2024-08-28 327 浏览
The Victuals,我已經黎咗四五次,每次都覺得佢哋嘅服務態度超級好👍,而且菜式都好有心思💖,每一道都準備得好精緻。特別係佢哋嘅招牌菜dry aged beef🥩,肉質鮮嫩多汁,味道豐富,真係食過仲想再食!仲有一樣菜式係鵪鶉,每次食都有驚喜🎉,調味同烹調技巧真係一流。佢哋中午嘅set lunch價錢都幾合理👌,所以平時想食得好啲,又唔想花太多錢,真係可以考慮去The Victuals。我每次去都覺得好滿足😊,真心希望大家都可以試下,多啲支持佢哋。如果你鍾意新鮮出爐嘅美食,又或者想同三五知己享受一個悠閒嘅午餐,記得考慮下The Victuals啊!

• Scallion & Rice Puff Toothfish Terrin
  • Sous Vide 24 hr Iberico Pork Rack
  • Chicken Golumpki
  • 30 Days Dry Aged MB2+AUST 36 SOUTH Stirploin 300G
2024-08-24 347 浏览
生日慶祝一流,service都好好,嘢食又好食今次食咗5 course set加散叫,service好好,會留意住你食完幫你拎走再自動上下一道菜,全程坐等食就可以,由於今次係生日飯,我係open rice備註揀咗生日,佢好識做咁係最後嘅dessert幫我加左Happy Birthday,原本仲擔心我無同啲staff講,可能佢哋會冇寫,點知有,好細心~😍而且staff會係你食每道菜前都會同你介紹吓道菜嘅材料同烹調方式,好有心👏🏻嘢食嘅質素真係好高汁!因為餐廳慶祝2週年,揀5 course set就會送個凍鵝肝,味濃軟滑,前菜已經咁有驚喜,令我期待佢後面嘅食物,果然冇令我失望,無論係pork roll,飯,湯,甜品都令我成餐飯食得好enjoy~我哋揀咗龍蝦湯,飲得出入面有加膏一齊煮,真係好有心思!真係推薦大家要嚟試吓
生日慶祝一流,service都好好,嘢食又好食
2024-08-21
庆祝纪念
生日
  • 14 Days Chicken Oil Aged 'Omaha' Beef Tongue
  • The Victuals Tiramisu
2024-05-23 1207 浏览
灣仔每次約親朋友食飯,都會睇下有咩餐廳試下。今次朋友搵到一間 fusion 西餐呢幾日落住雨,我地前菜同時叫咗湯,湯係喇沙,味道幾特別主菜分別點咗個虎蝦魷魚Penne同紅酒燴和牛牛面頰。Penne配上明太子醬汁唔太溜,蝦、帶子同魷魚嘅量都好多,份量都幾大,食完已經好飽。至於紅酒燴和牛牛面頰,雖然係朋友點,但我都痴左嚟食😋不過呢個和牛牛面頰就比較蘇,口感有少少似牛舌(之前未食過),我自己就唔太喜歡最後甜品方面,我哋大家都點一樣,但唔記得係咩黎好似係芝士奶凍?但無論外貌同味道都非常之岀色,份量少少啱啱好環境方面我覺得happy hours 都係唔錯,下次試下晚飯

呢幾日落住雨,我地前菜同時叫咗湯,湯係喇沙,味道幾特別

最後甜品方面,我哋大家都點一樣,但唔記得係咩黎

2024-05-16 1060 浏览
朋友提前和我慶祝生日,我在公司附近看到一家牛排餐廳,於是上網查看了環境和評論,感覺不錯就預訂了前往,心態是想試試看。在套餐選擇方面有四個選項:- 4 course light set 588- 4 course set 628- 5 course set 727- 6 course set 828我選擇了4 course set。我點了一道頭盤,一碗湯,一道主菜,和一份甜點。選擇了昆布汁底的帶子作為頭盤,在上菜時他們重新加熱了盤子,讓人感到用心。湯品選擇了龍蝦湯,非常濃郁美味,我本身很喜歡龍蝦湯,覺得這個湯非常出色。主菜我升級了熟成牛排,30天乾式熟成的極上牛排,做得很出色,肉質完全無渣滓,我點了medium熟,非常美味。在甜點上我們選擇了Tiramisu,這個甜點水準很高,我們覺得是廚藝高超的代表作,如果去這家餐廳一定要嚐試Tiramisu。從頭盤到主菜,整餐都表現得很出色,下次朋友聚會時我們一定會再選擇這家餐廳。

在套餐選擇方面有四個選項:
- 4 course light set 588
- 4 course set 628
- 5 course set 727
- 6 course set 828

我選擇了4 course set。
我點了一道頭盤,一碗湯,一道主菜,和一份甜點。

2024-05-14
庆祝纪念
生日
2024-02-28 1307 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯又到左DININGCITY新一期嘅HK RESTAURANT WEEK,即日起到3月24號,係DININGCITY網站預約餐廳,可以用優惠價錢預約到超過280+間餐廳。我今次就到訪位於灣仔嘅新派法國菜「The Victuals」,大廚喺多國餐廳住職過,所以菜式可以保留傳統又有嶄新嘅方式呈現。The VictualsSIX COURSE TASTING MENUThe Victuals' Pulled Pork Roll Citrus Gel, Ice Plant, Lime Provencal用咗蛋捲嘅方式去設計呢度菜,面頭紅色嘅係醃咗嘅節瓜,內餡則用上雲耳和帶少許辣味手撕豬,而醬汁就用上柑桔醬,充滿東南亞嘅特色。15 Days Dry Aged Quail Legs (2 pcs)一睇細細隻就知道係妙齡鵪鶉,用咗15日去乾式熟成,最後加上雞油去烤製,你哋睇吓啲肉質就知幾嫩。Tomato Lobster Soup橙紅色嘅湯身其實係蕃茄底嘅龍蝦湯,帶少少蕃茄嘅酸甜味,飲完都唔會覺得太濃和膩。Chicken Ragu with Poache

The Victuals
SIX COURSE TASTING MENU

Tomato Lobster Soup

白色嘅其實係蘭王蛋整成嘅流心蛋,切開可以見到橙紅色嘅蛋漿。面頭用左枝竹打成嘅foam,配搭底層炸到香脆嘅薯仔雀巢,整體口感非常豐富。

30 Days Dry Aged "Caviness" Prime Striploin 150g (+$128)
用左30日熟成嘅Striploin,有濃厚嘅肉汁同均勻嘅脂肪比例,口感亦都軟腍又多肉汁。

30 Days Sage Butter Aged Kumamoto Pork Collar
豚肉熟成就真係好少見。相當厚身嘅熊本豚肉扒,用左Sage和牛油醃製再香煎,同樣口感軟腍又有脂肪嘅香味。

White Chocolate Dome
由白朱古力製成嘅脆餅,灑上檸檬香草忌廉、蘋果肉和柚子醬,充滿香草味,夠晒清新。

The Victuals' Tiramisu + $88
提拉米蘇外層有一片片杏仁脆餅,內層係幼滑又有酒香,配搭旁邊嘅朱古力塊帶返少少苦澀味出嚟。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

The Victuals (灣仔)
灣仔軒尼詩道99號彰顯大廈3樓

2024-02-20 1020 浏览
是日午餐雖然未有訂位,但仍有數張吉枱。二人各自點選紅菜頭芝士忌廉湯和黑醋沙律。忌廉湯綿滑帶紅菜頭芝士味,沒有太多草青味。沙律的菜蔬清新爽脆。主菜各自點了烤豬頸肉和羊肩肉配辣根汁。豬頸肉以厚切上碟,肉質有咬口而不會太重油脂。芥末醬味溫和而不是英式芥未的入口剌鼻。羊肩肉軟腍可口,外面鋪上一層香草醬,但不太感受到香料味,略為失色。幸好羊肩肉羊騷味不重,怕吃羊肉的人也可以嘗試。碟上有一件以薯蓉製成,外型和質感都似蛋糕的配菜,比較特別。這間餐廳愛以芥蘭苗作伴碟,可以算是加入中國菜特色。甜品點選了蛋糕,都是一款套餐常設甜品,沒有甚麼特色。加$10配咖啡或茶。咖啡特別熱,絕無微暖溫吞的感覺。咖啡味道偏苦味,正是不同咖啡味道各有所愛。服務周道。整體上是一頓滿意的午餐。
是日午餐雖然未有訂位,但仍有數張吉枱。

服務周道。整體上是一頓滿意的午餐。
2024-02-20
又到聖誕🎄又到聖誕🎄話咁快又到聖誕🎄我諗好多男生都諗緊book 咩餐廳好🍽️ Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️即刻幫下你 依間西餐既環境 氣氛 服務同野食都無得頂💑我諗book依間 應該可以順利過到依個聖誕🎄必試: 45 days Dry Aged Prime T-bone 🐮 The Victuals Tiramisu 🍰 是但總結: 環境 氣氛 服務同野食都100分💯 價錢唔平但值 絕對係dating慶祝既選擇💑🍽️是但食評🌟💬✰環境😍 裝潢同服務都一流😍裝潢唔錯 有種高級既感覺🥂以木色同黑色為主 型格現代感重🌳⚫️成個環境企理 都寬敞🪑侍應服務一流 由前菜到甜品都會遂樣介紹🎩又會問返你感想餐廳音樂都好舒服🎵啱哂拍拖黎豪一次每樣野都見到有落心思 值得😍✰Atlantic Red Crab Linguine 大西洋紅蟹扁意粉 🦀 ($258) 海量蟹肉 超鮮味😋海量蟹肉 無蟹殼🦀每一啖都食到蟹肉既鮮味闊條麵煮得剛剛好 好掛汁好香冬陰公味 入囗唔會好刺激食得出個心思😍✰45 days Dry Aged Prime T-bone 🐮 ($1780) 肉味大爆發 食左食隻牛咁😍去果日冇晒ri

是但食評🌟💬

去果日冇晒rib eye
唯有叫T-bone 本來都幾擔心得骨冇肉🦴
但估唔到會咁大份 咁多肉
侍應介紹會有blue cheese 味同臘肉味🧀
,但我就唔係好食到blue cheese 味,但近脂肪位係有芝士嘅感覺
邊邊位係有d臘肉feel 幾有趣
牛排煎得好香 剛剛好 大滿足🐮
配角嘅薯條同mashed photos 都好出色
幼薯條香脆唔油🍟
mashed potato好rich 綿密到有d彈性🥔
加埋個牛一齊食 真係好正😍

✰The Victuals Tiramisu 🍰 ($158) fluffy 有層次 2023年食過最好食既Tiramisu😍
The Victuals Tiramisu

2023-12-20
Atlantic Red Crab Linguine
45 days Dry Aged Prime T-bone
The Victuals Tiramisu
次次去灣仔食野都好有驚喜😼,今次去左間法國餐廳 - The Virtuals食晚餐🍽️,燈光暗暗地有氣氛,座位闊落坐得舒服。每道菜式都用心精緻,味道亦出色,好岩慶祝生日同紀念日🥂。-5-COURSE SET $788/each-👉🏻Appetizer:✨Dry Aged Beef Consommé牛清湯有驚艷到,牛味好濃郁但飲落又夠清甜☺️!Ravioli個皮薄得黎帶點口感,入面係牛肉蘑菇,好足料,肉味好香仲有肉汁🤩。✨Chicken Ragu with Poached Japan Orchid Egg店員同我介紹呢道菜嘅時候,已經感受到廚師製作嘅用心👏🏻。菜式做左鳥巢造型,好別致~ 水波蛋用左橙紅色蛋黃嘅日本蘭黃蛋,蛋味香濃。面頭淋左artichoke foam,幾香煙燻味夠特別😛。蛋下面係香煎過嘅雞肉,肉質嫩滑。最底係炸薯絲,金黃香脆。成個組合好完美好match!-👉🏻Main:✨Pan Seared Bacon Monkfish鮟鱇魚口感緊實,入口滑溜。本身味道較淡所以外層包左煙肉,配上百里香醬汁,令味道昇華。旁邊仲有塊粟米可樂餅,呢個真係超好味,炸衣好香脆,入面粟米味超濃,推薦😋❤️
5-COURSE SET $788/each

👉🏻Appetizer:
✨Dry Aged Beef Consommé

👉🏻Main:
✨Pan Seared Bacon Monkfish
鮟鱇魚口感緊實,入口滑溜。本身味道較淡所以外層包左煙肉,配上百里香醬汁,令味道昇華。旁邊仲有塊粟米可樂餅,呢個真係超好味,炸衣好香脆,入面粟米味超濃,推薦😋❤️!!

✨"Swift" Prime Striploin 200g
西冷牛扒經過30日熟成🥩,外層水份被抽乾,帶點咸香,味道好特別。切開入面仲係好粉嫩,牛味好重,一定要試下🥰!

👉🏻Dessert:
✨The Victuals' Tiramisu
Tiramisu咖啡味較突出,有淡淡酒香。切開底部有少少朱古力流心,側邊有杏仁海鹽脆餅,好多杏仁好正~~ 仲有抽乾左嘅朱古力,冇咁甜,朱古力味好濃🍫。
2023-11-03 513 浏览
灣仔除咗係世界嘅中心,仲係美食天堂😇 你估佢唔到架,普通商業大廈入面都可以卧虎藏龍,俾我搵到間高質法國菜 The Victuals 🇫🇷►Dry Aged Beef Consommé用Dry Aged Beef整清湯味道香濃,但完全唔油膩;牛肉蘑菇Ravioli用餃子皮,皮超薄幾有新意,啖啖肉香,appetizer食呢啲正呀 😋►Chicken Ragu with Poached Japan Orchid Egg日本蘭王蛋+日本雞已經夠好食🐥 配香噴噴黑松露Sesame Mayo+脆卜卜薯仔絲鳥巢多重滋味!蛋上嘅 Artichoke Foam有煙燻味又幾得意►Pan Seared Bacon Monkfish鮟鱇魚口感彈牙實在,用 Bacon卷住煎焗,油香滲哂落魚到🐟 點Thyme Sauce清清地,配菜粟米可樂餅好正,食固體粟米湯咁非常香濃 🌽►"Swift" Prime Striploin 200g頂級西冷牛扒經過30日熟成後,比較乾身口感實在,油脂香亦更加突出🥩 牛牛邊位仲有少少芝士味,入口即融超正必食 🤯►The Victuals' Tiramisu Tiramisu有少少朱古

►Dry Aged Beef Consommé

►Pan Seared Bacon Monkfish

►"Swift" Prime Striploin 200g

►The Victuals' Tiramisu
Tiramisu有少少朱古力流心,杏仁海鹽脆餅有Feel,但配左少少抽乾左空氣嘅朱古力,口感幾得意 🍫

5-COURSE SET $788/each,WINE PAIRING +$288-468,價錢正常,質素唔錯我會再食!
2023-10-29 2438 浏览
Victuals位於灣仔商廈,主打食熟成牛肉門口有個賣酒區,右邊就係餐廳餐廳感覺都好高雅,走新古典風,以木同金屬為主調!角落有個熟成櫃,放曬餐廳自家熟成嘅牛肉頭盤係【Waldorf Salad】係好清新嘅青蘋果西芹頭沙律酸酸甜甜,好開胃,配焦糖杏仁脆片好香脆!【Dry Aged French Onion Soup】用Dry aged 牛肉熬製湯底香濃牛肉味同洋蔥嘅甜味非常夾,十分岀色!【Roasted Duck Breast】煎到medium rare鴨胸呈粉紅色,好嫩滑,而且有淡淡煙熏香蘸甜甜地嘅黃菜頭醬可以中和鴨油香,鴨骨製嘅Gravy source就更香濃連墊底嘅椰菜都係用鴨油炒過,小細節滿分!【30-days Dry aged Caviness Prime Striploin】煎到外焦內軟,仲係Medium rare嘅粉紅色,廚師真係好專業Striploin一向較結實,但佢又比較軟嫩,唔會好乾而且肉味濃郁,Dry aged 真係dry aged!蘸少少Gravy source就更香濃,配埋牛油味勁香勁滑嘅Smash potato👍😍真係好滿足了!甜品【The Victuals
Victuals位於灣仔商廈,主打食熟成牛肉

門口有個賣酒區,右邊就係餐廳

餐廳感覺都好高雅,走新古典風,以木同金屬為主調!

角落有個熟成櫃,放曬餐廳自家熟成嘅牛肉

酸酸甜甜,好開胃,配焦糖杏仁脆片好香脆!

香濃牛肉味同洋蔥嘅甜味非常夾,十分岀色!

鴨胸呈粉紅色,好嫩滑,而且有淡淡煙熏香
連墊底嘅椰菜都係用鴨油炒過,小細節滿分!

Striploin一向較結實,但佢又比較軟嫩,唔會好乾
而且肉味濃郁,Dry aged 真係dry aged!

甜品【The Victuals Tiramisu】都好特別
係有朱古力夾心嘅Tiramisu,入口淡淡酒香!正!

呢間餐廳每個菜品都好用心精緻,滿滿細節位!
真係好值得再黎食!紀念日、生日都可以黎試下!
  • 30-days Dry aged Caviness Prime Striploin
  • Dry Aged French Onion Soup
  • Roasted Duck Breast
  • The Victuals Tiramisu
2023-10-28 320 浏览
黎到門口見到係賣酒,有少少以為自己行錯門口🤣🤣原來右邊係餐廳入口餐廳以木同金屬為主,裝潢雅緻,好有格調頭盤係青蘋果同埋西芹頭酸酸甜甜,味道好清新,焦糖杏仁脆片好香脆洋蔥湯用Dry aged 牛肉煲咗10小時牛肉味果然好香濃,係我飲過最濃嘅牛肉湯!令洋蔥湯昇華不少!法國鴨胸煎到medium rare,好靚嘅粉紅色入口微微煙熏香氣,好嫩好滑 Gravy source用鴨骨製成,黃菜頭醬汁就甜甜地中和番鴨油香鴨油炒過嘅椰菜墊底,入口好香,我好鍾意食!牛扒叫咗30-days Dry aged Caviness Prime Striploin火候真係控製得好好,煎到外面焦脆,內裏粉紅色入口好香好軟,牛味濃郁,油脂豐富上枱已經有seasoning,點少少Gravy source更香濃Side有香煎西蘭花苗,同埋好香牛油味好滑嘅Smash potato👍😍甜品係朱古力夾心Tiramisu,不一匙羹食勁驚喜同焦糖杏仁脆片好夾!真心大推呢間餐廳!估唔到喺商廈有間咁高質嘅餐廳!好正呀!經過已經想再去食!
黎到門口見到係賣酒,有少少以為自己行錯門口🤣🤣
原來右邊係餐廳入口
餐廳以木同金屬為主,裝潢雅緻,好有格調

洋蔥湯用Dry aged 牛肉煲咗10小時
牛肉味果然好香濃,係我飲過最濃嘅牛肉湯!
令洋蔥湯昇華不少!

法國鴨胸煎到medium rare,好靚嘅粉紅色
入口微微煙熏香氣,好嫩好滑
鴨油炒過嘅椰菜墊底,入口好香,我好鍾意食!

火候真係控製得好好,煎到外面焦脆,內裏粉紅色
入口好香好軟,牛味濃郁,油脂豐富

甜品係朱古力夾心Tiramisu,不一匙羹食勁驚喜
同焦糖杏仁脆片好夾!

真心大推呢間餐廳!估唔到喺商廈有間咁高質嘅餐廳!
好正呀!經過已經想再去食!
2023-10-19 346 浏览
同朋友收工嚟到灣仔試吓呢間主打熟成牛扒嘅西餐廳,位於近地鐵站附近嘅樓上鋪,出lift 一入門口係一個個酒櫃放滿唔同嘅紅白酒,另外仲有專門用嚟做熟成牛嘅櫃,舒適嘅座位加上柔和嘅燈光,非常適合情侶約會,餐廳服務都十分好,會詳細咁介紹唔同嘅菜式👍🏼The Victuals Oysters 🦪-採用口感比較Creamy嘅北海道蠔-下面加上用蠔打成嘅Mousse-上面係用綠色嘅係葱油做嘅醬汁取代檸檬The Victuals Pulled Pork Roll-蛋餅皮包住豬肉同雜菜,加上泰式調味醬,口感豐富-隔離係沙律菜配上風乾咗嘅Parma ham,好香脆30 Days Dry Aged 'Caviness' Prime Striploin 300G🥩-美國安格斯牛扒熟成30日後令到肉味更加重,邊位味道較濃,中間好Juicy-熟成後切走嘅邊位仲可以當小食-配菜係用幾款薯仔造成嘅薯蓉同炸咗嘅西蘭花The Victuals Tiramisu 🍮-中間嘅手指餅係預先用冧酒浸過,非常香濃-出面痴住嘅係杏仁脆片-仲有自家製朱古力,因為係抽真空製作,所以中間係泡泡狀

The Victuals Oysters 🦪
-採用口感比較Creamy嘅北海道蠔
-下面加上用蠔打成嘅Mousse
-上面係用綠色嘅係葱油做嘅醬汁取代檸檬

The Victuals Pulled Pork Roll
-蛋餅皮包住豬肉同雜菜,加上泰式調味醬,口感豐富
-隔離係沙律菜配上風乾咗嘅Parma ham,好香脆

-熟成後切走嘅邊位仲可以當小食
-配菜係用幾款薯仔造成嘅薯蓉同炸咗嘅西蘭花

The Victuals Tiramisu 🍮
-中間嘅手指餅係預先用冧酒浸過,非常香濃
-出面痴住嘅係杏仁脆片
-仲有自家製朱古力,因為係抽真空製作,所以中間係泡泡狀

2023-10-14 294 浏览
前排有朋友係呢間餐廳食,見到佢打卡既相同comment都好好,所以就黎試下😎果然冇令我失望,菜式精緻得黎又好食,每道菜都感受到製作既心思🙆🏻‍♀️首先我地點左2隻生蠔,北海道產,食落較Creamy。特別既係上面有支小管,𥚃面係蔥油,店員介紹係用黎取代平時既檸檬汁,咁既配搭都好特別😎另外點左意粉- Atlantic Red Crab Linguine,係用蒜片同橄欖油做成醬作個base,連埋上面既青檸汁,青檸皮,同蟹肉撈埋一齊,味道好豐富。上面重有加蔥油汁,同埋有燒一燒,食落更香😋朋友有介紹呢間Dry aged都唔錯,平時又唔會係屋企整,所以就點左一份30日dry aged 既'Caviness' Prime Striploin 300G🙆🏻‍♀️店員都有建議我地食既次序,由邊位食起就較濃味🙆🏻‍♀️整體較平時食既牛肉香味更濃郁,肉汁好多,十分推介🙆🏻‍♀️最後點左個Tiramisu,夠creamy,而且酒味都幾出,我好欣賞😎另外旁邊既朱古力都好有驚喜,呢個係餐廳自己整既,朱古力味好濃但唔會死甜,食多幾粒都唔怕膩😋

位於灣仔的THE VICTUALS餐廳,為食客提供一場充滿創意與精緻的用餐體驗。他們精心設計的菜單融合了法式、亞洲以及當地的美食元素,帶給您一場味蕾之旅,讓人難以忘懷。1. 法式洋蔥湯 ($188)這道傳統的法式洋蔥湯帶給您濃郁的口感和深厚的風味。 使用dry aged beef stock作為湯底,加上18個月熟成的法國科特芝士和烤得香脆的吐司,營造出一份豐富而撲鼻的湯品。每一口都充滿了溫暖和滿足感。2. The Victuals 手撕豬肉捲 ($158)這道菜以手撕豬肉為主角,搭配水馬齒莧、柑桔醬,以及蛋捲和寶雲酥醃製節瓜的組合。豬肉的鮮嫩和橙子的酸爽交織在一起,讓人口感新鮮有趣。這道菜的結合是如此獨特,令人驚艷。3. 法國有機自由放養雞扒意大利炒飯 ($368)這道菜是THE VICTUALS餐廳的招牌之一。他們使用了18個月熟成的黑雞乾醬,配上法國自由放養雞肉,以及用雞湯煮熟的Carnaroli米飯。咖哩和檸檬葉的香氣進一步提升了這道菜的美味。每一口都展現出精緻而濃郁的口感。4. 30天熟成牛肉扒 ($820)這道菜以Caviness Prime Striplion牛肉為主角,

1. 法式洋蔥湯 ($188)

2. The Victuals 手撕豬肉捲 ($158)

3. 法國有機自由放養雞扒意大利炒飯 ($368)

4. 30天熟成牛肉扒 ($820)
這道菜以Caviness Prime Striplion牛肉為主角,用麵包糠包裹,經過30天的熟成,肉質更加嫩滑。配上西芹頭和蒜香味,每一口都帶來濃郁的牛肉風味,令人驚喜連連。

5. 士多啤梨蛋白餅士 ($158)
為了結束這場精彩的美食之旅,THE VICTUALS餐廳提供了一道精緻甜品。這款士多啤梨蛋白餅士濃郁的朱古力充滿着新鮮的士多啤梨雪葩,搭配馬斯卡彭奶酪奶油,給您帶來無比的甜蜜享受。

總結來說,THE VICTUALS餐廳通過巧妙的食材組合和烹飪技巧,每一道菜都彷彿是一場藝術表演,令人驚艷、令人興奮。無論是法式洋蔥湯的濃香、手撕豬肉捲的層次感,還是30天熟成牛肉扒的滋味,THE VICTUALS餐廳能帶給我一場用餐的驚艷體驗。一道道精緻的菜餚,讓我在灣仔的這個角落體驗到美食的藝術之旅。
2023-10-09 323 浏览
趁着朋友返工嘅last day, 約咗佢夜晚食個dinner,我哋揀咗灣仔呢間樓上西餐廳,享受佢舒服嘅環境同埋美食Atlantic Red Crab Linguine ($248)佢用咗蒜油同蔥油炒意粉🍝仲有檸檬葉🍋有herbal嘅感覺~意粉好爽口,蟹肉食落覺得好新鮮,配埋檸檬葉有清新嘅感覺,好正30 Days Dry Aged Caviness Prime Striploin 300g ($820)用木盤裝住,切成一件件嘅牛扒肉,佢係美國高級牛扒,係30日風乾牛肉,將牛肉嘅邊位剪出嚟煎,帶出別樣嘅風味~配埋佢自家製嘅醬汁,食落覺得好香~七成熟嘅牛扒肉食落覺得煙煙韌韌,幾有咬口~仲有啲燒蔬菜🥬同薯仔沙律🥗做伴碟~鍾意佢嘅薯仔🥔沙律,酸酸甜甜幾好味😋Strawberry And Meringue ($158)朱古力吉士中間有士多啤梨雪芭🍓打卡好靚~幾鍾意佢嘅內餡,有凍凍地嘅雪芭,有香甜嘅士多啤梨味,仲有濃郁嘅朱古力味🍫,成個配搭一流

2023-09-27
用餐时段