2021-04-27 1370 浏览
在尖沙咀K11有著各式各種的特色餐廳,而每天決定一試這間較high clss的手調飲料。它的抹茶飲料和雪糕超級吸引,眼見很多人會點它。而我點了青檸蜂蜜檸檬薑配愛玉,它是有護肺的作用。除了檸檬和蜂蜜, 當中還加了薑, 增多身體各種的抵抗力。味道酸酸甜甜,很開胃消溜,亦十分解喝。______________________________Tea Express Bar by Jrink尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖疫情營業時間調整星期一至四 中午12點到7點半 截單時間為七點星期五至日 中午12點到8點半 截單時間為八點
在尖沙咀K11有著各式各種的特色餐廳,
而每天決定一試這間較high clss的手調飲料。

它的抹茶飲料和雪糕超級吸引,眼見很多人會點它。

而我點了青檸蜂蜜檸檬薑配愛玉,它是有護肺的作用。

除了檸檬和蜂蜜, 當中還加了薑, 增多身體各種的抵抗力。

味道酸酸甜甜,很開胃消溜,亦十分解喝。

疫情營業時間調整
星期一至四 中午12點到7點半 截單時間為七點
星期五至日 中午12點到8點半 截單時間為八點
2021-04-09 694 浏览
凍宇治抹茶奶$45 + 寒天球 $5之前玩電話個時見到佢有抹茶芝芝丸丸而且係黃店 緊係要即刻去試喇🤩 點知去到賣哂唯有試第二款🥺 凍宇治抹茶飲落帶少許回甘 不過當日奶既比例較多 感覺有啲淡 而寒天球就好爽口 同抹茶latte都算夾 整體來講不過不失 希望下次可以試到抹茶芝芝丸丸喇🤧💛評分: 7.5/10🌟———————————————————————Tea Express Bar by Jrink (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
凍宇治抹茶奶$45 + 寒天球 $5
評分: 7.5/10🌟
———————————————————————
凍宇治抹茶奶+寒天球
—行街行到有d口渴 於是openrice附近有咩嘢飲日本焙茶拿鐵($40)牛奶份量調節得唔錯製成品既有烘焙過嘅茶香又飲到順滑嘅牛奶沒有半點兒甜膩感 真係解到渴焙茶焙煎過後 香氣特盛 苦澀味會因烘焙過而降低所以入口較溫和順口 同埋其咖啡因含量亦較低啱晒我呢d一飲茶 就眼光光瞓唔到嘅人—————————————————————Tea Express Bar by Jrink尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖

行街行到有d口渴
於是openrice附近有咩嘢飲
日本焙茶拿鐵($40)
牛奶份量調節得唔錯

同埋其咖啡因含量亦較低
啱晒我呢d一飲茶 就眼光光瞓唔到嘅人
—————————————————————
2021-02-25 575 浏览
▪️#抹茶芝士丸丸 HKD$42同事推薦這間的奶蓋上次偷嚐了一口覺得很不錯這次自己喝的時候覺得芝士味變淡了😢我很怕假假的抹茶味但這杯的抹茶很順口😜而且不會很死甜唯一比較失望的是白色的丸子真的一點味道都沒有😂😂只是單純的糯米球跟這杯不是很搭如果有其他配料會更好🤣(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌘🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌑🌑-Tea Express Bar by Jrink (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖📞 60737072🕑 12:00-20:30
▪️#抹茶芝士丸丸 HKD$42
真的一點味道都沒有😂😂
只是單純的糯米球
跟這杯不是很搭
如果有其他配料會更好🤣

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌘🌑
價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
回頭分數: 🌕🌕🌕🌑🌑

📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
📞 60737072
🕑 12:00-20:30
@kan.teen聖誕快樂啊大家!🤶🏻😘希望你地都過得開開心心啦💞特登黎K11飲呢間之前告急過嘅💛~( 係購物藝術館!唔係K11 Musea!千奇唔好去錯🤓).👅抹茶芝士丸丸 $42 因為+ $5 轉左宇治抹茶🍵 無糖一杯接近$50嘅茶飲😆少少偏貴分別有:芝士奶蓋、抹茶同奶、小丸子🤍其實對得住價錢呢~用上宇治抹茶🍵同用茶筅刷茶抹茶味回甘味濃 緊接其後🍀苦澀從喉中湧上 味道澎湃🪐我諗 真•抹茶控會同我一樣愛上佢☺️另外芝士奶蓋超厚 質地稠身到不行♥️濃郁到無話可說😋襯托得好好芝士味嘅鹹香🧀令抹茶濃度更突出更上一層樓丸丸⚪️⚪️十分軟糯 有咬口.* 我建議大家叫半糖🤣唔係個個都會接受到 無糖嘅個種抹茶苦🍃———📍Tea Express Bar by Jrink (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖#kanteen香港 #kanteen尖沙咀 #kanteen良心幫襯 #kanteen抹茶控.🧡鐘意睇我嘅post的話 記得like+save post❤️Follow @kan.teen 💝
@kan.teen

聖誕快樂啊大家!🤶🏻😘希望你地都過得開開心心啦💞

👅抹茶芝士丸丸 $42 因為+ $5 轉左宇治抹茶🍵 無糖

一杯接近$50嘅茶飲😆少少偏貴
分別有:芝士奶蓋、抹茶同奶、小丸子🤍
其實對得住價錢呢~
用上宇治抹茶🍵同用茶筅刷茶

丸丸⚪️⚪️十分軟糯 有咬口
———
Follow @kan.teen 💝
抹茶芝士丸丸
📍回甘抹茶 · 濃厚芝士奶蓋 -- Tea Express Bar by Jrink🍼💛·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_飲品==========================之前試過呢到嘅萬聖節特飲覺得頗有驚喜🤩前幾日經過k11就順便嚟試埋好多人大讚嘅抹茶飲品,唔到幾有驚喜🥰------------------------------⭐️抹茶芝士丸丸($27)(原價$42,學生減$15🤫)芝士奶蓋做得出色,口感濃厚綿滑,鹹香十足!🤤🤤抹茶牛奶茶甘味突出,餘韻滲出奶香,若texture再濃厚一點會更喜歡呢🙈底下有超多白玉丸丸,口感煙韌🥰整體嚟講好抵飲,值得試下‼️💖------------------------------呢到其他飲品都好吸引,而且學生仲可以減$15,真係好抵飲🥺🥺大家去開尖沙咀不妨買杯支持下~💛------------------------------賣相:7/10味道:8/10性價比:8.3/10回頭率:8/10---------
#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_飲品
==========================
⭐️抹茶芝士丸丸($27)(原價$42,學生減$15🤫)

賣相:7/10
前往方法:尖沙咀站D2出口

2021-01-08
  • 抹茶芝士丸丸
2021-01-03 285 浏览
之前因為告急而認識左尼間係K11嘅茶飲店去次飲過覺得唔錯 價錢少貴 但考慮番佢個地理位置其實差唔多今次經過決定再幫襯試下佢地嘅奶蓋茶🤤.圖中👇🏻👇🏻👇🏻1️⃣ 日本焙茶奶蓋($35)2️⃣ 桂花烏龍奶蓋($35)鮮萃茶底冇加糖 份量都算大杯芝士奶蓋好厚!稠度適中 口感好綿滑食落好重奶香 芝士鹹香就淡啲 唔會有好膩嘅感覺係近期最中意嘅奶蓋之一🥰兩個茶底都不過不失焙茶味道濃香 茶香會係口腔停留 桂花烏龍好清香 茶澀同回甘都較弱 另外奶蓋茶嘅杯蓋開口太大 而家尼個時勢有少少唔方便 希望可以改善🙇🏻‍♀️
之前因為告急而認識左尼間係K11嘅茶飲店
去次飲過覺得唔錯 價錢少貴 但考慮番佢個地理位置其實差唔多
今次經過決定再幫襯試下佢地嘅奶蓋茶🤤
桂花烏龍/日本焙茶奶蓋

圖中👇🏻👇🏻👇🏻
1️⃣ 日本焙茶奶蓋($35)
2️⃣ 桂花烏龍奶蓋($35)
鮮萃茶底冇加糖 份量都算大杯
焙茶味道濃香 茶香會係口腔停留
桂花烏龍好清香 茶澀同回甘都較弱
桂花烏龍/日本焙茶奶蓋
2020-12-27 266 浏览
今日公司喺K11食完聖誕飯,由於食午飯嘅餐廳冇野飲嘅關係,秘書就話一齊買埋茶飲先番公司,梗係入老闆數! Jrink位於K11 Natural嘅入口位置,K11 Natural係以自然及美藝為主題嘅區域,主要售賣健康食物,主打有機食物嘅餐廳,文青類嘅飾物等等。Jrink嘅舖面佈滿聖誕裝飾,為呢個不完美嘅2020年加添一點色彩。 其實Jrink嘅全名為Tea Express Bar by Jrink,主要售賣新鮮萃取嘅日式茶飲。餐牌有不少鮮萃茶可以選擇,除左常見嘅紅茶、抹茶、烏龍茶之外,仲有比較特別嘅煎茶,薄荷茶同博士茶。大部分茶種仲可以加芝士奶蓋增加茶飲嘅口感。 ==========================巨峰提子煎茶 (走甜)$30 小弟比較喜歡飲生果類嘅茶飲,叫左杯巨峰提子煎茶。 嚐左一口就愛上左茶葉蘊含微微嘅提子香味,走甜更容易嚐到提子煎茶甘香。除左茶飲外,Jrink仲有售賣胡桃同玫瑰烏龍製嘅Craft Beer,下次一定要買兩罐番屋企睇波飲! Tea Express Bar by Jrink📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
==========================
巨峰提子煎茶 (走甜)$30

📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
外卖自取
同飯腳 👧🏻 食完 Lunch 行過K11, 想買杯嘢飲,見到「Tea Express Bar by Jrink」, 不如就飲你啦! 喺呢個「茶飲界」都叫做打滾咗一段日子, 被不少嘅茶飲店外表欺騙過、伏過 🥲 對於未試過嘅茶飲店,都唔敢抱有期望 🙈 唔係茶味太淡, 就係所謂鮮果系列其實用生果糖漿沖泡(怕甜人最怕🙈)=========================日本焙茶 latte(無糖)$40焙茶有碳烤香味, 甘醇茶味濃郁,但冇苦澀味;配合北海道3.6牛乳, 口感滑,有種好實在嘅感覺,厚滑而不膩。店舖真材實料用茶葉沖泡,飲飲下杯底沉澱茶葉渣,並唔係用即沖焙茶沖劑,所以走甜可以走得徹底,用料有誠意;建議微甜、走甜,茶嘅回甘會更突出。之後 search 返「Jrink」, 原來係本土品牌,茶葉都係自家品牌嘅產品;唔怪得除咗即場沖泡嘅飲品,仲有茶葉放喺度發售。現場賣本地茶葉釀製嘅啤酒,真.撐香港!「Tea Express Bar by Jrink」價錢偏貴,畢竟位於 K11 內 🤔 不過飲品有質素,推薦比愛重茶味既朋友;而且感受到「Jrink」對茶、對香港嘅熱誠啊 🙆🏻‍♀️ 俾咗錢先發現
=========================
日本焙茶 latte(無糖)$40
日本焙茶 latte

現場賣本地茶葉釀製嘅啤酒,真.撐香港!
「Tea Express Bar by Jrink」價錢偏貴,畢竟位於 K11 內 🤔 不過飲品有質素,推薦比愛重茶味既朋友;而且感受到「Jrink」對茶、對香港嘅熱誠啊 🙆🏻‍♀️ 俾咗錢先發現原來可以加白玉、寒天等配料, 有個藉口下星期再試過 😏
=========================
📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
日本焙茶 latte
2020-11-30 255 浏览
葡萄柚桂花烏龍 $38白蘭花烏龍茶包 $68(一盒6茶包)經過買杯野飲就叫咗杯葡萄柚桂花烏龍正常甜度,等咗一陣就有😌初頭都以為係普普通通咁啦,但飲落幾清新正常甜度都唔會好甜,又幾解渴,仲要用嘅柚子係甜嘅,入貨都有認真揀過吓啲材料👍🏻見佢幾好飲就買埋一盒白蘭花烏龍茶包,雖然$68得6包係偏貴咗少少,但本身好鍾意白蘭花嘅清新香味,唔知飲落又會係點呢?希望唔會失望啦😂最後啲柚子肉認唔住打開個蓋食埋,唔好嘥😛😛
葡萄柚桂花烏龍 $38
白蘭花烏龍茶包 $68(一盒6茶包)

2020-11-28
$40 (其他)
2020-11-10 201 浏览
🇭🇰Hong Kong抹茶芝士丸丸($42)我加左錢升級做宇治抹茶,係值得嘅。奶蓋好香濃既芝士味,飲落去先有鹹香既芝士,之後係濃既抹茶味,有茶澀既回甘,個人覺得唔錯的。用左白玉九子都幾煙un,感覺上好似比平時嘅珍珠健康。不過杯野可能用料太足,玉子份量頗多,飲到最後有少少飽😂支持下喇Jrinkexpress Matcha($42)I upgraded it to Uji matcha, which worths the price🧐The matcha milk is covered with cheese milk foam. It has a strong matcha flavour with a slightly tea bitter aftertaste. Personally feel like the white jade pearl is actually way more chewy and healthier than normal pearl🤪You will feel full after finishing this whole cup! Support thi
🇭🇰Hong Kong

抹茶芝士丸丸($42)

Jrinkexpress Matcha($42)
I upgraded it to Uji matcha, which worths the price🧐The matcha milk is covered with cheese milk foam. It has a strong matcha flavour with a slightly tea bitter aftertaste. Personally feel like the white jade pearl is actually way more chewy and healthier than normal pearl🤪You will feel full after finishing this whole cup! Support this shop when you pass by K11 next time😋
2020-11-07 233 浏览
«1023»連續兩日飲同一間芝士茶twice﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣見到呢間嘅芝士抹茶/培茶好有興趣,專登去試下!▷抹茶芝士丸丸 $42▶芝士草莓幫幫 $42▷台灣金萱烏龍 $30🍃第一次就試下招牌TOP 1抹茶芝士丸丸,呢款本身係用靜岡抹茶,可以加$5升級宇治抹茶,冇微甜只可以嗌半甜~芝士奶蓋非常重手咁落咗好大pat🤩 厚得黎又夠挺身,芝味鹹甜適中,味道同個質感都符合預期,又濃又傑!抹茶個味都ok,唔係濃到澀個隻,係清清地嘅,一路飲都聞到陣抹茶香~好彩白玉丸子係無糖嘅,咁夾埋半糖飲就啱啱好,不過丸子size有bug😂 用飲管吸係食唔到嘅,唔想晒多隻膠羹黎食,但又想啜幾啖,結果係回程嘅路上就一直呈「卡住了」狀態。。。最後飲凈芝士同丸子先一齊食,雖然很fatfat但咁樣食超正!!🍓TOP 2係芝士草莓沙冰,唔知幫幫點解(迷),飲落士多啤梨味幾真,唔似藥水味。金萱茶味好清,層奶泡冇芝士咁heavy~兩日試咗三款都幾好飲,不過偏貴,可能因為開係K11🥱 但店面黃到橙,店員友善,係值得支持嘅🎃﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣Tea Express Bar by Jrink尖沙咀
«1023»

連續兩日飲同一間芝士茶twice
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

見到呢間嘅芝士抹茶/培茶好有興趣,專登去試下!

▷抹茶芝士丸丸 $42
▶芝士草莓幫幫 $42
▷台灣金萱烏龍 $30

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
2020-11-07 173 浏览
💛 #黃色經濟圈 之前訂左 @sayhey4cake x @jrinkinhk x @sweet_dreamer_dessert 嘅月餅套裝💛揀左係K11嘅店鋪攞就當然要試下 @jrinkinhk 嘅茶飲😋月餅套裝嘅Post亦都出左啦🍴凍玫瑰烏龍($30)人越大就越少飲肥仔水當然最主要係怕肥🤣所以今次都係揀左最基本嘅茶飲😋個人本來唔太鍾意飲熱茶所以冷泡茶就啱曬~淡淡嘅玫瑰花香味襯住烏龍茶~❤️夏天飲就啱曬有點小清新😚📍 Tea Express Bar by Jrink (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
💛 #黃色經濟圈
月餅套裝嘅Post亦都出左啦

🍴凍玫瑰烏龍($30)

• 凍玫瑰烏龍
2020-10-10 225 浏览
SHAKEN ESPRESSO and CREAM🥤期間限定款 呢杯飲完真係超滿足香濃espresso上面鋪上cheese cream 要逐樣拆黎食🤎先食左濃濃espresso 雪糕 雪糕入面仲有粒粒咖啡 呢個雪糕真係好味到不得之了加埋咖啡寒天啫喱 食埋件waffle 同粒車厘子完全同個咖啡完美配合 為炎熱嘅夏天降溫好鍾意呢杯野飲 配搭得非常好要無限輪迴飲🤎
SHAKEN ESPRESSO and CREAM🥤
期間限定款 呢杯飲完真係超滿足
香濃espresso上面鋪上cheese
cream
為炎熱嘅夏天降溫
好鍾意呢杯野飲 配搭得非常好
要無限輪迴飲🤎

2020-10-10 155 浏览
本身自己對呢類飲品唔大興趣但男朋友好鍾意飲所以每次經過尖沙嘴都會飲呢間而家搞到我都愛上左基本上每一款都試過晒🤣個人最鍾意係抹茶而每月限定啲款都越黎越出色 十分推介大家試下
本身自己對呢類飲品唔大興趣
但男朋友好鍾意飲