重拾青春ge時光同b先生 番番大學呢間比較高級西餐廳食飯冇番黎一段時間 變左好多Megahair 都冇左🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 百佳都變左fusion 星期日黎到 入到去完全冇客得我地一枱係幾舒服☺️☺️餐牌包羅萬有西餐 日餐 墨西哥餐都有有set dinner但我地冇叫set dinner 散叫左1個main安格斯牛肉眼扒 一個飯 南瓜意大利飯安格斯牛肉眼扒 ($148)叫左5成好薄 又冇乜牛味驚喜竟然係薯條🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️南瓜雞肉意大利飯煮得太淋👎🏻👎🏻好似食糊仔咁食物質素大不如前唯一可取係環境不變服務態度好好 好主動汁水 汁枱👍🏻
重拾青春ge時光

有set dinner
但我地冇叫set dinner
散叫左1個main安格斯牛肉眼扒
一個飯 南瓜意大利飯

安格斯牛肉眼扒 ($148)
叫左5成

唯一可取係環境不變
服務態度好好
好主動汁水 汁枱👍🏻
2017-12-09 3333 浏览
今日下課後,於科大食晚餐。。今晚有別於平時。。不去吃canteen。。。到了盧家聰教育中心地下的一間西餐廳。。這間餐廳分為西餐廳部分和bar部分bar部分有大電視,飛標,環境較為暗而餐廳部分較為光猛兩個地方各有不同氣氛和情調。。是晚我跟朋友入了西餐廳。。。內部已經充滿了聖誕氣氛。。有了不少佈置。。令人感到十分舒適。。是日的dinner set...除了set dinner外,還有menu可以散點食物。。。食物種類很多。。最後我們點了兩客set dinner餐包配上牛油豬仔包暖暖的。。外皮香脆。。而且包的中間部分軟綿綿,煙煙韌韌。。配上牛油來吃十分滋味很喜歡這客餐湯。。蕃茄味十分香濃。。而且仲有蕃茄肉。。喝起來。。酸酸甜甜的。。十分清新。。開胃這個沙律都十分不錯。。沙律菜十分嫩。。。配上了沙律醬。。很惹味。。除外,仲有粒粒雞粒。。很滋味沙律份量不少,十分滿足這個大磨菇意大利飯十分香。。可見材料十分豐富。。。充滿不少菇類。。意大利飯軟綿綿。。。而且汁醬十分滋味。。。白汁的。。而且菌類很香。。另外,十分喜歡這個大磨菇。。因為十分juicy。。滋味無比這個飯熱辣辣的。。使菇味一一散發出來。。很

這間餐廳分為西餐廳部分和bar部分
bar部分有大電視,飛標,環境較為暗

而餐廳部分較為光猛
兩個地方各有不同氣氛和情調。。

是日的dinner set...
除了set dinner外,還有menu可以散點食物。。。
食物種類很多。。

最後我們點了兩客set dinner

餐包配上牛油

沙律份量不少,十分滿足

大啡磨菇意大利飯

另外,十分喜歡這個大磨菇。。因為十分juicy。。滋味無比
這個飯熱辣辣的。。使菇味一一散發出來。。很快。。便一一把這客意大利飯一一吃光了

燒龍蝦配香草牛油

這客燒龍蝦真是十分鮮味

有不少龍蝦肉,而且每啖都很鮮。。。龍蝦肉很鮮。。可以配上香草牛油來吃。。很惹味。。
而且龍蝦殼已經預先扑碎了。。所以吃起來時十分方便。。

龍蝦啖啖肉。。超鮮味。。。感覺自己好像在吃聖誕大餐一樣

除了主角龍蝦外,還有薯仔,粟米,蕃茄。。都是十分出色好味

餐後甜品。。。朱古力蛋糕。。。賣相十分精美
而且朱古力的cream十分幼滑。。吃起來朱古力味很濃郁。。仲帶有點點酒味。。十分滋味。。

最後飲了餐飲。。是晚的晚餐劃上了一個完美的句號

餐廳環境不錯,服務一流。。而且價錢合理且免加一。。沒想到科大都有間如始高質的西餐廳喔
2017-12-09
大啡磨菇意大利飯
燒龍蝦配香草牛油
  • 大磨菇意大利飯
原本friend話想食coffee shop,我心諗: 唔係掛~咁豪!?點知出乎意料冇想像中咁貴燒排骨 $30上碟時望落好整齊,排骨好好, 顏色煎至褐色而仍有光澤, 肉離骨, 切同食得唔辛苦 , 保持到儀態 ,肉質肥美多汁, 脂肪均勻, 咬落鬆軟得黎又有嚼勁, 配上蒜蓉汁提升肉嘅鹹味,真心好食, 白飯軟硬適中,可拌汁食, 亦可單獨食,當清一清味蕾蔬菜唔乾,多汁,食到味蕾麻木時可以清理一下,重新再食排骨蜆肉長通粉 $30雖然個名聽落平平無奇,但白汁好足, 唔會食到乾, 汁又夠鹹同滑口, 食到汁會上癮而繼續不停放入口 蜆肉唔韌, 又有海産嘅鹹香, 最重要係好多粒, 彩椒絲切得夠幼, 同其他食物一齊入口既唔會太過影響通粉軟滑感, 又能增加爽口感覺,長通粉煮得夠軟身, 同白汁滑口感配合, 而且空心位置附帶到好多汁入口 原來coffee shop嘅lunch set唔算貴過LG7好多,每人$30 (比LG7貴$3 ~ $5)但係品質真係好好多, 有保證,不過錫荷包嘅我就始終唔會成日食...
原本friend話想食coffee shop,
我心諗: 唔係掛~咁豪!?
點知出乎意料冇想像中咁貴
燒排骨
燒排骨 $30
上碟時望落好整齊,
排骨好好, 顏色煎至褐色而仍有光澤,

肉離骨, 切同食得唔辛苦
, 保持到儀態
肉質肥美多汁, 脂肪均勻, 咬落鬆軟得黎又有嚼勁,
配上蒜蓉汁提升肉嘅鹹味,真心好食,

白飯軟硬適中,可拌汁食, 亦可單獨食,當清一清味蕾
蔬菜唔乾,多汁,食到味蕾麻木時可以清理一下,重新再食排骨
蜆肉長通粉
蜆肉長通粉 $30
雖然個名聽落平平無奇,
但白汁好足, 唔會食到乾,

汁又夠鹹同滑口, 食到汁會上癮而繼續不停放入口

蜆肉唔韌, 又有海産嘅鹹香, 最重要係好多粒,

彩椒絲切得夠幼,
同其他食物一齊入口既唔會太過影響通粉軟滑感,
又能增加爽口感覺,
長通粉煮得夠軟身, 同白汁滑口感配合,
而且空心位置附帶到好多汁入口

每人$30 (比LG7貴$3 ~ $5)
但係品質真係好好多, 有保證,
不過錫荷包嘅我就始終唔會成日食...
2015-09-16
  • 燒排骨
  • 蜆肉長通粉
2015-05-17 3250 浏览
雖然我唔係UST既學生,但其實我成日都會黎。今日黎到有d肚餓就走去個café食個tea。叫左碟薯條同埋個。首先講下個薯條先啦,唔係好油,岩曬我呢d想食但又怕肥既人。而且佢d薯條又係厚切既,仲正!另外個碎蛋沙律餐都好好食,個碎蛋沙律雖然就細份左d,但好好味,腸仔煎得又唔太油。而且d菜同青瓜仲係凍既,真係岩曬夏天食!服務環境價錢又好,真心推介!
雖然我唔係UST既學生,但其實我成日都會黎。
,岩曬我呢d想食但又怕肥既人
。而且佢d薯條又係厚切既,仲正!
,腸仔煎得又唔太油。而且d菜同青瓜仲係凍既
,真係岩曬夏天食!服務環境價錢又好,真心推介!
2015-05-10
2014-08-27 2922 浏览
We had our student club meeting here. It's more casual and like a sit-down place on campus, and more importantly this is the only bar on campus. Since we had a group of 15 people, it was quite hard to accommodate a big group for seating. We ordered many "Happy Hour" stuff, like beer, french fries, and fried onion rings. -Beer: it's huge, a very big cup, be ready to go to bathroom often after this drink...... =.=''-French fries: the fries are thick with real potato texture inside, but somehow i f

-French fries: the fries are thick with real potato texture inside, but somehow i feel the fries are a bit lack of potatao flavor.
-Fried onion rings: I think this one is quite normal to me, nothing better or worse than the usual onion rings. But perhaps I come from USA, I feel these junk food from US tastes much better than in HK.

The restaurant inside doesn't seem to be very clean to me. It's next to our new student dorm building Tower C.
2014-08-13
今日天氣好好, 好到心情勁靚, 一於食好啲, 同女朋友一齊走黎平日只有professor同stuff食既UC一點幾溫書溫到肚餓, 望望餐牌, 食貴啲冇所謂啦好多枱都reserved左, 但其實大部份都係冇預約既, 一入就有位坐一打開餐牌, ok, 我都唔係第一次黎, 都知佢個set lunch係冇中英, 又好似我去巴黎咁, 可以估估下可惜, 佢啲頭盤沙律同個湯雖然係好, 但其實同出面餐廳既, 其實唔大分別, 所以一於食main course好, 去相我既牛扒, 真係唔係直紋咁切, 真係切唔開, 好彩我諗呢個簡單既table manner隻蛋半生熟, 流感期間係得呢度仲有得食個牛扒醬好正, 好濃味, 點唔完真係想叫多個薯條厚身薯條, 好粉好足薯仔, 一啲都唔油, 正牛扒當然係好厚夠大份啦, 雖然佢話係薄切, 但都唔少野囉(男仔份量都係咁話)好香既意大利海鮮飯, 又勁多唔同既海鮮, 好抵食濕得黎唔會出水, 又夠味, 誠意之作其實呢度仲有buffet架, 而且可以預約留位服務員態度係科大係出名好既, 伸伸手就有人埋黎服待, 好好服務
一點幾溫書溫到肚餓, 望望餐牌, 食貴啲冇所謂啦

好, 去相
隻蛋半生熟, 流感期間係得呢度仲有得食

個牛扒醬好正, 好濃味, 點唔完真係想叫多個薯條
厚身薯條, 好粉好足薯仔, 一啲都唔油, 正
牛扒當然係好厚夠大份啦, 雖然佢話係薄切, 但都唔少野囉
(男仔份量都係咁話)
好香既意大利海鮮飯, 又勁多唔同既海鮮, 好抵食
濕得黎唔會出水, 又夠味, 誠意之作

其實呢度仲有buffet架, 而且可以預約留位
2013-05-09
  • 安格斯牛扒
  • Angus beef
  • rosotto seafood
2013-04-09 1728 浏览
今次食評是在三年後的首個回歸食評! 見我男友打食評打得這麼開心, 我又打埋一份, 記下這一餐特別的約會!UC Bistro是科大中的高級飯堂, 閒時科大人只會去Cafe (跟這間餐廳屬同一集團)、LG1美心、M記或LG7 金飯碗/大家樂/Milano Fresh, 而這間Bistro因為地埋位置上較遠, 所以通常只作high table dinner使用, 所以我們幾位朋友都想一嘗Bistro, 在大學三年盡情discover UST!是晚來到Bistro是六時許, 本身Bistro提供戶外座位, 但因為晚上實在太冷, 所以我們選擇了坐餐廳內。但其實Bistro背山面海, 所以天氣好的時候大家不妨坐餐廳外! 而因為時間太早, 所以我們成為了餐廳的第一枱客人! Bistro 環境安靜, 適合三五知己相聚閒談。雖然餐牌上提供Dinner set, 但因價錢比較貴 (由$140~$170不等), 所以我們最後決定單點美食。首先上的是煙三文魚沙律。份量跟薩莉亞的差不多, 煙三文魚共三片, 我們五人要切開品嘗, 還一起凸眼說食完應該要到Seafront 填肚...話未說完, 炸物拼盤便到了! 上

Bistro 環境安靜, 適合三五知己相聚閒談。

首先上的是
話未說完,
炸物拼盤便到了! 上菜時嗅到一陣炸物的油香味, 果然真的不錯! 炸物拼盤有炸雞翼、炸魷魚圈和炸Mozzarella芝士條。三款當中我尤愛炸雞翼, 雞翼本身肥美, 再加上香草醃料, 尤其可口!
我們的主食是
素菜千層麵
什菌Risotto。千層麵實為普通貨色, 什菌Risotto更是敗筆! Risotto 本身未有糯軟的感覺, 口感偏硬, 也比較乾身, 比起一程車之隔的西貢Pepperonis Pizza & Cafe 差太遠! (上一次吃已是兩年前, 希望有機會再去品嘗!)
最後上的是
海鮮Pizza! 這個真的要推介啊! Pizza 一咬下去就感到很脆很熱, 芝士鋪滿了整個Pizza, 用料還算豐富, 是當晚一個最好結尾!

吃着談着已是八時。在兩小時之間只有一枱客在吃東西, 是科大中特有的寧靜空間。但因Bistro和UniBar是相連的, 在晚上可能會比較熱鬧! 希望在這一餐後我們幾位大學朋友可以順利找到心儀工作, 繼續周圍吃喝玩樂, 相聚片刻吧!
2013-04-08
2011-12-28 948 浏览
UC Bistro位於枓大, 這裡環境清優, 從杯子看出去, 是樹林海景. 室內環境寛趟, 感覺游閒, 絕不會有想趕住走的感覺, 是個理想的聚腳地. 我們得boss級請吃飯, 即是Annual Dinner, 謝謝呵. 我拍了的只有兩張,就在以下討論一下罷. UC Bistro這碟魚, 伴有新鮮疏菜, 魚柳的造型像一個高爾夫球. 三粒高爾夫球魚柳, 口感軟腍而食味清淡, 偶有隠隠的鮮味滲出, 非世外高人吃不出它的層次. 是故,我也未曾領略得到.. UC Bistro這個薑餅人味道如何 薑餅人真的有點薑味, 廢話, 因為它是用薑做的呵. 少少薑味滲出, 望著它精美的造型, 就不想咬下去, 總不能放到下年又下年罷.. 我們都送給了一個收集薑餅人的同事..至於這個美輪美奐的果tart, 用料選了新鮮的藍莓,草莓,小紅莓, 抗氧化又益眼, 快d吞左佢. 嘩, 味道酸酸甜甜, 配下面的酥皮實在好食.唯酥皮的皮不夠酥和鬆脆, 牛油味太淡. 但藍莓,草莓,小紅莓等鮮果用料, 超級新鮮, 像剛從樹上"擇"下來. 總括而言,比什厶堂的都好吃好多. 可以返吃. 以下我們來看看, 薑餅

我拍了的只有兩張,就在以下討論一下罷.
Fishball & Vegi
聖誕薑餅人& 什莓TART

總括而言,比什厶堂的都好吃好多. 可以返吃. 以下我們來看看, 薑餅人的典故罷.

食之典故-----薑點解跟聖誕有關

Gingerbread是自古以來巳有的食物, 薑的存在, 最早可見於古羅馬帝國時代, 由於食物簡單, 調味就變得相當重要. 除了食盬,香草和胡椒之外, 薑在當時也是非常受歡迎的。奇怪的是, 在羅馬帝國覆亡後,薑就完全失蹤了. 薑原來travel到中國去. 想來, 應該是跟十字軍東征有關, 由絲綢之路進入中國的. 到馬可波羅發現新大陸, 大約西元 1295 年時,再次把薑從中國帶回歐洲大陸。薑從此變成進口貨, 成為昂貴的進口香料, 只在聖誕節、復活節等重要節日在蛋糕、餅乾中出沒。

毎年的12月6日是西方的聖尼古拉斯節,法國、 德國、比利時、乃至歐洲的其他國家都非常流行. 聖尼古拉斯節是天主教的節日,聖尼古拉斯身材較聖誕老“苗條”一些.,他身邊的夥伴不是馴鹿,而是一個黑人奴僕(傳說黑人奴僕是因為送禮物時從煙囪掉下而變黑的).

聖尼古拉斯節, 教父教母, 都會送心形、星形、人形的薑餅給小孩,有時他們會像聖誕老人般, 偷偷放入孩子的襪子內。 薑餅人由此而來, 街頭也出現了琳瑯滿目的薑餅屋, 為聖誕等節日賀喜賀喜。女皇伊莉莎白一世, 更要烘焙師依她的肖像烤成人形餅。据說, 她才是薑餅人的『發明者』(inventor). 相信, 按古時的專利制度, 她還可以成功申請專利. 有「新穎性」、「進步性」而不用證明「產業利用性」...誰是發明人不打緊, 最要緊的是傳統得以保留.

题外话/补充资料: 聖誕set lunch毎位HKD108~ ~~
2011-12-22
庆祝纪念
圣诞节
Fishball & Vegi
聖誕薑餅人& 什莓TART
陽光普照, 想對住個山水景 hea 下, 但又唔想太貴, 呢度最啱!景靚, 環境清靜, 價錢唔貴, 食物ok, 重想點!set lunch 價錢由$69 - $89不等, 有沙律, 湯, 主菜, 茶, 加$15有是日甜品, 低!帶住小朋友, 重有兒童菜色, mini 漢堡, 熱狗, 炸魚薯條等, 都只不過係$28 - $32, 重要唔使加一, 服務又好,比你hea足一個下午, 無得彈啦!
2011-08-13
是日甜品 : 只係加$15, 但一d都唔馬虎
set lunch 的湯及沙律, d湯好濃, 好味!
兒童菜色的mini熱狗 $28
單叫的煙三文魚沙律, 只係$52, 平靚正!
set lunch的主菜, 羊架, 唔算好好味, $69, 算係咁啦.
set lunch 另一個主菜, 好味!
單叫的火熖焦糖吉士打, 唔使$40, 氹下小朋友開心都低啦!
火熖焦糖吉士打, 好精彩.
2011-04-23 588 浏览
去過兩次中大珍can,都係無焗薯和意大利三文治。趁有機會到科大再戰。燒牛肉焗薯令我感到失望。首先燒牛肉沒有牛肉味,根本分唔清係豬還是牛。其次焗薯是現成的,旁邊有一些煙肉和生蔥。見到這些生蔥實在非常無奈,一來焗薯不是中菜,用熟洋蔥才是適合;而且配料最好可以跟薯仔一齊焗,這個生蔥配搭才不至於奇怪。幸好還有一點牛油襯托,牛油香味跟薯仔互相輝映,整道菜還算可以。但焗薯不是熱的,卻非常失色!接著的燒雞意大利三文治就比較理想。除了份量比飛碟大至外,面包更加硬身,是高筋粉的味道,也是意大利的風味,哈哈!喜歡的會欣賞他的硬度,香味;不喜歡的會認為太硬,食到爛口!燒雞加上芝士番茄,清新不會有肥膩感覺,個人覺得這配搭比薄餅還要好!由於朋友喜歡食飯既關係,叫了個咖喱雞飯,可惜飯是冷之餘又太硬。其實到美國餐廳就應該入鄉隨俗,食飯中伏也無話可說!雖然味道不夠珍can好,但我覺得這是食物選擇問題,是非戰至罪。所以大家平起平坐,一齊獲得獎品笑臉一個!(一笑!)

2011-01-11 512 浏览
以往多次前往科大, 吃的都是飲茶食點心, 今次決定改一改, 試試新口味, 轉吃西餐. 這間餐廳一點也不好找, 沿路又沒有指示, 如果不是先看過地圖的話, 一定找不到!! 經過一段左穿右插的路程後, 終於在隱蔽的校園一角找到這店. 推門而入, 只有三幾枱客人, 給人一種很悠閒的感覺.看過餐牌, 發覺是一個中文字也沒有, 是份全英文的餐牌, 對不懂英文的老爸老媽來說, 唯一的做法就是我們把餐牌翻譯, 之後再點菜. 我們決定吃午餐, 選擇了四種之中的其中兩款. 首先來的是蒜蓉飽. 蒜蓉飽數量雖然不多, 但十分香脆熱辣辣! 蒜蓉和溶了的牛油, 焗熱後香味撲鼻, 每一口都有濃郁的蒜蓉和牛油的香味, 十分好吃!前菜是薯仔沙律配羅宋湯. 先說餐湯. 這碗羅宋湯雖然不大碗, 但勝在味道適中, 濃淡得宜, 不太酸之餘又有番茄味道; 而且用料也豐富, 番茄, 洋蔥, 什菜, 西芹......, 喝湯之餘還有一些蔬菜可吃, 又飽肚又健康. 至於沙律, 用的不知道是甚麼薯仔, 但入口不硬又有薯香味, 味道介乎日本薯仔和美國薯仔之間, 不太腍但又有點咬口, 而且切成條狀, 方便進食! 每一條薯仔也沾滿了蛋黃碎

前菜是薯仔沙律配羅宋湯.

先說餐湯. 這碗羅宋湯雖然不大碗, 但勝在味道適中, 濃淡得宜, 不太酸之餘又有番茄味道; 而且用料也豐富, 番茄, 洋蔥, 什菜, 西芹......, 喝湯之餘還有一些蔬菜可吃, 又飽肚又健康. 至於沙律, 用的不知道是甚麼薯仔, 但入口不硬又有薯香味, 味道介乎日本薯仔和美國薯仔之間, 不太腍但又有點咬口, 而且切成條狀, 方便進食! 每一條薯仔也沾滿了蛋黃碎, 而沙律汁反而不多, 正合我等不愛沙律醬之人!

吃完前菜後, 主菜終於來臨. 分別點了白汁什菌扁意粉
這碟扁意粉十分清淡, 什菌不多, 只有聊聊三幾片的切片白菇, 而白汁也略為稀了一點, 扁意粉沾到的汁不多; 不過, 勝在扁意粉不腍,能做到意大利人所說的al dente的口感, 外層較軟但內裡還是較硬的口感, 為這碟主菜挽回一點分數.

另一主菜是牛肋骨
一上枱時實在有點意想不到, 因為份量著實很少! 牛肋骨大約只有三小塊, 而且配菜也只有薯菜和小量的南瓜. 雖然牛肋骨的味道不俗, 剛剛熟, 所以肉質鮮美又不韌, 每一口都充滿肉汁, 很美味! 而著菜用的薯仔口感比較粉, 剛炸好的, 當然十分香口! 至於南瓜片, 據說還是不錯 (我本身不吃南瓜的), 不過可惜分量太少, 只能淺嚐而已.

吃完主菜以後, 仍然覺得不太滿足, 所以點了甜品來品嚐一下.
這個tiramisu的賣相十分精美, 跟大酒店西餐廳的出品相似! 說回tiramisu, 做法不算正宗, 因為不是用手指餅來做; 不過, 咖啡酒味道濃郁, 混著軟滑的mascarpone和碟上的朱古力醬同吃, 滋味無窮, 實在是全餐的眾多食物中最出食的一道, 也為這個午餐畫上完美的句號.

總的來說, 餐廳的氣氛和環境, 實在是大學裡極罕有的, 食物方面, 如果不計量少的話, 其實也挺不錯的, 特別是前菜和甜品! 侍應的服務也跟酒店西餐廳相差不大. 有時間又有閑情的話, 不妨來此感受一下這裡的歐陸風!
  • tiramisu
  • 沙律
2010-12-09 376 浏览
The food quality is quite good, personally recommend salmon pasta at lunch time. Price for the lunch set isn't that high, though the volume for the food is relatively small. Even for a girl, she won't feel full. May be its a single incident for the chef but it upsets me and my friends after we visit the restaurant.
2010-05-17 339 浏览
午餐2010-05-05甘筍湯:很Creamy,頗夠熱,正!煙鴨胸意粉:同事吃完後說鴨胸頗肥,但我是反而偏瘦,哈哈!鴨胸雖瘦,但不會鞋口,點點黑椒香,不會太辣,意粉軟硬適中,伴隨的醬汁是燒汁,味道頗好.惜份量略嫌少了些,吃罷整個也沒什麼飽肚的感覺呢!早餐2010-05-08美式早餐:薯餅是另加的,友人說很難吃,我也深覺質素頗差,像是隔夜了再番炸似的,吃了一口也棄掉了.麥包多士不會太鞋口,夾蛋一起吃最正,腸不知是什麼款式,皮有點點脆,亦很有味道,是整個早餐最讚的.謝謝希斯先生請吃的早餐.....這裡的消費指數,是整間大學來說頗貴的,但味道不錯,如若手頭較寬鬆的,亦應讓咀巴好好享受一下吧!
午餐
2010-05-05

甘筍湯:很Creamy,頗夠熱,正!

煙鴨胸意粉:同事吃完後說鴨胸頗肥,但我是反而偏瘦,哈哈!

味道頗好.惜份量略嫌少了些,吃罷整個也沒什麼飽肚的感覺呢!

早餐
2010-05-08

美式早餐:薯餅是另加的,友人說很難吃,
我也深覺質素頗差,像是隔夜了再番炸似的,吃了一口也棄掉了.

麥包多士不會太鞋口,夾蛋一起吃最正,

謝謝希斯先生請吃的早餐.....

這裡的消費指數,是整間大學來說頗貴的,但味道不錯,
如若手頭較寬鬆的,亦應讓咀巴好好享受一下吧!
甘筍湯
煙鴨胸意粉
美式早餐
甘筍湯
煙鴨胸意粉
  • 午餐
2008-05-04 200 浏览
Food quality wise, its very good for its price.Environment? Absolutely beautiful with the seaview outdoors ; indoors is okNow, having been there many times, and with many friends, we all agree that nearly all the staff's service is one of the WORST you can ever find in the whole HK. They are very arrogant, unwilling to help and deliberately choose to ignore a customer's humble request, and many many more. They are so terrible that we want to leave immediately and report to the company. Howev

Now, having been there many times, and with many friends, we all agree that nearly all the staff's service is one of the WORST you can ever find in the whole HK. They are very arrogant, unwilling to help and deliberately choose to ignore a customer's humble request, and many many more. They are so terrible that we want to leave immediately and report to the company. However, there are 3 (always the same 3) who are different to the rest and it will be your saviour to have them as your waiters.

Cannot write more, their service simply makes me disguisted even thinking of the way we were treated!
(非会员)
2008-04-25 208 浏览
光顧時間: 24/4 3:30 pm一行四人..無聊地想去西貢行一行? 就想到不如去科大行個圈順到慍朋友。就甘决定.......嘿嘿我地朋友話C座咐近有一間露天餐廳到等,,我哋坐下來欣常周邊嘅風景.佢就到了....然後間佢呢間餐廳有咩好吃..佢推介燒牛肉頭盆..白酒煮蜆..醬爆牛肉定食...龍虾牛油果沙律..T骨..我諗五人都食得晒番?等到野食呢..見到白酒煮蜆...有一陣清香氣味飄過來俾距吸引佐啦!系5系個種白洒味好清香番....哈哈?忽然想自己吃晒成碟囉?但係要分金同味?然後其他菜都呢...一路吃一路傾..果種露天感覺好舒服..還是今日5係甘熱呢!5係正糸理面大學先可以有甘美麗環境和美食..其他人都可以啲?大家有時間就去科大行一行
光顧時間: 24/4 3:30 pm

大家有時間就去科大行一行