The Food Gallery

餐厅: The Food Gallery
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
🍳朗廷酒店Breakfast Buffet性价比高🌟🌟Staycation package 包左可以喺朝早7:30-10:30 於The Food Gallery 享用Breakfast Buffet🥞🍜🥐 有啲酒店会限时1小时但呢间系冇限时真系可以坐足3个钟(如果你真系咁早起到身🤣🤣)餐厅职员仲贴心提醒九点前会比较少人 会坐得舒服啲😉.Breakfast Buffet 种类选择都比想像中多 相当丰富🤩有基本嘅西式早餐配料 例如鸡肉肠 烟肉🥓火腿 Eggs Benedict我当然整咗个All Day Breakfast 😋😋仲有比较特别嘅Omelette Station有师傅即场按照你嘅喜好即制奄列(可加洋葱 🧅蘑菇 火腿 芝士🧀等)仲有我最爱嘅薯饼🤤🤤值得一赞的是餐厅Refill速度都几快😉.比较特别嘅系餐厅有提供无麸质糕点Gluten-free对面粉过敏嘅人士都可享用各款西式包点👍🏻👍🏻牛角包🥐超松化!旁边亦放左烘炉比客人自助烘热享用确保进食时口感更佳 热辣辣🔥.另外中式早餐方面都有各种点心牛肉球 叉烧包 烧卖等等我特别锺意佢嘅咸蛋牛肉粥😋😋好入味 碎牛都好好食🤤🤤早餐食啱哂清下肠
🍳朗廷酒店Breakfast Buffet
性价比高🌟🌟
有啲酒店会限时1小时
但呢间系冇限时真系可以坐足3个钟
(如果你真系咁早起到身🤣🤣)
餐厅职员仲贴心提醒
九点前会比较少人 会坐得舒服啲😉
我当然整咗个All Day Breakfast 😋😋

仲有比较特别嘅Omelette Station
有师傅即场按照你嘅喜好即制奄列
(可加洋葱 🧅蘑菇 火腿 芝士🧀等)

仲有我最爱嘅薯饼🤤🤤
值得一赞的是餐厅Refill速度都几快😉
比较特别嘅系餐厅有提供无麸质糕点Gluten-free
对面粉过敏嘅人士都可享用各款西式包点👍🏻👍🏻
牛角包🥐超松化!
旁边亦放左烘炉比客人自助烘热享用

够哂健康😉😉

总结来讲 呢个早餐buffet性价比真系相当高👍🏻
座位都坐得好舒服 食到饱饱再慢慢chill下☺️😋
2021-05-17 3646 浏览
新年食过红磡海逸酒店内的【Promenade】lunch buffet 只不过三百多元,但款式多而且有即开生蚝,性价比高! Easter 揾左尖沙咀 Langham Hotel 的 【Food Gallery】 ,lunch buffet 价格未包加一 $498 (openrice 只有大人有75折,折後$374),长者 $348, 小朋友$249。两者价格差不多,後者酒店名气更加大,相信buffet 质素不会太差。Langham Hotel 的 【Food Gallery】Easter buffet 分两个时段,拣了11:45 ~ 13:45, 地点方便,准时到达! Langham Hotel 都有一段时间,楼底矮而且内里装修(好似地坛)都维持八、九十年代味道……难以同新酒店比较。但buffet 当然以食物味道、款式及服务作比较。 一入门口巳经是甜品区,Easter 有复活节甜品,但种类不过不失……比起其他食物区这个甜品区应该系最丰富。朱古力喷泉是女儿指定buffet食物,就是为了这个朱古力喷泉拣了这间buffet ......... 这个朱古力喷泉做型特别, 小朋友的最爱。另外有H
chocolate fountain
另外有Haagen dazs 雪糕, 都不错。
ice cream
甜品虽然选择少, 但好彩每款甜品味道都ok, 重质不重量。
再行入去食物区一眼望清,右边是海鲜区有有任食生蚝、虾、海螺、龙虾仔。
【Promenade】lunch buffet 有即开生蚝,味道鲜甜,笔者食左一打 【Food Gallery】都有生蚝立即取了四只,入口有些怪味而且质感黏身……第一次食生蚝觉得有生命危险……行去睇真D就发现用上急冻生蚝而且巳经去壳……唔怪得冇乜人排队攞,中伏!
不是新鲜即开
还有刺身寿司区、刺身寿司区各五款,吸引力不大。
左边是即叫炒区,有几款菜、牛肉、虾及鱿鱼,自己夹餸交俾厨师,在枱上攞只木匙羹交给厨师,煮好後侍应会送上食物。老公大赞这个炒菜够获气。
旁边有粉面区, 普普通通。
热食: 炒饭、沙姜鸡、麻婆豆腐及中汤。老豆话炒饭不错,粒粒分明。原来有中汤,但不是放在汤煲内,而是放在热食盘内,第一眼真的看不到。中汤味道正常,可以试下……其实冇乜食物选择,唔试真系唔知有乜野食。
印度咖哩区。
BBQ区 有牛肉、虾、粟米、鸡翼、鸡肉串、肠仔。大部份食物已经煮好,只是在烤炉上作样去翻热。牛肉最差,肉质又嚡又韧……鸡翼、鸡肉串味道正常。
沙律、芝士、面包区……款式少得可怜,没有吸引力去影相,更加冇乜吸引力去食。
西式选择同样少得可怜,pasta、pizza乜都冇,有忌廉薯仔、忌廉焗鱼……少到相都费事影!当中有个龙虾汤都有D龙虾味不太差,另外有即煎鸭肝都可以试下。
又系在枱上攞只木匙羹交给厨师,煮好後侍应会送上食物,这个服务不错。
另外可以赞是汽水橙汁任饮。
总结: 款式实在太少又唔吸引,食左一两转都谂唔到有乜嘢想试,好彩食物味道不叫难食。复活节又冇乜特色布置、食物及活动。平均每人$370 , 我宁愿去其他餐厅散叫好过,相信会食得仲开心……今年复活节留下这个遗憾……
*有朋友话staycation 平令buffet食物质素下降,唔知有冇关系?
2021-04-04
chocolate fountain
ice cream
📍The Food Gallery, Langham 尖沙咀朗庭酒店🍳☕️🥣自助早餐由6:30-10:30 am, 可以坐足4 个钟唔会赶人走😂早餐食物种类尚可。最欣赏有即榨嘅青苹果汁/红萝卜汁🍎🥕👍🏻同埋堆到成座山嘅乳酪👍🏻有厨师即制唔同种类嘅蛋,有炒蛋/煎蛋/荷包蛋/omelette 。炒得几滑身🍳🍳中式热食有炒粉面饭,点心,豆浆,无乜特别。反而西式嘅包类同酥皮类唔错,够脆同热。🍞🥐🥖唯一要提嘅系cereal 好似放得太耐淋身左少少😅😅

🍳☕️🥣自助早餐
早餐食物种类尚可。最欣赏有即榨嘅青苹果汁/红萝卜汁🍎🥕👍🏻
同埋堆到成座山嘅乳酪👍🏻

中式热食有炒粉面饭,点心,豆浆,无乜特别。

反而西式嘅包类同酥皮类唔错,够脆同热。🍞🥐🥖
唯一要提嘅系cereal 好似放得太耐淋身左少少😅😅
2021-06-10 0 浏览
📍The Food Gallery, The Langham 尖沙咀 朗廷酒店自助午餐任食面包蟹🦀🤩🤩Weekend 成人自助午餐$438 加一。 如果早啲上网订75折, 约$370 一位。今次嘅冻海鲜款式都算多, 有面包蟹,冻虾,螺,青口,小龙虾。作为蟹脚控每次自助餐都食好多蟹肉😂😂 自助餐任食面包蟹真系第一次😍 超多蟹膏🤩 仲要每只蟹都预先帮你拆左盖,非常容易拆黎食!热食方面款式唔多😅 有即炒龙虾意粉,但一碟意粉龙虾肉好少, 唔太建议😂 仲有西冷扒,猪腩卷,点心,汤面,炒菜。甜品味道唔错,切到细细件可以试多啲款同埋唔系太甜。有cheese cake , tiramisu, pear tart , cupcake , brownie , 水果朱古力喷泉同Haagen Dazs 雪糕。

自助午餐任食面包蟹🦀🤩🤩

2021-06-07 0 浏览
从来冇谂过可以喺酒店食到比茶餐厅难食嘅嘢食。酒店级嘅价钱,差过茶餐厅嘅水准都真系几令人无语。好彩有75折,如果唔系真系爆粗都泄唔到愤。最终喺酒店食自助餐我哋竟然系靠食麦乐鸡,薯条同印度香饭嚟填饱个肚,劲 。最大开眼界嘅都算系个Tiramisu, 简直癫覆咗我哋对呢款经典甜品嘅认知。 网上见到有人推荐而决定嚟试吓,点知落差咁大。人哋有生蚝,鹅肝,片皮鸭,我哋全部都冇。仲要食物款式少得可怜,一啲semi-buffet嘅西餐厅啲嘢食嘅种类都仲多过佢…忍唔住谂究竟系我哋嘅口味要求太高,定系佢哋午餐同晚餐嘅buffet可以差好远?之前嚟过呢间酒店饮,啲嘢食都算唔错,真心冇谂过个buffet咁唔同。永冇下次!
2021-05-29
用餐优惠
优惠券
2021-06-06 0 浏览
谂住同妈妈食饭庆祝生日, 估唔到个场细得咁可怜,食物总类好小又唔好食, 根本食完第一round 就已经冇野想再食。冷盘,面包蟹好乾;寿司,无味;明白疫情, 其实现场已经冇乜好拣,但都要配给先食到冷盘同寿司,唯有甜品系比较好。总括而言,不值得再来。
1年只会食几次buffet 今次见openrice 有75折coupon 就嚟试试水准本身见佢有鸭肝食 仲有见openrice都算多人like 咁嚟试试 book 位嗰日想要星期六 不过就full 咗要留waiting list 反正星期日都放假 最後就book住星期日先啦! 点知星期五餐厅就要confirm booking 咁啱就call我话星期六有位 所以最终转咗星期六 嗰日订咗6点 我哋5点几已经到咗 谂住早啲到可以慢慢食无咁赶 到6点开始就慢慢安排入座 入到去发现座位真系好少 同埋坐得比较迫 攞嘢食嘅地方都好细 不过餐厅见我带咗个婴儿 安排咗个较宽敞同宁静嘅位置俾我哋 呢part 算安排得几好呢! 另外一个值得赞赏嘅地方 就系我至爱嘅鸭肝就不用排队 只用利用枱上刻咗number嘅匙羹仔 要几多份就俾几多只 仲有蒸元贝都系一样做法 煮好後就会有专人送上 讲番正题 食物方面凯撒沙律就只有罗马生菜 凯撒酱 无碎芝士 同埋面包粒 食落去就点单调刺身方面 由於我唔食鱼生 只会食贝类 虾 鱿鱼等呢度就只有带子同甜虾刺身 带子比较系细size 难得见到有黄金鱿鱼军舰 啲饭就做得淋咗少少炖汤
1年只会食几次buffet 今次见
openrice 有75折coupon 就嚟试试水准
本身见佢有鸭肝食 仲有见openrice都算多人like

讲番正题 食物方面

刺身方面 由於我唔食鱼生 只会食贝类 虾 鱿鱼等
呢度就只有带子同甜虾刺身 带子比较系
细size 难得见到有黄金鱿鱼军舰 啲饭就做得淋咗少少

炖汤味道ok

蒜蓉粉丝蒜元贝 始终系buffet 所以都唔会期望元贝好大只 加上新鲜即叫即蒸 所以都合格

冷盘只有虾食到啲肉质比较juice 都埋鲜甜

母亲节
用餐优惠
优惠券
2021-05-30 401 浏览
以连加一後$370位黎计,不能说好食,更谈不上抵食。第二轮时段由2:15开始,到3点左右,已很多食物无refill, 好似逼大家食埋香其他食唔哂的食物。食物种类已经唔多,仲要这样,唔会有想再黎的感觉。食客多,职员少的情况下;服务算很不错。
2021-05-30
2021-05-25 635 浏览
简直系劣食中既劣食...中晒伏...首先食物种类系非常之少...价钱唔平...但都得咁少款好唔抵鱼生极之唔新鲜有几款鱼生食完要即刻吐出黎可想像到几咁劣食生蚝开晒系度毫无新鲜可言仲要系好细只又无咩海水味青口系苦既...虾系酸既...龙虾系无味...唔知食紧D咩咁长脚蟹脚系唯一可取D正常味道...唔够鲜甜热食方面炖汤系无得输既...亦都系唯一唔会中伏既串烧就一般...烧好一叠...再翻热俾客人所以上碟又燶又黑咁只系靠酱汁搭够鸭肝都正常...甘香既乳猪都系一般...好油腻蒸鱼同蒸扇贝就蒸过龙...好「鞋」甜品方面连心太软都系好难食...真系好无言食自助餐都系贵精不贵多...呢个自助餐真系食到人火都黎埋...款式唔多...好食既少之又少...性价比低..................全场最好食系个Haagen-Dazs雪糕
简直系劣食中既劣食...中晒伏...
首先食物种类系非常之少...
价钱唔平...但都得咁少款好唔抵

鱼生极之唔新鲜
有几款鱼生食完要即刻吐出黎
可想像到几咁劣食
生蚝开晒系度
毫无新鲜可言
仲要系好细只
又无咩海水味

青口系苦既...
虾系酸既...
龙虾系无味...
唔知食紧D咩咁

所以上碟又燶又黑咁
只系靠酱汁搭够

鸭肝都正常...甘香既
乳猪都系一般...好油腻
蒸鱼同蒸扇贝就蒸过龙...好「鞋」
甜品方面
连心太软都系好难食...真系好无言
自助餐都系贵精不贵多...
呢个自助餐真系食到人火都黎埋...
款式唔多...好食既少之又少...
性价比低..................
全场最好食系个Haagen-Dazs雪糕
2021-05-13
  • 完全没有
2021-05-24 622 浏览
真好耐无食过晚餐自助餐,见系话海鲜主题,有蚝有龙虾,啱晒心水决定挑战 !大概七点去到见入面已差不多满座,好彩朋友一早book左位。等候入座时其实都多人好忙下,但职员都好细心同保持到笑容,非常专业。讲真环境真系好一般,枱同枱之间其实都算近,好彩我被安排左个边边啲嘅位置,无咁多人经过。虽然质素唔算超出色,但所有野食都refill得好快,唔会刻意唔fill令人无得食。所以overall 都抵食,呢个价钱算系唔错嘅选择。

2021-05-18 737 浏览
朗廷staycation既免费早餐今日唔可以系lounge或者廷廊食只可以系the food gallery食自助早餐餐厅位於大堂有条小斜路上份自助早餐系食到十点半但我地差唔多十点先落去食入到黎先发觉熟口熟面自己以前应该系有黎过呢度食自助餐虽然无乜印像餐厅楼低唔高位同位之间距离系好窄成个场都迫到痴线餐巾有印上餐厅名口罩袋依然系同其他餐厅一样既纸袋即系咁我理想既早餐应该系好似四季文华咁样一整个set既而自助早餐感觉纯粹只系for去旅行可以塞爆自己用不过呢度早餐都算完整既有热食点心蛋类同谷类粥粉面水果同水bar但可能太迟黎布甸就从来都无见过饮杯系任饮既亦都可以自己手调奶茶最後个葡挞都唔错我自己摆款就真系无咁靓所以先锺意套餐而且当时几间顶级酒店既套餐可以叫唔只一set个面亦都一般般因为之後十二食sunday brunch所以都无食到好多野整体选择都唔少既而呢度既厕所设计亦都系同上面一楼既唐阁一模一样不过就因为太多人服务都无乜了
朗廷staycation既免费早餐

服务都无乜了
2020-11-15
早餐
2021-05-16 804 浏览
Staycation 其中一餐系breakfast buffet。约早上9:30到达,餐厅已坐满六成人。早餐种类选择非常多,有中式、西式、粥粉面饭及咖喱类食品亦有。先试中式点心,烧卖及虾饺新鲜热辣,有大酒楼水准。炒面够镬气,不过略嫌有点肥腻。炒饭亦很不错,非常乾身,配料亦很多。西式糕点亦水准不俗,丹麦酥、提子酥及面包布甸甜到刚刚好,酥饼亦非常松化。粥品配料亦很多,花生、酸菜、榨菜及肉松等等,包罗万有。总括来说,食品选择非常多,酒店员工服务亦勤快,换碟速度非常快,令人感觉良好。
2021-05-10 1163 浏览
本来打算生日庆祝一下,😫😫点知千拣万拣拣左间垃圾,未试过食过咁差嘅buffet 。个场又细,d品种又少,居然最好食就系影相嘅呢堆,完全大失所望🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️真系好伤心同埋太差啦!冻盘唯一可取居然系青口,西冷排咩味都无。食得最多居然系小炒青菜,咁我不如去茶餐厅。雪糕虽然话系haagen dazs 但红磡都逸嘅自助餐都有杯装,呢度都系家庭装🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😵😵😵😵坦白讲系我食过最差嘅自助餐
2021-05-10
庆祝纪念
因为睇左d广告片,所以满心期待!但讲真的确同预期有落差,无预期咁多野食,食物款色的确唔多,比较似lunch buffet !不过有其他岩食既搭救,整体都还可以!海洋无得自己夹,系无咁爽,但同职员讲要几多佢都有比足,都无面色睇或不耐烦!龙虾、蟹脚、蟹钳几新鲜好食!蟹脚唔痴壳的,龙虾唔会咬唔开!但蚝就好唔掂,佢系开定的,细只也算,味道好苦涩,你会发现第一转後无人再攞沙律款好少,连芝士粉烟肉粒面包糠都无扇贝虽然唔大粒,但味道唔错,即蒸的,而且好体贴,不用企系度等佢,有职员会送到枱片皮鸭都好食炖汤好饮,超够热,又够味其实烧鸡翼都好正甜品唔多款,但味道ok,雪糕系由职员笔既HD即焗心太软,好流心因为我本身唔食蚝,所以不太影响,但朋友爱蚝就会失望!
不过有其他岩食既搭救,整体都还可以!

龙虾、蟹脚、蟹钳几新鲜好食

蟹脚唔痴壳的,龙虾唔会咬唔开

沙律款好少,连芝士粉烟肉粒面包糠都无

片皮鸭都好食

炖汤好饮,超够热,又够味

其实烧鸡翼都好正

甜品唔多款,但味道ok,雪糕系由职员笔既HD

即焗心太软,好流心

因为我本身唔食蚝,所以不太影响,但朋友爱蚝就会失望!
2021-05-04 998 浏览
咁啱老板请食饭,搵左附近既buffet,呢度lunch buffet性价比几高,有海鲜刺身,又有烧牛肉,仲有好多款甜品😋咁岩今次坐到窗口位,又可以望出边嘅景攞嘢食又近,坐得好舒服👍刺身都有好多款,有三文鱼,油甘鱼,全部都好新鲜🤤海鲜又有小龙虾,青口,大大只蟹劲多种拣🦀🦞食完冷盘之後梗系食熟食啦👀有串烧,猪腩卷,西冷扒,我都攞左两转另外仲有我最中意嘅甜品🤤冇左甜品真系唔得🤫呢到嘅甜品都算多选择🤔有tart又有奶冻蛋糕等🧁🥧🍰🍮呢度好在件件都细细件,刚刚好,仲有haagen-daz雪糕🍨🍧唯一系拎野食个位有啲细,开头都唔算好大期望,但总括野食都ok,员工服务都好好,会问你feedback👍👍

另外仲有我最中意嘅甜品🤤冇左甜品真系唔得🤫

2021-05-04