2021-12-05 126 浏览
男朋友話想食生蠔好耐,今日嚟咗呢間我哋講咗好耐想試嘅The Oyster House到食晚餐。首先我哋叫咗三款生蠔。Krystale 肉身就偏薄少少,但蠔味未夠重亦富有好多海水味。Rollex食落去比較清爽,海水味唔會太重。Irish Rock 就應該比較多人食過,夠creamy,都算係今日三款裏面最厚身嗰隻。喺熱盤方面,今日就同男朋友分別每人嗌左一個蠔湯同蘑菇湯。我就好自私飲咁自己飲晒成碗蠔湯,每一啖都好似食咗10隻蠔咁樣好濃沃嘅蠔味,好滿足。至於蘑菇湯其實都唔錯,好肯定係攞好多新鮮蘑菇嚟打成嘅,忌廉嘅比例亦唔會過多搞到好似好奶咁。另外嗌咗一個烤豬鞍做主菜。作為烤豬肉來講,唔會太韌,好有肉汁。加上佢骨位同側邊仲有啲脂肪位,所以食落唔會太dry。而且佢調味啱啱好,唔需要自己另外再加任何調味料。然後配菜有薯蓉,好肯定唔係用粉開出嚟嗰隻,因為仲食到薯仔粒。今日我哋去只係普通一個Weekday晚上黎食,但係都全場爆滿,建議大家如果黎食嘅話記得訂位。

2021-12-04 100 浏览
餐廳佈置簡約,燈光柔和,氣氛浪漫~在餐廳店員推介下,我地選了3款生蠔,生蠔好肥美新鮮,由淡至濃開始食。(左下至右上)日本Miyagi,較淡,口感鮮嫩南非Rollex,口感creamy, juicy愛爾蘭Irish Rock,海水味突出蕃茄羅勒水牛芝士蕃茄很新鮮,以橄欖油及黑醋調味,非常清新。整道菜有大量水牛芝士,水牛芝士很煙韌,有淡淡的芝士香。焗蠔 (菠菜忌廉&煙肉芝士)朋友唔係食開蠔都忍唔住食左隻焗蠔,焗蠔有兩種味,菠菜忌廉以及煙肉芝士。兩種味道都相當出色。菠菜忌廉,可以食到蠔既鮮甜味。而煙肉芝士就咸香味重,很惹味。我個人鍾意煙肉芝士~黑松露野菌忌廉湯每啖都飲到蘑菇和黑松露碎,非常足料,黑松露的香味亦濃郁,口感豐富! 鮮蠔濃湯- 蠔味好重炭燒加拿大天然豬鞍架豬鞍肉質鬆化,脂肪比例適中,充滿肉汁,伴以幼滑的薯蓉。豬鞍點上芥末醬會更佳!香蕉拖肥批濃郁的香蕉味配上拖肥,一啖一口焦糖片。整個批甜度適中,配上香脆餅底,更出色!
餐廳佈置簡約,燈光柔和,氣氛浪漫~

日本Miyagi,較淡,口感鮮嫩
南非Rollex,口感creamy, juicy
愛爾蘭Irish Rock,海水味突出

蕃茄羅勒水牛芝士

焗蠔 (菠菜忌廉&煙肉芝士)

黑松露野菌忌廉湯

鮮蠔濃湯- 蠔味好重

炭燒加拿大天然豬鞍架

2021-11-29 273 浏览
今日同朋友慶祝生日,朋友鍾意食蠔,所以揀左依間餐廳。入到餐廳,餐廳氣氛都唔錯,幾有情調。因為我本身唔食生蠔,朋友為左就我,就叫左一個焗蠔黎食。個焗蠔有兩款味:煙肉芝士同埋菠菜忌廉,我兩款都好鍾意😋 芝士同埋忌廉都好rich, 但係唔會完全蓋晒蠔嘅鮮味同埋甜味👍🏻之後我地叫左一嘅番茄羅勒水牛芝士。食返少少蔬菜,好似健康啲😂 番茄唔酸,微甜,加埋羅勒葉同埋黑醋一齊食,食水牛芝士唔會好漏。湯嗰方面,我地叫左黑松露野菌忌廉湯。湯唔係好稠密,黑松露味道好出,啱晒黑松露控嘅我。主菜我地叫左一個大蜆香辣蒜片扁意粉。意粉微辣,好彈牙,蜆都好鮮味。我哋另一個主菜叫左炭燒加拿大天然豬鞍。豬鞍有好濃嘅炭燒味,最正嘅係,豬鞍都好厚,但係食落口嗰陣,成個口都係肉汁👍🏻👍🏻最後,我地甜品叫左香蕉拖肥批。依個甜品都好出色,食落口唔會有拖肥嘅隻好甜好漏嘅感覺,可能因為係啲香蕉有中和左作用。整體黎講,依間西餐廳性價比多高👍🏻
今日同朋友慶祝生日,朋友鍾意食蠔,所以揀左依間餐廳。

入到餐廳,餐廳氣氛都唔錯,幾有情調。

焗蠔

番茄羅勒水牛芝士

黑松露野菌忌廉湯

大蜆香辣蒜片扁意粉

炭燒加拿大天然豬鞍

香蕉拖肥批

整體黎講,依間西餐廳性價比多高👍🏻
焗蠔
炭燒加拿大天然豬鞍
2021-11-29 101 浏览
之前黎食過一次,覺得性價比好高,趁着老公生日,又返嚟encore。老公好鍾意食生蠔,所以喺餐廳職員推介下,我哋每人叫咗一隻Yellow stone,Choices of today同Irish rock no.2。Yellow stone鹹水味重,肥美。Choices of today來自法國,清淡啲、甜啲、爽口彈牙。Irish rock no.2就淋身滑口啲,重蠔味,唔建議加檸檬,因為會搶咗個鮮味。另一個starter我哋叫咗kale & pumpkin salad,南瓜較硬身,羽衣甘藍好爽口,合桃好重nuts味,好香,配上佢本身嘅醋,成個沙律好Fresh。食完啲冷盤好想暖下個胃,叫咗個餐廳少見嘅蠔湯。個湯好結身好濃味,oyster lover必試。最後個main繼續蠔!呢個oyster orzetto,個Parma ham風乾到好脆,同平時食嘅口感好唔一樣,香口好多!至於米形意粉嘅口感亦都好得意!好似食緊risotto咁,好飽肚。

Yellow stone鹹水味重,肥美。

2021-11-27 120 浏览
店舖距離地鐵站很近,很容易搵。上次與朋友來午餐,Set Lunch加$60就有3隻生蠔🦪很新鮮、美味。但3隻點夠喉呀😅即刻再約一次,再蠔一餐!今次下午茶時間來,3:00pm-4:30pm可以有七折。或者每位order兩杯紅酒,生蠔就有六折。因為我哋主要想食蠔,所以三個人order一枝紅酒(約有五杯)再加一杯白酒就剛剛好。生蠔好肥美😍😍😍好多不同種類的生蠔🦪Spanish XL 真係好大隻,好味!還有clam一板海膽豐富滿足嘅Happy Hour 🍷

生蠔好肥美😍😍😍
好多不同種類的生蠔🦪
Spanish XL 真係好大隻,好味!

還有clam

一板海膽

豐富滿足嘅Happy Hour 🍷
2021-11-24
2021-11-25 109 浏览
今日放假,過左黎呢頭搵朋友食飯,朋友仔就介紹左呢間西餐廳。環境裝修舒服,好岩同朋友仔黎食飯傾計。我叫左我最鐘意食既德國豬手,皮脆肉嫩。而我朋友叫左個意粉,裡面有魚,有青口,份量仲唔少。
今日放假,過左黎呢頭搵朋友食飯,朋友仔就介紹左呢間西餐廳。
環境裝修舒服,好岩同朋友仔黎食飯傾計。

我叫左我最鐘意食既德國豬手,皮脆肉嫩。

而我朋友叫左個意粉,裡面有魚,有青口,份量仲唔少。
2021-11-19 3672 浏览
生完小jasmine都無食過生蠔,今日來到灣仔食lunch😋.Set lunch 有沙律、餐湯和麵包,幾鐘意沙律🥗除了沙律菜椒和洋蔥仲有芝士🧀,用的醋味道幾特別好食!餐包🍞滿有驚喜,質感好似蛋糕,好軟熟,點醋同橄欖油食好有趣,不錯!.🦪是日生鮮生蠔 +$68來到oyster house緊係要order生蠔,加$68有三隻太抵了吧,來到嘩一聲無諗過咁大隻!食落好厚肉同鮮甜一d都唔腥,呢個價錢性價比太高了😍.巴馬臣芝士焗羊扒伴精選配菜,香草番茄醬 $148三件羊架好多!外層滿滿的麵包糠,煮得淋身同入味,配上薯菜、翠玉瓜、蘿蔔、薯仔好食!最特別係香草番茄醬,第一次咁樣配搭食,又滿不錯!.🥩炭燒西冷扒伴精選配菜,自家製燒汁 $168西冷扒選了五成熟,煮得剛剛好,簡單配上黑椒已經唔錯,牛味濃厚再有陣陣炭燒香味,以呢個價錢相當不錯!紫薯作配菜幾特別甜甜的🥰.是日甜品:芝士蛋糕,朱古力香蕉拖肥蛋糕食完牛扒羊架最後食個甜品真心正,jo很喜歡朱古力香蕉搭拖肥,呢個配搭一定係無敵😂又唔會太甜,兩件蛋糕個餅底都做得唔錯,我朋友就好鍾意件芝士蛋糕不過我覺得芝士可以再濃厚啲哈哈.整體來講呢個價錢係灣仔食到咁高質

🦪是日生鮮生蠔 +$68

巴馬臣芝士焗羊扒伴精選配菜,香草番茄醬 $148

🥩炭燒西冷扒伴精選配菜,自家製燒汁 $168

是日甜品:芝士蛋糕,朱古力香蕉拖肥蛋糕
整體來講呢個價錢係灣仔食到咁高質的西餐相當不錯,最平靚正係生蠔!好鐘意餐廳雲石枱好靚,燈光也滿有情調,如果喺附近想食生蠔本推介的👍🏻
  • 生蠔
2021-11-13 1961 浏览
我先生多日前預訂這間位於灣仔一間意大利餐廳用膳, 餐廳佈置優雅簡約,燈光柔和塑造了浪漫的氣氛,令人感覺舒服。他為我選了杯來自智利的 sauvignon blanc, 果香味清用來送生蠔實屬匹配。他亦特意選了三款不同的生蠔,分別是來自美國的yellowstone 肉厚又彈牙,能吃出微微的海水味,豐厚又creamy;法國的Royale很嫩滑濃郁,有著濃濃的海水味,爽口;Irish rock,淡卻有微微海水味,吃後有些甜味留在喉嚨裡,正呀!而且既爽口又嫩滑。自家製蟹餅,啖啖蟹肉,味道濃郁,內軟外脆,滋味十足,令人垂涎三尺。蕃茄羅勒水牛芝士沙律,有甜有酸的蕃茄喚醒我味蕾,好清爽啊!黑松露野菌忌廉湯,很足料的一道菜,再加上黑松露醬的香濃味,令野菌曾加其味道的層次感。香煎紐西蘭三文魚扒,白酒忌廉汁配三文魚扒,清香嫩滑,左右亦有配菜:雜菜和薯蓉,是中和這道菜的搭配。Banoffee pie 嫩滑清甜。這裏的浪漫氣氛實在令我倆情不自禁地多坐一會,多喝一杯,我才明白為何這裡如此多情侶光顧,原因是他們真懂選擇及懂得享受。

法國的Royale很嫩滑濃郁,有著濃濃的海水味,爽口;

蕃茄羅勒水牛芝士沙律,有甜有酸的蕃茄喚醒我味蕾,好清爽啊!

Banoffee pie 嫩滑清甜。

2021-11-10 201 浏览
《灣仔性價比高的生蠔🦪》Lunch Set 包括餐包🥖餐湯🫕沙律🥗主菜🍖甜品🍰🥖餐包附有黑醋 橄欖油🫕 餐湯為南瓜湯, 味道濃郁, 唔會太稀同太杰身🥗沙律有黑醋、芝士同橄欖🫒🦪生蠔 $68 3隻 我哋叫咗2份, 每人有3隻生蠔!入口好鮮甜味夠哂厚肉,唔會好重海水味,好抵食!性價比高嘅生蠔啊!🍖巴馬臣芝士焗羊扒伴精選配菜,香草蕃茄醬 $148嘩!一共有3隻肥美嘅羊架,外層佈滿香草,將羶味減到最低~超軟腍,呢個高質羊架!好味!配合甜甜哋車厘茄醬同薯仔🍖牛扒 炭燒西冷扒伴精選配菜,自家制燒汁 $168精選配菜為紫薯蓉、翠玉瓜同紅蘿蔔。紫薯蓉幼滑,味道恰到好處唔會太甜,易入口~🍌香蕉拖肥批香蕉拖肥批好邪惡,拖肥味道好濃,中間仲要夾住香蕉..朋友覺得唔喺好甜🍰芝士蛋糕芝士味濃郁🤪餅底比較厚實,我個人鐘意呢個多啲~~
《灣仔性價比高的生蠔🦪》
Lunch Set 包括餐包🥖餐湯🫕沙律🥗主菜🍖甜品🍰
🥖餐包附有黑醋 橄欖油
🫕 餐湯為南瓜湯, 味道濃郁, 唔會太稀同太杰身

🥗沙律有黑醋、芝士同橄欖🫒

🦪生蠔 $68 3隻

我哋叫咗2份, 每人有3隻生蠔!

🍖巴馬臣芝士焗羊扒伴精選配菜,香草蕃茄醬 $148

配合甜甜哋車厘茄醬同薯仔

🍖牛扒 炭燒西冷扒伴精選配菜,自家制燒汁 $168

精選配菜為紫薯蓉、翠玉瓜同紅蘿蔔。
紫薯蓉幼滑,味道恰到好處唔會太甜,易入口~

🍌香蕉拖肥批

🍰芝士蛋糕

芝士味濃郁🤪餅底比較厚實,我個人鐘意呢個多啲~~

午餐
2021-11-09 213 浏览
不太好吃蠔的我,幾经朋友推介终於决定一嘗這間以各各地生蠔做主打菜式及以蠔命名的西餐館🙂🙂店舖門面及内部佈置極富歐陸風情,好有身處歐洲地方的感覺👏👏先嘗了三種同來源地的生蠔:法国蠔名叫Royal蠔味濃, 美国的Yellow stone則海水味重及愛爾蘭的Irish rock四平八穩味中庸而討好,平時不吃生蠔的我亦輕鬆地感到各有不同味道,又一次食的經歷😋😋跟上的是五道菜大餐:鮮番茄羅勒水牛芝士自家製蟹餅鮮蠔濃湯廣島蠔脆巴馬火腿米型意粉香蕉拖肥批配以是日白酒來自智利的長相思(sauvignon blanc)用餐, 令海鮮菜式更錦上添花👍🏼👍🏼難得一次蠔經驗😀😀

店舖門面及内部佈置極富歐陸風情,好有身處歐洲地方的感覺👏👏

先嘗了三種同來源地的生蠔:

2021-11-07
生蠔
是日白酒
2021-11-07 106 浏览
🌕Hello我係Moon🌕唔知有冇人同我一樣都咁鍾意食生蠔呢?🦪生蠔嗰種口感真係好正,如果係新鮮嘅生蠔真係令人食完一啖又一啖,😲真係會停唔到!😉經朋友介紹我先知道原來係灣仔呢度有一間幾高質素嘅生蠔餐廳,😝如果佢唔帶我嚟呢度我諗我真係唔知道原來依度嘅生蠔咁正!🤤呢度感覺真係好高級但係價錢真係好親民,😋除咗生蠔呢度仲有主菜!價錢方面都幾抵食!😛睇張相都已經見到生蠔好新鮮而且好飽滿😎,生蠔新唔新鮮真係一食就知,加少少檸檬汁令到生蠔更加好味,🥰朋友就推薦加少少辣汁,海水味嘅味道令我感受到新鮮嘅感覺!😉咁當然除咗生蠔我哋仲食咗主菜啦,😍我嗌左巴馬臣芝士焗羊扒!呢個天氣食羊就最啱啦,😗而且佢嘅價錢亦都好抵食,$148就可以食到羊扒!😝係主菜之前,仲飲咗佢哋嘅餐湯,😎餐湯係南瓜湯,😛口感豐富,而且入邊仲有啲南瓜蓉,係真材實料嘅南瓜湯啊!🤓羊扒嘅味道唔錯, 而且佢都有三件,調味做得啱啱好,😎羊肉嘅肉質都好鮮嫩,可以講話相當之好!$148真係好抵食!😤佢嘅口感啱啱好亦都唔會太薄,另外仲有配菜,所以成個賣相更加色彩繽紛!😏🌕最後MoonMoon真係好滿意呢間生蠔餐廳,😋我哋入座嘅時候避開咗黃金時段, 所以
🌕Hello我係Moon🌕

羊扒嘅味道唔錯, 而且佢都有三件,
😤佢嘅口感啱啱好亦都唔會太薄,
另外仲有配菜,所以成個賣相更加色彩繽紛!😏

🌕最後MoonMoon真係好滿意呢間生蠔餐廳,😋我哋入座嘅時候避開咗黃金時段, 所以坐嘅時候都好舒服,😝但係朋友話我知,如果夜晚過嚟依度食,係要等好耐位㗎,😗佢話我都算好好彩,唔使等位就入得!不過下次我應該會晚餐過嚟食,🤓感覺會更加有氣氛!🌕
2021-11-06 138 浏览
展覽會最後一天,企到腳軟,獎勵下自己先。周打蜆湯,濃郁蜆味,忘記影相。加$68 有3隻France royal oyster, 厚肉有汁。主食日本鰻魚意大利飯,ok冇失望,甜品香蕉餅,以為係熱。午餐好抵,會再試晚餐因有special offer about oyster
2021-11-03 2277 浏览
講起灣仔,真係乜都唔多,唯獨是Bar and Grill 多。 最啱就係放咗工嘅時間落去chill一chill, 不過去得多就始終希望搵其他類似嘅餐廳。除咗串燒之外其實蠔都非常之適合送酒,兩者都有清新怡人嘅感覺,更加係帝皇級嘅享受😎The oyster house , 明顯就係為食蠔而生嘅餐廳,最近午市仲推廣一個優惠,五人同行一人免費,標榜世界真係有免費嘅午餐㗎🤣🤣 所以一大班人去食嘅話就可以用到呢一個優惠,計落真係都幾吸引一坐到去當然唔使諗叫返半打蠔嚟熱下身先啦,半打裏邊有三隻係法國蠔有三隻相信就係美國蠔。 食蠔嘅經驗多咗之下更加容易分辨味道。 法國蠔絕對係新手之選,味道相對就較為平衡唔鹹唔淡,甜味突出,另外爽滑嘅口感亦都成為左一個令人愛不釋手嘅地方::: 至於美國蠔相對地就海水味重好多,但換來嘅就係更有肉質嘅味道,兩者的確係有少少差別,就即管睇吓邊一個國家嘅蠔係大家心目中所選。另外一樣招牌菜一定就要數到炭燒西冷扒,牛扒最好食嘅時候相信就係用炭烤嘅味道最為吸引,而且高溫可以令到牛扒無論係幾多成熟嘅狀態下依然保持外夠焦而裏面肉質保持細嫩, medium rare , 相信就係愛扒之人熱

另外一樣招牌菜一定就要數到炭燒西冷扒,牛扒最好食嘅時候相信就係用炭烤嘅味道最為吸引,而且高溫可以令到牛扒無論係幾多成熟嘅狀態下依然保持外夠焦而裏面肉質保持細嫩, medium rare , 相信就係愛扒之人熱門選擇,食嘅就係出邊博博嘅一層烤過嘅肉,而裏面都仍然保持紅到粉嫩狀態,雙重嘅口感就換來雙重嘅味道🎉🎉🎉🎉🎊🎊🎊 所以更加相信每一間餐廳佢哋嘅牛扒即使用了一樣但做出嚟嘅效果確係截然不同👍🏼👍🏼 作為美食之都嘅香港真係無時無刻都充滿食嘅驚喜
2021-11-02
午餐
  • 炭燒美國安格斯肉眼扒
  • 生蠔拼盤
2021-11-02 1564 浏览
The Oyster House,  有我和女友喜歡吃的生蠔, 來自世界各地.  美國,  歐州, 東南亞, 品種選擇也多.  我們一看餐牌便落單了.  現在正做優惠價, 有 40% off.   我們叫了三款, 每人各款一隻.   南菲蠔 Rollex, 法國蠔 Royale,  愛爾蘭蠔  Irish rock . 食生蠔飲白酒, 係我們至愛習慣.  現在正做優惠價, 只要每人飲兩杯, 便可享有 40% 折扣.  白酒 Chateau Studuiraut Le Blanc Sec de Suduiraut ,  酒味比較甜.  女友仲意, 價錢真抵飲. 生蠔好新鮮,  先吃由淡至濃,   開始 食 Rollex 南菲蠔, 蠔味不俗, 清甜.Royale   法國蠔, 蠔身好大隻, 肉質飽满, 咬落好爽口清甜, 一啲都唔腥, 有少少海水味.Irish rock   愛爾蘭蠔, 蠔肉飽滿, 甘甜, 海水味突出, 一咬就爆汁, 令人齒頰留香.西班牙蒜片辣椒炒蝦    蝦大大隻, 新鮮, 肉質嫩滑爽口, 彈牙, 用蒜片牛油炒,  好食又惹味.自家制麵包,   配意大利黑醋汁, 橄欖油.麵

自家制麵包,   配意大利黑醋汁, 橄欖油.
麵包很鬆軟, 是餐廳自家制, 很好.
 鮮蠔濃湯,  名符其實, 湯內有鮮蠔肉, 真正足料, 好食又好飲.
黑松露野菌忌廉湯, 帶濃濃蘑菇的甜味, 調味恰到好處, 黑松露野菌香氣好出色.
炭燒紐西蘭羊鞍扒,   賣相吾錯.  共三塊, 有薯蓉及菜伴碟.
羊鞍扒六成熟燒得剛剛好, 肉質不韌,  有香草配搭,   薯蓉好滑.
脆巴馬火腿米型意粉   主角是廣島蠔, 共兩隻,  還有燒巴馬火腿肉乾.
廣島蠔, 食落很鮮樕,  米型意粉稔稔滑滑, 用香草和忌廉汁, 味道口感一流,  脆巴馬火腿燒得脆口, 送酒也好夾.
甜品, 香蕉拖肥批,  這個甜品看來精美有心思, 上面有焦糖膠片, 藍莓伴著,
內藏香蕉夾雲尼那奶油, 批底好脆.  滿意.
今晚飲白酒送生蠔,  品嘗美酒加上高質生蠔, 味覺享受一流,  我們好仲意.   真是好美味的一頓晚餐 .
  • 生蠔
  • 西班牙蒜片辣椒炒蝦
  • 鮮蠔濃湯
  • 炭燒紐西蘭羊鞍扒
2021-11-02 108 浏览
約個朋友去灣仔食蠔,呢間蠔屋非常出名,好多外國友人幫襯,蠔點都要豪一豪約個朋友去灣仔食蠔,呢間蠔屋非常出名,好多外國友人幫襯,一啲都唔平 而且格調定位都好高,咁咪成日見都唔敢入去,呢次的起心肝約同朋友一齊入去嘆下先,三款一人一隻 ,第一款係美國入口嘅 yellowstone 味道較淡 最主要啲海水冇咁濃烈,睇到賬卜卜,好新鮮,食落好幼滑清甜。第二款 法國嘅Royale 呢款係三款當中係响中間,冇咁淡 亦無咁濃,食落清帶口感,第三款喺愛爾蘭Oates regal三款中最濃郁的,入口強烈濃郁,係三款中較特別的口味。四隻蝦煎得好香味濃郁,加埋汁醬, 肉質 甜美羽衣甘藍,南瓜,薯蓉沙律,沙律係越食越好味,因為樣樣都撈埋啲意大利汁,撈勻真係極好味呀。黑松露蘑菇湯,呢個口感非常濃郁香甜,香軟嘅麵包,加埋係非常喜歡好味嘅,入口好滿足。另一款就係蠔湯呢個好湯金碧輝煌飲落去 好creamy同埋呀好重,濃味口感而且仲有一啲香草喺上面,非常好味。一啲都唔平 而且格調定位都好高,咁咪成日見都唔敢入去,呢次的起心肝約同朋友一齊入去嘆下先,四隻蝦煎得好香味濃郁,加埋汁醬, 肉質 甜美黑松露蘑菇湯,呢個口感非常濃郁
約個朋友去灣仔食蠔,呢間蠔屋非常出名,好多外國友人幫襯
,蠔點都要豪一豪

四隻蝦煎得好香味濃郁,
加埋汁醬, 肉質 甜美

四隻蝦煎得好香味濃郁,加埋汁醬, 肉質 甜美
濃味口感而且仲有一啲香草喺上面,非常好味。

仲有呢款燒春雞,燒春雞真係好特別而且拆開,比翼對腿安放定位,我哋食到嘅都口感非常唔錯,呢款春雞,係食咁耐都係好傳統亦都好舒服嘅,這一個主要感覺。
甜品呢個 tiramisu 意大利嘅甜品,朱古力粉味濃郁,而且入面亦都真係好軟滑,
舒服 食落去啖啖都軟滑甘香。