2020-06-24
近來香港啲酒店真心平, 想畀機會自己休息一下~ 就book咗一間喺旺角嘅酒店, 畀返少少空間自己~又去嘆下酒,不過第二日都係要返工㗎, 難得晨早流流係旺角~梗係揾個早餐食下啦~ 呢個過江龍牛肉飯一直都想試, 但次次見到條隊在已經唔想食啦,又曾經夜晚過去 仲有半個鐘頭先close~佢都已經唔做生意, anyway食早餐嘅好處係價錢唔算太貴~入門口探熱~ 唔係好多人靚女waitress叫我坐喺窗邊位, 叫咗個~牛肉元氣早餐~因為就係想試佢啲牛嘛,一個傳統嘅日本早餐~跟咗啲秋葵~呃下自己健康啲, 講真味道唔錯~牛肉好濃味, 但感覺未到喺日本食嘅水, 咁我覺得係吉字頭以外嘅一個好選擇嚟嘅~個人感覺好過吉記 不過我未試過佢嘅燒肉, 因為個次冇得食嘅時候入嚟問到嗰陣燒牛味好香, 我諗都要試埋燒肉先可以決定佢係咪物有所值~