朱古力雪糕
Rating: 9/10
HK$ 31
69%黑朱古力雪糕
6 浏览
0 赞好
0 留言

见到Via Tokyo竟然出咗绿茶以外嘅味道,当然要即刻试吓啦!

拎上手已经好重手🤩估唔到佢嘅朱古力味又真系好浓郁,好似食紧朱古力酱咁,🍫但黑朱古力味所以唔会太甜。

不过比起绿茶雪糕就熔得好快啦。


😈白玉抹茶焙茶雪糕
Rating: 10/10
HK$ 49
7 浏览
0 赞好
0 留言

呢度所有雪糕都可以转做Mix,当想食多一种口味都可以咁做!😃 我个人来讲就最锺意呢度嘅焙茶味,茶味够香浓,比绿茶味多咗一份韵味、余香。

白玉口感烟韧,配雪糕非常好食😋雪糕质感熔得慢,结实又滑嘅口感,真材实料。

呢间雪糕舖真系差唔多每次经过都会买来食,不断覆桌覆桌再覆桌😇 大概系我食过最好食嘅绿茶雪糕🍦
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
69%黑朱古力雪糕
  • 焙茶雪糕
等级2
27
0
2020-03-23 339 浏览
店入面好细,只有十几个坐位. 坐满人几迫下. 叫左个抺茶牛奶雪糕外卖, 牛奶果边应该系用牛乳整,好香同够滑. 绿茶味香浓, 有少少涩但好易入口, 食完会有d回甘. 雪糕都几快溶,要快D食. $37支雪糕算少贵, 但味道值番咁既价钱.
更多
店入面好细,只有十几个坐位. 坐满人几迫下. 叫左个抺茶牛奶雪糕外卖, 牛奶果边应该系用牛乳整,好香同够滑. 绿茶味香浓, 有少少涩但好易入口, 食完会有d回甘. 雪糕都几快溶,要快D食. $37支雪糕算少贵, 但味道值番咁既价钱.
抺茶牛奶雪糕筒
$37
5 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-02-29
用餐途径
外卖自取
人均消费
$40 (下午茶)
推介美食
抺茶牛奶雪糕筒
$ 37
等级3
35
0
2020-03-22 266 浏览
呢五年多左好多网店卖各种浓度嘅抹茶甜品,但讲起喺香港掀起抹茶热潮嘅舖头,相信唔少人会同意Via Tokyo 应占一席,我系佢抹茶同芝麻刨冰嘅忠实fans,好可惜尖沙咀店早排已经结业。虽然‪铜锣湾店‬唔卖刨冰,但见佢推出咗新产品都去支持下。.🍽忌廉抹茶戚风蛋糕图三可以清楚见到忌廉、戚风蛋糕同中间嘅抹茶忌廉共三层,扯起透明胶後顶层满满嘅忌廉瞬间倾泻,画面好治愈,蛋糕颇松软但较乾身,忌廉绵密有奶香。抹茶忌廉有淡淡嘅回甘,仲有一抹红豆蓉系蛋糕中间吊味。不过戚风蛋糕始终行轻盈路线较难入味,而且忌廉无论视觉定味道上都系呢款蛋糕嘅主角,想食浓茶味嘅叫返雪糕啦。.🍽宇治抹茶芝士蛋糕虽然望落似绿色嘅NY cheese cake,但实际上蛋糕质感黏软,抹茶同芝士味一平分秋色,伴碟嘅抹茶酱先系精髓,抹味相浓郁。
更多
呢五年多左好多网店卖各种浓度嘅抹茶甜品,但讲起喺香港掀起抹茶热潮嘅舖头,相信唔少人会同意Via Tokyo 应占一席,我系佢抹茶同芝麻刨冰嘅忠实fans,好可惜尖沙咀店早排已经结业。虽然‪铜锣湾店‬唔卖刨冰,但见佢推出咗新产品都去支持下。
.
🍽忌廉抹茶戚风蛋糕
图三可以清楚见到忌廉、戚风蛋糕同中间嘅抹茶忌廉共三层,扯起透明胶後顶层满满嘅忌廉瞬间倾泻,画面好治愈,蛋糕颇松软但较乾身,忌廉绵密有奶香。抹茶忌廉有淡淡嘅回甘,仲有一抹红豆蓉系蛋糕中间吊味。不过戚风蛋糕始终行轻盈路线较难入味,而且忌廉无论视觉定味道上都系呢款蛋糕嘅主角,想食浓茶味嘅叫返雪糕啦。
忌廉抹茶戚风蛋糕
$68
15 浏览
0 赞好
0 留言
忌廉抹茶戚风蛋糕
$68
9 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言

.
🍽宇治抹茶芝士蛋糕
虽然望落似绿色嘅NY cheese cake,但实际上蛋糕质感黏软,抹茶同芝士味一平分秋色,伴碟嘅抹茶酱先系精髓,抹味相浓郁。
宇治抹茶芝士蛋糕
$48
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-03-20
用餐途径
堂食
用餐时段
宵夜
推介美食
忌廉抹茶戚风蛋糕
$ 68
忌廉抹茶戚风蛋糕
$ 68
宇治抹茶芝士蛋糕
$ 48
等级3
37
0
2020-03-21 156 浏览
唔知系咪对绿色嘅嘢特别有兴趣💚,个人除咗锺意牛油果🥑仲好锺意抹茶🍵应该唔少抹茶控都试过呢间😚唔食雪糕,可以试下抹茶cake😋我觉得香港好少抹茶甜品食😢 (如果有好介绍要话我知😏) •👍🏼雪糕质感真系好滑🤩好多雪糕combinations可以选择(抹茶、焙茶、乌龙茶、北海道牛乳等雪糕味➕白玉,红豆,绿茶蕨饼,脆米,黄豆粉等配料)•👎🏼餐厅内座位较少,成日都逼满人👯‍♀️👯👯‍♂️——🍵脆米白玉抹茶牛奶雪糕 -$54-🤎🤎🤎🤎🤎( 一啖既雪糕真系会系不为意嘅情况下喺口腔内滑黎滑去🤣牛乳味超重超rich! 抹茶味几重,少甘而不苦🍵雪糕偏甜所以夹埋好烟韧嘅白玉就岩岩好,仲有4粒咁多!就算雪糕摆左一阵,玄米粒依然保持到脆卜卜,玄米味好夹抹茶雪糕☺️全部加埋一齐食会有多从口感,好得意😋)•🍵焙茶雪糕筒 -$58-🤎🤎🤎🤎🤍(呢款雪糕筒好似最抵食😆一个包含白玉、红豆、绿茶蕨饼三种配料🥰,仲有埋个cone食!!不过由於我哋食得太饱,转咗做杯装; 蕨饼软冧冧,焙茶味都ok重😳,雪糕食落好滑,好少冰粒🧊)
更多
唔知系咪对绿色嘅嘢特别有兴趣💚,个人除咗锺意牛油果🥑仲好锺意抹茶🍵应该唔少抹茶控都试过呢间😚唔食雪糕,可以试下抹茶cake😋我觉得香港好少抹茶甜品食😢 (如果有好介绍要话我知😏)
5 浏览
0 赞好
0 留言

👍🏼
雪糕质感真系好滑🤩
好多雪糕combinations可以选择(抹茶、焙茶、乌龙茶、北海道牛乳等雪糕味➕白玉,红豆,绿茶蕨饼,脆米,黄豆粉等配料)

👎🏼
餐厅内座位较少,成日都逼满人👯‍♀️👯👯‍♂️
——
🍵脆米白玉抹茶牛奶雪糕 -$54-
🤎🤎🤎🤎🤎
( 一啖既雪糕真系会系不为意嘅情况下喺口腔内滑黎滑去🤣牛乳味超重超rich! 抹茶味几重,少甘而不苦🍵雪糕偏甜所以夹埋好烟韧嘅白玉就岩岩好,仲有4粒咁多!就算雪糕摆左一阵,玄米粒依然保持到脆卜卜,玄米味好夹抹茶雪糕☺️全部加埋一齐食会有多从口感,好得意😋)
4 浏览
0 赞好
0 留言



🍵焙茶雪糕筒 -$58-
🤎🤎🤎🤎🤍
(呢款雪糕筒好似最抵食😆一个包含白玉、红豆、绿茶蕨饼三种配料🥰,仲有埋个cone食!!不过由於我哋食得太饱,转咗做杯装; 蕨饼软冧冧,焙茶味都ok重😳,雪糕食落好滑,好少冰粒🧊)
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
5
0
2020-03-07 209 浏览
铜锣湾店绿茶嘅甜品系难搵到好味嘅, 通常会太甜。 我见到好多人赞呢间就试下,净系试咗一个绿茶蛋糕卷, 因为我最锺意蛋糕卷,(以前半岛酒店嗰个士多啤梨卷好好味)。 呢一间我就会失望, 入面的绿茶cream唔多而且冇乜味道, 冇乜抹茶味。 不过公道D讲, 蛋糕卷系够绵够软的, 亦都唔会乾争争。 佢哋呢系有啲餐一个蛋糕一个嘢饮, 因为当日我已经饮咗其他小店嘅饮品, 於是只系食一个蛋糕卷, 店员好似有少少嫌弃。我要继续去搵另一家好味嘅抹茶蛋糕卷。
更多
铜锣湾店
绿茶嘅甜品系难搵到好味嘅, 通常会太甜。 我见到好多人赞呢间就试下,净系试咗一个绿茶蛋糕卷, 因为我最锺意蛋糕卷,(以前半岛酒店嗰个士多啤梨卷好好味)。 呢一间我就会失望, 入面的绿茶cream唔多而且冇乜味道, 冇乜抹茶味。 不过公道D讲, 蛋糕卷系够绵够软的, 亦都唔会乾争争。

佢哋呢系有啲餐一个蛋糕一个嘢饮, 因为当日我已经饮咗其他小店嘅饮品, 於是只系食一个蛋糕卷, 店员好似有少少嫌弃。

我要继续去搵另一家好味嘅抹茶蛋糕卷。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
129
0
2020-03-02 162 浏览
If Matcha ice cream is too ordinary for you, Houjicha ice cream certainly will be the best choice in Via Tokyo.I have ordered Houjicha Soft Cone $37.  The portion, as usual, was very large and satisfying.  The texture of the soft serve was very creamy and smooth, while the flavour of Houjicha was rich.  I could taste a light milky flavour as well.The cone was full of buttery smell and very crunchy.  Would definitely visit again for desserts later.
更多
If Matcha ice cream is too ordinary for you, Houjicha ice cream certainly will be the best choice in Via Tokyo.
I have ordered Houjicha Soft Cone $37.  The portion, as usual, was very large and satisfying.  The texture of the soft serve was very creamy and smooth, while the flavour of Houjicha was rich.  I could taste a light milky flavour as well.
The cone was full of buttery smell and very crunchy.  Would definitely visit again for desserts later.
Houjicha Soft Cone
$37
2 浏览
0 赞好
0 留言
Houjicha Soft Cone
$37
4 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$37 (午餐)
推介美食
Houjicha Soft Cone
$ 37
Houjicha Soft Cone
$ 37
等级2
20
0
2020-03-02 104 浏览
系铜锣湾行街经过Via Tokyo,就忍唔住叹返杯雪糕。堂食的话,Via Tokyo基本上都要等位,今次唔想等,就拣左外卖。焙茶雪糕筒 (HK$58)焙茶绿茶雪糕筒 (HK$58)今次order 了一焙茶及焙茶加抹茶双拼的软雪糕。焙茶及抹茶茶香味重,甘味香浓。雪糕质感十分软滑。软雪糕上的toppings 包括了小丸子,红豆,蕨饼。小丸子及蕨饼烟烟韧韧有咬口,沾上茶味雪糕十分Match 。这两个雪糕筒份量颇大的,食完整杯雪糕超级饱肚哦!
更多
系铜锣湾行街经过Via Tokyo,就忍唔住叹返杯雪糕。堂食的话,Via Tokyo基本上都要等位,今次唔想等,就拣左外卖。


焙茶雪糕筒 (HK$58)
焙茶绿茶雪糕筒 (HK$58)


今次order 了一焙茶及焙茶加抹茶双拼的软雪糕。焙茶及抹茶茶香味重,甘味香浓。雪糕质感十分软滑。软雪糕上的toppings 包括了小丸子,红豆,蕨饼。小丸子及蕨饼烟烟韧韧有咬口,沾上茶味雪糕十分Match 。
这两个雪糕筒份量颇大的,食完整杯雪糕超级饱肚哦!

3 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
131
0
2020-02-22 163 浏览
🇭🇰cafe X抺茶控🍵系列‼️所有抺茶产品都一定啱我🤩‼️最重要有苦味🍵▫️餐厅:Via Tokyo▫️地点:全香港有1️⃣间分店📍 铜锣湾礼顿道106-126号礼信大厦地下1A-1B号舖(港铁铜锣湾站 F1 出口, 步行约5分钟)▫️营业时间⏰:星期一至日 12:00 - 23:00公众假期 12:00 - 23:00▫️价钱:~$40+—美味:🍵🍵🍵+0.5🍵环境: 🍵🍵🍵+0.5🍵价钱:💰💰💰+0.5💰—👧🏻最钟意抺茶既野🤩由奇系苦苦地既抺茶🍵平日一日饮一杯🍵依间抺茶店有好多抺茶产品😍今次叫咗「表参道套餐」($95》$85)限时特价🤪有抺茶卷、蕨饼、雪糕同日本煎茶💕👧🏻觉得个抺茶雪糕够甘味,抺茶卷都唔错🤩系个蕨饼太软身😏有待改善🤪食完甜野有杯煎茶消腻都唔错😍😍平日黎唔太多人,系一个好既倾偈地方—#好西 #打卡 #viatokyo #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #铜锣湾美食 #iphoneonly#instagood #bestoftheday #amy_in_cwb #抺茶#matcha #日本抺茶 #蕨饼
更多
🇭🇰cafe X抺茶控🍵系列
‼️所有抺茶产品都一定啱我🤩‼️最重要有苦味🍵
▫️餐厅:Via Tokyo
▫️地点:全香港有1️⃣间分店
📍 铜锣湾礼顿道106-126号礼信大厦地下1A-1B号舖
(港铁铜锣湾站 F1 出口, 步行约5分钟)
▫️营业时间⏰:
星期一至日 12:00 - 23:00
公众假期 12:00 - 23:00
▫️价钱:~$40+

美味:🍵🍵🍵+0.5🍵
环境: 🍵🍵🍵+0.5🍵
价钱:💰💰💰+0.5💰

👧🏻最钟意抺茶既野🤩由奇系苦苦地既抺茶🍵平日一日饮一杯🍵依间抺茶店有好多抺茶产品😍今次叫咗「表参道套餐」($95》$85)限时特价🤪有抺茶卷、蕨饼、雪糕同日本煎茶💕👧🏻觉得个抺茶雪糕够甘味,抺茶卷都唔错🤩系个蕨饼太软身😏有待改善🤪食完甜野有杯煎茶消腻都唔错😍😍平日黎唔太多人,系一个好既倾偈地方

#好西 #打卡 #viatokyo #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #铜锣湾美食 #iphoneonly#instagood #bestoftheday #amy_in_cwb #抺茶#matcha #日本抺茶 #蕨饼
16 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
30 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-02-07 213 浏览
店员态度超差!🤬🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡没有合理原因硬把门开着,吹倒坐在近门位置的我们,我们说很冻想要把门关掉,店员没有理会照样开着,一直吹着我们,完全没有顾及食客的需求!!😡😡😡😡🤬🤬🤬硬要把门开启,吹倒食客,最基本都要讲句唔好意思,或了解食客需求,寻求折衷平衡双方的方法,而不是一意孤行!😡😡😡😡妄顾食客!🤬🤬🤬这种不礼貌不尊重的态度完全不能够接受!🤬🤬😡非常差劲的服务态度!😡😡😡要不关门、要不关掉/调细冷气、要不给予一杯热水、要不调位,而非斗气般,硬把门开着去吹倒食客!这种食店,以後都不会再光顾😡😡😡
更多
店员态度超差!🤬🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡没有合理原因硬把门开着,吹倒坐在近门位置的我们,我们说很冻想要把门关掉,店员没有理会照样开着,一直吹着我们,完全没有顾及食客的需求!!😡😡😡😡🤬🤬🤬硬要把门开启,吹倒食客,最基本都要讲句唔好意思,或了解食客需求,寻求折衷平衡双方的方法,而不是一意孤行!😡😡😡😡妄顾食客!🤬🤬🤬这种不礼貌不尊重的态度完全不能够接受!🤬🤬😡非常差劲的服务态度!😡😡😡要不关门、要不关掉/调细冷气、要不给予一杯热水、要不调位,而非斗气般,硬把门开着去吹倒食客!这种食店,以後都不会再光顾😡😡😡
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级4
415
0
2020-01-28 247 浏览
哩款白玉脆米抹茶雪糕都系我系via tokyo 食过无数次再encore 😳 以前要排队 不过宜家就唔使既 等一阵就有位架啦.雪糕真系好滑 除左sweet house cha cha 咁via tokyo 一定系我另一至爱☺️其实佢仲有cremia雪糕卖 唔一定要去零食物语食架 .My all time favourite 抹茶卷蛋 @ via tokyo ❤️.唔讲唔知原来tst个间分店已经摺左😬以前入去食雪糕要排长龙 当然宜家就唔使 但我偶尔都会碌入去买个雪糕食😋仲有佢既抹茶蛋糕 上次食左芝士蛋糕 今次食卷蛋 都一样咁好食😛
更多
12 浏览
0 赞好
0 留言
哩款白玉脆米抹茶雪糕都系我系via tokyo 食过无数次再encore 😳 以前要排队 不过宜家就唔使既 等一阵就有位架啦
.
雪糕真系好滑 除左sweet house cha cha 咁via tokyo 一定系我另一至爱☺️其实佢仲有cremia雪糕卖 唔一定要去零食物语食架 .

6 浏览
0 赞好
0 留言

My all time favourite 抹茶卷蛋 @ via tokyo ❤️
.
唔讲唔知原来tst个间分店已经摺左😬以前入去食雪糕要排长龙 当然宜家就唔使 但我偶尔都会碌入去买个雪糕食😋仲有佢既抹茶蛋糕 上次食左芝士蛋糕 今次食卷蛋 都一样咁好食😛
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$50 (下午茶)
推介美食
  • 白玉红豆抹茶雪糕
  • 三色雪糕窝夫
  • 抹茶卷
等级4
135
0
2020-01-25 176 浏览
绿茶控嘅我,见到新闻话中村藤吉宣布结业,顿时好怀念抹茶香气和味道。就谂起附近同是以日本绿茶做主打的 Via Tokyo。尤其是有阿宝最爱嘅雪糕。1个set 满足晒2个愿望。雪糕我吃多了,第一次品嚐这里香浓嘅抹茶芝士蛋糕,简直超滑超软熟超好味!
更多
绿茶控嘅我,见到新闻话中村藤吉宣布结业,顿时好怀念抹茶香气和味道。就谂起附近同是以日本绿茶做主打的 Via Tokyo。尤其是有阿宝最爱嘅雪糕。

1个set 满足晒2个愿望。雪糕我吃多了,第一次品嚐这里香浓嘅抹茶芝士蛋糕,简直超滑超软熟超好味!
12 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食