話說我哋食完lunch之後想搵個地方坐吓飲杯咖啡等食晚飯🐷於是就搵咗附近依間係喺中環街市對面嘅cafe💁🏻‍♀️我哋喺門口睇menu嗰時連店員都走過嚟介紹,話我哋想坐幾耐都得嫁,好chill唔會趕人走,真係正中我哋下懷呀🤣 -最後叫咗兩杯特別啲嘅咖啡☕️🍶Sake Kasu Latte $54依杯竟然係落咗清酒嘅咖啡🤯真係第一次聽第一次飲呀😯清酒味會越飲越濃,但同時亦唔會蓋過咖啡味🥰店員話仲有落咗蜜糖,不過我哋就唔太飲到喇🙈價錢方面,依杯係有清酒但並冇比其他咖啡貴咗禾🤔 btw朋友太晏所以想要decaf,店員話可以做到比我哋呀👍🏻🍡Tsukimi Latte $54係會有串白玉丸子喺面頭嘅黑糖咖啡,賣相加分😆依杯亦都唔錯呀,有黑糖香但又唔會好甜,仲有得食白玉過吓好癮😬

最後叫咗兩杯特別啲嘅咖啡☕️
🍶Sake Kasu Latte $54
🍡Tsukimi Latte $54
2022-06-07 196 浏览
喺中環返工, lunch都會想試吓新餐廳見到呢間新開無耐而且環境幾大, 坐得舒服就試吓, 點知中伏😕$128 lunch set:- 味增風味燉雞肉定食包括是日餐湯(粟米湯), 中華沙律, 茄子沙律, 主食主食份量個碗本身已經好細, 原來只係得兩舊雞, 好大舊骨, 而且配菜仲多過肉😕 配菜有洋蔥, 薯仔, 蘿蔔, 又唔夠入味- Matcha Latte由於呢杯唔係咖啡, 所以唔需要額外加錢, 質素正常總括而言, 完全唔值呢個價錢無下次😖
喺中環返工, lunch都會想試吓新餐廳
$128 lunch set:
- 味增風味燉雞肉定食
包括是日餐湯(粟米湯), 中華沙律, 茄子沙律, 主食

- Matcha Latte
由於呢杯唔係咖啡, 所以唔需要額外加錢, 質素正常

總括而言, 完全唔值呢個價錢
無下次😖
2022-05-06
2022-05-27 196 浏览
放假同閨蜜諗住去一間coffee shop放鬆去到中環Donki Donki見到樓下有一間新開嘅coffee shop 入到去我同閨蜜坐咗張圓枱 好舒服我叫咗東瀛烤鰻魚飯 和風明太子意粉 🍝鰻魚飯同明太子意粉嘅份量啱啱好!嘢飲方面我叫咗peachy同latte☕️🍹最後我見到甜品Menu有個極大嘅疏乎厘 食完之後超飽超飽😆大滿足!
放假同閨蜜諗住去一間coffee shop放鬆
入到去我同閨蜜坐咗張圓枱 好舒服
我叫咗東瀛烤鰻魚飯 和風明太子意粉 🍝
鰻魚飯同明太子意粉嘅份量啱啱好!
2022-01-15
下午茶
I am happy with my boyfriend going to new cafe celebrate anniversary.My boyfriend order steak tartare and George vigouroux pigmentum Malbec.That's unbelievable. The food is perfect!!
omni golden fillet&chips and steak tartare
2022-05-20
纪念日
  • steak tartare
第一次來 同我嘅朋友慶祝生日🎂人到黎坐係到俾左水之後店員介紹咗幾樣佢哋最出名嘅嘢食例如 Garlic Parmesan-Suffed mushrooms , Garlic Shrimp with lemon and parsley 之後我都嗌咗幾樣炸嘢食 例如炸生蠔 仲有雞件最後嗌咗成枱都係 哈哈😂😂呢度嘅店員好熱情 仲問我我同朋友食唔食得晒🤣成晚都好開心🥳!日後我會再嚟!!
第一次來 同我嘅朋友慶祝生日🎂
人到黎坐係到俾左水之後店員介紹咗幾樣佢哋最出名嘅嘢食
之後我都嗌咗幾樣炸嘢食 例如炸生蠔 仲有雞件
最後嗌咗成枱都係 哈哈😂😂
呢度嘅店員好熱情 仲問我我同朋友食唔食得晒🤣
成晚都好開心🥳!日後我會再嚟!!

2022-05-18
生日
2022-05-19 59 浏览
午飯時間途經中環,見佢涸coffee bar 好吸引,剛好想食鰻魚飯,靚女又好熱情招呼,所以入去一試。樓下滿座,坐咗樓上,靚仔話剛開番不久,所以唔算多人,好舒服。叫咗set lunch, order 咗 signature drink, sake kasu latte.鰻魚飯OK, 嗰湯好好,有鰹魚味。嗰coffee 好有酒香,又因為加咗少少蜜糖,味道好有層次,推介!靚仔坦言之前剛開番,食物水準有d唔穩定,現在已正常,我覺得呢餐好好,知道要改善,抵讚!👍我會再來的!😋
我會再來的!😋
2022-04-18 149 浏览
Good vibes! So chill .... cozy environment with social distancing .. good food good service good coffee! A good day with lovely food and coffee ☕️☕️☕️ This bar & cafe offers lots of different kinds of dishes, with options for vegetarians and meat lovers! All day breakfast, salad, soba, steak, pasta / spaghetti = all avail! Special drinks / coffee avail as well .... sake kasu latte = special and lovely! Sake + Coffee = good match! Is really a good pick indeed 🤣🤣🤣 egg Benedict in pancake = looks good

This bar & cafe offers lots of different kinds of dishes, with options for vegetarians and meat lovers! All day breakfast, salad, soba, steak, pasta / spaghetti = all avail! Special drinks / coffee avail as well .... sake kasu latte = special and lovely! Sake + Coffee = good match! Is really a good pick indeed 🤣🤣🤣 egg Benedict in pancake = looks good and tastes good! Just fit for the portion 👍🏻👍🏻👍🏻 soba = healthy and 清新! Purple sweet potato waffle & Apple crumble = very yummmmm! 真係好好味!好睇又好味

2022-04-05 153 浏览
試左中環一間新開嘅餐廳食左份鹽燒三文魚定食賣相唔錯但食物質素真係好一搬三文魚好乾完全沒有肉汁完全送唔到飯食真係有少少失望🥲🥲🥲至於Mocha就唔錯朱古力好濃好香
試左中環一間新開嘅餐廳
真係有少少失望🥲🥲🥲

至於Mocha就唔錯
朱古力好濃好香
2022-02-25 180 浏览
為公司買文具路過,看到外賣自取指定套餐78元。之前曾路過,覺得格調太高,並未有太大衝動光顧。78元的特價吸引了我的目光,站住腳看餐牌,立刻有一位侍應先生上前呼,親切但不過份熱情,原本去買米線,便改成炸蝦餐,再加20元的iced americano。稍稍等了十分鐘,接過打包整齊的外帶,回到十分鐘腳程以外的公司。附餐有香噴噴熱辣辣濃濃的磨菇湯(忘了拍照),內有滿滿小小的磨菇碎,不是一般應付之作。非常滿足。炸蝦咬下去,肉質是正常的,炸皮仍脆,也還暖。味道對,賣相好。飯也正好。兩個小配菜恰如其分。Iced Americano 也正常。大家試試吧。不會失望,還可能有點驚喜呢!

Iced Americano 也正常。

大家試試吧。不會失望,還可能有點驚喜呢!
2022-02-25
外卖自取
2022-02-10 120 浏览
行過中環,見到這間餐廳新開,而且不是太多人。入去坐低。叫了兩杯飲品。一杯Latte, 一杯Cappuccino.latte 圖案幾靚😄。同朋友坐低傾咗一個鐘。環境舒適,不太嘈。期待下次試埋食物。
期待下次試埋食物。

2022-02-10 97 浏览
Exactly what they strive for. Coffee is really good Super chilled! The service is spectacular. Super attentive and they always try to help their customer’s needs. I Will definately go back! Recommend to go and just enjoy the experience!!!
Exactly what they strive for.
Coffee is really good
Super chilled!

2022-02-09
生日
  • 紫薯比利時窩夫
尋找咖啡的路途上路過中環發現了一家新餐廳!原來也是一家日本fusion菜餐廳除了咖啡 主食外 也有酒水點了一杯清酒酒粕咖啡 好奇妙的味道 酒粕和咖啡意外地搭配呢加上表面的奶泡和蜂蜜難以言喻的滋味 推薦

尋找咖啡的路途上
路過中環發現了一家新餐廳!
原來也是一家日本fusion菜餐廳
除了咖啡 主食外 也有酒水
點了一杯清酒酒粕咖啡
好奇妙的味道 酒粕和咖啡意外地搭配呢
加上表面的奶泡和蜂蜜
難以言喻的滋味 推薦
ɪᴄᴇᴅ sᴀᴋᴇ ᴋᴀsᴜ ʟᴀᴛᴛᴇ
路過中環街市,發現左新開業 空間感十足嘅𝙏𝙍𝙄𝙋𝙇𝙀 𝘾!佢集咖啡店、酒吧、餐廳於一身,朝啡夕酒,主打一系列日式fusion菜,仲有帶清酒風味嘅咖啡!𝙏𝙍𝙄𝙋𝙇𝙀 𝘾 樓高兩層 座位寛敞。趁朝早人流唔算好多,係門口位嘆返杯啡都幾chill✨ 想靜靜地傾下計可以坐梳化位,想欣賞bartender嘅手藝就可以坐吧枱位!▪️Super Egg Benedict $138呢個egg benedict就唔係平時嘅用English muffin,而係用上厚pancake。班㦸軟熟甜甜地,配埋蛋汁同火腿 基本上係不敗組合,濕潤度恰到好處~ 伴碟嘅沙律菜新鮮,仲好似加咗蜜糖調味。不過份量真係偏細,味道未到好特別,貴左少少。▪️油封雞腿伴野菜 $248雞脾肉質好嫩滑,外皮好薄身,皮下脂肪入口即融,不過就唔算好香脆,有少少(騷?)味。旁邊嘅薯蓉綿密,仲有我最鍾意嘅爆汁酸甜車厘茄。同樣有啲貴▪️紫薯比利時窩夫 $138切開真係紫色架喎!聞落去就幾香紫薯味,不過食落又唔算好重,勝在唔會有陣好人工好甜嘅紫薯味。窩夫外層脆身帶焦香,內𥚃濕潤軟熟有彈性,唔會太乾硬,係我比較鍾意嘅質地。質地唔錯,不過味道比較單調、清淡,如

▪️Super Egg Benedict $138
Super Egg Benedict

▪️油封雞腿伴野菜 $248
油封雞腿伴野菜

▪️紫薯比利時窩夫 $138
紫薯比利時窩夫

切開真係紫色架喎!聞落去就幾香紫薯味,不過食落又唔算好重,勝在唔會有陣好人工好甜嘅紫薯味。窩夫外層脆身帶焦香,內𥚃濕潤軟熟有彈性,唔會太乾硬,係我比較鍾意嘅質地。質地唔錯,不過味道比較單調、清淡,如果可以配返個紫薯醬就好啦!

▪️Saké Kasu Latte $54/hot
Saké Kasu Latte

係用上「酒粕」嘅咖啡!入口先嘗到咖啡香,其後會感受到輕輕嘅sake風味幾特別喎~ 糊狀嘅酒粕沉澱於杯底,最後一口酒味尤其突岀。
去咗中環街市行吓,修復過後都係第一次去,有攤檔有嘢食,不過發現對面有一間新開不久嘅新派西餐廳🍴,店舖闊落座位充足,門口座位仲可以歡迎👏🏻小狗🐶一同用餐🍴,可惜無小狗🐶享用嘅🅱️餐提供,如果有嘅話會更開心☺️———————————————————————————.🔶Classic Steak Tartare 法式生牛肉他他 🇫🇷🐮💬鋪上金箔點綴,他他牛賣相吸引,放上香脆麵包條伴食,調較嘅味道剛剛好,一定要盡快食保持鮮嫩☺️.🔶Japanese-Style Risotto with Roasted Eel 東瀛烤鰻魚燴飯🇯🇵🐠💬燴飯用上鰻魚汁第一次試,當然配上香烤嘅鰻魚,幾好味,意大利飯米粒仍煙韌,達到水準☺️.🔶Confit Chicken Thigh with Seasonal Veggie 油封雞腿伴野菜 🐔🍗💬呢款係餐廳🍴推介‼️平時唔食鴨嘅可以試一試呢個用油封製作方法嘅雞髀🍗,仲用上本地黃油雞🐔,保證一定有充足嘅油封效果,而且雞油十足同嫩滑,三兩口已經清碟,相當回味🤭.🔶Fluffy Souffle Pancakes 日式梳乎厘班戟🥞💬甜品都有幾款選擇,揀咗呢款日式梳乎厘,唔駛去到排隊都食
———————————————————————————
💬甜品都有幾款選擇,揀咗呢款日式梳乎厘,唔駛去到排隊都食到高質嘅班戟,夠鬆軟又有彈性☺️
🔶柚子特飲、蜜桃特飲🍑
💬兩杯特飲之中,柚子嗰杯有岩鹽在杯邊,每一口都有咸有甜有苦澀,夠晒有層次,另一款生果茶同樣出色☺️
2022-01-22 1119 浏览
一心諗住同朋友去試下依間新開既CAFE chill 吓, 食吓甜品飲杯野,點知原來中午時間只有Lunch Set , 一頁餐牌,選擇不多。咁唯有將錯就錯食午餐Lunch set分為日系與西式各 lunch set 有包括湯或沙律日式LUNCH 則兩者兼備湯是西式蘑菇湯,口感濃稠,蘑菇味香濃,出奇地美味, 兩啖飲完。所謂嘅沙律就係得幾條沙律菜囉。和牛漢堡扒溫泉蛋定食 $148以中環來講我會覺得係合理價,但份量真係細得可憐,件"和牛" 仲要偏干身,幾差下。唯有食鷄蛋撈飯填飽個肚,飯好軟稔可惜亦少,幾啖都見碗底,我就吾信個個中環人都咁細食囉⋯⋯ !鹽燒三文魚定食 $138朋友嗰份都系差唔多 size ,佢仲陰公只有三文魚送白飯。Matchatty +$10冬天嗌凍飲係好難嘅決定,但為咗呢杯咁靚嘅飲品都係值得 抹茶、鮮奶、紅豆蓉就係絕配,飲用時攪拌,令其味道融合。抹茶味道相當濃郁;紅豆蓉綿密,甜味平均了抹茶的甘香,高質

咁唯有將錯就錯食午餐

Lunch set分為日系與西式

各 lunch set 有包括湯或沙律

日式LUNCH 則兩者兼備

所謂嘅沙律就係得幾條沙律菜囉。

和牛漢堡扒溫泉蛋定食 $148

鹽燒三文魚定食 $138

朋友嗰份都系差唔多 size ,佢仲陰公只有三文魚送白飯。

Matchatty +$10

冬天嗌凍飲係好難嘅決定,但為咗呢杯咁靚嘅飲品都係值得

抹茶、鮮奶、紅豆蓉就係絕配,飲用時攪拌,令其味道融合。
抹茶味道相當濃郁;紅豆蓉綿密,甜味平均了抹茶的甘香,高質
2022-01-13