2023-03-22 335 浏览
♨️Superhooman天后清風街16號地舖♥️天后工業風小Cafe, 座位唔多,似係朝啡夕酒style, 估唔到食物質素都唔錯,而且播放輕快的英文音樂,個人都食得輕鬆啲🤣🔷凍明太子carbonara以為係冷麵style,上枱時都有少少暖,不過幾creamy, 唔錯🔷Big all day breakfast 好大份嘅all day, 有好脆口嘅酸種包,好大堆新鮮沙律菜,香噴噴嘅大啡菇,香滑嘅炒蛋嘅,出奇地好食嘅牛油果,炒過嘅南瓜粒,一大片煙三文魚,香噴噴嘅煙肉,仲有香腸同蕃茄,全碟都算高質,食完大滿足🔷Americano🔷Iced latte 食物 :8/10抵食:8/10環境:8/10。。。
♨️Superhooman

🔷Iced latte

食物 :8/10
抵食:8/10
環境:8/10

餐廳門面超酷,大大的鐵門,呈現半開放式的。店裡有個好靚嘅酒櫃高天花,但場地不太大,座位舒適,無時限,我同朋友可以慢慢食飯和傾偈。晚餐HK$298/位 x2,共享一前菜、一開胃菜、兩款主菜和一甜品。原來每一碟菜好大碟㗎喎😮🥑 Negitoro & Avocado Tartare.一出場就覺得賣相超靚呀!.頂層是新鮮蟹籽,爽脆鮮甜,上面仲鋪咗少少果仁碎和食用花.中間以為只是牛油果,估唔到撈埋芥末醬一起,奶滑口感,不過芥末醬幾多下,對我來講有啲辣🥵.底層是新鮮的吞拿魚刺身,切粒,肥美又鮮甜,好正!🍗 Mentaiko Chicken Wings.一碟4隻,炸得脆口不太油,大部分無骨,啖啖肉,雞翼中心釀咗啲明太子,好味😋🦞 Seafood Lobster Sauce Risotto.有大大隻青口、虎蝦和魷魚,爽彈鮮甜.燴飯軟腍,粒粒飯都入晒海鮮龍蝦汁的鮮甜味😋🥩 Wagyu Beef "Tataki with Roasted Vegetables (+HK$48).和牛扒,切成一塊塊薄片,口感軟嫩多汁.特調醬汁好好味,提升牛肉的濃牛味,底下啲翠玉瓜和黃瓜配醬汁都好好味🍨 Devil Churr
餐廳門面超酷,大大的鐵門,呈現半開放式的。

店裡有個好靚嘅酒櫃

🥑 Negitoro & Avocado Tartare
.一出場就覺得賣相超靚呀!
.頂層是新鮮蟹籽,爽脆鮮甜,上面仲鋪咗少少果仁碎和食用花
.底層是新鮮的吞拿魚刺身,切粒,肥美又鮮甜,好正!

Negitoro & Avocado Tartare

🍗 Mentaiko Chicken Wings

Mentaiko Chicken Wings

.有大大隻青口、虎蝦和魷魚,爽彈鮮甜
.燴飯軟腍,粒粒飯都入晒海鮮龍蝦汁的鮮甜味😋

Seafood Lobster Sauce Risotto

.和牛扒,切成一塊塊薄片,口感軟嫩多汁

🍨 Devil Churros in Chocolate Sauce with Vanilla Ice-Cream
.邪惡的西班牙炸油條,輕盈脆口,淋上朱古力醬,當然一定要配埋雲尼拿雪糕一齊食先無咁熱氣呀嘛😁

2023-03-08
Negitoro & Avocado Tartare
Seafood Lobster Sauce Risotto
  • Mentaiko Chicken wings
2023-03-08 454 浏览
店名: Superhooman地址: 天后清風街16號地舖天后站A2出口,行4分鐘環境: 4.5/5價錢:4.5/5味道: 4/5最近有restaurant week優惠Lunch menu $148一位,另收加一服務費~門面裝修偏工業風,入面大概有十幾個位,亦有户外座位👍🏻環境算闊落Daily Salad 🥗 有各種沙律菜同蕃茄仔,加左少少沙律醬佢將2人份量一碟過,份量正常🙈Main 2選1Creamy Mentaiko Soft-Shell Crab Patsa🍝 明太子味唔算特別濃,淡淡地得黎食落偏creamy,唔會話太多汁好水軟殼蟹值得一讚,出面好多cafe都係得半隻,甚至一件,但佢係原隻上,都成一隻手掌大,啱啱炸好,熱辣辣好脆口😚😍Classic Beef & Cheese burger w/ Fries Burger🍔 🍟 (+$10 Upgrade to Sweet Potato Fries🍠) 一上枱嚇親,蕃薯條🍠份量好多,淨係食蕃薯條都飽左一半,少少甜配上茄汁,超好食個包都好大,一啖係咬唔哂的個包好香同脆口,中間牛肉充滿住肉汁🤩Daily Ice-Cream朱古力味🍫
店名: Superhooman

地址: 天后清風街16號地舖
天后站A2出口,行4分鐘

環境: 4.5/5
價錢:4.5/5
味道: 4/5

Daily Salad 🥗
有各種沙律菜同蕃茄仔,加左少少沙律醬
佢將2人份量一碟過,份量正常🙈

Main 2選1

個包都好大,一啖係咬唔哂的
個包好香同脆口,中間牛肉充滿住肉汁🤩

Daily Ice-Cream
朱古力味🍫,有朱古力脆片,食落唔太甜
雲呢拿味好香,一樣唔太甜🍨

Coffee/ Tea☕️ 🍵 (+$10 Upgrade to White Coffee)

White coffee姐係有奶嘅,又或者唔鍾意咖啡嘅可以揀matcha latte個類,佢都有各種無咖啡嘅latte,今次就加錢叫左2杯唔同嘅latte☺️

Salted Carmel Latte
飲落有淡淡嘅焦糖味,相比之下無出面嘅咁甜,比較突出到咖啡味☕️

Pistachio Latte
呢排興開心果,於是就叫左一杯
飲落既無咩開心果,亦無咩咖啡味,感覺係gimmick嘢🫢

#stitchfoodie天后

2023-03-08
2023-02-27 260 浏览
啲嘢食唔錯, 員工不足所以啲嘢都幾慢但態度良好的飲杯咖啡/嘆酒都係一個好好嘅選擇。樓底夠高好有空間感, 坐得好舒服。仲有幾個outdoor位, 對大門影相都幾殺食。打卡都唔錯
啲嘢食唔錯, 員工不足所以啲嘢都幾慢
但態度良好的

飲杯咖啡/嘆酒都係一個好好嘅選擇。
樓底夠高好有空間感, 坐得好舒服。
仲有幾個outdoor位, 對大門影相都幾殺食。
打卡都唔錯
2023-02-08 377 浏览
位於天后以工業風設計的"Superhooman" 日間是Cafe, 睌間是酒吧形式。意大利芝士條配松露醬 ~ 濃濃的芝士味、啖啖的拉絲感,配上黑松露醬,味道香脆濃郁🧀炸魷魚圈 ~色澤金黃、外脆內軟,一點也不韌🦑黑糖雪糕咖啡伴麻糬餅 ~以黑糖雪糕配上Espresso咖啡☕️香滑醉人,再加煙煙韌韌的麻糬,口感十足🍧點了兩杯Mocktail🍹Eternity ~ 清新蘋果、奇異果綠茶味👍👍👍Truth ~ 酸甜玫瑰紅苺👍👍👍

炸魷魚圈 ~色澤金黃、外脆內軟,一點也不韌🦑

點了兩杯Mocktail🍹
Eternity ~ 清新蘋果、奇異果綠茶味👍👍👍
Truth ~ 酸甜玫瑰紅苺👍👍👍

用餐时段
下午茶
🥞🍸🥞🍸Superhooman🍨🍸🍨🍸📝評分: 9.0/10📍 天后清風街16號地舖⏱1100-2200 (Mon-Fri) / 0930-2200 (Sat, Sun & Public Holiday) ______________________________✨型格工業風酒吧餐廳放工放假必去✨———————————————————— 今次同大家介紹下呢間位於天后嘅工業風cafe🫶🏻餐廳雖小但五臟俱全✨入面有個勁吸睛嘅酒bar位,仲有調酒師🍸啱哂想同朋友仔chill住歎杯酒傾下計嘅你哋!而且佢係一間寵物友善嘅cafe🐶🐱仲有for寵物嘅食物menu,如果想帶埋你嘅毛孩呢度就完全啱晒你啦!______________________________⭕️Negitoro & Avocado Tartare ($178)⭕️Tom Yum Clam Soup ($88)⭕️Classic Beef & Cheese Burger with Fries (upgraded to Sweet Potato Fries) ($188)⭕️Creamy Mentaiko Soft-shell Crab
🥞🍸🥞🍸Superhooman🍨🍸🍨🍸

📝評分: 9.0/10
📍 天后清風街16號地舖
✨型格工業風酒吧餐廳放工放假必去✨
————————————————————

⭕️Tom Yum Clam Soup ($88)
⭕️Creamy Mentaiko Soft-shell Crab Pasta ($178)
⭕️Signature SUPERHOOMAN Baby Pancake with ice cream ($108)
介紹兩款前菜先😽他他喺上碟見到佢分量勁多😻底層有好厚嘅吞拿魚蓉,就咁食落都冇乜筋,上面有mix咗wasabi嘅牛油果醬同滿滿嘅蟹子🤩仲有生菜可以包住食,口層好豐富👍🏻唯一就係略嫌個wasabi味有啲勁🥹蓋過咗吞拿魚嘅鮮味。整體上值得一試‼️

另一個前菜就係湯🥘店員介紹咗佢地嘅冬蔭功湯我哋試,而呢個的確俾到驚喜我地😋佢地嘅冬蔭功唔係平時其他泰國餐廳嘅咁creamy,睇落湯底好清,但係勁足料!飲一啖已經感受到好濃香矛味🥰最驚喜值得讚嘅係入面嘅蜆,份量超多,食極都仲有咁,而且隻隻都勁鮮味勁甜🤤超正啊❣️同埋見到有紅青辣椒一齊煮,所以飲飲下都幾辣,幾開胃😁

之後就係兩道Main dishes啦!我哋order咗明太子軟殼蟹意粉同classic beef burger🍔 意粉份量正常,好掛汁👍🏻而且唔係好膩😽軟殼蟹都算大隻。burger嘅牛就冇得order想幾成熟,但食落口都夠juicy,配菜方面我哋升級咗跟蕃薯條,份量都幾多😆

最後就叫咗佢哋嘅signature甜品🥞細細粒好可愛啊🥰班戟都fluffy,但蛋香唔算重
,隔離仲有啲香蕉、士多啤梨等嘅水果可以一齊食,配埋啲山楂醬,酸酸甜甜更加開胃 🤩雪糕我哋叫咗朱古力🍨仲可以揀雲呢拿或士多單啤梨味,加$18仲可以升級變開心果味,好多選擇☺️

整體嚟講呢間cafe嘅食物質素極高👍🏻👍🏻小編絕對會想回頭再食多次‼️🤤

#香港良心小店#黃色經濟圈#食好西#superhooman#pasta#mentaiko#softshellcrab#cafe#restaurant#coffee#western#spagetti#pancake#cocktail#tartare#foodie#foodiehk#eationary_superhooman#eationary_天后#tinhau#foodhk#yummy#hongkong
【高質工業風西餐🤍 鬧市慢活|細嚐美食、晚吹chill下🥂 】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●◐———好耐冇去天后,以往嚟到清風街都係食甜品,估唔到開間咁chill嘅工業風咖啡店⨯酒吧嘅西餐廳✨ 環境好舒服,尤其依家秋風起,坐出面高檯望住街景都好寫意🤍 好就好在清風街唔係主要街道,唔係好多車經過唔怕食塵~🐟 吞拿魚他他 - 牛油果、芥末、蟹籽|$178Starter經以有驚喜🙌🏻 吞拿魚蓉嘅味道同口感都比牛油果出眾,用料好足!牛油果唔算多到整啖好creamy但令整體口感更smooth更易入口;加埋芥末嘅微衝擊同蟹籽嘅脆口感令整體都昇華✨🍤 小食拼盤 (炸蝦、魷魚圈、薯條、意大利芝士條)|$158各款炸粉都唔厚,香脆可口,非常惹味🔥 魷魚圈好難得地保留到軟熟口感,唔韌、唔乾柴;而芝士條更有意想不到嘅極長拉芝效果‼️而炸蝦同薯條冇咩驚喜嘅好食,份量大大碟,整體零失望✨ 🐮 澳洲M5和牛切片配土佐醋醬油汁|$248賣相唔算好打卡able但絕對、絕對要試試‼️ 和肉切片後亦保留好juicy嘅肉汁,一咬就充斥口腔👍🏻 肉質唔韌、腍而無帶筋,啖啖肉啱晒懶人同食肉獸,幾高質✨ 配埋紫洋蔥同略帶酸嘅

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●◐

———

🐟 吞拿魚他他 - 牛油果、芥末、蟹籽|$178

🐮 澳洲M5和牛切片配土佐醋醬油汁|$248
賣相唔算好打卡able但絕對、絕對要試試‼️ 和肉切片後亦保留好juicy嘅肉汁,一咬就充斥口腔👍🏻 肉質唔韌、腍而無帶筋,啖啖肉啱晒懶人同食肉獸,幾高質✨ 配埋紫洋蔥同略帶酸嘅醬汁整體好fresh,完全唔膩!

🥗 烤雞扒拌南瓜藜麥和風沙律|$138
雞扒烤得剛好,唔乾唔柴,肉質幾嫩滑~ 沙律底正常發揮,加埋南瓜同藜麥健康、飽肚又唔濟🙌🏻 啱晒想chill同時食得健康嘅朋友✨

🥞 鬆軟小班戟伴雪糕|$108
Baby Pancake好可愛🤍 細細件一口size方便我呢啲懶人唔洗切😂 加埋水果嘅酸酸甜甜同雪糕嘅冰火交融效果,可以話係晚餐嘅完美句號✨
2022-10-15 231 浏览
AMAZING Soft Shell Crab Pasta!!!Best I have tasted… EVER!Great staff service, comfortable seating, cool steam punk design! The daily set menu is good value and includes a delicious tomato based soup and 30% discount on drinks. Excellent everything! 👍🏻👍🏻👍🏻
Soft Shell Crab Pasta
Soft    Shell  Crab  Pasta
Soft    Shell  Crab  Pasta
  • Mentaiko  Pasta  with  Soft  Shell  Crab
_________🏖餐廳環境🏖________平日晚餐時段不算多人👀連辣椒紙🌶📝在內一共只有三枱客人🫂 餐廳設計屬於工業風,適合打卡,主打西式餐飲🍴 除了咖啡,酒類選擇亦非常多, 建議同姊妹小聚飲酒,可以一試。___________🍽食物🍽___________🦀 三重芝士炸軟殼蟹意粉 $ 178推介指數 ■□□□□芝士味很重,但偏甜,沒有了芝士應有的鹹香味, 雖然配料有洋蔥、露筍 、菇類等蔬菜, 但吃兩啖便會覺得很膩。 唯一可取的是軟殼蟹是新鮮炸好的,非常香脆可口。意粉的熟度剛好,仍然保持咬口。🍟 芝士牛肉大啡菇漢堡 $ 188推介指數 ■■■□□比意粉好吃,麵包皮外脆內軟,而且啡菇Juicy,牛肉夠厚,配菜有生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜等, 整個漢堡足足有一隻手掌高。 可能是沒有醬汁的關係,而且明顯鹽份不足,所以味道上比較清淡,重口味人士可能要失望了🥲___________🥂飲品🥂___________FLAT WHITE $ 38推介指數 ■■■□□是偏Nutty的咖啡,不帶任何酸味,咖啡味與奶味比例剛剛好,香味足夠而且價錢不貴😊可以再飲______🌶辣椒紙總結📝_______整體分數
_________🏖餐廳環境🏖________

整體分數: 🌶🌶🌶
環境:🌶🌶🌶
員工:🌶🌶🌶
食物:🌶🌶🌶
(滿分為五隻🌶)
餐廳環境裝修不錯,但座位不算舒服,明明人客不多,樓低亦算高,不過就是感覺不到那份寬敞舒適感。值得一讚👍🏻是員工很貼心,勤於斟水,亦會等用完餐才會收拾,但如果對餐廳更熟悉會更好。 另有發現甜品種類非常多選擇,但遺憾辣椒紙🌶📝胃口容納不到更多😖
總括來說, 不太會專程到餐廳用餐,除非剛好在附近工作完,想休坐一回。 如果有機會再來,會嘗試甜品及小食☺️主餐就暫不考慮了。

____________________________
📍SUPERHOOMAN
天后清風街16號
人均消費:$230
____________________________
#Cafe # 輕工業風# 寵物友善
#852 #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkblogger #hk #hkig #hkeat #hkgirl #mschillipaper #為食辣椒紙 #辣椒紙吃在天后 #辣椒紙吃Cafe
2022-10-12
Flat White
好友養了一個大毛孩 ,要找寵物友善餐廳 ,見網上介紹 ,找到來這裏 ,一間 金屬外表的餐廳 ,好似有啲cool ,但入到嚟又好sweet 。餐廳唔係好大 ,但樓底非常高, 感覺好通爽舒服, 門口有位置安置毛孩 。餐牌也有毛孩的 menu。 養毛孩的主人先試下餐廳的食物先 。😋😋我們 點了兩個套餐, 明太子炸軟殼蟹意粉, 海膽麵豉汁海鮮意粉 ,套餐 配有餐湯 ,但沒有餐後飲品。店員小姐姐招呼周到 ,為我們送碟添水,方便我們分享食物 。餐湯是蕃茄忌廉湯 ,真材實料 ,味香濃郁 ,是我們飲過最好的蕃茄西湯 。兩個主菜很快送到 ,明太子炸軟殼蟹意粉, 濃香的明太子醬汁, 煮得剛剛好的意粉, 炸得香脆的大軟殼蟹 ,整碟意粉香濃美味, 海鮮的味道滿足我們每個味蕾 ,太好味了。 海膽麵豉汁海鮮意粉 ,有青口 ,蜆和 蝦仁 ,扁意粉用海膽麵豉汁煮透 ,麵豉的鹹鮮味 ,令整碟意粉充滿海洋的豐美。 主食之後, 當然要試下這裏的著名甜品, 鬆軟小班戟伴雪糕, 焗得鬆軟可口的小班戟 ,香蕉片 ,士多啤梨片, 梅花間竹圍了一圈, 中間有一大舊雪糕, 賣相非常漂亮 ,味道當然是香甜可口, 滿足了另一個吃甜品的

主食之後, 當然要試下這裏的著名甜品, 鬆軟小班戟伴雪糕,

焗得鬆軟可口的小班戟 ,香蕉片 ,士多啤梨片, 梅花間竹圍了一圈, 中間有一大舊雪糕, 賣相非常漂亮 ,味道當然是香甜可口, 滿足了另一個吃甜品的胃,下次還要試下其他的甜品
  • Baby pancakes & Ice Cream
2022-10-03 100 浏览
咖啡控又出動今日午餐後想飲一杯咖啡,見呢度門口棟住牌寫takeaway coffee 有 discount, 一於試吓!呢度似一間工業風 cafe, 門口係由好多塊生生哋銹嘅鐵門組成,望落去都幾特別我叫咗一杯 Ice black 及一杯 latte, 兩杯都好好飲,係 fruity 口味,微酸,正合我心意 杯 ice black 飲落好似飲果汁咁,易入口,輕輕嘅果酸味好 refreshing 熱 latte 配埋牛奶好滑,薄薄一層奶泡做咗個心型拉花,外賣咖啡都拉花算係有誠意,唔係間間咖啡店都會做呢度仲係 dog friendly, 可以帶狗仔嚟 chill 吓
咖啡控又出動

2022-10-03
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2022-09-23 111 浏览
難得6點在天后收工,在清風街找了一間特色餐廳與好姊妹聚餐,門外3米的大鐵門,讓你進入餐廳時,已感受到那工業風。未到Friday,都要Chill 一 Chill ,野都未食就叫了杯由Gum , cold brew ,菠蘿汁調既cocktail - black bird,非常醒神。今日唔知點解咁肚餓,定係佢既份量細,3位女士都點了6個食品。吞拿魚他他做starter 係好適合,佢既牛油果還加了Wasabi 超級清新。當然叫人驚喜是和牛,加上大量紫洋蔥,什菌,味道好豐富,仲消除和牛既油膩。是日實在太飽,不過佢地調既酒味道豐富,所以臨走都要飲多杯。

Black bird

吞拿魚他他

和牛

是日實在太飽,不過佢地調既酒味道豐富,所以臨走都要飲多杯。

南瓜湯
和牛
combo
  • Tuna & Avocado tartare
  • The Perfect Combo
餐廳位於天后清風街,裝修走型格工業風設計✨鐵鏽感大門配上水泥牆,原始得嚟帶設計感💡 佢哋仲係間寵物友善餐廳,星期六日好多人都帶埋主子嚟𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍🐩 .📍吞拿魚他他 ($178) 𝑻𝒖𝒏𝒂 & 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆吞拿魚蓉配上牛油果🥑🐟入口軟滑帶魚油香 表面加上脆卜卜嘅蟹籽令口感更豐富 配以𝑾𝒂𝒔𝒂𝒃𝒊調味食落刺激又開胃💚另外仲可以加埋爽脆嘅生菜一齊食🥬 嚟到必點❣️真係好好食😋 .📍 小食拼盤($158) 𝑻𝒉𝒆 𝑷𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐拼盤有齊炸蝦、芝士條、魷魚圈同薯條 份量超多,足夠4人分享 炸物外層似天婦羅🍤再加上紫菜粉,感覺好和風 芝士條最好食,香脆又鹹香🧀炸蝦點埋檸檬叼草他他醬🍋都唔錯 魷魚圈新鮮但炸皮太厚🦑薯條唔夠脆,調味爭咗啲🍟 .📍澳洲𝑴5和牛切片配士佐醋醬油汁($248 ) 𝑨𝒖𝒔𝒕𝒓𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏 𝑴5 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑻𝒂𝒕𝒂𝒌𝒊 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑻𝒐𝒔𝒂𝒛𝒖 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 𝑴5和牛切成薄片,口感軟腍有牛香🐃顏色粉嫩賣相吸引💕,不過份量唔多 以椰菜仔、冬菇、洋蔥同意大利黃瓜做配菜🥒伴上酸酸甜甜嘅土佐醋醬油汁令成道菜色更加開胃 .📍三重芝士炸軟殼蟹意粉 ($178)𝑻𝒓𝒊
餐廳位於天后清風街,裝修走型格工業風設計✨
鐵鏽感大門配上水泥牆,原始得嚟帶設計感💡

📍吞拿魚他他 ($178)
𝑻𝒖𝒏𝒂 & 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆
吞拿魚蓉配上牛油果🥑🐟入口軟滑帶魚油香
表面加上脆卜卜嘅蟹籽令口感更豐富
配以𝑾𝒂𝒔𝒂𝒃𝒊調味食落刺激又開胃💚
另外仲可以加埋爽脆嘅生菜一齊食🥬
嚟到必點❣️真係好好食😋

📍 小食拼盤($158)
𝑻𝒉𝒆 𝑷𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐
拼盤有齊炸蝦、芝士條、魷魚圈同薯條
份量超多,足夠4人分享
炸物外層似天婦羅🍤再加上紫菜粉,感覺好和風
芝士條最好食,香脆又鹹香🧀
炸蝦點埋檸檬叼草他他醬🍋都唔錯
魷魚圈新鮮但炸皮太厚🦑
薯條唔夠脆,調味爭咗啲🍟

📍澳洲𝑴5和牛切片配士佐醋醬油汁($248 )
𝑴5和牛切成薄片,口感軟腍有牛香🐃
顏色粉嫩賣相吸引💕,不過份量唔多
以椰菜仔、冬菇、洋蔥同意大利黃瓜做配菜🥒
伴上酸酸甜甜嘅土佐醋醬油汁令成道菜色更加開胃

📍三重芝士炸軟殼蟹意粉 ($178)
𝑻𝒓𝒊𝒑𝒍𝒆 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒐𝒇𝒕-𝒔𝒉𝒆𝒍𝒍 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂
軟殼蟹炸得幾好,脆身唔油膩仲有鮮味🦀
意粉份量都幾多,仲沾滿芝士醬汁🍝
個醬味道濃郁🧀,但質感杰身咗啲食到一半好易膩 加上蘆筍同雜菌其實配搭唔錯,建議醬汁可以調稀啲

📍雜莓窩夫伴雪糕($108)
𝑴𝒊𝒙𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒓𝒓𝒊𝒆𝒔 𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑫𝒂𝒊𝒍𝒚 𝑰𝒄𝒆-𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎
窩夫外面香脆口感實在🧇唔係平日食開日式鬆軟嗰種口感
雪糕+$18轉咗開心果味,食落幾香💚 不過細球咗啲同好易溶🙈
加埋雜莓同香蕉🍓🫐 🍌,再淋上蜜糖🍯/士多啤梨醬/朱古力醬🍫,食落唔會過甜

2022-09-03 106 浏览
如果想帶埋毛小寶🐕去約會…Superhooman真係一個好去處! 餐廳環境有格調,走工業風路線…最好就係咁舒適嘅環境都俾你嘅小毛孩坐入室內。竟然仲有狗狗餐牌,真係有得睇又有得食! 結果嗌咗個安格斯牛他他比狗狗🐶人嘅餐牌選擇豐富…海鮮、意粉、其他主食、甜品,樣樣都有選擇…仲有特色cocktail添🤤。我哋兩人頭盤就嗌咗: 1️⃣ Tuna Tartare 新鮮嘅吞拿魚他他,加入牛油果同蟹子嘅唔同口感,wasabi味道啱啱好2️⃣ The Perfect Combo 最開心嘅小食拼盤,唔單止有魷魚圈、薯條,仲有大大隻嘅炸蝦🍤。如果嗌多杯啤酒真係無敵主菜方面: 3️⃣ Australian M5 Wagyu Tataki和牛切片固然入味,不過配料先係精粹… Brussels sprouts、蘑菇、紅洋蔥,加埋隻自制土佐醋醬油汁真係好好味4️⃣ Braised Mussels in Cream Sauce with Sourdough 呢碟係我至愛😍大大隻嘅青口,濃郁嘅忌廉汁…用sourdough dip嚟食至啱!最後梗係唔少得甜品:5️⃣ Banana & Nutella Waffle 其實已經好飽,不過見到有

1️⃣ Tuna Tartare

2️⃣ The Perfect Combo

主菜方面:

最後梗係唔少得甜品:
5️⃣ Banana & Nutella Waffle
其實已經好飽,不過見到有香蕉榛子同窩夫嘅完美配合實在忍唔住…分量超大超滿足

臨走見到佢餐牌仲有lunch set,下次一定要嚟試吓。天時暑熱有得同狗狗坐室內最好!
今次試咗呢到好出名既all day breakfast 基本上morning/ bruch時段 好多客人都會嗌all day breakfast 食過唔同cafe既all day breakfast 呢間整體質素都唔錯! 首先擺盤好靚 睇得出廚師有用心擺盤 啲茄汁豆唔會再咁擺係隻碟到 會用個碟仔裝住 面包亦都好鬆軟 最有驚喜係條豬肉腸 咬落去肉汁好多而且味道好濃 配埋all day breakfast既精粹 薯餅同牛油果 食物水準好平均 呢個all day breakfast睇落份量正常 但食完真係好滿足
今次試咗呢到好出名既all day breakfast
食過唔同cafe既all day breakfast
呢間整體質素都唔錯!
首先擺盤好靚 睇得出廚師有用心擺盤
啲茄汁豆唔會再咁擺係隻碟到 會用個碟仔裝住