朋友介绍科学园好多餐厅都PET FRIENDLY, 而且泊车容易, 好适合带2 位主子去。於是我哋一到周末就带埋2 只狗狗去科学园O既Tom Bar & Grill用餐, 贪佢哋户外位望住海, 好舒服。LUNCH MENU 会转的。香煎石斑鱼配青胡椒汁配意粉 - 第一次食青胡椒汁, CREAM CREAM 地但有粒粒胡椒碎, 好得意! 用黎配意粉, 唔会好腻。石斑块有2 大块, 肉质系实O既, 不错! 香煎龙利柳配柠檬牛油汁 - 因为牛油汁O既关系, 放耐咗油系会分离O既, 除咗卖相冇咁靓, 系冇影响味道O既! 龙利柳有2 大块, 呢个普普通通. 下次可以试其他。瑞士汁乾炒牛河 - 呢个有D 惊喜, 唔太油, 好味! 牛肉都入味! 可以一试呀! 户外位环境几好, 不过就比较难D 叫职员, 大部份都系要行去餐厅门口先搵到佢哋。另外, 户外位地下有D 污糟, 可以再清洁一下。

LUNCH MENU 会转的。

香煎石斑鱼配青胡椒汁

香煎龙利柳配柠檬牛油汁

瑞士汁乾炒牛河

另外, 户外位地下有D 污糟, 可以再清洁一下。
2020-09-26
香煎石斑鱼配青胡椒汁
香煎龙利柳配柠檬牛油汁
瑞士汁乾炒牛河
2020-10-17 0 浏览
The food was very salty, but the service was even worse. Will never come to this restaurant again.The waitress just ignores you. Guess what did the waiter say when it starts to rain? “ It’s just drizzling.” And all your food and belongings all got wet.

2020-10-15
2020-10-14 0 浏览
系追月夜本来想到沙田求其搵间餐厅,但中秋节当晚我都冇赏月,所以就想嚟到呢间餐厅,坐喺室外赏月兼享用晚餐 !当日好多人,冇令我失望等咗半个钟就等到室外位置个月亮又圆又大,加上美酒美食衬托!愉快地渡过追月夜佳节夜想食好啲,点左个龙虾🦞河粉虽然龙虾嘅味道同埋个面唔融合一齐,但系整体上,都唔差,至於pizza冇特别出色,但由於美景当前所有嘢都觉得好美好愿大家都享受宁静嘅环境,户外嘅清新!人月两团圆,知足常乐
个月亮又圆又大,加上美酒美食衬托!愉快地渡过追月夜

佳节夜想食好啲,点左个龙虾🦞河粉

愿大家都享受宁静嘅环境,户外嘅清新!

人月两团圆,知足常乐
2020-10-03 42 浏览
1.订位:早半个月前订左2人位 讲左要望到海景.去到门口 都冇人问我地有冇订位 不停俾间外拎位既客人打尖 我再出声我订左6点留左睇海景位 结果同我讲留左入面俾你 我话下 留晒message都冇安排到? 好彩有客人系海边既bar枱离开 先有位2.餐饮服务收好晒上一个客人既餐碟後 枱都冇抹就安排上座 放低餐牌就走左去 枱上有枝水但冇杯 问佢拎叫我等下就冇左件事睇好餐牌落order 都系同一个情况 嗌左3次落单先有人落 落晒单 而且好快上菜-顶级安格斯肉眼扒 五成熟-芝士焗田螺-辣肉肠pizza-生蚝set(6只)-德国香肠拼盘-一杯健力士啤酒-一杯peach the party一开始上左杯啤酒 够冻但淡而冇味 完全冇啤酒既味道同感觉 另一杯cocktail得个甜味 毫冇酒味 心知不妙再黎 好快上左头三样菜(由落单到上菜 唔够5分钟)全部菜式都系唔热!!!上菜时 侍应好心急一下放低晒所有野 结果扒上面既蕃茄仔跌左落地 话会补返俾我地 当然最後都冇啦!牛扒👉🏿叫五成 上菜系二成 咬唔开 中间一大旧肥膏芝士焗田螺👉🏿够味 碟热 个薯蓉唔热辣肉肠pizza👉🏿似买现成焗返熟 但都系唔热食到咁上下
1.订位:

早半个月前订左2人位 讲左要望到海景.

2.餐饮服务

-顶级安格斯肉眼扒 五成熟
-芝士焗田螺
-辣肉肠pizza
-生蚝set(6只)
-德国香肠拼盘
-一杯健力士啤酒
-一杯peach the party

全部菜式都系唔热!!!

牛扒👉🏿叫五成 上菜系二成 咬唔开 中间一大旧肥膏
芝士焗田螺👉🏿够味 碟热 个薯蓉唔热
辣肉肠pizza👉🏿似买现成焗返熟 但都系唔热

食到咁上下 被告知餐厅今日冇生蚝卖 一间西餐厅但冇生蚝🦪😂?都唔紧要 取消佢

之後上德国肠拼盘 都系唔热 我顺面叫佢整返熟块牛扒 整热个田螺 整好望到侍应拎住扮牛扒周围走 返入厨房先再问 先成功咁拎返俾我地 呢啲情况系其他客人身上都出现过 例如食物唔知属於边枱客 叫侍应冇人理 服务态度太差

去到埋单 个生蚝set明明同我讲今日餐厅冇生蚝 但佢冇帮我取消单 幸好自己有睇单 否则299就落入佢地袋

环境:

以为自己去左茶记 侍应唔识得安排客人就座 有位既时候会大声嗌几号枱几多位客人 完全唔似西餐厅会有既环境 气氛 食食下有客人既狗痾屎落地下 不停人会穿梭背後

总括黎讲 黎餐饭$1142 系完全唔值 咁就破坏左一餐生日饭 要知道既系普通既一间西餐厅都会比佢更出色 一张相我都冇影低就知有几差
2020-08-24 645 浏览
昨午户外活动途经科学园停下来食个午餐,餐厅环境算是大,不过也有点历史了,份量标准五成牛扒有点像七成,胜在牛味香浓,午餐包一杯餐饮,如果有个餐汤个人感觉会好点点,大虾沙律,沙律菜爽脆可口。$98 冻饮加 $3$175 冻饮加 $3还没有来得设影餐牌,个男人没有问就攞走了😅

$98 冻饮加 $3

$175 冻饮加 $3

还没有来得设影餐牌,个男人没有问就攞走了😅
2020-08-23
2020-08-09 522 浏览
疫情关系,无得去旅行,趁今日有嘢做出咗去,顺便去科学园食个lunch🌱😌 自从疫情开始左,次次都系叫外卖返屋企食,真系好耐都未试过堂食啦。入到餐厅职员帮我地量体温,科学园嗰度环境清幽,冇咩人,空气清新啲,所以喺嗰度食嘢都放心d食咗个lunch set,系意大利云吞三文鱼配菠菜😍好好味😋超级开胃,酱汁同云吞好夹,Like👍🏻🥩都好好食,块steak 煮得啱啱好,够晒大份抵食😂其实喺疫情底下,见到其他餐厅冇开,呢间餐厅仲照常营业,嘢食唔差,希望佢可以撑到成个疫情完为止啦,加油💪🏻

唔记得叫咩名

🥩都好好食,块steak 煮得啱啱好,够晒大份抵食😂
都系唔记得咗咩名

2020-08-01
唔记得叫咩名
2020-07-11 429 浏览
呢间餐厅食物真系超级麻麻完全唔会觉得好食生蚝无生蚝个鲜味炒金边粉成饼野咁炒蒜蓉菜心 无咩蒜容味辣凤爪叫可以接受另外价钱方面略贵人手不足 无服务可言环境系值得一赞 海景可免则免
呢间餐厅食物真系超级麻麻
人手不足 无服务可言
环境系值得一赞 海景
可免则免
2020-07-10
由於地点关系,根本不会无客,但我就对餐厅作出负评,不会再去,餐厅店内枱相隔很近,但餐牌价钱是贵,餐牌多选择,但食物就真系好一般。餐厅无招呼,无礼貌,无笑容,原先渣车来到,是因为有个好环境,但实在失望,点生蚝,又建议晤好指定点边款,话因为晤知有无货,建议点生蚝并盘,其实就系想做少d嘢,上菜无次序,点3份生蚝并盘,点知黎哂主菜都未有生蚝,晤好讲换碟,连收碟既人都无,睇到又晤收,我真系觉得如此的差,d食物好一般,收得价钱贵,但同茶餐厅无咩分别。

上礼拜同同事踩单车到科学园 揾左间餐厅填下个肚😋Tom Bar & Grill 设有露天座位 对正海景 单车径 不过宜家天气真系好热😖都系坐番入去凉下冷气先🤫食物质素中上 但呢间餐厅都几常有漏单情况 要改善下.👉🏻香煎鸡扒配车莎汁($128)车莎汁味道似蕃茄汁 酸酸甜甜 鸡扒份量好多 有两大块 肉质都嫩😚而且食得出有柠檬香味 调味方面几出色!.👉🏻巴马火腿蓝芝士蜜桃沙律($78)巴马火腿肉质柔软 咸度适中蓝芝士味道偏咸 自己本身唔系太中意蓝芝士所以都比唔到太多评价~几片面包有啲亁身沙律同蜜桃个配搭都几fresh🤤———————————————Tom Bar & Grill沙田白石角香港科学园科技大道东16E号海滨大楼二座地下S088-S089 号

👉🏻香煎鸡扒配车莎汁($128)
车莎汁味道似蕃茄汁 酸酸甜甜
鸡扒份量好多 有两大块
肉质都嫩😚而且食得出有柠檬香味
调味方面几出色!
👉🏻巴马火腿蓝芝士蜜桃沙律($78)
巴马火腿肉质柔软 咸度适中
蓝芝士味道偏咸
自己本身唔系太中意蓝芝士
所以都比唔到太多评价~
几片面包有啲亁身
沙律同蜜桃个配搭都几fresh🤤
———————————————
Tom Bar & Grill
2020-05-15
2020-05-05 717 浏览
庆祝老公生日晚饭,我搵间近屋企又有d气氛既餐厅我地拣左坐室外,凉凉地好舒服又有浪漫气氛我地拣左一个dinner set(有沙律+主菜+餐饮+甜品$378)主菜拣左大虾,另外再加一份10oz肉眼($308)同煎鹅肝($158),全部都好好味,爬文见有人话服务态度差,我觉得好ok喎,好friendly,因为老公唔食甜野,我叫佢系dinner set个甜品写happy birthday,唔另外嗌蛋糕都冇问题,侍应好好,环境又靓,好适合庆祝生日啊食完饭行下海滨吹下海风,好满足
庆祝老公生日晚饭,我搵间近屋企又有d气氛既餐厅

我地拣左坐室外,凉凉地好舒服又有浪漫气氛
食完饭行下海滨吹下海风,好满足

煎鹅肝
美国肉眼扒
庆祝纪念
煎鹅肝
美国肉眼扒
  • 鹅肝
2020-05-01 657 浏览
搬左入白石角两个月,不断试附近餐厅,呢间最好食。一百蚊唔洗,环境又好,真系性价比非常好。首选炒面同青咖喱,炒面成个都好脆好香口,青咖喱好香,餸饭一流,而家一星期嚟至少两次。
2020-05-01
  • 青咖喱
  • 炒面
2020-04-26 510 浏览
星期日下午,两位,人不算太多,但刚满座,有两张枱看似刚离座,门口职员甲行过,问有冇两位,佢好似唔多想理我地咁,可能我地咗住佢做野,叫我等等话执紧枱,转头行咗去做自己野。等咗阵见唔对路,职员乙行过,问佢两位有冇枱,系咪要登记,呢位直头当我地透明,望都唔望我,又话等等,转头去咗第张枱落单。再等阵职员甲行过,再问佢点,好似啱啱见面咁,又话等阵执紧枱,终於肯攞支笔出嚟写张飞俾我。顶,好似成个科学园得佢一间有野食咁。即走。完。
2020-03-05 843 浏览
我1月中已经见到有卖广告。希望情人节食餐好既,点知系恶梦既开始。由早大半个月前订位,已经讲好左需要窗口位,但当我准时到达既时候,带位既待应竟然带左我穿过侧门,去到另一边食,劲无情调,但当时大厅系仲有位,甚至walk-in既都有位坐正厅。原全唔知佢系点样安排。到野食喇,头盘都算正常,之後去到蟹竟然话卖哂喂大佬,我早一个月订位,洗湿左个头先话只蟹卖哂,你地厨房唔系应该预好人流几多人订位 而订好食材架咩?最後话换两只虾好唔好?咁唔得都要得啦。一只大蟹换两只鼻屎咁大既虾,我影左相。个份量少到冇朋友,好心冇料冇经验唔好做大餐。情人节比你咁搞一搞都冇哂mood。之後main,一个拣左牛扒,一个拣龙虾牛扒都叫入到口,只龙虾d肉霉到发慌。上菜又慢 催左几次 带位混乱人手严重不足 野食又冻 成间铺不知所谓大家真系唔好再去 贴钱买难受平时都唔会写食评我第一篇食评都要骂爆你成间铺差到冇朋友
我1月中已经见到有卖广告。
希望情人节食餐好既,
点知系恶梦既开始。
由早大半个月前订位,
已经讲好左需要窗口位,
但当我准时到达既时候,
带位既待应竟然带左我穿过侧门,
去到另一边食,劲无情调,
但当时大厅系仲有位,
甚至walk-in既都有位坐正厅。

原全唔知佢系点样安排。

到野食喇,头盘都算正常,
之後去到蟹竟然话卖哂
喂大佬,我早一个月订位,
最後话换两只虾好唔好?咁唔得都要得啦。
一只大蟹换两只鼻屎咁大既虾,我影左相。
个份量少到冇朋友,
好心冇料冇经验唔好做大餐。
情人节比你咁搞一搞都冇哂mood。

之後main,一个拣左牛扒,一个拣龙虾
牛扒都叫入到口,只龙虾d肉霉到发慌。
上菜又慢 催左几次 带位混乱

2020-02-14
庆祝纪念
情人节
2020-02-27 475 浏览
情人节套餐 $688一位 价钱不是问题 头盘 三文鱼他他酱 阵味怪怪的 好大阵腥臭味牛油扇贝正常 味道不过不失 不过冻既餸与餸之间 隔成半个钟至45分锺先上一碟 失败!盐焗面包蟹 正常 不过都系冻到冰咁 食落都知摆好耐先上菜 问侍应 一个推一个 都系无人理 话要搵问 跟开你果个侍应黎招呼黎 红酒炖牛肋骨 d肉林到 一个点 完全系无牙都食到 好似拎黎煲汤d肉咁 仲要散晒个龙虾 无肉 仲要 梅既 整到龙虾蓉咁 忍无可忍 食唔落 甜品都唔食直接埋单走 下不为例! 埋单都仲可以计错数 有比订金 同佢讲左 都可以无扣返就咁计数 埋张单都要得成4个字系门口吹风 ......
情人节套餐 $688一位
价钱不是问题
头盘 三文鱼他他酱 阵味怪怪的 好大阵腥臭味
牛油扇贝正常 味道不过不失 不过冻既
餸与餸之间 隔成半个钟至45分锺先上一碟 失败!
个龙虾 无肉 仲要 梅既 整到龙虾蓉咁

唔想有下一个受害者! 所以上嚟 写一写希望大家唔好中伏! 五个人谂住喺海边环境好啲食餐好嘅 点知 点样食物里面有一样系直情大家食完都觉得想呕! 其他食物都冇一样好食嘅! 食完埋单五百几六百蚊 都唔紧要 你畀返啲食得落口嘅嘢 食得饱嘅嘢畀人啦! 仲要加一收费服务又差! 真系冇下次! 真系唔想有下一个受害者所以 呢次系我第一次上嚟写劣评! 食完嗰餐五个人都冇一个系饱 最终去咗subway 买个包食先至饱! 好耐未试过咁惨食餐咁嘅饭…………