餐厅: Tom N Toms Coffee
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2019-08-28 1624 浏览
自从之前沙田分店冇左之後,一直都未有机会再食呢间黎自韩国的餐厅!今日出开尖沙咀行街,突然又好想食D韩国野同饮下野,所以就提议黎呢间餐厅。餐厅位於商场内,但是也有室内和室外的座位!这里自行拣位座,然後到收银处落单便可,落单後店员会送餐到你坐的位置。我一直以为这间餐厅只有饮品和厚多士食,但原来佢仲有意粉、薄饼、韩式小食!只需要叫野食,+$15便可以有$30或以下的饮品,价钱多左补返差价便可!蓝色柠檬汤姆梳打,这杯饮品感觉很fresh,带有少少柠檬的酸味,饮之前记得搅匀,如果唔系就冇味啦!朱古力咖啡汤姆冰乐,店员跟我们说由於咖啡本身好热,所以饮品会比较水!朱古力和咖啡的味道刚刚好,唔会太甜,亦唔会太苦!夏天饮杯沙冰真系唔错!意式牛肉蕃茄薄饼(中),这里的薄饼像薄脆,食落好似饼乾咁好脆口!牛肉碎牛肉味浓,芝士可以做到拉丝的效果!因为有蕃茄的原故,所以感觉唔会太漏!芝士焗韩式饺子,冇谂过呢款饺子会咁大粒!一盘有5只饺子,一只是平时出面食开的饺子两倍,内里是菜肉馅!芝士也是可以做到拉丝的效果,而且没有想过那麽美味!蜂蜜坚果吐司,吐司是厚多士,有带有玉桂味的蜂蜜渗透了整份吐司,所以就算唔连拌碟的cr
蓝色柠檬汤姆梳打
朱古力咖啡汤姆冰乐
意式牛肉蕃茄薄饼

芝士焗韩式饺子

蜂蜜坚果吐司
蜂蜜坚果吐司,吐司是厚多士,有带有玉桂味的蜂蜜渗透了整份吐司,所以就算唔连拌碟的cream食,也很够味!吐司亦唔会太甜,上面有些核桃和杏仁,好有咬口!

估唔到原来呢间餐厅食物都几多元化,而且价钱唔贵,下次可以再黎!
2019-08-27
意式牛肉蕃茄薄饼
芝士焗韩式饺子
蜂蜜坚果吐司
难得有个空闲既”Ruby Tuesday”🤣趁返夜未开工中午仲有空档🙇🏻‍♂️黎尖沙咀行阵街食个Break Tea的最好不过☺️适逢朋友介绍呢间Coffee Shop☺️☕️还掂行开呢头一於黎Tea阵医下肚啦☺️位於尖沙咀The One既Tom N Toms Coffee ☕️ 喺尖沙咀站B1出口经弥敦道行过黎亦够哂方便😆呢度亦好有欧陆开放式Coffee Bar既感觉☕️☺️而且周边较为清静既环境亦坐得好舒服☺️唔止闲日Brunch Time😆假日黎同朋友坐下食个Tea倾下计亦十分适合😆随便寻找一个座位💺叹着一份茶餐 一杯咖啡 插着耳机🍴☕️🎧就属於你喺呢个下午的Work Life Balance Area☺️轻食香浓忌廉蘑菇汤配香草番茄软包忌廉汤够哂Creamy香滑浓郁之余🤤而啖啖滑嫩爽口白蘑蘑菇粒😋🥣绝佳既配合香气满溢之余亦系口感满满Der🤤以附上既香草番茄软包虽然茄味唔突出🙈🍅但依然散发浓郁既香草香气之余☺️用焗炉烘脆热辣上枱亦口感大增🤤🍞蒜香忌廉汁烟肉意粉以忌廉汁慢煮焗香既意大利粉更为浓香Creamy之余🤤拌以烟肉及切粒既蘑菇一齐煮增添更多口感☺️😋加入蒜蓉粒更使带出啖啖浓郁蒜香🤤Iced Cappuc
难得有个空闲既”Ruby Tuesday”🤣

以忌廉汁慢煮焗香既意大利粉更为浓香Creamy之余🤤
拌以烟肉及切粒既蘑菇一齐煮增添更多口感☺️😋
加入蒜蓉粒更使带出啖啖浓郁蒜香🤤

Iced Cappuccino
Cappuccino则用Double espresso做啡底☕️😆
浓郁咖啡配合多重香滑奶泡有着两重味觉☺️
2019-08-06
2019-07-23 909 浏览
🔅🔅🔅曾记得一年前在韩国食过价钱和质素也相当不错听闻在香港已有分店当然要揾时间试下😄🔸位於尖沙咀TheOne餐厅风格跟韩国差不多有自家制保温瓶杯子购买而且价钱相宜质素看似不错😃🔹除饮品和甜品外还设有意粉薄饼带上胃食男友当然什麽也想吃所以各叫上了一款岩心水~🔸<墨西哥鸡肉薄饼 - 中> 薄饼卖相相当诱人吸引墨西哥鸡肉配上融化芝士当中还有酸酸甜甜的番茄酱入口香脆松软味道十分不错😍🔹<蒜香忌廉烟肉意粉> 吃意粉来充饥就最好不过可惜呢款意粉不算突出意粉口感偏爽硬且淡还好有蒜香味加分🔸<焦糖忌廉吐司> 吐司必点之一口味面头撒上超香肉桂粉😍吐司面包每口外脆内软蘸上焦糖酱和忌廉非常夹不知爲何韩国忌廉特别香浓个人是非常喜欢不会腻好好吃🤤🔹<热鲜奶绿茶>绿茶浓度相当浓郁却不觉苦涩配上淡淡的鲜奶很好喝推喔👍🏻🔸<Iced  Americano>冰块太多完全冲淡了咖啡香个人觉得很普通有点失望😕🔹<总结>焦糖忌廉吐司值得大推~餐厅环境让人很舒服放松🤗🔅🔅🔅
🔅🔅🔅
有自家制保温瓶杯子购买
而且价钱相宜质素看似不错😃

除饮品和甜品外还设有意粉薄饼
带上胃食男友当然什麽也想吃
所以各叫上了一款岩心水~

<墨西哥鸡肉薄饼 - 中>
薄饼卖相相当诱人吸引
墨西哥鸡肉配上融化芝士
当中还有酸酸甜甜的番茄酱
入口香脆松软味道十分不错😍
墨西哥鸡肉薄饼(中)

<蒜香忌廉烟肉意粉>

冰块太多完全冲淡了咖啡香
个人觉得很普通有点失望😕
Iced  Americano

<总结>
焦糖忌廉吐司值得大推~
餐厅环境让人很舒服放松🤗
🔅🔅🔅
墨西哥鸡肉薄饼(中)
焦糖忌廉吐司
热鲜奶绿茶
2019-06-06 451 浏览
假期前夕又约咗朋友去the one睇戏, 趁有少少空档,周围搵下轻食. 商场超级市场的 food court 又唔啱心水, 加上座位唔舒服,所以决定放弃.OpenRice 搜寻商场有咩 cafe或者coffee shop。 竟然发现,之前系韩国帮衬过的Tom n Tom Coffee。 真系超级开心呀 !!! 呢间coffee shop喺韩国人气鼎盛 ,我们立即秒速飞奔去一楼。Tom & Tom coffee最出名就系厚多士。仲有唔同季节期间限定嘅特饮。柚子梳打& 水蜜桃冰茶🍑蜜糖芥末火腿芝士吐司厚多士烤得外脆内软, 内里配着香浓嘅车打芝士和 烟燻火腿。最重要系蜜糖芥末酱,微微的香辛味,和吐司简直是绝配。韩式芝士年糕即叫即焗,薄切年糕片+韩式辣椒酱。香香辣辣十分惹味, 加上大量嘅芝士制造完美嘅拉丝效果韩式烧牛肉薄饼最新推出嘅薄饼, 批皮十分香脆。白色红乾果蛋糕香甜嘅蛋糕 , 配上酸酸甜甜的红色乾果🍓🍒, 颜色嘅女孩子的最爱。而家喺呢到 买指定嘅食物就可以加15蚊配一杯三十蚊以下嘅饮品真是十分优惠。本来想试下最新推出嘅红豆抹茶吐司, 但太受欢迎, 已经售罄 下次一定要早点来, 试试这个期

Tom & Tom coffee最出名就系厚多士。
仲有唔同季节期间限定嘅特饮。

柚子梳打
& 水蜜桃冰茶🍑

蜜糖芥末火腿芝士吐司

厚多士烤得外脆内软, 内里配着香浓嘅车打芝士和 烟燻火腿。
最重要系蜜糖芥末酱,微微的香辛味,和吐司简直是绝配。

韩式芝士年糕
即叫即焗

韩式烧牛肉薄饼
最新推出嘅薄饼, 批皮十分香脆。

白色红乾果蛋糕

真是十分优惠。

本来想试下最新推出嘅红豆抹茶吐司, 但太受欢迎, 已经售罄
下次一定要早点来, 试试这个期间限定的吐司。

• 柚子梳打
  • 蜜糖芥末火腿芝士吐司
  • 韩式芝士年糕
2019-11-09 0 浏览
I love T&T as they have the taste of Korean cafe and also a wide range of Korean light eats. I brought my friend along tonight to their tst outlet to try out their pizza and toast. We ordered a few dishes: chicken pizza, garlic butter toasts and Korean cheese dumplings. the toast first arrived, which actually surprised us as the portion was big and we didn’t expect there will be cheese within the toast! It was delicious and the butter was melted perfectly on top as a layer, along with cheese as
the toast first arrived, which actually surprised us as the portion was big and we didn’t expect there will be cheese within the toast! It was delicious and the butter was melted perfectly on top as a layer, along with cheese as another.
when combined with tea, it makes a perfect afternoon tea haha 😆
the pizza then arrived - very delicious which lots of cheese, corn and chicken on top! The crust was crispy so less heavy and we managed to finish the whole of it.
last but not least was the dumpling 🥟 another tasty dish- big portion which again lots of cheese 🧀 on top! Overall, my favorite was the toast, will definitely come back just for it!
  • 墨西哥鸡肉薄饼
  • 芝士焗韩式饺子
第一次帮衬,平日加上呢个时势,无咩人,所以入左去。叫左蜂蜜芝士吐司同triple chocolate吐司~正常,味道ok。Triple chocolate~失望,比茶餐厅差。一攞上手系暖嘅,但明明系iced triple chocolate喎。搅动时,见到有一层水系朱古力同cream中间,而啲cream系高度美感都同之前睇食评有落差。饮落唔系好重朱古力味,但唔甜,可能同层水有关。唔知系咪用coupon关系,定系无涷朱古力底呢?环境同之前呢个位嘅cafe差唔多,座位唔多,因为梳化位系相对多,系舒服嘅。
第一次帮衬,平日加上呢个时势,无咩人,所以入左去。
叫左蜂蜜芝士吐司同triple chocolate
吐司~正常,味道ok。
饮落唔系好重朱古力味,但唔甜,可能同层水有关。
唔知系咪用coupon关系,定系无涷朱古力底呢?

2019-11-07
2019-11-07 15 浏览
行经尖沙咀 The One,突然之间想 Hea 下、休息一下,就来到这间韩式 Cafe 「TOM N TOMS COFFEE」Chill 下。呢间 Cafe 位於商场内,装修都几靓,楼底又够高,空间感十足,同朋友吹下水,或者一个人坐下都好适合。我点了一杯士多啤梨乳酪沙冰。感觉很 Fresh, 士多啤梨味道刚刚好,唔会太酸。再另点一份焦糖忌廉吐司。吐司系厚多士,切开有九件,焦糖味渗透整件吐司,十分入味,唔错。外脆内软,忌廉味香浓。肉桂粉够晒香。价钱唔贵,环境轻松。值得再试。

呢间 Cafe 位於商场内,

外脆内软,忌廉味香浓。肉桂粉够晒香。

价钱唔贵,环境轻松。值得再试。
2019-11-05 7 浏览
Starbucks say no ! Pacific Coffee say no! 在尖沙咀可以考虑下韩国咖啡店 Tom n toms coffee 系韩国名气高的连锁咖啡店~招牌多士有咸有甜,最多人推荐-蜜糖芝士多士,听来又咸又甜咁, 外脆内软的厚多士配上几款不同的芝士已经好吸引,一点点蜜糖甜让味道多加一点变化面包控的我不知不觉已经食晒成份多士! 咖啡店位置系 the one都好方便,如果想饮咖啡食d轻食,同朋友行街行到攰想抖下都系一个好选择

面包控的我不知不觉已经食晒成份多士!

2019-10-31 63 浏览
再一次光顾Tom and tom, 感觉依然好似返咗韩国咁, 记得以前喺韩国工作, 都系成日去类似呢类型嘅coffee shop chill下。今次试下呢度嘅招牌汤姆冰乐, 系用家乐氏三重黑朱古力制成, 另外仲有大受欢迎嘅 焦糖脆, 令到成杯饮品集味道,口感,卖相於一身。另外我点做一个蓝莓松饼, 呢个松饼 同啱啱嗌个杯嘢饮系一款绝配, 甜甜地里面真系有 蓝莓! 呢个松饼系真材实料!就系咁,又度过咗一个悠闲 嘅下午, 充满能量继续工作。
就系咁,又度过咗一个悠闲 嘅下午, 充满能量继续工作。
2019-10-29
2019-10-24 82 浏览
早前一个人搵下午茶时,系The One无意中搵到呢间韩式coffee,一试就爱上,大推呢间韩式cafe~所以第二日又带埋朋友仔一齐去食爱上蜂蜜蒜泥吐司($50),本身个人超喜欢食蒜蓉包,但呢个吐司除左系好香蒜泥味之外,包又软熟,中间再加左d蜂蜜甜甜地,成个吐司好夹,一个人都可以吃光光。当然朋友去食一个吐司未必够饱,所以另外都叫左个黑松露杂菌薄饼($55),都是我的最爱,黑松露香,加上菇粒,饼底好薄好脆。由於好肚饿嘅关系再叫多咗个焗肉酱意粉,味道都不错,面头铺了满满的芝士。食哂三样食物再加两杯野饮都好饱了,几中意佢份量唔算太多,岩哂女仔可以试唔同野食

2019-10-18 98 浏览
行街行到好攰,同友人经过The One,记得一楼有间未曾接触过的韩国咖啡店 Tom n Toms Coffee,就进了店铺找个位置叹美食休息下。 店内位置不少,装修走文青的风格,见玻璃柜内有冬甩蛋糕,餐厅又有不少款多士选择已经食指大动。同友人三人商议好後就点了朱古力忌廉吐司,蜂蜜蒜泥吐司,果仁奶油夹心冬甩,冻鲜奶绿茶,冻甘薯鲜奶等等。两款吐司即叫即焗,好味度爆灯,其中朱古力忌廉吐司的忌廉又多又轻身,食完後不会有过腻的感觉,而蜂蜜蒜泥吐司的蒜味超浓,食完会令人再想食多一粒,至於冬甩的夹心注满在内超美味。另外,甘薯鲜奶中的甘薯味好突出,似在食了整个甘薯,至於鲜奶绿茶问了友人意见亦说不错。整体而言,这间咖啡店地方大,食物美味,又坐得好舒服自在,比其他连锁咖啡店更好,值得推荐一下。
2019-10-17 53 浏览
呢间tom n tom coffee位於the one,采用落地大玻璃,自然光线十分充足,有室内室外既位置,亦有小高枱,系呢个过一个轻松既下午,真系好舒服!白色红乾果蛋糕呢个蛋糕🍰好网红打卡嘅感觉,有乾果铺满白色的蛋糕面,梅红色,蛋糕亦十分松软,有多层感觉!焦糖忌廉吐司🍞 $55上枱已切成九等份,会一旧都充满着焦糖浆同和忌廉,细细旧好方便食,好食过台式个个多士好多意式牛肉蕃茄薄饼 中size $50呢个pizza是一个薄批,批底非常脆口,蕃茄味劲浓厚,芝士布满pizza面,而且是半溶状态,平时唔锺意食厚批嘅我对住呢一个真系停唔到口!水蜜桃冰茶味道十分清新,冰茶更可以中和甜品的甜味,消暑解渴呢接骨木花比较少地方有,令伯爵茶味道更加突出依家做紧既特饮

白色红乾果蛋糕

焦糖忌廉吐司🍞 $55

意式牛肉蕃茄薄饼 中size $50

接骨木花比较少地方有,令伯爵茶味道更加突出

依家做紧既特饮
2019-10-14 56 浏览
商场无乜人,行完街见到cafe有空位,谂住坐低歇下饮杯咖啡。我地买左—人—杯饮品,本身朋友行街时买左—球雪糕食紧,职员见到就叫我地唔准食外来野,系咁望住我地,我地知系cafe规矩,所以都攞住杯咖啡走左。我地走时系无客等枱,反而有好几张吉枱。其实我地唔系空占座位,食嘅野cafe又无卖。职员叫我地唔准食,但佢明明见到系雪糕会溶,变相系赶客走。 我明食客应该守规矩,但呢种做生意既手法实在太不近人情,令人唔想再帮衬。
2019-09-28 97 浏览
今日去左尖沙咀买礼物比朋友庆祝生日,经过the one即刻谂起有间韩式cafe我一向都好钟意。今日一人行黎到tom & toms,我叫左几款食物试下啦。我叫左一杯红豆latte,红豆味好突出。入口豆香丰富好香浓,豆味香浓,奶香好滑溜,入口幼滑。奶底好浓,夹上豆味,非常满足。我叫左韩式热狗,大量肉酱和芝士,入口好惹味,肠仔好juicy,加上咸香芝士。我叫左韩式饺子,大量芝士和蕃茄酱,茄味重,饺子好软绵,肉馅好丰富。
2019-09-21 115 浏览
晚餐.光顾过几次Tom N Toms但都只是试了饮品这次试一试热食.1) 黑松露酱杂菌薄饼薄饼是薄底的烤得刚刚好 不会太硬太燶黑松露酱很香 不怕味道太浓烈上面铺了满满的芝士和杂菌一份两人吃 份量刚刚好.2) 蕃茄芝士牛角包这是个超出预期的牛角包馅料虽然简单可是牛角包烤得刚刚好暖暖的而且外皮带点脆脆的非常美味.3) 芝士焗韩式饺子想不到饺子也可以这样烹调虽然是焗但饺子还是软身的不过酱汁有点辣不吃辣的人要注意了.4) 左:接骨木花伯爵茶 右:蜂蜜美式有气咖啡接骨木花伯爵茶喝过了几次味道真的很喜欢蜂蜜美式有气咖啡则是第一次试气只是刚开始时有之後便没有了喝起来就是有点甜的美式咖啡不算太特别但味道是颇易入口的
光顾过几次Tom N Toms
但都只是试了饮品