2021-09-30 95 浏览
我同朋友都好喜歡吃生蠔,上網搵到這一間都幾多人推薦嘅餐廳,果然沒有令人失望。生蠔 Rollex ,Tasmania, Irish RockRolex比較creamy,塔斯曼尼亞最啱我心水,爽口清甜,又唔會話太過海水味重。Irish Rock就帶有金屬味道而且海水味比較重。蕃茄羅勒水牛芝士我第一次食水牛芝士,每一粒都有香濃嘅芝士味道,軟身嘅芝士,質感煙韌。蕃茄帶有甜味,而且羅勒獨有嘅香氣,配埋黑醋汁,成個整體都好平衡。西班牙蒜片辣椒炒蝦唔知點解覺得呢一個好友泰國特色,佢嘅醬汁辣辣地仲有好重嘅蒜香味,蝦肉爽口彈牙。黑松露野菌忌廉湯黑松露味好突出,個湯好幼滑,creamy。炭燒豬扒豬扒大大件,食落有啲似曾經慢煮嘅豬扒,因為佢肉質好林,但係有少少爽口,因為佢係好厚身嘅豬扒,所以每一啖都好有好感。下便嘅薯蓉,唔會話壓到爛晒,仲有少少薯仔粒。是日甜品佢有啲似蘋果金寶,有啲脆脆嘅金寶,酸酸地嘅雜莓,配上甜甜嘅雪糕,中和風味。下次黎想試吓佢個海鮮拼盤好抵食

蕃茄羅勒水牛芝士

西班牙蒜片辣椒炒蝦

黑松露野菌忌廉湯
黑松露味好突出,個湯好幼滑,creamy。

炭燒豬扒

是日甜品

下次黎想試吓佢個海鮮拼盤好抵食
2021-09-27 115 浏览
放工約咗韓國人妻喺灣仔,佢話要帶我去食生蠔,兩個人分享特別美味。佢話 The OYSTER House 係必食推介,環境懷舊英式裝修風格,好 chill !食物質素高價錢也合理,小店感覺令人輕鬆舒服,店員服務態度友善。店長細心為我哋介紹咗幾款時令生蠔,一於自製一個小型生蠔拼盤,慢慢品嚐及學習生蠔知識。OYSTERSMiyagi 日本🇯🇵生蠔鮮味爆燈,新鮮肉質,肥美可口,入口 creamy,海水味濃淡適中,獨特的蠔香。Rollex一睇見Rollex 就諗起手錶,哈哈!肉質肥美口感結實,微微的礦物味細膩,相對海水味更濃,蠔身食落順口,餘韻持久有層次。Irish Rock來自愛爾蘭🇮🇪的佳麗,味道鮮甜,味道濃郁而且軟滑,蠔身肥美厚肉,齒頰留香,aftertaste 回甘,回味無窮!GARLIC SAUTÉED PRAWNS (6 PCS)Garlic 🦐 蒜香味濃郁的油泡大蝦,上菜時已經聞到好香,好有西班牙tapas風味,真正稱得上西班牙蒜片辣椒炒蝦。大量西班牙蒜片辣味豐富,蝦大大隻口感彈牙,入口肉質嫩滑。TRUFFLE MUSHROOM SOUP黑松露味道好濃稠,野菌香噴噴,忌廉湯 質地

OYSTERS
Miyagi

Rollex

Irish Rock

GARLIC SAUTÉED PRAWNS (6 PCS)

大量西班牙蒜片辣味豐富,蝦大大隻口感彈牙,入口肉質嫩滑。

TRUFFLE MUSHROOM SOUP
黑松露味道好濃稠,野菌香噴噴,忌廉湯 質地 creamy, 入口好順喉,啖啖磨菇口感,滿滿的Truffle香味。

ROASTED FRENCH BONELESS SPRING CHICKEN
值得期待的菜式,香烤原隻去骨法國春雞很有特色,新鮮美味的時令蔬菜作配料,薯泥好香牛油味,原味醬汁更加突顯雞肉的鮮味,皮香肉嫩又多汁,很惹味。

DAILY DESSERTS
最後當然不能錯過是日推介甜品啦!crumble 底又香又脆,帶點雜莓的酸甜味,加點焦糖香味,仲有香滑雪糕,不容錯過!

推介 The Oyster House 給喜歡食蠔的您!值得回味的一個晚上。

• 生蠔
  • Rollex
2021-09-26 100 浏览
有時想嘆生蠔又懶得定訂、自己喺屋企開。最好就係出街食~上網睇到好多人推介呢度嘅蠔,今晚就嚟睇睇。呢度嘅蠔真係唔貴,而且店員仲會問你嘅喜好介紹蠔款俾你,相當貼心。最後我哋揀咗美國、南非嘅兩款蠔,兩款都係creamy~而一款法國嘅蠔、就帶海水、堅果味。Yellowstone 、Rollex都非常creamy;另外Sentinelle最後食到堅果味。黑松露野菌忌廉湯, 幾抵!只係$48!黑松露味夠香,但係又唔會過火。野菌忌廉湯blend咗咁,幾好飲~主菜有魷魚意大利飯及豬鞍。魷魚意大利飯有驚喜,魷魚烤得香,意大利飯軟硬度適中。豬鞍厚肉,味道ok~ 甜品係靚靚嘅提拉米蘇~甜品整得幾好食~灣仔呢一區價錢唔算貴,西餐食物都算多樣化,如果座位空間感大啲就更好~

主菜有魷魚意大利飯及豬鞍。
甜品係靚靚嘅提拉米蘇~甜品整得幾好食~

2021-09-26 80 浏览
以前喺附近返工,午餐都會嚟呢度食,今日就嚟食晚餐~當然要食生蠔🦪呢度生蠔款式多,價錢抵食~我哋揀咗半打~Yellowstone 超級creamy, 幾鮮味。Rollex都係creamy嘅蠔種,帶少少海水味。Sentinelle 就帶堅果味🌰 食完生蠔,食麵包飲湯~▶️鮮蠔湯$48蠔味真係超級濃郁,帶點鮮蠔味~湯呢個價錢都幾大碗~▶️蟹肉牛油果醬塔🥑 黑魚子$149面上好多黑魚子,蟹肉牛油果醬塔下面有奶油汁,蟹肉夠多~ 配牛油果夠fresh▶️魷魚筒🦑配菠菜汁意大利飯$199賣相好靚,原條魷魚入邊釀有意大利飯,魷魚煮得剛剛好,帶有黑椒味~▶️炭燒加拿大天然豬鞍$219有炭燒味,豬鞍肉質結實,幾重黑椒味~▶️Tiramisu $89甜品幾好食😋夠大杯。咖啡粉及cream配埋下便酒味嘅Tiramisu~ 不錯~

以前喺附近返工,午餐都會嚟呢度食,今日就嚟食晚餐~

當然要食生蠔🦪呢度生蠔款式多,價錢抵食~我哋揀咗半打~

食完生蠔,食麵包飲湯~

▶️鮮蠔湯$48
蠔味真係超級濃郁,帶點鮮蠔味~湯呢個價錢都幾大碗~

▶️蟹肉牛油果醬塔🥑 黑魚子$149

▶️魷魚筒🦑配菠菜汁意大利飯$199

▶️炭燒加拿大天然豬鞍$219
有炭燒味,豬鞍肉質結實,幾重黑椒味~

▶️Tiramisu $89

2021-09-22 632 浏览
收工又係時候獎勵吓自己咁勤力工作~今次就去左灣仔嘅一間西餐廳😍對生蠔着迷嘅我梗係要試一試,即刻叫左每人3隻試下先!分別叫左日本oyster of the day 、法國 Lambert同愛爾蘭 Ostra Regal,全部都各有特色!日本蠔比較creamy,而愛爾蘭蠔就海水味比較濃😝蟹肉牛油果醬塔,黑魚子 $149係一道前菜冷盤,面層係黑魚子,而底下都充滿住蟹肉,十分鮮甜。烤日本帶子配野菌木魚絲 $149之後再叫左一個熱盤。帶子十分大粒,而且鮮甜彈牙。配上木魚絲更加提升左口感層次。鮮蠔濃湯 +$48每一啖都好似食緊隻蠔咁!而且冇任何腥味,再帶有一啲蔬菜的味道,顯得更fresh。原條龍蝦尾扁意粉 $269賣相真係十分驚喜!原條龍蝦係意粉上面,而且亦細心地幫手剝了殼,扁意粉用了龍蝦汁去煮,完全不會乾。炭燒紐西蘭羊鞍扒 $299係完美medium rare嘅羊扒😍肉質幼嫩,經過炭燒後油脂感更加重,正!意大利芝士蛋糕 $89最終甜品胃都出現左,要食埋甜品先會感覺完滿。十分creamy,而且好香濃嘅咖啡味,配上雜莓令整個意大利芝士蛋糕更加清新。

蟹肉牛油果醬塔,黑魚子 $149

烤日本帶子配野菌木魚絲 $149

鮮蠔濃湯 +$48

原條龍蝦尾扁意粉 $269

炭燒紐西蘭羊鞍扒 $299

意大利芝士蛋糕 $89

2021-09-08
2021-09-22 197 浏览
早排Lunch farewell老細,所以同事就揀間貴啲既西餐食,特登揀間環境幾好既又有得book枱📝,預先落定order,幾方便。本身諗住應該無伏,點知大部份人中左伏😥。同事既牛扒7成變5成,5成就變3成🥩…幸好老細們都係食羊…大部份牛扒都要拎番入去再整過🥵。整完出黎同事既評價都係麻麻,都幾多筋同韌。羊扒同魚就正常啲,見同事個魚扒都幾滑幾大份,負責叫羊扒既老細們都食得好乾淨應該都ok😳。我食既慢煮咸豬手都ok,份量都幾多,但口味比較單調,個人覺得如果配埋其他配菜好似比較好, 得豆就齋左少少。另外侍應雖然nice同好helpful,但感覺成程都有少少亂,可能個場比較爆…同埋甜品味道都一般,啲口味唔夠分又即刻好老尷,如果全部統一就會好少少。💬店員親切有禮,可惜質素有待改善,近排應該未必會試住…

慢煮咸豬手伴白豆芫茜青檸蛋黃醬

💬店員親切有禮,可惜質素有待改善,近排應該未必會試住…
2021-09-21 83 浏览
生蠔有法國和愛爾蘭兩種,海水味較重,新鮮厚肉海膽海蝦刺身非常creamy, 海蝦大隻新鮮焗蠔方亦選了兩款,菠菜較健康,清新,煙肉較濃味跟焗蠔較配,我自己較重口味,較喜歡蠔湯較濃味,啖啖都富有蠔味蘑菇湯,我自己較喜愛有黑松露之餅,茹味十足龍蝦意粉一大隻開邊龍蝦,意粉汁滿有蝦膏味,若加上少許tasbaco更惹味三文魚非常厚肉烤至外面金黃脆皮而內裏依然濕潤有汁,沙律配黑醋亦是我至愛因較早前清新香蕉拖肥批,香蕉味濃,甜度適中
生蠔有法國和愛爾蘭兩種,海水味較重,新鮮厚肉

海膽海蝦刺身非常creamy, 海蝦大隻新鮮

蠔湯較濃味,啖啖都富有蠔味

蘑菇湯,我自己較喜愛有黑松露之餅,茹味十足

香蕉拖肥批,香蕉味濃,甜度適中

2021-09-14 814 浏览
講到食生蠔,朋友就二話不說咁提到oyster house ,據知食物質素好而價錢亦都合理,我自己都一直想試😙 餐廳環境幾有歐式小店感覺,令人relax一下,店員態度友善☺️Choices of today - Tomo @Japan🦪 $55日本蠔係當日餐廳之選,都幾大隻咖😎tomo唔會太鹹,係清清哋嘅海水味。蠔身肥美厚肉,食落鮮甜☺️Lambert No.2 @France $55法國蠔相對海水更濃,食落蠔味亦濃啲。蠔身食落滑身順口,餘韻持久😜Ostra Regal No.2 @Ireland $59愛爾蘭蠔好滑身,蠔味亦係最濃,食落creamy亦帶有甜味,仲有啲回甘添,好滿足😋 King crab meat $149作為一個凍盤,真係夠曬凍,crab meat被凍奶油汁圍繞住,奶油汁奶味好濃,仲有啲黑椒香味🤓 蟹肉餅蟹肉多,折曬肉,一絲絲。最後加埋牛油果粒放底,食落幾creamy😛 呢個前菜凍凍哋夏天食幾舒服😚Scallop $149呢個焗帶子好豐富,除咗帶子,仲有大量木魚絲同菇😆 帶子配咗香濃牛油汁,好邪惡咖😚帶子大大粒,口感彈牙,唔會煮得太老,唔錯S Truffle Soup $4

Lambert No.2 @France $55

Ostra Regal No.2 @Ireland $59

King crab meat $149

Scallop $149

S Truffle Soup $48
Truffle 味好濃,飲落creamy得嚟幾smooth, 成口truffle 味🖤

S Oyster Bisque $48
朋友叫咗呢款,蠔湯好香,除咗有啲野菜味同有陣薯泥感外,餐廳更加加咗啲蠔blend入湯內,特別香濃😜

Lobster Linguine $269
一上菜時已經聞到超香,龍蝦味好香,吸引🦞龍蝦肉份量都好多,一梳梳😛 寛條麵每一條都沾上龍蝦汁,變曬橙啡色,好入味。另外,寬條麵煮得啱啱好,唔會太冧,仲有啲爽嘅感覺

New Zealand Lamb Chop $299
羊扒有三大塊,每件都有返咁上下厚度😋 羊扒煮至半熟,內裏仍呈粉紅色。羊扒油脂感足,外圍被輕輕焦香,脆卜卜😆 羊肉好香,唔會太羶,下面嘅薯蓉好滑😚

Tiramisu $89
好大杯tiramisu 🥰 兩個人share啱曬,咖啡味濃郁,芝士味都夠,如果可以再加多啲可可粉苦啲可能更正
2021-09-09 89 浏览
灣仔生蠔專門店 開業多年,每日供應十幾種生蠔 即開即食保証鮮味另外仲有提供午市或晚市套餐,水準有保証法國生蠔 味道層次豐富 入口有海水鮮味 仲食到海鮮既甜味,肉質柔滑相當美味食完生蠔下一道菜換碟上沙律,用油醋作調味,帶點酸香清爽入口脆爽新鮮接住就上主菜 脆煎海爐魚 連皮煎香,底既魚皮非常脆口上層魚肉部份油脂豐富配以特製醬汁更能突出原有魚鮮味,肉質好嫩滑柔軟啖啖魚油鮮味最後係呢度招牌甜品 香蕉拖肥批 賣相精美上層忌廉順滑 中層香蕉又夠甜底下一層厚厚既拖肥醬,少食甜品都會愛上既好滋味最後餐廳無糖檸檬茶一杯,清減油膩感覺,完美作結The Oyster House灣仔謝斐道154號地下C號舖平均消費$300評分8/10
另外仲有提供午市或晚市套餐,水準有保証
配以特製醬汁更能突出原有魚鮮味,肉質好嫩滑柔軟啖啖魚油鮮味
最後係呢度招牌甜品 香蕉拖肥批 賣相精美
最後餐廳無糖檸檬茶一杯,清減油膩感覺,完美作結

The Oyster House
灣仔謝斐道154號地下C號舖
平均消費$300
評分8/10
2021-09-06 91 浏览
相識一周年紀念日,老公帶了我來西餐廳共度紀念。這餐廳格局不錯,而且也很有情調,加上食物好味,值得一試。時令生蠔生蠔不只是男士最愛,對女士來說也是愛好之物。它的生蠔大大隻,而且非常新鮮,吃落淡淡的海水味,鮮味充斥整個口腔,就這樣吃而非常好味,不愧叫oyster house.Crab Meat蟹肉比想像中鮮甜,而且味道非常有層次感,配上他的cream sauce, 非常香滑,入口有多種味覺衝擊。蜆肉意粉蜆肉比想像中多,大大粒的,加上少少蒜油的香味同辣味,比美正中意大利味道。值得提得是,他不算太油,對女士來說不算肥,on diet食都沒問題。

時令生蠔

Crab Meat

蜆肉意粉
2021-09-05 77 浏览
又來到每月一美食之旅,造次就來試這間高級西餐廳, 環境不用說了, 一個字,高級, 浪漫,有格調, 非常適合情侶前來。蘑菇湯餐湯是蘑菇湯, 看色澤已知非常很濃, 吃落非常香滑, 前菜來說, 非常開胃。生蠔生蠔是我今晚挑選前來的其中一個原因, 他的生蠔非常新鮮, 淡淡的海水味, 真是新鮮到極致, 我覺得不落檸檬汁反而更好味。Sautted prawn鮮蝦大隻, 肉質而且非常彈牙, 加上醬汁酸歿辣辣的, 讓人吃落停不了口。烤春雞雞隻烤得很香, 而且一點也不干身, 吃落滿口肉汁香, 加上雞隻不算太大, 女士吃落一點也不麻煩。 Tiramisu最後就是他的甜品, 賣相已是一流, 加上很香滑, 味道不算太甜,適合減肥的我。

蘑菇湯

生蠔

Sautted prawn

烤春雞

Tiramisu

2021-09-04 75 浏览
食得連鎖餐廳多,有時小巷中既小店都好有驚喜,今晚朋友帶我黎佢心目中既生日飯之選,真係好有外國小店既感覺。嚟到Oyster House冇理由唔食蠔,聽店員發辦揀左幾款蠔,唔使加任何醬汁或者檸檬汁已經超好味,新鮮又creamy。蠔湯曾經有過唔係幾好嘅經驗,足料得黎好易會腥,但呢度完全唔會,仲隱約食到少少蠔肉嘅質感。蕃茄水牛芝士同一般嘅賣相差唔多,但味道就係唔一樣,食得出優質有機蔬果嘅味道,好有高級感。狂推魷魚意大利飯,脹卜卜嘅外表好吸引,絕對唔係一般嘅雪藏貨,就算去海鮮酒家應該都係咁上下水準,到而家都仲回味緊佢Q彈嘅口感。Banoffee Pie有原條香蕉係入面,cream好滑,蕉帶出清新,係圓滿既甜品。

2021-09-01 90 浏览
早排同亞女呻話好耐無食生蠔,點知呢日佢就帶我嚟呢間食蠔啦,有女真好🥰Oysters店員會問你喜歡乜嘢口味嘅生蠔,再按你喜好推介,以檸檬區分順時針由淡至濃,分別介紹咗三款,有Yellow Stone 紐西蘭黃寶石生蠔短闊的蠔身,口感爽甜,蠔身肥厚,海水味與蠔味平衡Sentinelle 法國聖庭爾生蠔蠔肉飽滿爽脆,味道豐富,海水味與甜味逐漸散發,清淡而有鮮味Irish Rock 愛爾蘭石蠔肉質爽脆,海水味重,蠔味鮮甜,餘韻澎湃Oyster Basque 鮮蠔濃湯,蠔味鮮香濃郁,稠厚細滑,餘韻悠長,味道富驚喜,愛蠔人士不可錯過Truffle Mushroom Soup黑松露野菌忌廉湯,相對於蠔湯味道較為清淡,但菇菌味香濃,入口散發淡淡松露清香配埋餐廳自家製嘅香草麵包,鬆鬆軟軟味道唔錯Classic Baked Oyster-4pcs (bacon/ spinach)經典焗蠔以兩種口味焗製,分別喺芝士煙肉及菠菜忌廉,前者鹹香濃味,後者柔滑鮮甜Garlic Sauteed Prawns-6pcs西班牙蒜片辣椒炒蝦,醬汁惹味,蒜香微辣,蝦肉爽鮮,不過好怕剝蝦殼,但大廚好細心,已經去除蝦頭及蝦腳,在

Oysters

Yellow Stone 紐西蘭黃寶石生蠔
短闊的蠔身,口感爽甜,蠔身肥厚,海水味與蠔味平衡
Sentinelle 法國聖庭爾生蠔
蠔肉飽滿爽脆,味道豐富,海水味與甜味逐漸散發,清淡而有鮮味
Irish Rock 愛爾蘭石蠔
肉質爽脆,海水味重,蠔味鮮甜,餘韻澎湃

Oyster Basque

Truffle Mushroom Soup

配埋餐廳自家製嘅香草麵包,鬆鬆軟軟味道唔錯

Garlic Sauteed Prawns-6pcs

西班牙蒜片辣椒炒蝦,醬汁惹味,蒜香微辣,蝦肉爽鮮,不過好怕剝蝦殼,但大廚好細心,已經去除蝦頭及蝦腳,在蝦肚位置剪開,方便剝殼之餘又入味

Uni Orzetto

鮮海膽米型意粉,以新鮮海膽醬煮成配搭形狀似米的意大利粉,口感有嚼勁,加上原塊海膽,味道更加鮮甜

Char-grilled N.Z Lamb Chop

炭燒紐西蘭羊鞍扒,肉質軟嫩,油脂豐腴,經過炭燒入口脂香四溢,沒有羶味

Daily Dessert

是日甜品喺覆盆子牛油金寶配香草雪糕,覆盆子酸酸甜甜,作為餐後甜品,清爽又唔膩
2021-08-22
  • Uni Orzetto
  • Oysters
  • Oyster bisque
2021-08-31 55 浏览
灣仔返工多年食過唔少西餐,味道真係合乎fine dining標準嘅唔多,Oyster House就係其中一間留下好印象嘅選擇。揀左三款蠔,包括Spanish XL,Lambert同Sentinelle。 由淡至濃食起,款款都好新鮮。 鍾意肉感嘅可以揀大大隻嘅Spanish XL,但蠔味偏淡。 我就最鍾意最後嘅Sentinelle,海水味過後滲出濃烈既甜味,aftertaste持續好耐都唔散好正。蕃茄羅勒水牛芝士 ($139)簡簡單單嘅前菜已經好好味,單係蕃茄就有兩款,橙色嗰種可能係我人生食過最甜嘅蕃茄,新鮮到好似啱啱摘落嚟咁。 水牛芝士都好有奶香,唔鍾意食菜都食唔停口。香蒜白酒煮蜆 ($139)蜆肉好飽滿,蒜片勁足,每一啖配幾塊蒜好香,可惜個汁就咁隊鹹咗少少,唔係一定飲晒佢。原隻日本魷魚意大利飯 ($199)好多時喺街食魷魚,無論日式定西食,九成九都係中伏。 係冇期望嘅情況之下超級大驚喜,原隻魷魚居然好新鮮,超級彈牙鮮甜,直頭有鮮魷咁爽口。 魷魚煎得好香口惹味,內裏嘅意大利飯亦都好creamy入味,係過一排會掛住嘅味道。鮮蠔濃湯 ($89)可以話係我人生飲過最好飲嘅湯,食得出由大量蠔打

蕃茄羅勒水牛芝士 ($139)

香蒜白酒煮蜆 ($139)

原隻日本魷魚意大利飯 ($199)

鮮蠔濃湯 ($89)
可以話係我人生飲過最好飲嘅湯,食得出由大量蠔打成,好有鮮味又唔腥。

黑松露野菌忌廉湯 ($79)
其實都係好高質嘅蘑菇湯,但由於蠔湯太突出,比較之下顯得佢比較單調,下次可以all in蠔湯。

以往食lunch比較多,估唔到晚餐嘅質素係作為生日飯都唔失禮,蠔癮起必定會再嚟。
2021-08-30 54 浏览
網上見到呢間餐廳評語唔錯最近放工拉埋朋友嚟試餐廳位於灣仔謝斐道裝潢格調貼近外國小酒館Oysters三款生蠔嚟自唔同產地按不成文規定以順時針方向由淡至濃排列Yellow Stone M: 美國生蠔質感柔滑加上海水較淡相對清甜Sentinelle No.2: 法國生蠔口感爽脆而且海水清洌略帶果仁香氣Irish Rock No.2 Ireland: 愛爾蘭石蠔蠔肉飽滿同時海水味重尾韻甘甜Classic Baked Oyster (4 Pcs) - Kilpatrick/Rockefeller焗蠔四件提供煙肉芝士以及菠菜忌廉兩種配搭;芝士金黃焦脆加埋煙肉油潤鹹香啱哂重口味人士;菠菜忌廉口味相對輕盈比較可以烘托蠔肉鮮甜Garlic Sautéed Prawns (6 Pcs)西班牙蒜片辣椒炒蝦肉質爽彈鮮嫩加上蒜味香濃配埋辣椒微辛夠哂惹味Truffle Mushroom Soup黑松露野菌忌廉湯質感濃稠順滑而且黑松露菌香柔和細緻配搭野菌層次豐富Oyster Bisque鮮蠔濃湯估計採用大量蠔肉打碎濃縮入口鹹鮮幼滑適合配搭香草麵包Uni Orzetto鮮海膽米型意粉賣相類似意大利燉飯口感滑溜配搭鮮海
網上見到呢間餐廳評語唔錯最近放工拉埋朋友嚟試

餐廳位於灣仔謝斐道裝潢格調貼近外國小酒館

Oysters

三款生蠔嚟自唔同產地按不成文規定以順時針方向由淡至濃排列

Garlic Sautéed Prawns (6 Pcs)

Truffle Mushroom Soup

Oyster Bisque

Uni Orzetto

鮮海膽米型意粉賣相類似意大利燉飯口感滑溜配搭鮮海膽醬濃鮮甘甜

Char-grilled N.Z Lamb Chop

炭燒紐西蘭羊鞍扒脂肪豐腴經過煎炭燒焦香油潤而且肉質依然粉嫩柔軟好正

Daily Dessert

是日甜品創新選用覆盤子取代經典肉桂蘋果配搭牛油金寶以及雲呢拿雪糕酸甜清新幾有驚喜
2021-08-22
  • Oysters