2020-03-16 1004 浏览
平民Steak and fries,一諗就會諗起Top Blade Steak Lab, 呢度除左可以用平民價錢食到靚牛外,另一賣點係薯條是無限refill松露鹽幼薯條幼薯條新鮮即炸,香脆內軟,還加了一些松露鹽作調味,太好食了,真係忍唔住不停咁食藜麥沙律+自家靚湯 $48今日個自家靚湯係蕃茄湯,個湯偏酸,都幾開胃藜麥沙律加上酸汁,可以減低左肉既油膩感香草平鐵牛扒 $150點了medium, 熟度岩岩好,肉質柔軟,肉味香濃,蒜頭焗到全熟,好甜好好味,配牛扒一齊食都非常夾西班牙栗飼豬鞍架 $160豬都做得好出色,好嫩, 幾juicy, 另外有一舊好似五花腩既就比較肥,side dish 既紅椒絲同洋蔥絲都好好味可能我閒日去既關係,食完店員話可以到隔離街免費換取一球Movenpick既雪糕,真係又驚喜,又開心,不過要留意返雪糕店既關門時間
松露鹽幼薯條
松露鹽薯條

藜麥沙律+自家靚湯 $48
今日個自家靚湯係蕃茄湯,個湯偏酸,都幾開胃
藜麥沙律加上酸汁,可以減低左肉既油膩感
藜麥沙律+蕃茄湯

香草平鐵牛扒 $150

西班牙栗飼豬鞍架 $160

松露鹽薯條
藜麥沙律+蕃茄湯
2020-03-14 458 浏览
今次介紹呢間由內到外都係黃色嘅Top Blade💛 仲可以喺OpenRice預早拎定飛~ 喺附近行街行到咁上下先番去等嗌位😎🐮 herbly flat iron steak $150 (+$50 增量50%)🐮 usda prime 390days grain fed flat iron steak $268🍋 dirty lemonade $45薯條任食但唔馬虎,有黑松露嘅香味🖤🥳兩款牛扒都好食,正常flat iron steak $150直頭好抵食~usda prime嗰款亦貴啲都合理,牛味濃好多~👍🏻👍🏻

🍋 dirty lemonade $45

薯條任食但唔馬虎,有黑松露嘅香味🖤🥳
usda prime嗰款亦貴啲都合理,牛味濃好多~👍🏻👍🏻

2020-03-05 356 浏览
好一陣子前已得知此店,唯當初只有何文田店,地點較為不便。現有銅鑼灣分店,實在方便得多。假日晚上人流不少,等了約15分鐘後可入座。這裡的黑松露薯條是任食的,只需選主菜便可。店家主打Flat Iron Steak,有數款可選,包括香草,限定的black jack及美國prime級,不吃牛的朋友亦可選吃豬鞍。我選了香草的,友人則選了限定的Black Jack Flat Iron Steak。加點了一客套餐,有一個湯及一客沙律。很快便送上了湯及沙律。是日湯是周打蜆湯,湯很濃稠,料很多,不錯。藜麥沙律用上酸甜醋汁,菜是新鮮的,上方還有些蟹肉,帶來了一點鮮味。薯條剛好也送上了,一人一碟。薯條雖然是幼薯條但薯味不錯,用上松露油炸,加添不少香氣,個人挺喜歡。香草Flat Iron Steak: 用上rosemary同煎的Flat Iron是做得很美的五成熟。入口確實是不下於牛柳的軟滑,肉味亦算香濃,帶點香草的香氣。別看份量好像不多,女孩子吃是相當足夠。旁邊的蒜烤得很香,友人都吃掉了。Black Jack Flat Iron Steak: 友人點的是Black Jack,是店家的限定。原塊Flat Ir

香草Flat Iron  Steak

Black Jack Flat Iron Steak: 友人點的是Black Jack,是店家的限定。原塊Flat Iron配上烤過的蜜桃及特製的醬汁,桃汁的香甜帶岀了肉的鮮味。烤過的蜜桃更甜,還帶微焦的香氣,與香草那款沾鹽吃,又是另一番風味。
Black  Jack  Flat  Iron  Steak

整體肉質不錯,性價比高,限時90分鐘也相當足夠,如薯條能更密岀爐更好。店家亦很注意衛生,客人離座後馬上用消毒液清潔枱面,值得欣賞。
2020-01-28
香草Flat Iron  Steak
  • Herbly Flat Iron Steak
2020-02-25 585 浏览
已經好耐冇約過朋友仔出過街食飯😹😹頂唔順要去鋸返個扒🍴🥩於是就book左呢間餐廳試下~門口好易搵,係利園對面,過條馬路就到!因為已經book定枱,所以就唔洗係出面等~入面嘅位唔算話太寬闊,枱與枱之間都癡得幾埋下,係咁聽到隔離枱講嘢😹見到「限定」梗係要試下啦!加上open rice個個都推介black jack flat iron🤔即管試下有幾好食🤪可以+$48有沙律同薯條,抵啦!再加上個沙律勁有誠意,好多藜麥同sauce係面,感覺非常健康👍🏼👍🏼望落好似好普通,飲落好足料,好creamy🥰🥰之後仲叫左枝冷壓蘋果伯爵茶,不錯的~~(個底真係有蘋果🙈)當然唔少得呢間餐廳其中一個賣點:任食薯條🍟嘩真係抵讚,啲薯條黎到真係熱辣辣🔥我地前後添左2次😹 熱氣都照食!!!終於到左重頭戲😻 — ♠️ Black Jack Flat Iron 🥩 (Medium)真係要比100分👏🏼👏🏼👏🏼肉味夠👍🏼 | 肉質嫩滑👍🏼|夠juicy👍🏼再加埋側邊嘅桃🍑🤤一定會再幫襯👍🏼🥰
已經好耐冇約過朋友仔出過街食飯😹😹
頂唔順要去鋸返個扒🍴🥩
於是就book左呢間餐廳試下~

門口好易搵,係利園對面,過條馬路就到!
因為已經book定枱,所以就唔洗係出面等~

見到「限定」梗係要試下啦!
即管試下有幾好食🤪

可以+$48有沙律同薯條,抵啦!
藜麥沙律

望落好似好普通,飲落好足料,好creamy🥰🥰
蘑菇忌廉湯

之後仲叫左枝冷壓蘋果伯爵茶,不錯的~~
(個底真係有蘋果🙈)

當然唔少得呢間餐廳其中一個賣點:任食薯條🍟
嘩真係抵讚,啲薯條黎到真係熱辣辣🔥
我地前後添左2次😹 熱氣都照食!!!

真係要比100分👏🏼👏🏼👏🏼
肉味夠👍🏼 | 肉質嫩滑👍🏼|夠juicy👍🏼
再加埋側邊嘅桃🍑🤤
黑桃black  jack  flat  iron  平鐵牛扒

一定會再幫襯👍🏼🥰
2020-02-22
藜麥沙律
蘑菇忌廉湯
2020-02-24 701 浏览
今日男朋友來接我,我去完朋友婚禮就同佢再食,增肥餐是也!這間黃店我來過3次,免費任食薯條!男朋友超想再來,見今日佢咁好就同佢再來食好嘢!環境也是一樣光猛明亮,乾淨整齊,更有防感染的用品,可讓客人使用!9點幾到達都咁多客人,真的好感動!香港人加油這個是放任食薯條的!灰白2色!幼身薯條,脆口有口感,但唔夠熱,可能就收工唔再炸男朋友點了這杯,夠凍夠蘋果味,好飲我點了這個,好大份,點了medium rare, 口感不錯,半生熟度,牛扒味香!這個男朋友愛上了,唔膩好易入口,又軟腍易咬,配上金桃的甜味,點多份都仲食到,厲害!
今日男朋友來接我,我去完朋友婚禮就同佢再食,增肥餐是也!

9點幾到達都咁多客人,真的好感動!香港人加油

這個是放任食薯條的!灰白2色!
任食薯條

幼身薯條,脆口有口感,但唔夠熱,可能就收工唔再炸
Apple  ciders

男朋友點了這杯,夠凍夠蘋果味,好飲

金桃平鐵牛扒

2020-02-22
$200 (宵夜)
任食薯條
Apple  ciders
金桃平鐵牛扒
2020-02-23 573 浏览
之前係網上Book咗12:00,11點55分去到見到鋪頭係開左門,我哋就趟門入去但一眼望晒都唔見有staff, 我地halo左幾聲都無人😂😂😂於是我地就出返去係附近再兜多陣先去嘆正野! 兜完個圈返到去見到個男職員抹緊門面玻璃,佢都即時擺底野安排我地入座。可能時間尚早,我地包場😎 order好就一路聽住好正既music嘆住第一輪既黑松露薯條等美食🤤🤤首先黎左杯dirty lemonade,杯飲品既rosemary syrup加埋grilled lemon幾特別,品道我覺得偏酸,幾醒胃。同埋係用環保紙飲管 值得一讚!另外店員會好主動埋黎添薯條,唔會令你有種唔好意思狂添既親切感主菜西班牙栗飼豬鞍架豬鞍架好大塊,好juice..食到好單純既豬味無額外既醃料味。而碟既周圍都有鹽粒比你選擇恬唔恬,豬鞍上串百里香真係好香,食時輕輕印一印倍加美味!Side dish方面就有原隻焗蒜同炒過既紅椒絲、洋蔥絲,焗蒜好香甜好好味!主菜Black Jack Flat Iron (5成熟)Flat Iron係全牛第二腍既部位,就算切大大舊食都唔洗好似其他牛部位咁切到細細塊食先到唔係un!肉質當然係好腍好易,加
可能時間尚早,我地包場😎

值得一讚!

Dirty lemonade

主菜西班牙栗飼豬鞍架
西班牙栗飼豬鞍架

主菜Black Jack Flat Iron (5成熟)
Flat Iron係全牛第二腍既部位,就算切大大舊食都唔洗好似其他牛部位咁切到細細塊食先到唔係un!肉質當然係好腍好易,加上特別秘制既coffee honey sauce,為呢件flat iron添上難忘既感覺。配角grilled peach都好特別,起到中和作用。

甜品係熱情果撻
酸酸甜甜,為今餐畫上完美句號。

熱情果撻

2019-12-28
午餐
Dirty lemonade
熱情果撻
  • dirty  lemonade
早排去 @topbladesteaklab #懲罰黃店系列 #黃色經濟圈 餐廳風格好有特色好Chill⚡️🤟🏻 香港少有既Flat Iron Steak🐂喜歡吃牛牛既話不妨可以試下😋Flat Iron系牛肩膀部分 非常罕有⋯當日我同大佬叫左2款 有招牌菜 美國390日穀飼Prime級平鐵牛扒 佢比較厚身同重煙燻的牛肉味道 簡單調味更加食琴原汁原味🧂, Black Jack Flat Iron Steak🥩烹調方法令肉質非常嫩 配合醬汁甜甜地仲有黑桃 非常好味🥰最後我倆認為Black Jack較好味一點 重點重點重點🍟令我最懷念系即炸熱辣辣白松露薯條 我愛松露👅👅(薯條是任食👈🏻👈🏻👈🏻鐘意食薯條既朋友發達了!!!)呢到服務真系好好 店員會逐一介紹 選擇困難症既都吾洗驚佢一定比到意見您🤣
最後我倆認為Black Jack較好味一點
店員會逐一介紹 選擇困難症既都吾洗驚佢一定比到意見您🤣
庆祝纪念
纪念日
  • 美國390日穀飼prime級平鐵牛扒
  • 黑桃Black  Jack  Flat  Iron平鐵牛扒
之前細妹去過旺角/何文田食,佢話佢只係畀咗$160,食到steak, 同埋任食薯條,推介我去~好耐冇見朋友💕呢排疫情咁嚴重,都唔係好敢亂搵餐廳,諗住西餐廳寬闊啲,不過估唔到呢段時間去到都滿座😳 都幾受歡迎~叫咗2份steak share, 都係跟餐廳suggest嘅生熟度💟 黑桃black jack flat iron平鐵牛扒(限定)$238 best medium💟 美國390日穀飼Prime級平鐵牛扒 $268 best medium rare 2份steak嘅份量都唔算太大,2個女仔share 2份咁食係可以的都算幾高汁🤤 juicy, 滑嫩呢間有得任食薯條,waiters主動添加,加到我都唔再食😆 不過堅係好味,有啲黑松露味,熱騰騰,又香脆,無限次refill嘅嘢食都咁有誠意👍🏻👍🏻 2個人share咗1份沙律同湯(各+$24)好抵😳都有好多款drinks, 見到有”very dirty lemonade” (有酒精)同 “dirty lemonade” (無酒精),幾特別😳😳不過冇試到,飲開mocktail - mojito🍸 朋友就飲apple earl grey tea,

好耐冇見朋友💕
都算幾高汁🤤 juicy, 滑嫩

都有好多款drinks, 見到有”very dirty lemonade” (有酒精)同 “dirty lemonade” (無酒精),幾特別😳😳不過冇試到,飲開mocktail - mojito🍸 朋友就飲apple earl grey tea, 係Bless果汁😋

大家不妨考慮呢間慶祝情人節🥰 最好book定位先啦~😘
Steak It Easy❤️ Black Jack🖤 & Prime✨ Flat Iron🐮🍴💫..悄悄話你知。。原來銅鑼灣都有一間高質牛扒專門店。唔同種類既扒 可以揀🍴✨Signature Grills✨ll $238Black Jack Flat Iron(Secret Black Coffee Honey Sauce`Grilled Peach)帶有坑紋 (Medium) 肉質剛好,切開超級多肉汁💦,而保持住粉嫩嫩,肉味都相當重。配上煎香甜桃同吃,可解解膩呢。若單沾點粗鹽吃,簡單點 但已經能帶出牛扒鮮肉味,又是另一種層次。.溫馨小提示:逆紋切 肉質鬆軟有口感。ll $268Usda Prime 390 days Grain Fed Flat Iron一份靚牛🐮 (Best Medium Rare),口感真係好嫩滑,面層焦香 肉質牛味濃,配以焗香既蒜頭同食 又有另一番風味呢。Additional Treats +$48llll跟餐可加配Salad+Soup,升級做套餐呢。Salad菜🥗 新鮮,配沙律醋同吃 健康又開胃。Soup 蘑菇湯香濃,好多菇粒🍄 又重忌廉香。 ..+✨With

悄悄話你知。。原來銅鑼灣都有一間高質牛扒專門店。

唔同種類既扒 可以揀🍴

✨Signature Grills✨
l[黑桃Black Jack Flat Iron 平鐵牛扒 (限定)]l $238
Black Jack Flat Iron

溫馨小提示:逆紋切 肉質鬆軟有口感。

l[美國390日穀飼Prime 級平鐵牛扒]l $268

Additional Treats +$48
l[藜麥沙律 Super Food Salad🥗]l

l[自家靚湯 House Soup (Mushroom)🍲]l

+✨With All You Can Eat Fries!! 任食薯條🍟
新鮮熱辣辣既任食薯條,係由店員每round 人手幫你refill 夾進你既迷李Pan架,確保每條薯條既質素呢。 用左白松露鹽調味,就算唔蘸點Ketchup 已經好夠味呢。

而加Ketchup 就多一份酸甜味 更加開胃,讓人愈食愈想食🍟。最後 我添左3 round,真係好邪惡啊啊啊。

Beverage🍹
l[Dirty檸檬接骨木花特飲]l $48
Dirty Lemonade
Grilled Fresh Lemon`Rosemary Syrup`Lightly Sparkling
紅過焦糖化烤既檸檬醬🍋 梳打味道更濃郁,加上接骨木花🌸 獨特香,解膩之餘又解渴,仲好fresh。

高質大大塊又juicy💦 既牛扒🐮🍴,呢度真係滿足到你,而且薯條🍟 仲係無限refill。岩晒鐘意食扒 又鐘意食薯條既你,全部都值得一試!
2020-02-09 164 浏览
店員係入座之後如果未黎過既話會介紹menu美國390日穀飼prime 級平鐵牛扒(hkd268)用美國頂級肉眼 店員suggest 食 medium rare 牛肉味濃 油脂較重Black jack flat iron (hkd238)係用咖啡蜜糖汁 配菜有grilled peach另外 dirty lemonade (hkd45)係用焦糖醬同新鮮檸檬整 好飲加hkd48有沙律同自家靚湯添薯條可以任添任食食到飽好正入面環境幾靚 牛裝飾牆好靚
店員係入座之後如果未黎過既話會介紹menu

美國390日穀飼prime 級平鐵牛扒(hkd268)

牛肉味濃 油脂較重

Black jack flat iron (hkd238)

係用咖啡蜜糖汁 配菜有grilled peach

加hkd48有沙律同自家靚湯添

薯條可以任添任食食到飽好正

入面環境幾靚 牛裝飾牆好靚

難得好耐無出街想食下鋸扒🤤 記得之前試過一次,知佢係黃店更加要黎幫襯多次🙈 果然一入店見到侍應卦住白絲帶已經覺得好治療😍 店內一共有三款牛扒,豬鞍架同漢堡提供,店員安排完入座之後就會逐一介紹🙆🏼‍♀️ 香草平鐵平牛扒主要用美式香草🌿烹調~我地就簡佐另外兩款🥰 我地加佐1個set +$48 黎試下🤭.藜麥沙律🥗:有種酸酸甜甜既味道,令沙律食落更加開胃清新;而且有埋 藜麥落好健康仲用佐蟹肉黎做佐料,成個沙律好豐富~湯:好濃郁香滑既忌廉蘑菇湯🥰.Black jack ♠️ flat iron (限定) $238一聽就覺得依個好特別😍 用佐黑咖啡蜜糖醬黎調味~ 開頭會食到微微既咖啡苦澀味之後慢慢滲出蜜糖既甜味🤤 食落好juicy 店員建議食五成熟,果然食落肉質好鮮嫩🥰 再配埋略烤過既桃,又意外地好match🤭 強推大家可以試依個!!.美國390日穀飼prime級牛扒$268依款建議係三成熟,部位係用佐第三最高頂級牛肩膊,油脂比例岩岩好😚 用美式香草🌿烹調,唔洗怕食落會好生反而覺得岩岩好,有啲咬感之餘更加食得出陣濃郁既牛香味😍 除佐肉汁本身已經鎖佐係牛扒度,仲帶有香草味,點完醬汁同鹽一齊食更加有口感

湯:好濃郁香滑既忌廉蘑菇湯🥰
藜麥沙律🥗加餐湯

Black jack ♠️ flat iron (限定)

美國390日穀飼prime級牛扒$268
美國390日穀飼prime級牛扒

依款建議係三成熟,部位係用佐第三最高頂級牛肩膊,油脂比例岩岩好😚 用美式香草🌿烹調,唔洗怕食落會好生反而覺得岩岩好,有啲咬感之餘更加食得出陣濃郁既牛香味😍 除佐肉汁本身已經鎖佐係牛扒度,仲帶有香草味,點完醬汁同鹽一齊食更加有口感🤤 仲配搭佐個薯蓉,食落好滑好creamy入口即溶咁,增加飽肚感🥰
除此之外,不得不提就係可以任fill薯條🍟~ 佢係屬於幼身果種,條條食落都脆卜卜,而且有陣陣白松露味😚 食食下就會上引食晒一碟,店員會定期拎住一大盆問客人要唔要refill好貼心😍
🍟

飲品有多款酒精飲品,我地嗌佐bless 冷壓蘋果🍎伯爵茶$35同主打既dirty lemon特飲🍹$45~ 前提除佐飲到蘋果既清香味之餘,仲飲到伯爵茶既餘韻。後者用佐rosemary syrup整,飲落有少少檸檬🍋烤過既澀味,味道幾清新特別,唔會話好甜。
總結,香港好少地方可以食到flat iron,牛既質素相當高之餘重點重點係可以fill薯條已經係一個賣點🥰 個人覺得black jack♠️ 真係幾特別可以一試~而且餐廳環境明亮舒適,同朋友一聚既好地方🙆🏼‍♀️
藜麥沙律🥗加餐湯
Black jack ♠️ flat iron (限定)
美國390日穀飼prime級牛扒
🍟
  • 美國390日穀飼prime級平鐵牛扒
2020-02-07 146 浏览
呢排出街,條街越來越少人之前黎銅鑼灣一直想試間餐廳,但係見到門口成日都要排隊,之前放棄咗,但係今日黎到,見到唔使等位,就入去試吓啦19:00入座,本來諗住冇咩人👀但係一入到餐廳原來佢已經差唔多full晒好彩咁啱都仲有位我哋就直接Walk In佢本身最吸引我除咗牛扒🐂之外就係任食薯條🍟店員非常耐心介紹每款及不斷詢問是否需要Refill 薯條薯條🍟不得不讚👍🏻👍🏻即叫即炸,而且勁脆口, 食到停唔到可以加湯🍲及沙律🥗(每款+$24)湯是蘑菇忌廉湯🥣蘑菇分量十足,入口好香滑。藜麥沙律🥗藜麥是Super Food,食落好Fresh。Black Jack Flat Iron Steak 🥩 $238因為佢係期間限定,所以我哋就好想試下佢Black Jack肉質豐盈,口感絕佳,食落口特別嫩滑店員介紹五成熟最好,油花紋理均勻,香而不膩,另外配左四件蜜桃🍑配著一起吃,將牛扒帶去更高的層次。Prime Flat Iron 🥩 $268美國390日🇺🇸穀飼牛扒,店員介紹可以食三成熟,肉汁勁Juicy,切🔪落好軟腍,牛味勁濃郁,而且牛扒既肉汁鎖起牛扒入面,細膩的口感,入口滿口留香。
呢排出街,條街越來越少人

好彩咁啱都仲有位我哋就直接Walk In

佢本身最吸引我除咗牛扒🐂之外就係任食薯條🍟
店員非常耐心介紹每款及不斷詢問是否需要Refill 薯條

薯條🍟不得不讚👍🏻👍🏻即叫即炸,而且勁脆口, 食到停唔到

可以加湯🍲及沙律🥗(每款+$24)
湯是蘑菇忌廉湯🥣蘑菇分量十足,入口好香滑。

藜麥沙律🥗藜麥是Super Food,食落好Fresh。

因為佢係期間限定,所以我哋就好想試下佢
Black Jack肉質豐盈,口感絕佳,食落口特別嫩滑

Prime Flat Iron 🥩 $268
2020-02-07 112 浏览
想試呢間Top Blade Steak Lab🥩好耐喇,最近終於食左,牛扒主要有三種選擇,我地就揀左.1️⃣Black Jack Flat Iron Steak ♠️呢個係配以特別調配嘅black coffee honey sauce🍯 ,呢款牛店員建議食Medium,食落唔韌亦冇根,配埋side嗰幾舊grilled peach一齊食🍑,味道幾特別.2️⃣美國390日穀飼Prime Flat Iron Steak🐂呢款牛店員建議叫Medium rare,呢款肉質再嫩滑啲,唔洗點醬汁都已經好夠味,推介叫呢款牛呀👍🏻.佢哋呢度嘅薯條🍟係無限♾refill架,仲要薯條係有好香嘅松露味架,正呀🤤.飲品就叫左佢地嘅special Dirty lemonade,用烤過嘅新鮮檸檬🍋配以Rosemary syrup,飲落少少澀,唔會太甜🍹

比起客席主席牛扒 我更加鍾意香草平鐵牛扒😋😋牛扒夠淋好入味 點少少碟上面啲鹽已經好好食 牛肉夠嫰滑 外皮有啲炭燒味好香薯條係任食 夠香脆唔使點茄汁都好好味呢間野喺何文田有另一間分店 整體來講性價比好高可以去試 三百幾蚊仲可以食到澳洲朱古力和牛💕(話係用朱古力餵牛xp) 下次有機會一定會再去食香草平鐵牛扒 $150客席主廚平鐵牛扒 $188+ 沙律&南瓜湯 +$48🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟Top Blade Steak Lab (銅鑼灣)銅鑼灣希慎道2-4號地舖
比起客席主席牛扒 我更加鍾意香草平鐵牛扒😋😋
薯條係任食 夠香脆唔使點茄汁都好好味

香草平鐵牛扒 $150
客席主廚平鐵牛扒 $188
+ 沙律&南瓜湯 +$48
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
Top Blade Steak Lab (銅鑼灣)
銅鑼灣希慎道2-4號地舖
2020-02-03 133 浏览
收工後突然想食牛排,呢間又係黃店,食排同埋價錢嚟講,呢間係不二之選啦,今次都係叫咗呢隻最original嘅medium rare,肉質幾嫩,因為係鐵板上,所以個面都會幾香,配埋隻蒜,正!

2020-01-17