2025-06-27
最近喺K11 Art Mall發現THE 24.ST新出嘅蝴蝶酥禮盒,主打香港特色口味,一盒有5款風味,每款都充滿驚喜!作為酥皮控,即刻買咗盒試真啲個人最愛 - 黑白芝麻味噌一入口就係超濃芝麻香,味噌嘅鹹鮮味慢慢滲出,甜鹹平衡得啱啱好,酥皮鬆化到咬落有「咔嚓」聲,芝麻粒增加口感,層次豐富! 呀女最愛 - 經典糖不甩風味還原香港地道糖不甩嘅花生芝麻香,表面有糖粒脆脆哋,內層酥皮牛油味濃,甜度適中,食完成個口都係花生香,懷舊感滿分! 爸爸最愛 - 荔枝紅茶呢款好驚喜!一打開就聞到淡淡荔枝甜香,咬落紅茶味慢慢散發,唔會太甜,酥皮帶微微茶澀香,好有層次,好適合配咖啡。 呢個最特別 - 番茄芝士鹹甜交織嘅組合,番茄乾嘅酸甜同芝士嘅濃郁好夾,酥皮帶微微香草味,食落有少少Pizza嘅感覺,好過癮! 酥脆度真係脆到冇朋友,放耐少少都仲keep到!舖頭仲有試食,大家記住一定要去
個人最愛 - 黑白芝麻味噌
呀女最愛 - 經典糖不甩風味
爸爸最愛 - 荔枝紅茶
呢個最特別 - 番茄芝士
酥脆度真係脆到冇朋友,放耐少少都仲keep到!
舖頭仲有試食,大家記住一定要去