2025-07-01
~The Brew Corner~ .Cafe係pet friendly🐶🐱,可以帶埋貓貓狗狗一齊食👍個人非常鐘意食Bagel❤️好鍾意煙煙韌韌嘅感覺🥰依間cafe Bagel嘅款式非常多😍心大心細款款都想試😍Bagel可以揀soft or chewy! 唔鐘意Bagel嘅話可以揀panini/ ciabata/ sourdough👍唔鐘意食包嘅朋友都有螺絲粉可以揀👍😁.Brunchie Bagel $68+$10轉Jalapeno味 8.5/10餡料有炒蛋,牛油果,蕃茄,sun-dried tomato,芝士,青瓜,份量超大👍炒蛋很滑很香👍所有材料都感覺好fresh!Bagel包揀Jalapeno 味!好煙靭!辣辣地!口感味道都好豐富👍超好味😋但係由於太大份,食落會比較論盡,啲料會好易跌出嚟,所以食嘅時候要小心.Meatball Pasta $78 8.5/10除咗Bagel外,店入面仲有一款蕃茄汁肉丸螺絲粉選擇!雖然只有一款揀,但係估唔到整得幾出色👍肉丸有3大粒,螺絲粉軟硬度適中,芝士蕃茄醬同螺絲粉融為一體,出乎意料好好味👍👍😋.Strawberry Banana Smoothie
Meatball Pasta $78 8.5/10
Strawberry Banana Smoothie $36 6.5/10
平日野飲可以減$10,叫左一杯士多啤梨香蕉Smoothie,一上枱個樣感覺似西瓜冰😅飲落有士多啤梨味,冇咩香蕉味,但味道比較淡
😋食物質素:8.5/10
😍打卡指數:7.5/10
👍環境服務:7/10
💰性價比:8/10
👏🏻回頭率:8/10
地址📍
The Brew Corner (火炭)
火炭坳背灣街2-12號威力工業中心地下A6號舖
(火炭站D出口,步行約6分鐘)
Mon-Fri 08:00-17:00
Sat-Sun 11:00-17:30
#火炭美食 #thebrewcorner #cafe推介 #香港美景 #香港美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #打卡景點 #香港打卡 #bagel #pancake #keepfit #ondiet #workout #gymgirl #gymlife #gym #beach #hongkongfood #hightea #afternoonteahk #hotelrestaurant #hongkongfoodie #foodblogger #hongkongfoodblogger