2016-03-09
記得上年去完意大利,令我最難忘既係pizza, 當地人鍾意一個人一整塊既pizza, 薄而脆, 返到黎香港周圍搵返呢種口感既pizza, 始終得一間係大嶼山既kitchen先食到但好開心今日終於比我係市區都搵到一間,而且近我返工既土瓜灣舖頭外面有濃厚既外國餐廳風格,有別於土瓜灣地道既餐廳,佢分開左右兩間舖頭,兩個唔同menu, 另一間主要輕食,沙律,toast等等。我食果間就有pizza, 意粉甚至鋸扒佢下晝既menu相對簡單,除此之外就係牆上面既扒類,舖頭唔大,最多坐16人左右,牆上面掛外國擺設,亦吸引到外國人入黎幫襯我地今次唔係嗌set, 係叫menu上既食物焗薯皮4件,厚厚既芝士有少少肉碎,好香,熱辣辣,食落口有好重既薯蓉味,好快就食哂成舊,但礙於要留肚,唔可以食多舊墨汁配魷魚 自家制麵條(粗麵)粗麵條真係要一讚,煙韌爽口,墨汁味道唔濃,有少少張左個口,加埋魷魚大大舊夠爽口,整個麵做得好出色,唯一不足既地方係太小麵條,試到少少就要停手鮮蟹肉汁 自家制麵條(幼麵)幼都食落去有啲似天使麵,淋身。相反呢個麵既份量算多,但因為加落濃蟹肉汁度,感覺就好似一餅麵咁痴埋一舊,食落口感覺普通,雖
我地今次唔係嗌set, 係叫menu上既食物
焗薯皮
焗薯皮
墨汁配魷魚 自家制麵條(粗麵)
墨汁配魷魚 自家制麵條(粗麵)
鮮蟹肉汁 自家制麵條(幼麵)
鮮蟹肉汁 自家制麵條
燒烤汁雞翼
蜜糖雞翼
四季芝士薄餅
四季芝士薄餅
薄餅邊 薄而且脆
額外既芝士
雖然落order到食物上枱要30分鐘左右,但十分鐘內上哂幾款野食,而且熱辣辣,食物質素亦非常好,最緊要賣相亦令人口水流。650蚊左右食到以上既午餐,性價比算高,讚