The Food Gallery

127
50
39
餐厅: The Food Gallery
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
星期一: HKD1 = 1里数,星期二至日: HKD2 = 1里数 (埋单前记住讲声「我要赚里数」!) 优惠受有关条款约束。
条款及细则:
  • 会员惠顾满认可消费额(最低300港元,最高10,000港元)可赚取「亚洲万里通」里数。
  • 会员在星期二至日 (星期一除外),每消费HKD2可赚1里数。
  • 会员所赚取之「亚洲万里通」里数将根据账单总金额计算,包括服务费及税项,但不包括小费。
  • 于节日期间惠顾伙伴餐厅之推广餐膳,或未能赚取「亚洲万里通」里数。请于惠顾前先向有关餐厅查询。
  • 额外「亚洲万里通」里数将于餐膳后7个工作天内存入会员账户。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
等级1
1
0
2021-02-19 108 浏览
同妈妈庆祝生日饭,由於之前见过high tea嘅质素ok, 见到咁多负评亦觉得可能系贵精不贵多,都想去试一下,但试後觉得要比负评先得。1)冷盘翡翠螺五个人食都系觉得好多沙,多沙嘅情度如沙滩刚刚攞上黎。质感好硬,放咗喺雪柜雪左好耐咁2)即叫即蒸粉丝元贝,完全冇难道嘅菜式,只加蒜蓉及豉油本身已经可以好好味,但佢可以整到冇味啦,冻啦,硬啦3)甜品区完全冇选择,普通一个cupcake都可以个蛋糕系粗鞋质地,本人系一个普通识少少焗蛋糕嘅师奶,都可以焗得好食过佢4)全场最好食系烧肉,烧鹅及叉烧总结觉得完全唔值呢个价钱,厨师完全系冇heart,咁嘅质素都可以做到五星级酒店嘅厨师,觉得酒店高层真系好失败罗,影响酒店声誉,唔会建议任何朋友去。
更多
同妈妈庆祝生日饭,由於之前见过high tea嘅质素ok, 见到咁多负评亦觉得可能系贵精不贵多,都想去试一下,但试後觉得要比负评先得。

1)冷盘翡翠螺五个人食都系觉得好多沙,多沙嘅情度如沙滩刚刚攞上黎。质感好硬,放咗喺雪柜雪左好耐咁

2)即叫即蒸粉丝元贝,完全冇难道嘅菜式,只加蒜蓉及豉油本身已经可以好好味,但佢可以整到冇味啦,冻啦,硬啦

3)甜品区完全冇选择,普通一个cupcake都可以个蛋糕系粗鞋质地,本人系一个普通识少少焗蛋糕嘅师奶,都可以焗得好食过佢

4)全场最好食系烧肉,烧鹅及叉烧

总结觉得完全唔值呢个价钱,厨师完全系冇heart,咁嘅质素都可以做到五星级酒店嘅厨师,觉得酒店高层真系好失败罗,影响酒店声誉,唔会建议任何朋友去。

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-02-19
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
庆祝纪念
生日
用餐优惠
优惠券
等级1
2
0
2021-01-29 963 浏览
亚仔生日。订左朗廷酒店庆祝!本来念着食生蚝!订左枱来到系冇。咁食其他啦,哗!种类少@@都讲唔到有咩好食,又唔系难食,不过又唔系好食,酒店自助餐来讲,真系中伏!仲要小心佢地放左饮品系出面!我个仔饮紧话要38蚊,大佬原来免费同收钱饮品放系同一张枱!小朋友唔知真系唔知讲咩!
更多
亚仔生日。订左朗廷酒店庆祝!
本来念着食生蚝!订左枱来到系冇。
咁食其他啦,哗!种类少@@
都讲唔到有咩好食,又唔系难食,不过又唔系好食,酒店自助餐来讲,真系中伏!
仲要小心佢地放左饮品系出面!我个仔饮紧话要38蚊,大佬原来免费同收钱饮品放系同一张枱!小朋友
唔知真系唔知讲咩!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-01-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$370 (午餐)
推介美食
  • 甜品区
等级1
1
0
2021-01-07 3516 浏览
今次系食lunch buffet, 由12:00pm 食到 3:00pm 食足三个钟。今次lunch buffet 主角是生蚝,新鲜好食,而家好小lunch buffet 有生蚝食,这个非常好, 值得推介,冷盘仲有蓝贝,翡翠螺,都好新鲜好味。中汤好饮,饮咗四碗,但西汤就冇试,因大饱肚。刺身就正常,得三款,比较少。牛扒都正常,但食完一round 就冇,之後refill , 呢度扣好多分。即煮意粉就冇试,又系因为饱肚。热盘款式就比较小,亦唔吸引,似人有我有,我一样都冇食。印度咖喱就正常,食咗一块薄脆及咖喱牛腩,都唔错。甜品可以说小之极小,得三四款,而且卖相极差,可以不试。雪糕就正正常常咁,食佐三球,整体上还可以,值得一试。
更多
今次系食lunch buffet, 由12:00pm 食到 3:00pm 食足三个钟。今次lunch buffet 主角是生蚝,新鲜好食,而家好小lunch buffet 有生蚝食,这个非常好, 值得推介,冷盘仲有蓝贝,翡翠螺,都好新鲜好味。中汤好饮,饮咗四碗,但西汤就冇试,因大饱肚。刺身就正常,得三款,比较少。牛扒都正常,但食完一round 就冇,之後refill , 呢度扣好多分。即煮意粉就冇试,又系因为饱肚。热盘款式就比较小,亦唔吸引,似人有我有,我一样都冇食。印度咖喱就正常,食咗一块薄脆及咖喱牛腩,都唔错。甜品可以说小之极小,得三四款,而且卖相极差,可以不试。雪糕就正正常常咁,食佐三球,整体上还可以,值得一试。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-12-15
等候时间
1 分钟 (堂食)
人均消费
$350 (午餐)
用餐优惠
优惠券
等级2
16
0
2020-12-25 2882 浏览
两三个星期前book咗呢度食圣诞大餐人头$700几佢前一日打嚟confirm order嘅时间先话冇生蚝,但又无话补返d 乜咁都冇计啦焗住要去,点都book 唔切其他餐厅入到去环境ok嘅,唔算太多人啲海鲜唔错,几新鲜。块烧牛肉烧得好靓,但可惜牛肉冇乜牛味最抵赞系佢个鹅肝,鹅肝整得好好食啲串烧牛脷几好食,但系个羊架烧得好熟冻晒佢个炖汤冇乜特别甜品好少净,系得个bread pudding pudding好食,其他甜品真系唔得我十二点钟入去,坐到一点九佢就话要交枱应该都无下次
更多
两三个星期前book咗呢度食圣诞大餐
人头$700几
佢前一日打嚟confirm order嘅时间先话冇生蚝,但又无话补返d 乜
咁都冇计啦焗住要去,点都book 唔切其他餐厅
入到去环境ok嘅,唔算太多人
啲海鲜唔错,几新鲜。
块烧牛肉烧得好靓,但可惜牛肉冇乜牛味
最抵赞系佢个鹅肝,鹅肝整得好好食
啲串烧牛脷几好食,但系个羊架烧得好熟冻晒
佢个炖汤冇乜特别
甜品好少净,系得个bread pudding pudding好食,其他甜品真系唔得
我十二点钟入去,坐到一点九佢就话要交枱
应该都无下次
$750
28 浏览
0 赞好
0 留言
28 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
24 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-12-25
用餐途径
堂食
人均消费
$750 (午餐)
等级3
69
0
2020-12-16 2090 浏览
买左朗廷酒店嘅Staycation package 早一日食完lounge 第二日就即刻继续食breakfast buffet 🤣呢度既buffet 又系好丰富有齐晒中西式嘅早点🌟Breakfast Buffet西式早餐同平日差唔多都系有有鸡肉肠, 烟肉🥓, 汉堡扒, 炒蛋, 茄汁豆, 薯饼可以自己砌个all day breakfast 出黎唔想食炒蛋仲可以系egg station 同厨师order个omelette / 煎蛋🍳至於中式早餐方面可以系蒸笼度攞点心有烧卖、虾饺/小笼包、牛肉球、叉烧包同奶黄包亦有厨师即煮粉面白粥同皮蛋瘦肉粥仲有几款炒粉面饭同肠粉早餐除左热食当然唔少得面包啦依度面包种类非常多牛角包🥐, 朱古力, 丹麦酥, muffin, apple pie, 蛋挞, 菠萝包, french toast, mini pancakes🥞, waffles🧇仲有唔同种类既cereals, 麦皮同乳酪想健康啲仲有生果同沙律可以拣为左保持卫生生冷野会有专人拎俾你同埋呢度都有cold cut and cheese 🧀可以依个人喜好夹面包或者配沙律饮品方面当然有经典嘅coffee and
更多
买左朗廷酒店嘅Staycation package 早一日食完lounge 第二日就即刻继续食breakfast buffet 🤣
呢度既buffet 又系好丰富
有齐晒中西式嘅早点

🌟Breakfast Buffet

西式早餐同平日差唔多
都系有有鸡肉肠, 烟肉🥓, 汉堡扒, 炒蛋, 茄汁豆, 薯饼
可以自己砌个all day breakfast 出黎
唔想食炒蛋仲可以系egg station 同厨师order个omelette / 煎蛋🍳

至於中式早餐方面
可以系蒸笼度攞点心
有烧卖、虾饺/小笼包、牛肉球、叉烧包同奶黄包
亦有厨师即煮粉面
白粥同皮蛋瘦肉粥
仲有几款炒粉面饭同肠粉

早餐除左热食当然唔少得面包啦
依度面包种类非常多
牛角包🥐, 朱古力, 丹麦酥, muffin, apple pie, 蛋挞, 菠萝包, french toast, mini pancakes🥞, waffles🧇
仲有唔同种类既cereals, 麦皮同乳酪

想健康啲仲有生果同沙律可以拣
为左保持卫生生冷野会有专人拎俾你
同埋呢度都有cold cut and cheese 🧀
可以依个人喜好夹面包或者配沙律

饮品方面当然有经典嘅coffee and tea
而果汁除左有橙汁🍊苹果汁🍎之外
仲有比较少见既西柚同红萝卜汁🥕
另外有少见嘅港式奶茶
同signature 既黑白淡奶合作
好有香港🇭🇰风味

用餐时间仲好长
有诚意嘅朋友可以6:30就落去食一直食到10:30
包你去完呢个staycation 之後几日都唔需要食野😆🤪
24 浏览
0 赞好
0 留言
26 浏览
0 赞好
0 留言
26 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
180
0
2020-11-08 5664 浏览
同frd庆祝生日,第一次来呢间食buffet。太早到,未入得。期待两小时 “嚐鲜之旅盛宴”。点知。。。入到去,劲细,食物区一眼望晒,甜品区系另一边一个小小的corner。好在海鲜好得生蚝新鲜,开头嗰啲细,瘦,无乜肉。之後越攞越大同厚身翡翠螺大只,爽甜小龙虾有少少咸味,都好新鲜仲有青口同虾,不过无食。其余有中式粉面同西式意粉,都系即叫即整。咖哩鸡粥中式炖鸡汤(有啲咸)即炒水鱿蔬菜炆/烩牛肚,酒煮辣螺,焗蔬菜,白酒青口等即煎牛扒,鱼,粟米🌽沙律区有啲刺身同寿司仲有少少日式野,但唔吸引好快来到甜品环节。有朱古力喷泉,糖仔。蛋糕有绿茶,朱古力,柠檬tart。。。仲有6-8款Haagen Dazs雪糕雪芭。呢件叫做tiramisu 的野估唔到咁惊艳encore 左一次。佢有别於平时食开的,佢系mousse texture。但唔但甜,好好食呢件唔知系咪叫糖霜饼,甜到一个点,食完一啖都食唔落。佢只系有美丽的外表,无内在无下次
更多
同frd庆祝生日,第一次来呢间食buffet。太早到,未入得。期待两小时 “嚐鲜之旅盛宴”。
点知。。。入到去,劲细,食物区一眼望晒,甜品区系另一边一个小小的corner。
海鲜
124 浏览
0 赞好
0 留言

好在海鲜好得
生蚝新鲜,开头嗰啲细,瘦,无乜肉。之後越攞越大同厚身
翡翠螺大只,爽甜
小龙虾有少少咸味,都好新鲜
仲有青口同虾,不过无食。
其余有
中式粉面同西式意粉,都系即叫即整。
咖哩
鸡粥
中式炖鸡汤(有啲咸)
即炒水鱿蔬菜
炆/烩牛肚,酒煮辣螺,焗蔬菜,白酒青口等
即煎牛扒,鱼,粟米🌽
沙律区
有啲刺身寿司
仲有少少日式野,但唔吸引


Tiramisu 
84 浏览
0 赞好
0 留言

好快来到甜品环节。有朱古力喷泉,糖仔。蛋糕有绿茶,朱古力,柠檬tart。。。仲有6-8款Haagen Dazs雪糕雪芭。
呢件叫做tiramisu 的野估唔到咁惊艳
encore 左一次。佢有别於平时食开的,佢系mousse texture。但唔但甜,好好食


67 浏览
0 赞好
0 留言

呢件唔知系咪叫糖霜饼,甜到一个点,食完一啖都食唔落。佢只系有美丽的外表,无内在

无下次

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$326.5 (午餐)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
团购
推介美食
海鲜
Tiramisu 
等级4
211
0
-【自助餐系列|中晒伏嘅「盛宴」⁉️🤦🏼‍♀️ 】..#🥭👧🏻 第一次嚟呢间酒店食自助餐🍴今次嘅主题叫做「嚐鲜之旅盛宴 」可以话系大伏!Lunch buffet嘅食物比dinner少都预咗 但话晒都系五星级酒店 冇谂过会咁差🤦🏼‍♀️-▪️海鲜▪️种类唔算多有螺 小龙虾 冻虾同生蚝 生蚝唔系即开🤔 由厨师夹俾客人 每份会俾三只 但感觉唔新鲜 食落有苦涩味 虾嘅肉质有啲霉😐▪️冻盘▪️沙律冇影到 一般🤧 另外有烟三文鱼 火腿嗰啲 刺身得四款 三文鱼唔系特别新鲜▪️热盘 ▪️熟食嘅款式真系非常非常之少😖得四款 (一碟影晒😂)有菜 炒饭 咕噜肉 同辣酒煮花螺 质素完全唔掂🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️即煮档有粉面同小炒 同埋烧烤吧🍖烧烤吧有烧牛仔骨 鲭鱼 粟米同鸡 会跟个酱 可惜系有色无味的😐 小炒王系成餐饭最好食嘅😂😂 另外仲有印度薄饼同炖汤~▪️甜品▪️甜品区叫做款式多少少 而有啲惊喜嘅有心太软 Tiramisu入面系冇手指饼嘅😦 得芝士加可可粉 好神奇😂唔知食紧啲咩咁 仲有朱古力喷泉 同埋啲生果 雪糕系Haagen-Dazs🍨有八种口味另外有个排毒水几特别 用生果浸出嚟嘅 比较少见🤪就系咁多😌(👧🏻过咗段时间仲背得出个自
更多
127 浏览
0 赞好
0 留言

-
自助餐系列|中晒伏嘅「盛宴」⁉️🤦🏼‍♀️ 】
.
.
#🥭👧🏻 第一次嚟呢间酒店食自助餐🍴今次嘅主题叫做「嚐鲜之旅盛宴 」可以话系大伏!Lunch buffet嘅食物比dinner少都预咗 但话晒都系五星级酒店 冇谂过会咁差🤦🏼‍♀️
-
▪️海鲜▪️
78 浏览
2 赞好
0 留言

种类唔算多有螺 小龙虾 冻虾同生蚝
生蚝唔系即开🤔 由厨师夹俾客人 每份会俾三只 但感觉唔新鲜 食落有苦涩味 虾嘅肉质有啲霉😐

▪️冻盘▪️
57 浏览
0 赞好
0 留言

沙律冇影到 一般🤧 另外有烟三文鱼 火腿嗰啲 刺身得四款 三文鱼唔系特别新鲜

▪️热盘 ▪️
78 浏览
0 赞好
0 留言

熟食嘅款式真系非常非常之少😖得四款 (一碟影晒😂)有菜 炒饭 咕噜肉 同辣酒煮花螺 质素完全唔掂🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

即煮档有粉面同小炒 同埋烧烤吧🍖
62 浏览
0 赞好
0 留言

烧烤吧有烧牛仔骨 鲭鱼 粟米同鸡 会跟个酱 可惜系有色无味的😐 小炒王系成餐饭最好食嘅😂😂 另外仲有印度薄饼同炖汤~
39 浏览
0 赞好
0 留言

▪️甜品▪️
甜品区叫做款式多少少 而有啲惊喜嘅
有心太软 Tiramisu入面系冇手指饼嘅😦 得芝士加可可粉 好神奇😂唔知食紧啲咩咁 仲有朱古力喷泉 同埋啲生果
雪糕系Haagen-Dazs🍨有八种口味
57 浏览
0 赞好
0 留言

另外有个排毒水几特别 用生果浸出嚟嘅 比较少见🤪
56 浏览
0 赞好
0 留言
54 浏览
0 赞好
0 留言


就系咁多😌(👧🏻过咗段时间仲背得出个自助餐有咩食 可想言之有几少嘢食🤣)

顺带一提 自助餐嘅食物系冇遮盖的🧐 而且睇返啲相 竟然发现蛋糕上面有只不速之客🤢
(相信大家系疫情期间都会特别注重卫生👐🏽 希望餐厅日後可以多加留意😌)

37 浏览
1 赞好
0 留言
37 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-11-02 3012 浏览
冻海鲜出色,生蚝海水味几重,好鲜,食左几转。龙虾肉算弹牙,唔会赵好耐。螺好鲜甜,明显食到有甜味。个蟹我就麻麻。刺身食左两转,三文鱼同希灵鱼都新鲜,希灵鱼好甜。另外鹅肝就唔够入口即融,蘑菇汤唔够浓,即烧烧物我就食左鲭鱼,牛,鸡,牛同鱼都一般,牛有啲刃,烧鸡就几好味。我对其他热食就一般。甜品我就好中意个炖蛋同tiramisu整体食物种类唔算多,但基本要有既都有,坐位间都好阔落,唔会挤塞,员工服务非常好,好关心客人需要,十分满意十分欣赏。
更多
冻海鲜出色,生蚝海水味几重,好鲜,食左几转。
龙虾肉算弹牙,唔会赵好耐。
螺好鲜甜,明显食到有甜味。
个蟹我就麻麻。
刺身食左两转,三文鱼同希灵鱼都新鲜,希灵鱼好甜。
另外鹅肝就唔够入口即融,蘑菇汤唔够浓,即烧烧物我就食左鲭鱼,牛,鸡,牛同鱼都一般,牛有啲刃,烧鸡就几好味。我对其他热食就一般。
甜品我就好中意个炖蛋同tiramisu
整体食物种类唔算多,但基本要有既都有,坐位间都好阔落,唔会挤塞,员工服务非常好,好关心客人需要,十分满意十分欣赏。
97 浏览
0 赞好
0 留言
67 浏览
0 赞好
0 留言
63 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-11-02 2201 浏览
同妈咪食生日饭,佢比较锺意食海鲜所以呢度有多款海鲜拣,龙虾扇贝生蚝龙趸,可以拣清蒸又有刺身,都可以话系好选择。 虽然热食唔算好多,但系都唔差。嘢饮方面,可以拣加钱饮红白酒汽水。服务一流✅✅
更多
同妈咪食生日饭,佢比较锺意食海鲜
所以呢度有多款海鲜拣,龙虾扇贝生蚝龙趸,可以拣清蒸又有刺身,都可以话系好选择。 虽然热食唔算好多,但系都唔差。嘢饮方面,可以拣加钱饮红白酒汽水。
服务一流✅✅
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-11-02 2157 浏览
临近生日 想找一间有齐蚝 龙虾 面包蟹既buffet餐厅,第一时间就想起呢间朗廷酒店,之前食过2次都觉得非常唔错 所以人今年继续呢间 蚝就肥美 龙虾超级鲜甜 面包蟹非常多膏 从未食过甘多膏既蟹 仲饮左个2个虫草花炖鸡汤 鹅肝唔错 入口即溶 刺身鲜租甜,但种类有点少 加埋带子就更好啦 最最最最吸引就系生品啦 有哈密瓜同我最爱既haggen daz招呼服务态度一流,细心 防疫措施做得非常好,所有食物用盖板遮挡,用餐安心,会再经常帮衬啦
更多
临近生日 想找一间有齐蚝 龙虾 面包蟹既buffet餐厅,第一时间就想起呢间朗廷酒店,之前食过2次都觉得非常唔错 所以人今年继续呢间 蚝就肥美 龙虾超级鲜甜 面包蟹非常多膏 从未食过甘多膏既蟹 仲饮左个2个虫草花炖鸡汤 鹅肝唔错 入口即溶 刺身鲜租甜,但种类有点少 加埋带子就更好啦 最最最最吸引就系生品啦 有哈密瓜同我最爱既haggen daz招呼服务态度一流,细心 防疫措施做得非常好,所有食物用盖板遮挡,用餐安心,会再经常帮衬啦
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-02
用餐途径
堂食
人均消费
$600 (晚餐)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
优惠券
推介美食
  • 生蚝
  • 海鲜
  • 苹果雪耳炖鸡汤
  • 刺身
  • 鹅肝多士
  • 波士顿龙虾钳
等级4
101
0
2020-11-01 1015 浏览
个女刚刚考完试,我同阿姨就同埋佢一齐出去hug 个tea hea 下松一松!搵左尖沙咀朗廷酒店食番个粉红控嘅tea set 😘其实$688两位个一个tea set 都吾系平,仲要加一服务费,不过胜在环境优雅,服务态度好、又坐得舒服🤗今日个tea set 咸点、松饼都好好味尤其个小红莓配鹅肝酱好香好creamy 另外廷廊粉红马卡龙吾系好甜仲有淡淡花香,正!但其余两款甜点杯子蛋糕🧁同士多啤梨蛋券稍为甜到有点过咗位,食完要即刻饮番杯茶冲淡下😊去之前记得print OpenRice 张优惠卷有八折
更多
个女刚刚考完试,我同阿姨就同埋佢一齐出去hug 个tea hea 下松一松!搵左尖沙咀朗廷酒店食番个粉红控嘅tea set 😘其实$688两位个一个tea set 都吾系平,仲要加一服务费,不过胜在环境优雅,服务态度好、又坐得舒服🤗今日个tea set 咸点、松饼都好好味尤其个小红莓配鹅肝酱好香好creamy 另外廷廊粉红马卡龙吾系好甜仲有淡淡花香,正!
但其余两款甜点杯子蛋糕🧁同士多啤梨蛋券稍为甜到有点过咗位,食完要即刻饮番杯茶冲淡下😊
去之前记得print OpenRice 张优惠卷有八折
16 浏览
1 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
93
0
✨Lunch Birthday Buffet🎂午时自助餐庆生日✨—————Who else love buffet?🥰Visited The Langham for their lunch buffet as they are now doing 25% off, at roughly HKD312 pp on a weekday, definitely a bargain! Will be doing a more thorough review on what’s on offer in my coming posts!有自助餐粉丝吗?曾妈咪生日去了朗廷酒店吃午市自助餐,75折後平日大约每人HKD312,几抵食👍🏻Starting off with a highlight, they had freshly made MOLTEN LAVA CAKE!!! Topped with a scoop of Haagen Dazs, it was divine! But the ice cream was so cold that the molten lava cake cooled
更多
✨Lunch Birthday Buffet🎂午时自助餐庆生日✨
—————
Who else love buffet?🥰Visited The Langham for their lunch buffet as they are now doing 25% off, at roughly HKD312 pp on a weekday, definitely a bargain! Will be doing a more thorough review on what’s on offer in my coming posts!

自助餐粉丝吗?曾妈咪生日去了朗廷酒店吃午市自助餐,75折後平日大约每人HKD312,几抵食👍🏻

Starting off with a highlight, they had freshly made MOLTEN LAVA CAKE!!! Topped with a scoop of Haagen Dazs, it was divine! But the ice cream was so cold that the molten lava cake cooled very quickly, so I would suggest having the ice cream in a separate bowl.

首先要介绍的是即叫即整朱古力心太软!加上Haagen Dazs雪糕,实在太满足🥰不过建议大家另外用碗装雪糕,否则心太软很快变凉,就没有了冰火交融的感觉😂
22 浏览
0 赞好
0 留言


This red velvet cake is beautiful! Love the cream cheese and cream filling! Texture and taste of the cake was average though, a little too dense and doesn’t wasn’t fluffy or crumbly enough. I really appreciate it when buffets offer full cakes👍🏻, which takes so much more work and effort than a dozen small cups of different kinds of mousse😂

好美的红丝绒蛋糕!奶油霜好好味,蛋糕体有点太实和糕状,不过我还是很欣赏会做整个蛋糕的自助餐,远胜於那些五颜六色的一杯杯慕斯和啫喱👍🏻
67 浏览
1 赞好
0 留言


Personally, I just don’t trust a deconstructed tiramisu. This looks beautiful on the plate but taste wise, it just cannot be called a tiramisu😂 It just doesn’t have that perfect harmony and balance of flavour created by alternate layering of soaked ladyfingers and mascarpone cream🙈Am I too specific about what I want from a tiramisu?

别被美丽的外表骗了🙈还是传统的提拉米苏比较适合我的口味😂这个做法没有了马士卡邦尼和手指饼完美的口感和味道配合,有点可惜😭
33 浏览
0 赞好
0 留言


This lemon meringue tart was delicious! With a buttery cookie base, a tangy lemon filling and a beautiful swirl of meringue on top, I gobbled down the entire thing, savouring every bite! Such well made individual dessert pieces are hard to come by in lunch buffets of this price range🙈 Way better than a dozen cups of jellies and mousses of different flavours😉

没想到会在自助餐见到精致的意式柠檬蛋白批,牛曲奇饼底配上柠檬馅和轻盈的蛋白霜,每一口都好满足!很欣赏会做精致甜品自助餐,远胜於那些五颜六色的一杯杯慕斯和啫喱!
42 浏览
0 赞好
0 留言


Their Matcha x Red Bean Opera Cake is amazing! So good that I had a second helping! Love the way they stack thin layers of matcha mousse, red bean and cake to form this delicate but delicious treat, so many flavours and texture in one bite! Again, a very well-treat for a buffet!

忍不住吃了两件的绿茶红豆歌剧院蛋糕,很欣赏一层一层的绿茶忌廉、红豆蓉和蛋糕,口感和味道都不得了!自助餐少见这麽细心的甜品

Bread pudding is a classic at buffet, and they just cannot taste bad. Would have been even better if it was kept warm though, because it was already cold when I tried it.

面包布丁通常都好食🤤不过有点变凉了、有点可惜。

Their chocolate mousse cake was delicious! Well, because I love chocolate, but also because it was just so rich in flavour and velvety in texture, with a tad of tangibles from the berries. Would have had seconds for sure if I wasn’t already very full from everything else🙈 A delicious treat but very filling😭

这款朱古力慕丝蛋糕实在太满足了!超浓朱古力味,软滑的口感,加上一点点杂莓的酸味,超正👍🏻实在太饱了,否则一定会吃第二件!
16 浏览
0 赞好
0 留言


Who else love Parma ham with melon🍈? It’s for sure the best way to enjoy Parma ham in my opinion! Wrapped a bunch of melon cubes in the Parma ham slices on offer in their cold cuts section and it was bomb🤤巴马火腿跟蜜瓜实在是最佳配搭🙈

Also tried some of the treats at the chocolate fountain section! They had mini rice crispies, financier, coconut cookies, brownie bites (my fav!!) and pistachio biscuits (love the pistachio flavour!)! Also dipped a couple marshmallow in the chocolate fountain but forgot to capture it on film! After all, who can resist a beautiful silk chocolate fountain!?朱古力喷泉旁有一系列小点,包括米通、杏仁蛋糕、椰子饼、迷你布朗尼和开心果饼!当然也少不了棉花糖,却忘了拍🙈
45 浏览
0 赞好
0 留言


Don’t these look adorable? Though the white one was a cake pop but it turned out to be melted strawberry mousse/chocolate coated in hard white chocolate! And the other piece was plain dark chocolate🥰 The two tiny silver balls looked like eyes though 👀 perfect for Halloween 👻 造型可爱的朱古力,分别是草莓🍓味和黑朱古力,不错👍🏻
17 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言


Their selection of cooked food was very limited. The best part was that they had chefs ready to pan fry bone-in steak on demand! Tender and not chewy at all, although there were large parts of bones and fat that was not edible🙈 The roasted chicken was average, not too chewy and a little cold when I got to it. Roasted potato wedges were delicious though! 熟食选择比较少。有即叫即整煎牛小排,热辣辣,火候控制不错,肉质淋,但骨头和肥的部分比较多。烧鸡肉质一般,还算咬得开,可惜已经放凉了。烤薯角就好好味😋
12 浏览
0 赞好
0 留言

23 浏览
0 赞好
0 留言

Another highlight was that they have OYSTERS🦪 , which usually isn’t available for lunch buffets. Quality was average, fresh but not too creamy or sweet in flavour. The whelks were huge though! And very fresh and quite sweet in flavour, although there was a bit of sand in it still. 午市自助餐有生蚝🦪算是不错,质素就尚可,新鲜但不算超鲜甜。海螺🐚大大只,又鲜甜,不过有沙。
64 浏览
0 赞好
0 留言


Sashimi were very average. The salmons were worth trying but don’t expect much🙈鱼生方面,只有三文鱼比较吸引,质素就非常一般。
20 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
146
5
2020-10-30 896 浏览
酒店有包喺the food gallery 食自助早餐,都系啲基本自助早餐有嘅嘢啦,有煎蛋区🍳,中式区,西式区,渌面区🍜,面包区🍞同水果区🍉。❤️鱼粥一早起身咩都未食就攞碗鱼粥暖暖胃先,上面自己加咗啲皮蛋,葱花,花生。粥都煲得几绵,但有一旧旧饭仔,同埋我食唔到鱼肉。😕好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)❤️西式早餐再黎攞吓西式早餐,个烟肉🥓劲硬,唔系出面煎到脆口嗰啲,系真系硬到咬唔到!薯饼蕃茄肠仔就正正常常。好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)餐厅推荐度:⭐️⭐️(2/5)通常酒店早餐都唔会令我留下印象,用嚟填饱嗰肚就算。😂
更多
酒店有包喺the food gallery 食自助早餐,都系啲基本自助早餐有嘅嘢啦,有煎蛋区🍳,中式区,西式区,渌面区🍜,面包区🍞同水果区🍉。




❤️鱼粥
鱼粥
3 浏览
0 赞好
0 留言
一早起身咩都未食就攞碗鱼粥暖暖胃先,上面自己加咗啲皮蛋,葱花,花生。粥都煲得几绵,但有一旧旧饭仔,同埋我食唔到鱼肉。😕
好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)




❤️西式早餐
西式早餐
5 浏览
0 赞好
0 留言
再黎攞吓西式早餐,个烟肉🥓劲硬,唔系出面煎到脆口嗰啲,系真系硬到咬唔到!薯饼蕃茄肠仔就正正常常。
好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)



餐厅推荐度:⭐️⭐️(2/5)
通常酒店早餐都唔会令我留下印象,用嚟填饱嗰肚就算。😂
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-24
用餐途径
堂食
用餐时段
早餐
等级1
2
0
2020-10-14 2817 浏览
食物种类实在太少,冻海鲜我只是攞了一转,已经没有冲动再拎, 生蚝没有任何味道,龙虾太韧 ,蟹脚唔鲜甜, 热荤只有四款, 再加两款即整热荤, 当天晚上有新加坡炒面包蟹和蜜豆炒海鲜, 新加坡炒面包蟹 很多芡汁没有什麽味道, 蜜豆炒海鲜味道正常, 另外还有即蒸海鲜(鱼&蒸扇贝), 即蒸海鲜很新鲜,但拿到上台已经全部冷了, 好彩冻了还吃到鲜味, 还有一些烧物,种类不多只有大约五款左右, 最後我最期望的甜品失望到透, 因为只有大约四五款甜品, 好彩 tiramisu好食,可以食2杯。值得一赞楼面服务员和经理态度不错( 但个别厨师有待改善, 拿食物的时候总是黑面)总结一点不值六百几蚊的价钱( 已经是折後价钱), 这个价钱有很多好的自助餐可以选择
更多
食物种类实在太少,冻海鲜我只是攞了一转,已经没有冲动再拎, 生蚝没有任何味道,龙虾太韧 ,蟹脚唔鲜甜, 热荤只有四款, 再加两款即整热荤, 当天晚上有新加坡炒面包蟹和蜜豆炒海鲜, 新加坡炒面包蟹 很多芡汁没有什麽味道, 蜜豆炒海鲜味道正常, 另外还有即蒸海鲜(鱼&蒸扇贝), 即蒸海鲜很新鲜,但拿到上台已经全部冷了, 好彩冻了还吃到鲜味, 还有一些烧物,种类不多只有大约五款左右, 最後我最期望的甜品失望到透, 因为只有大约四五款甜品, 好彩 tiramisu好食,可以食2杯。
值得一赞楼面服务员和经理态度不错( 但个别厨师有待改善, 拿食物的时候总是黑面)
总结一点不值六百几蚊的价钱( 已经是折後价钱), 这个价钱有很多好的自助餐可以选择
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$650
用餐优惠
信用卡优惠
等级1
2
0
2020-10-12 2298 浏览
食品种类很少, 连甜点只有3款. 雪糕也只有4款选择, 取两转已不想再去取了, 普通嘢, 熟食的海鲜相信是前一天剩余的来煮, 比Lunch buffet还少的选择. 这个价钱真的不值得去.
更多
食品种类很少, 连甜点只有3款. 雪糕也只有4款选择, 取两转已不想再去取了, 普通嘢, 熟食的海鲜相信是前一天剩余的来煮, 比Lunch buffet还少的选择. 这个价钱真的不值得去.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-11
用餐途径
堂食
人均消费
$627